Νέα & Ανακοινώσεις (Ακαδημαϊκό έτος 2019-20)

← Ακαδημαϊκό έτος 2020-21

Ακαδημαϊκό έτος 2018-19 →

Εξεταστική Σεπτεμβρίου 2020 - Ενημέρωση

Λόγω της παράτασης των έκτακτων μέτρων στο Ηράκλειο, έγινε απαραίτητος ο επαναπρογραμματισμός της εξέτασης μερικών μαθημάτων. Δείτε το ενημερωμένο πρόγραμμα της εξεταστικής Σεπτεμβρίου 2020 (αλλαγές με κίτρινο χρώμα). H κατανομή σε αίθουσες αυτό θα γίνεται πάντα σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή της εξέτασης. Δείτε την κατανομή στις αίθουσες.

Εξέταση του μαθήματος ΜΕΜ-205 Περιγραφική Στατιστική

Λόγω των επέκτασης των περιοριστικών μέτρων στο Ηράκλειο η εξέταση του μαθήματος θα γίνει διαδικτυακά (Zoom με χρήση κάμερας) την ίδια ημέρα και ώρα (Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 10:00). Δικαίωμα συμμετοχής στην εξέταση έχουν ΜΟΝΟ όσοι/όσες έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή. Τα θέματα θα είναι ανάπτυξης και θα έχετε 100 λεπτά για την επίλυσή τους. Θα χρειαστεί μετά το πέρας της εξέτασης να φωτογραφίσετε και να στείλετε τις λύσεις σας με e-mail.

Παρακαλώ συνδεθείτε στο zoom τουλάχιστον 10 λεπτά πριν την έναρξη της εξέτασης. Το link του meeting room είναι https://us02web.zoom.us/j/82247136388.

Εξέταση του μαθήματος ΜΕΜ-214 Πραγματική Ανάλυση

Η εξέταση θα γίνει σύμφωνα με το πρόγραμμα (στις 18/09/20, ωρα 10:00-12:00) και τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας. Για οποιαδήποτε πληροφορία (αίθουσες) θα ενημερωθείτε.

Εξέταση του μαθήματος ΜΕΜ-254 Αριθμητική Γραμμική Άλγεβρα (εργαστήριο)

Η εξέταση θα γίνει σύμφωνα με το πρόγραμμα (στις 17/09/20, ωρα 11:00-1:00) και τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας. Για οποιαδήποτε πληροφορία (αίθουσες) θα ενημερωθείτε.

Εξέταση του μαθήματος ΜΕΜ-272 Συνήθεις Διαφορικές Εξισώσεις

Αφορά ΜΟΝΟ τους φοιτητές που δήλωσαν εξέταση δια ζώσης: Η εξέταση θα γίνει σύμφωνα με το πρόγραμμα (στις 16/09/20, ωρα 15:00-17:00) και τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας. Η εξέταση θα είναι γραπτή με κλειστές σημειώσεις.

MEM-293 Θεωρία Βελτιστοποίησης

Λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν δεν είναι εφικτή η εξέταση του μαθήματος με φυσική παρουσία. Γιαυτό η εξέταση θα γίνει γραπτά εξ αποστάσεως και όσοι περάσουν θα εξεταστούν επιπλέον προφορικά. Πιο συγκεκριμένα:

Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί η γραπτή εξ αποστάσεως εξέταση μόνο για τους φοιτητές της Κατευθυνσης Μαθηματικών (29 άτομα) χωρισμένοι σε δυο ομάδες. Η Ομάδα 1 περιλαμβάνει τους αριθμούς μητρώου ΑΜ3553-ΑΜ5315 (15 άτομα) και η Ομάδα 2 τους αριθμούς μητρώου ΑΜ5359-ΑΜ5584 (14 άτομα). Η διαδικασία ταυτοποίησης και για τις δύο Ομάδες θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 2μμ-3μμ και η εξέταση στο διάστημα 3μμ-5μμ. H εξέταση θα είναι γραπτή και το γραπτό θα αναρτηθεί σκαναρισμένο στην ιστοσελίδα του μαθήματος στην πλατφόρμα moodle. Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία θα αναρτηθουν στην παρούσα ιστοσελίδα αργότερα. Οσοι δεν μπορουν να ανταποκριθουν σαυτη τη διαδικασία πρέπει να με ενημερώσουν μέσω e-mail μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου 2020.

H γραπτή εξ αποστάσεως εξέταση των φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών (8 περίπου άτομα) θα προγραμματιστεί σε συνεργασία με την Επιτροπή Σπουδών του Τμήματός τους και θα πραγματοποιηθεί μετά την 20η Σεπτεμβρίου 2020.

H γραπτή εξ αποστάσεως εξέταση των φοιτητών της Κατεύθυνσης Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (34 περίπου άτομα) θα προγραμματιστεί σε συνεργασία με την Επιτροπή Σπουδών του Τμήματος κατα τη διαδικασία ανασχεδιασμού του προγράμματος εξεταστικής Σεπτεμβρίου 2020, και θα πραγματοποιηθεί μετά την 20η Σεπτεμβρίου 2020.

Επικουρικό έργο μαθήματος ΜΕΜ-255 Θεωρία Προσέγγισης και Εφαρμογές

Όσοι ενδιαφέρονται (προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί φοιτητές) να είναι βοηθοί στο Εργαστηρίο του μαθήματος ΜΕΜ-255 Θεωρία Προσέγγισης και Εφαρμογές κατά το ερχόμενο Χειμερινό Εξάμηνο 2020 μπορούν να επικοινωνήσουν, μέσω e-mail, με τον διδάσκοντα Γ Zoυράρη.

Εξεταστική Σεπτεμβρίου 2020 - Ενημέρωση

Λόγω της παράτασης των έκτακτων μέτρων στο Ηράκλειο, οι προγραμματισμένες με φυσική παρουσία εξετάσεις από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου έως και το τέλος της εξεταστικής περιόδου θα γίνουν σε νέες ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν μέχρι την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου. Οι προγραμματισμένες εξ' αποστάσεως εξετάσεις γίνονται κανονικά.

Επικουρικό Διδακτικό Έργο MEM104 Γλώσσα Προγραμματισμού Ι, Χειμερινό εξάμηνο 2020-21

Παρακαλούνται προπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες που επιθυμούν να απασχοληθούν ως βοηθοί στο μάθημα ΜΕΜ104 Γλώσσα Προγραμματισμού I, κατά το Χειμερινό εξάμηνο 2020-21 να επικοινωνήσουν με τους διδάσκοντες Μ. Πλεξουσάκη, στο email plex@uoc.gr και Ι. Λιλή, στο email lilis@csd.uoc.gr.

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας Δημήτριου Καλοψικάκη

Την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 11:00, θα γίνει η παρουσίαση της μεταπτυχιακής εργασίας του κ. Δημήτριου Καλοψικάκη με θέμα «Πιθανοθεωρητικές μέθοδοι στην ανάλυση λογικών κυκλωμάτων» μέσω της πλατφόρμας Zoom στον σύνδεσμο http://video.ucnet.uoc.gr/live. Επιβλέπων καθηγητής: Μιχάλης Κολουντζάκης.

ΜΕΜ-254 Αριθμητική Γραμμική Αλγεβρα

Στην ιστοσελίδα του μαθήματος ΜΕΜ-254 Αριθμητική Γραμμική Άλγεβρα έχουν αναρτηθεί οδηγίες για την εξ αποστάσεως εξέταση του μαθήματος η οποία θα πραγματοποιηθεί οπως έχει προγραμματιστεί.

Εξεταστική Σεπτεμβρίου 2020: Πρόγραμμα εξετάσεων (ενημέρωση)

Δείτε το ενημερωμένο πρόγραμμα της εξεταστικής Σεπτεμβρίου 2020.

Αναλυτική Γεωμετρία και Μιγαδικοί Αριθμοί,Τμήμα Α

Λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων, η εξέταση του μαθήματος Αναλυτική Γεωμετρία και Μιγαδικοί αριθμοί (Τμήμα Α) θα γίνει εξ αποστάσεως για όλους τους φοιτητές. Την Πέμπτη 17/9 και ώρα 10-11 θα δοθεί ηλεκτρονικά μέσω της σελίδας του μαθήματος ένα ωριαίο τεστ και όσοι πάρουν βαθμό μεγαλύτερο ή ίσο του 5 θα συνεχίσουν με προφορική εξέταση. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην σελίδα του μαθήματος.

Eξετάσεις ΜΕΜ203 (Ευκλείδεια Γεωμετρία & η Διδακτική της) και ΜΕΜ100 (Αναλυτική Γεωμετρία & Μιγαδικοί Αριθμοί), Τμήμα Β

Τεχνικά και άλλα στοιχεία για το πως θα διεξαχθούν οι εξετάσεις των μαθημάτων αυτών αναφέρονται στις ιστοσελίδες moodle των μαθημάτων https://polygon.math.uoc.gr/1920/moodle/ στις οποίες οι ενδιαφρόμενοι φοιτητές πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι και να παρακολουθούν.

Εξέταση του μαθήματος ΜΕΜ104 Γλώσσα Προγραμματισμού Ι

Λόγω των έκτακτων μέτρων για τον covid-19, και εν όψει της αρχής του νέου εξαμήνου και τον επαναπρογραμματισμό της εξεταστικής Σεπτεμβρίου, όσοι δεν συμμετείχαν στην εξέταση της Πέμπτης 3 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να εξεταστούν, αποκλειστικά εξ αποστάσεως στις 14 Σεπτεμβρίου, στις 10.00. Μπορείτε να δοκιμάσετε τη σελίδα εξετάσεων στη διεύθυνση https://courses.math.uoc.gr/~mem104/f19/exam_sep20. Η σελίδα θα είναι διαθέσιμη μέχρι την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου το βράδυ. Για την εξέταση του μαθήματος θα πρέπει να συνδεθείτε στην ίδια σελίδα, στις 10.00, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, και να λύσετε τις ασκήσεις που θα σας δοθούν. Η διαδικασία είναι όμοια με αυτή των εργαστηριακών ασκήσεων. Για τη διευκόλυνσή σας, δείτε οδηγίες για τη χρήση του Python shell IDLE σε περιβάλλον Windows και του online Python shell Repl.

Εξέταση του μαθήματος ΜΕΜ-254 Αριθμητική Γραμμική Αλγεβρα

Λογω της μη πραγματοποίησης εξετάσεων με φυσική παρουσία:

 1. Η Εργαστηριακή Εξέταση του μαθήματος ΜΕΜ-254 Αρθμητική Γραμμική Άλγεβρα που ειναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 9/9/2020 αναβάλλεται για την Πέμπτη 17/9/2020, 2μμ-4μμ με φυσική παρουσία.
 2. Η Γραπτή Εξέταση του μαθήματος ΜΕΜ-254 Αριθμητική Γραμμική Άλγεβρα θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως ως συνδυασμός γραπτής εξέτασης που θα πρέπει να σκαναριστεί και να υποβληθεί ηλεκτρονικά και προφορικής εξέτασης για τους επιτυχόντες. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν μέχρι την Τρίτη 8/9/2020.

Γ. Ζουράρης

Ενημέρωση για την εξέταση του μαθήματος Διαφορικές Εξισώσεις

Διαβάστε την ανακοίνωση των διδασκόντων του μαθήματος Διαφορικές Εξισώσεις για την εξέταση του μαθήματος στην εξεταστική Σεπτεμβρίου 2020.

Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών 2020

Ενημερώνουμε τους πρωτοετείς φοιτητές ότι οι προεγγραφές τους θα γίνουν ηλεκτρονικά σε ημερομηνίες που θα ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 21 Σεπτεμβρίου 2020 (πιθανότατα εξ αποστάσεως, θα υπάρξει ανακοίνωση από το Τμήμα).

Μετά την ηλεκτρονική εγγραφή (παρακαλούμε να αποθηκεύσετε το σχετικό pdf) και σε ημερομηνίες που θα ορίσει και θα ανακοινώσει το Τμήμα, οι πρωτοετείς θα οριστικοποιήσουν την εγγραφή τους διαδικτυακά (θα δοθούν σχετικές οδηγίες), λαμβάνοντας κωδικούς, Αρ. Μητρώου και βεβαιώσεις εγγραφής από τη Γραμματεία.

Ενημερώνουμε επίσης τους πρωτοετείς φοιτητές σχετικά με τις αιτήσεις για Σίτιση και Στέγαση ότι οι ημερομηνίες κατάθεσης των αιτήσεων θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα του Γραφείου Φοιτητικής Μέριμνας. Στην παραπάνω ιστοσελίδα θα μπορείτε να δείτε επίσης τα απαραίτητα δικαιολογητικά καθώς και τις ανακοινώσεις με τις οδηγίες για την σωστή κατάθεση της αίτησης των φοιτητών. Οι προθεσμίες ίσως είναι παράλληλες με τις ημερομηνίες των έγγραφών στις γραμματείες των Τμημάτων της ΣΘΕΤΕ.

Όσοι πρωτοετείς φοιτητές, είναι δικαιούχοι Εισοδήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), έχουν δικαίωμα να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Δωρεάν Μετακίνησης με το αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλειου 2020-2021» που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης. Αν επιθυμούν την ένταξη στο πρόγραμμα «Δωρεάν Μετακίνησης» , να αποστείλουν το αργότερο ως τις 30 Σεπτεμβρίου από το ιδρυματικό τους mail το έντυπο έγκρισης ΚΕΑ στο f.merimna-her@admin.uoc.gr.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους για να μπορούν να κάνουν αίτηση για παροχές.

Πρακτική Άσκηση 2020-2021 - Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Οι ενδιαφερόμενοι για πρακτική άσκηση παρακαλούνται να κάνουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά και να συμπληρώσουν τις πληροφορίες που θα βρουν στο σύνδεσμο https://forms.gle/uE45YifNatzjiky58 μέχρι και την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020. Θα ακολουθήσει ενημερωτική τηλεδιάσκεψη. Η ακριβής ημερομηνία και ώρα θα ανακοινωθεί με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων. Υπάρχουν 40 διαθέσιμες θέσεις για πραγματοποίηση Πρακτικής Άσκησης (τρίμηνης) για την περίοδο 1η Δεκεμβρίου 2020 έως 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Τονίζεται πως η αίτηση για Πρακτική Άσκηση γίνεται άπαξ και αφορά ολόκληρη την ακαδημαϊκή χρονιά. Μόνο, σε περίπτωση μη πλήρωσης των προσφερόμενων θέσεων, αναμένεται να υπάρξει καινούργια ανακοίνωση στις αρχές του 2021.

Διαβάσετε το κείμενο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Διαδικτυακή ημερίδα του ΕΚΤ για ευκαιρίες χρηματοδότησης και σταδιοδρομίας νέων ερευνητών

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης συμμετέχει την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 (16:00-19:30) σε διαδικτυακή ημερίδα για ευκαιρίες σταδιοδρομίας και πρόσβαση νέων ερευνητών σε χρηματοδοτήσεις από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, την οποία διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ημερίδα απευθύνεται στους Έλληνες επιστήμονες στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό μέσω της πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας».

Δείτε την ιστοσελίδα της ημερίδας για περισσότερες πληροφορίες.

Αλλαγή τρόπου εξέτασης στα μαθήματα ΜΕΜ-342 και ΜΕΜ-344

Μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων στο Ηράκλειο λόγω covid-19, και την ανακοίνωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, oι επαναληπτικές εξετάσεις για τα μαθήματα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ Ι (ΜΕΜ – 342) και ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ (ΜΕΜ – 344) θα γίνουν εξ αποστάσεως, μέσω της πλατφόρμας του Ε-Learn και με τη μέθοδο του κουίζ. Για την εξέταση σε κάθε μάθημα θα τηρηθεί το αρχικό πρόγραμμα, επομένως δεν αλλάζει η μέρα και ώρα, παρά μόνο ο τρόπος. Η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά, όπως κατά την εξεταστική του Ιουνίου. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στις σελίδες των μαθημάτων.

Η διδάσκουσα,
Ε. Δρακάκη

Ενημέρωση για την εξέταση του μαθήματος ΜΕΜ227 Θεωρία Σωμάτων

Λόγω αναβολής των εξετάσεων με φυσική παρουσία μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, οι εξετάσεις του μαθήματος θα διεξαχθούν με εξ αποστάσεως διαδικασία. Στην ιστοσελίδα του μαθήματος υπάρχει λεπτομερέστερη ανακοίνωση για την διαδικασία.

Παρουσίαση πτυχιακής εργασίας Μιχάλη Λιανέρη

Την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 16:00, θα γίνει η παρουσίαση της πτυχιακής εργασίας του κου Μιχάλη Λιανέρη με θέμα «Οδεύοντα μαγνητικά τείχη». Επιβλέπων καθηγητής: Σταύρος Κομηνέας. Την παρουσίαση μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά στη διεύθυνση https://us02web.zoom.us/j/2264754971.

Ενημέρωση για την εξέταση του μαθήματος Διαφορικές Εξισώσεις

Διαβάστε την ανακοίνωση των διδασκόντων του μαθήματος Διαφορικές Εξισώσεις για την εξέταση του μαθήματος στην εξεταστική Σεπτεμβρίου 2020.

Μετάθεση της εξέτασης του μαθήματος ΜΕΜ 231 Διαφορική Γεωμετρία

Διαβάστε την ανακοίνωση για την μετάθεση της εξέτασης του μαθήματος ΜΕΜ231 Διαφορική Γεωμετρία.

Αλλαγη τρόπου διεξαγωγής της τελικής εξέτασης του μαθηματος MEM103 Θεμέλια των Μαθηματικών

Μετα απο την ανακοινωση για αναστολή των εξετάσεων με φυσική παρουσία, η εξεταση του μαθηματος MEM103 Θεμέλια των Μαθηματικών θα γίνει εξ'αποστάσεως για ολους τους φοιτητες. Θα ακολουθησουμε την ίδια διαδικασία με αυτην του Ιουνίου. Θα προηγηθεί διαδικτυακό quiz διάρκειας 60 λεπτων και όσοι παρουν βαθμο μεγαλυτερο ή ίσο του 5 θα συνεχίσουν με προφορική εξέταση. Η μερα του διαδικτυακου quiz θα είναι ίδια με την μερα των εξετασεων, δηλαδη Τριτη 8/9. Το τελικό κουιζ για το Τμημα Α θα ανοιξει Τριτη 8/9 στις 11:00-12:00. Το τελικό κουιζ για το Τμημα B θα ανοιξει Τριτη 8/9 στις 12:15-13:15.

Οι διδασκοντες
Θεοδουλος Γαρεφαλακης, Ελένη Τζανακη

MEM104 Γλώσσα Προγραμματισμού Ι, Ενημέρωση για την εξέταση του μαθήματος

Η προγραμματισμένη με φυσική παρουσία εξέταση του μαθήματος ΜΕΜ104 Γλώσσα Προγραμματισμού Ι για την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου αναβάλλεται. Η εξ' αποστάσεως εξέταση θα γίνει κανονικά, την ίδια ημέρα, ξεκινώντας στις 11.00.

Προτρέπουμε όσους έχουν επιλέξει την εξέταση με φυσική παρουσία να συμμετάσχουν σε αυτή την εξέταση στέλνοντας το όνομα και τον αριθμό μητρώου τους στους διδάσκοντες του μαθήματος μέχρι την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου. Μέχρι στιγμής είναι αβέβαιο πότε και κάτω από ποιές συνθήκες θα γίνει άλλη εξέταση μετά τις 14 Σεπτέμβρη.

Μπορείτε να δοκιμάσετε τη σελίδα υποβολής στη διεύθυνση https://courses.math.uoc.gr/~mem104/f19/exam_sep20. Η σελίδα θα είναι διαθέσιμη μέχρι την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου το βράδυ.

Για την εξέταση του μαθήματος θα πρέπει να συνδεθείτε στην ίδια σελίδα, στις 11.00 την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, και να λύσετε τις ασκήσεις που θα σας δοθούν. Η διαδικασία είναι όμοια με αυτή των εργαστηριακών ασκήσεων. Για τη διευκόλυνσή σας, δείτε οδηγίες για τη χρήση του Python shell IDLE σε περιβάλλον Windows και του online Python shell Repl.

Αναβολή εξετάσεων με φυσική παρουσία, από 1 Σεπτεμβρίου έως 14 Σεπτεμβρίου

Μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων στο Ηράκλειο λόγω covid-19, και την ανακοίνωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι εξετάσεις με φυσική παρουσία αναβάλλονται μέχρι και τις 14/9. Θα βγουν νέες ανακοινώσεις σχετικά με το πρόγραμμα της εξεταστικής. Παρακαλούμε τους φοιτητές να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του Τμήματος καθώς και τις ιστοσελίδες των μαθημάτων.

Όσες εξετάσεις γίνονται αποκλειστικά εξ' απστάσεως θα διεξαχθούν κανονικά.

Εξεταστική Σεπτεμβρίου 2020: Τελικό Πρόγραμμα, Κατανομή σε αίθουσες και Όροι εξετάσεων (ενημέρωση)

Δείτε το τελικό πρόγραμμα της εξεταστικής Σεπτεμβρίου 2020 και την κατανομή σε αίθουσες για τα μαθήματα που εξετάζονται με φυσική παρουσία. Δείτε ακόμα:

Αιτήσεις νέων μελών AIESEC Πανεπιστημίου Κρήτης

Η AIESEC, o μεγαλύτερος παγκόσμιος νεανικός οργανισμος, άνοιξε αιτήσεις νέων μελών. Υπόβαλε και εσυ την αιτησή σου για να γίνεις μέλος μεχρι τις 15/9/2020 και ένα άτομο απο την AIESEC στο Πανεπιστήμιο Κρήτης θα εποικοινωνίσει μαζι σου για την διαδικασία. Μάθε περισσότερες πληροφορίες και δήλωσε συμετοχή στο AIESEC.gr/join.

MEM104 Γλώσσα Προγραμματισμού Ι, Δοκιμαστική σελίδα υποβολής ασκήσεων

Η εξέταση του μαθήματος ΜΕΜ104 Γλώσσα Προγραμματισμού Ι θα γίνει την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου. Όσοι έχουν επιλέξει την εξέταση εξ' αποστάσεως μπορούν να δοκιμάσουν τη σελίδα υποβολής στη διεύθυνση https://courses.math.uoc.gr/~mem104/f19/exam_sep20. Η δοκιμαστική σελίδα θα είναι διαθέσιμη μέχρι την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου το απόγευμα.

Παρουσίαση πτυχιακής εργασίας Παντελεήμωνα Σφακιανάκη

Την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 11:00, θα γίνει η παρουσίαση της πτυχιακής εργασίας του κου Παντελεήμωνα Σφακιανάκη με θέμα "Εφαρμογή τεχνικών μηχανικής μάθησης για την προληπτική συντήρηση επαγγελματικού εξοπλισμού / Applying machine learning techniques for preventive maintenance of professional equipment”. Επιβλέποντες: Μιχαήλ Ταρουδάκης και Κωνσταντίνος Σμαραγδάκης. Την παρουσίαση μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά στο σύνδεσμο https://us02web.zoom.us/j/87600045609?pwd=eVVNYjhRTlFMdFJVZGV1d0Zabk92dz09. Meeting ID: 876 0004 5609. Password: 262728

Αναθέσεις μαθημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21

Δείτε τις αναθέσεις διδασκαλίας προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21. Με ΘΑΔΕ σημειώνονται οι Θέσεις Απόκτησης Διδακτικής Εμπειρίας.

ΜΕΜ104 Γλώσσα Προγραμματισμού Ι (ενημέρωση)

Υπενθυμίζεται ότι η εξέταση του μαθήματος ΜΕΜ104 Γλώσσα Προγραμματισμού Ι θα γίνει με φυσική παρουσία, την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου ξεκινώντας στις 10 το πρωί. Όσοι, για οποιονδήποτε λόγο, αδυνατούν να παραστούν και προτιμούν την εξ' αποστάσεως εξέταση θα μπορούν να το κάνουν την ίδια ημέρα, μεταξύ 11-12, μόνο. Είναι απολύτως απαραίτητο, όσοι επιθυμούν να εξεταστούν με αυτόν τον τρόπο, να στείλουν email στους διδάσκοντες του μαθήματος με το όνομα και αριθμό μητρώου τους, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020.

Νέα παράταση αιτήσεων Στεγαστικού Επιδόματος

Ενημέρωση για τη νέα παράταση των αιτήσεων στεγαστικού επιδόματος.

Διαδικασία εξέτασης Απειροστικού Λογισμού ΙΙΙ, Τμήμα Β

Δείτε τη διαδικασία εξέτασης του Απειροστικού Λογισμού ΙΙ, Τμήμα Β, για την εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2020.

Εξεταστική Σεπτεμβρίου 2020: Τελικό Πρόγραμμα, Κατανομή σε αίθουσες και Όροι εξετάσεων

Δείτε το τελικό πρόγραμμα της εξεταστικής Σεπτεμβρίου 2020 και την κατανομή σε αίθουσες για τα μαθήματα που εξετάζονται με φυσική παρουσία. Δείτε ακόμα:

MEM108 Απειροστικός Λογισμός ΙΙΙ, Τμήμα Α (Σ. Καμβύσης)

Η εξέταση του μαθήματος MEM108 Απειροστικός Λογισμός ΙΙΙ, Τμήμα Α, θα γίνει ΜΟΝΟ διαδικτυακά. Οι ενδιαφερόμενοι να προστρέχουν στην ιστοσελίδα του μαθήματος η οποία θα ενημερώνεται τακτικά.

MEM251 Αριθμητική Ανάλυση

Το μάθημα Αριθμητική Ανάλυση (ΜΕΜ251) θα εξεταστεί μόνο εξ αποστάσεως. Στην ιστοσελίδα του μαθήματος θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις. Όσοι έχουν ιδιαίτερους λόγους και δεν θέλουν να εξεταστούν με εξ αποστάσεως, να επικοινωνήσουν με τον διδάσκοντα.

ΜΕΜ104 Γλώσσα Προγραμματισμού Ι

Υπενθυμίζεται ότι η εξέταση του μαθήματος ΜΕΜ104 Γλώσσα Προγραμματισμού Ι θα γίνει με φυσική παρουσία, την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου ξεκινώντας στις 10 το πρωί. Όσοι, για οποιονδήποτε λόγο, αδυνατούν να παραστούν και προτιμούν την εξ' αποστάσεως εξέταση θα μπορούν να το κάνουν την ίδια ημέρα, μεταξύ 11-12, μόνο. Είναι απολύτως απαραίτητο, όσοι επιθυμούν να εξεταστούν με αυτόν τον τρόπο, να στείλουν email στους διδάσκοντες του μαθήματος με το όνομα και αριθμό μητρώου τους.

ΜΕΜ 233 Γεωμετρία

Η εξέταση του μαθήματος ΜΕΜ233 Γεωμετρία θα γίνει ΜΟΝΟ διαδικτυακά. Οι ενδιαφερόμενοι να προστρέχουν στην ιστοσελίδα του μαθήματος η οποία θα ενημερώνεται τακτικά.

Φοιτητική εκπροσώπηση στη Σύγκλητο και το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Κρήτης

Για την φοιτητική εκπροσώπηση στη Σύγκλητο και το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Κρήτης, δείτε την επιστολή του Πρύτανη του Ιδρύματος Καθηγητή κυρίου Π. Τσακαλίδη, καθώς και τη σχετική με το θέμα νομοθεσία.

Εξεταστική Σεπτεμβρίου 2020: Πρόγραμμα, Δήλωση μαθημάτων και Όροι εξετάσεων (ενημέρωση)

Δείτε το πρόγραμμα της εξεταστικής Σεπτεμβρίου 2020. Το πρόγραμμα ενδέχεται να αλλάξει μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων των μαθημάτων. Ο σύνδεσμος (πλατφόρμα) για να δηλώσετε τα μαθήματα στα οποία επιθυμείτε να εξεταστείτε είναι ο https://courses.math.uoc.gr/sep20.

Το μάθημα "Εφαρμοσμένη Στατιστική (ΜΕΜ 264)" με τον κ. Χαρμανδάρη θα εξεταστεί με φυσική παρουσία στις 28 Αυγούστου και ώρα 3-5 μμ. Επίσης, το μάθημα "Διδακτική των Μαθηματικών" θα εξεταστεί εξ αποστάσεως στις 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 10-12 πμ.

Δείτε ακόμα:

Λειτουργία Πανεπιστημίου Κρήτης κατά τον Αύγουστο

Οι Διοικητικές Υπηρεσίες και Γραμματείες των ακαδημαϊκών Τμημάτων του Ιδρύματος δεν θα λειτουργήσουν το διάστημα από 10–14 Αυγούστου 2020. Την προαναφερομένη περίοδο θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας από τη Διεύθυνση και Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων, καθώς και από την Υπηρεσία Φύλαξης. Κατά την ανωτέρω περίοδο, και εφόσον υπάρχουν επείγουσες ανάγκες, όπως διαγωνισμοί σε εξέλιξη, πληρωμές κλπ., οι αρμόδιες υπηρεσίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Τηλέφωνα φυλακίων:
Ρέθυμνο: 28310 77730
Ηράκλειο: 2810 394150 (Βούτες) & 2810 393068 (Κνωσός)

ENGLISH TERMINOLOGY FOR MATHS 1 & 2, Septermber 2020 Exam period

Students of English Terminology for Maths 1 & 2 who would like to sit September 2020 exams should make a presentation through Webex - with your cameras on - on a science-oriented topic (you may choose from a wide range of topics, which should be relevant to your School of Technology & Engineering, possibly combined with topics taken from schools of different sciences) The presentation should last 10 minutes. Helpful guidelines and links are provided through the blog. Try to be fluent, communicative and confident. Never just read your written work. Show that you are familiar enough with your topic. Please send me an email confirming your participation by the end of August, so that I can set specific presentation dates in September.

The Instructor
Maria Koutraki

Εξεταστική Σεπτεμβρίου 2020: Πρόγραμμα, Δήλωση μαθημάτων και Όροι εξετάσεων (ενημέρωση)

Δείτε το πρόγραμμα της εξεταστικής Σεπτεμβρίου 2020. Το πρόγραμμα ενδέχεται να αλλάξει μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων των μαθημάτων. Ο σύνδεσμος (πλατφόρμα) για να δηλώσετε τα μαθήματα στα οποία επιθυμείτε να εξεταστείτε θα ανακοινωθεί σύντομα. Δείτε ακόμα:

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, ακαδημαϊκού έτους 2020-21

To Tμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (Τ.Μ.Ε.Μ.) οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών στα Μαθηματικά και Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, του οποίου ο Κανονισμός έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ Β1118/27-3-2018. Όσοι ενδιαφέρονται να εκπονήσουν διδακτορική διατριβή στο ΤΜΕΜ καλούνται να υποβάλλουν αίτηση προς τη Γραμματεία του ΤΜΕΜ με τα ακόλουθα στοιχεία:

 1. Προσωπικά Στοιχεία: Α1) Ονοματεπώνυμο, τόπο και ημερομηνία γέννησης, υπηκοότητα, αριθμό δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου με ισχύ τουλάχιστον 12 μηνών. Α2) Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.
 2. Τίτλοι Σπουδών στα Μαθηματικά, στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά ή σε συναφή επιστήμη: Β1) Αντίγραφο πτυχίου και της αντίστοιχης αναλυτικής βαθμολογίας από ΑΕΙ της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου της αλλοδαπής. Β2) Αντίγραφο Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης και της αντίστοιχης αναλυτικής βαθμολογίας από ΑΕΙ της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου της αλλοδαπής.
 3. Ακαδημαϊκά Στοιχεία: Γ1) Περιγραφή ερευνητικών ενδιαφερόντων ή αναφορά της γνωστικής περιοχής εκπόνησης της διατριβής. Γ2) Όνομα του προτεινόμενου επιβλέποντα ο οποίος πρέπει να είναι μέλος ΔΕΠ του ΤΜΕΜ. Γ3) Προτεινόμενος τίτλος διδακτορικής διατριβής στην ελληνική και αγγλική γλώσσα και προσχέδιο της διδακτορικής διατριβής (συνοπτική παρουσίαση αντικειμένου, προτεινόμενη μεθοδολογία, ενδεικτική βιβλιογραφία).

Η αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κατατίθενται αυτοπροσώπως στη Γραμματεία του ΤΜΕΜ ή ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση gradsec@math.uoc.gr, από την 1 Σεπτεμβρίου 2020 έως και τις 18 Ιουνίου 2021. Στην περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής στοιχείων οι ενδιαφερόμενοι είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν ακριβή αντίγραφα των τίτλων σπουδών όταν γίνουν δεκτοί στο Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών.

Οι ενδιαφερόμενοι γίνονται δεκτοί για την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής στο ΤΜΕΜ μετά την επιτυχή εξέτασή τους σε τρία γνωστικά πεδία τα οποία καθορίζονται από τον προτεινόμενο επιβλέποντα, όπως προβλέπεται στον Κανονισμό.

Δείτε το πλήρες κείμενο της προκήρυξης.

Προκήρυξη ΠΜΣ "Υπολογιστική και Στατιστική Αναλυτική στην Επιστήμη των Δεδομένων"

Δείτε την προκήρυξη και την αφίσα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Υπολογιστική και Στατιστική Αναλυτική στην Επιστήμη των Δεδομένων (MCDA)", του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητηθούν μέσω της ιστοσελίδας https://www.math.upatras.gr/el/studies/msc/mcda.

Απονομή υποτροφιών Μαρίας Μιχαήλ Μανασσάκη, ακαδημαϊκό έτος 2018-19

Δείτε τα αποτελέσματα της απονομής της υποτροφίας Μαρίας Μιχαήλ Μανσσάκη για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19.

Eξεταστική Σεπτεμβρίου ΤΕΤΥ και CSD

Παρακαλώ ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο ώστε να δείτε την ανακοίνωση του ΤΕΤΥ https://www.materials.uoc.gr/el/undergrad/announcements/2020/announcements_2020.html#a20200720b και https://www.csd.uoc.gr/CSD/index.jsp?content=news&lang=gr&ann=290 την ανακοίνωση του CSD για τη δήλωση των μαθημάτων, για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας Χαράλαμπου Κοροσίδη

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 και ώρα 14:00, θα γίνει η παρουσίαση της μεταπτυχιακής εργασίας του κ. Χαράλαμπου Κοροσίδη με θέμα «Φασματικές μέθοδοι για την επίλυση της ημικλασικής εξίσωσης του Schroedinger» μέσω της πλατφόρμας Zoom στον σύνδεσμο http://video.ucnet.uoc.gr/live. Επιβλέπων καθηγητής: Μιχάλης Πλεξουσάκης.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος με αριθμό πρ. 24655/09-07-2020 ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ (Κ.Α 10686)

O Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) του Πανεπιστημίου Κρήτης,

προσκαλεί

Νέους Επιστήμονες, κατόχους Διδακτορικού Διπλώματος να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την παροχή διδακτικού έργου στο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, για τα μαθήματα που ορίζονται ανά Επιστημονικό Πεδίο των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών (εξαιρούνται τα μεταπτυχιακά με δίδακτρα) των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, όπως αυτά έχουν εγκριθεί από τις Συνελεύσεις των Τμημάτων του Π.Κ. και της με αρ. 428/02.04.2020 (θέμα 6ο, ΑΔΑ ΨΩΖΤ469Β7Γ-0Χ7) απόφασης της έκτακτης συνεδρίασης Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης, της 429ης/23.04.2020 (θέμα 23ο ΑΔΑ Ω2Ε8469Β7Γ-ΦΥΛ) σχετικά με την κατανομή 58 θέσεων διδακτικής εμπειρίας στα Ακαδημαϊκά Τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού 2020-2021 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, και το απόσπασμα πρακτικών της με αρ. 434ης/18-06-2020 (θέμα 6ο, ΑΔΑ 6Δ3Η469Β7Γ-ΧΣ0) απόφασης της τακτικής συνεδρίασης Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης σχετικά με την τροποποίηση της 429ης/23.04.2020 απόφασης (θέμα 23ο) και αναλυτικά περιγράφονται στον πίνακα μαθημάτων και στα παραρτήματα, που επισυνάπτονται στην παρούσα πρόσκληση.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες Νέοι/ες Επιστήμονες, κάτοχοι Διδακτορικού Διπλώματος Ειδίκευσης καλούνται να υποβάλλουν αίτηση-πρόταση υποψηφιότητας για τις θέσεις που προκηρύσσονται ανά Επιστημονικό Πεδίο, προκειμένου να διδάξουν τα μαθήματα, του εκάστοτε Επιστημονικού Πεδίου, των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Διευκρινίζεται ότι κάθε ωφελούμενος οφείλει να διδάξει όλα τα μαθήματα που έχουν οριστεί στο συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο.

Δείτε το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης την αίτηση υποβολής υποψηφιότητας, την υπεύθυνη δήλωση της ακρίβειας των υποβληθέντων στοιχείων και το έντυπο ενημέρωσης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων.

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας Ελευθέριου Χριστοφή

Την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020 και ώρα 11:00, θα γίνει η παρουσίαση της μεταπτυχιακής εργασίας του κ. Ελευθέριου Χριστοφή με θέμα «Ο αλγόριθμος βελτιστοποίησης στη Μηχανική Μάθηση» μέσω της πλατφόρμας Zoom στον σύνδεσμο https://zoom.us/j/93772550513?pwd=QlRKVnpPS3oraStjVmpBdTI1SWVhQT09. Επιβλέπων καθηγητής: Θεόδωρος Κατσαούνης.

Προκήρυξη διενέργειας εκλογών & Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Δείτε την προκήρυξη διενέργειας εκλογών & Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας Φίλιππου Σαράτση

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 και ώρα 13:00, θα γίνει η παρουσίαση της μεταπτυχιακής εργασίας του κ. Φίλιππου Σαράτση με θέμα «Ένα τρισδιάστατο μοντέλο συζευγμένων κανονικών ιδιομορφών για τη διάδοση του ήχου στο νερό σε περιβάλλον με κωνική ανύψωση» μέσω της πλατφόρμας Zoom στον σύνδεσμο http://video.ucnet.uoc.gr/live. Επιβλέπων καθηγητής: Μιχαήλ Ταρουδάκης.

Παρουσίαση πτυχιακής εργασίας Αναστασίας Παπαδάκη

Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 και ώρα 16:00, θα γίνει η παρουσίαση της πτυχιακής εργασίας της κας Αναστασίας Παπαδάκη με θέμα “Molecular and Continuum Dynamic Simulations of Hybrid Peo-Silica Nanoparticle Systems”. Επιβλέπων καθηγητής: Ευάγγελος Χαρμανδάρης. Την παρουσίαση μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά στο σύνδεσμο https://zoom.us/j/2029490994?pwd=RDM0WWcvaTZ6dlBIRzExbGk2MWw5Zz09. Meeting ID: 202 949 0994. Password: 371758

Παρουσίαση πτυχιακής εργασίας Αγάπης Ζήση

Την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, θα γίνει η παρουσίαση της πτυχιακής εργασίας της κας Αγάπης Ζήση με θέμα "Ανάπτυξη Λογισμικού διεπαφής με το χρήστη για μοριακές προσομοιώσεις". Επιβλέπων καθηγητής: Ευάγγελος Χαρμανδάρης. Την παρουσίαση μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά στο σύνδεσμο https://zoom.us/j/2029490994?pwd=RDM0WWcvaTZ6dlBIRzExbGk2MWw5Zz09. Meeting ID: 202 949 0994. Password: 371758

Aποτελέσματα υποτροφιών Καρύδη ακαδ.έτους 2018-19

Στον σύνδεσμο http://www.sse.uoc.gr/news/552020.html θα βρείτε την ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των αιτήσεων για τη χορήγηση των υποτροφιών "Χρύσανθου και Αναστασίας Καρύδη" ακαδ. έτους 2018-19.

Παρουσίαση πτυχιακής εργασίας Παρασκευής Θεολογίτου (Τμήμα Φυσικής)

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 και ώρα 17:00, θα γίνει η παρουσίαση της πτυχιακής εργασίας της κας Παρασκεύης Θεολογίτου με θέμα «Χρήση τεχνητών νευρωνικών δικτύων και στατιστικών τεχνικών για τη βελτίωση της πρόγνωσης μετεωρολογικών παραμέτρων» Επιβλέπων καθηγητής: Γεώργιος Κοσιώρης. Μέλη της επιτροπής: Θεόδωρος Κατσαούνης, Γεώργιος Τσιρώνης. Η παρουσίαση θα μεταδοθεί για το κοινό από τον σύνδεσμο http://video.ucnet.uoc.gr/live.

Παρουσίαση πτυχιακής εργασίας Ιωάννας Ευαγγέλου (Τμήμα Φυσικής)

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 και ώρα 11:00, θα γίνει η παρουσίαση της πτυχιακής εργασίας της κας Θεοδώρας Αποστολάκη με θέμα «Στατιστική ανάλυση και αξιολόγηση αιολικού δυναμικού στην Ανατολική Κρήτη με τη χρήση πειραματικών και αριθμητικών δεδομένων» Επιβλέπων καθηγητής: Γεώργιος Κοσιώρης. Μέλη της επιτροπής: Γεώργιος Μακράκης, Γεώργιος Τσιρώνης. Η παρουσίαση θα μεταδοθεί για το κοινό από τον σύνδεσμο http://video.ucnet.uoc.gr/live.

Υποτροφίες "Εμμανουήλ Σακλαμπάνη", ακαδ.έτους 2018-19

Δείτε τα αποτελέσματα Επιτροπής αξιολόγησης αιτήσεων χορήγησης υποτροφιών "Εμμανουήλ Σακλαμπάνη", ακαδ.έτους 2018-19, στη διεύθυνση http://www.sse.uoc.gr/news/522020.html.

Παρουσίαση πτυχιακής εργασίας Θεοδώρας Αποστολάκη

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, θα γίνει η παρουσίαση της πτυχιακής εργασίας της κας Θεοδώρας Αποστολάκη με θέμα: «Κλασικά Θεωρήματα της Διαφορικής Γεωμετρίας». Επιβλέπων καθηγητής: Ιωάννης Πλατής. Την παρουσίαση μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά στον σύνδεσμο http://video.ucnet.uoc.gr/live.

Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη Κοσμήτορα της ΣΘΕΤΕ

Δείτε την προκήρυξη διενέργειας εκλογών και πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με τριετή θητεία από 1/9/2020 έως 31/8/2023.

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας Ευαγγελίας Δακορώνια

Την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 12:00, θα γίνει η παρουσίαση της μεταπτυχιακής εργασίας της κας Ευαγγελίας Δακορώνια με θέμα «Τα ελληνικά σχολικά βιβλία Γεωμετρίας από το 1975-2019-Μια ανθρωπολογική προσέγγιση» μέσω της πλατφόρμας Zoom στον σύνδεσμο http://video.ucnet.uoc.gr/live. Επιβλέπων καθηγητής: Ιωάννης Πλατής, Συνεπιβλέπων: Μαρίνος Αναστασάκης.

Προκήρυξη υποτροφιών ΑΔΜΗΕ ακ. έτους 2019-20

Στον παρακάτω σύνδεσμο βρίσκεται η προκήρυξη για τις υποτροφίες ΑΔΜΗΕ που δίνονται για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20 σε μεταπτυχιακούς φοιτητές της ΣΘΕΤΕ: http://www.sse.uoc.gr/news/472020.html.

Ανακοίνωση για την Ορκωμοσία Τμήματος

Όσοι φοιτητές ή φοιτήτριες έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους και ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση για πτυχίο καλούνται να καταθέσουν στη Γραμματεία (για την κατεύθυνση Μαθηματικών στην κα Σκουλά, A202, για την κατεύθυνση Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στην κα Καφάτου, A204) τις σχετικές αιτήσεις μέχρι την Παρασκευή 10/07/2020. Οι αιτήσεις να σταλούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση secr@math.uoc.gr, ή στο fax 2810-393725 για την κατεύθυνση των Μαθηματικών, και στο fax 2810-393810 για την κατεύθυνση των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών.

Η τελετή ορκωμοσίας δεν θα πραγματοποιηθεί, οπότε η παράδοση των πτυχίων θα γίνει είτε με παραλαβή δια προσώπου ή θα σας σταλεί μέσω courier και χρέωση παραλήπτη (μετά της 24 Ιουλίου και αφού μας ενημερώσετε στέλνοντας τις σχετικές πληροφορίες μέσω email). Οι φοιτητές με την αίτησή τους θα πρέπει να επιστρέψουν στη γραμματεία την φοιτητική τους ταυτότητα. Θα πρέπει επίσης να μην υπάρχει οποιαδήποτε εκκρεμότητα στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου. Σε περίπτωση απώλειας κάποιων από τα παραπάνω θα πρέπει να κατατεθεί μαζί με την αίτηση ορκωμοσίας και μια υπεύθυνη δήλωση απώλειας.

Δείτε την αίτηση ορκωμοσίας και το έντυπο της υπεύθυνης δήλωσης.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020-2021

Ενημερώνουμε τους φοιτητές προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και υποψήφιους Διδάκτορες του Πανεπιστημίου Κρήτης για την παράταση των αιτήσεων Σίτισης/Στέγασης έως τις 30 Ιουλίου 2020 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00 έπειτα από την έκδοση δελτίου τύπου του Υπουργείου Οικονομικών περί παράτασης στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φορ. έτους 2019 έως τις 29 Ιουλίου 2020.

https://www.merimna.uoc.gr/index.php/el/anakoinwseis/541-f-m-paratasi-ypovolis-aitiseon-sitisis-stegasis-ak-etous-2020-2021

Προκήρυξη Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Εγκέφαλος και Νους" - Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με τα τμήματα Φυσικής, Επιστήμης Υπολογιστών, Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και τα Ινστιτούτα Υπολογιστικών Μαθηματικών (ΙΥΜ) και Πληροφορικής (ΙΠ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), οργανώνει και λειτουργεί Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Επιστήμες Εγκεφάλου και Νου, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ), διάρκειας 4 ακαδημαϊκών εξαμήνων.

Δεκτοί γίνονται: Πτυχιούχοι όλων των Τμημάτων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της ημεδαπής ή ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Χρονοδιάγραμμα:
Λήξη υποβολής αιτήσεων: 20 Ιουλίου 2020
Προφορική Συνέντευξη: Σεπτέμβριος 2020

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://brain-mind.med.uoc.gr/
Γραμματεία Προγράμματος τηλ. 2810 394526

Παράταση περιόδου διανομής συγγραμμάτων Εαρινού εξαμήνου 2019 - 2020

Στον σύνδεσμο https://eudoxus.gr/files/Paratasi_dianomis_earinou_2019-20_enimerosi_gia_sygkentrwtikes_listes.pdf θα βρείτε το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την παράταση της περιόδου διανομής συγγραμμάτων για τους φοιτητές. Η κατ'οίκον παράδοση των δηλωθέντων συγγραμμάτων από τους εκδοτικούς οίκους θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις ή απορίες μπορείτε πάντα να απευθύνεστε στο Γραφείο Αρωγής Χρηστών του Ευδόξου http://eudoxus.gr/OnlineReport.aspx.

Πρόγραμμα εξετάσεων μεταπτυχιακών μαθημάτων, Εξεταστική περίοδος Ιουνίου 2020

Δείτε το πρόγραμμα εξετάσεων των μεταπτυχιακών μαθημάτων για την εξεταστική περίοδο Ιουνίου 2020.

Κατανομή σε αίθουσες και όροι εξέτασης με φυσική παρουσία

Δείτε την καατανομή σε αίθουσες όσων εξεταστούν με φυσική παρουσία και τους όρους εξέτασης με φυσική παρουσία.

Απειροστικός Λογισμός ΙΙ (Τμήμα Α) - Παράταση εγγραφής στο Microsoft Teams

Δίνεται τρίτη παράταση εγγραφής στο Microsoft Teams μέχρι και το Σάββατο 13/6, 23:59μμ.

Eξέταση - ΜΕΜ203 Ευκλείδεια Γεωμετρία και η Διδακτική της

Η εξέταση του μαθήματος ΜΕΜ 203 "Ευκλείδεια Γεωμετρία και η Διδακτική της" θα γίνει ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως. Αναλυτικές πληροφορίες υπάρχουν στη σελίδα moodle του μαθήματος https://polygon.math.uoc.gr/1920/moodle/course/view.php?id=11.

Τελικό Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιουνίου 2020 (με αίθουσες)

Δείτε το τελικό πρόγραμμα της εξεταστικής Ιουνίου 2020.

ΜΕΜ271 Διαφορικές Εξισώσεις - Δοκιμαστικό αξιολόγησης από απόσταση

Αφορά τους φοιτητές/τριες που θα αξιολογηθούν από απόσταση:

Οι φοιτητές που θα αξιολογηθούν από απόσταση στο μάθημα Διαφορικές Εξισώσεις, θα πρέπει υποχρεωτικά να συμμετέχουν στο δοκιμαστικό της αξιολόγησης που θα γίνει την Παρασκευή 19 Ιουνίου και ώρα 13:00. Ο στόχος του δοκιμαστικού είναι αποκλειστικά η επίλυση των δυσκολιών που πιθανόν να εμφανιστούν (τοποθέτηση κάμερας, μικροφώνου, σκανάρισμα γραπτού κλπ). Η διαδικασία θα γίνει μέσα από το πρόγραμμα Webex, με το σύνδεσμο (σας εχει σταλεί στο email σας). Αν κάποιος/α έχει πρόβλημα παρακαλώ στείλτε μήνυμα στο tertikas@uoc.gr.

Καλή δουλειά!

Οι διδάσκoντες
A. Τερσένοβ
Α. Τερτίκας

Επαναλειτουργία της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης στις Πανεπιστημιουπόλεις Ρεθύμνου και Ηρακλείου

Aπόφαση της υπ' αριθμ. 433ης/05-06-2020 έκτακτης συνεδρίασης της Συγκλήτου που αφορά στο θέμα "Επαναλειτουργία της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης στις Πανεπιστημιουπόλεις Ρεθύμνου και Ηρακλείου." Παρακαλούμε δείτε το σχετικό αρχείο: http://news.uoc.gr/news/2020/10-06/433_APS_Acad.1_Epanaleitourgia_Bibliothikis_HER_RETH.pdf.

Προκήρυξη "Βραβεία για Διακεκριμένους Νέους Επιστήμονες" του Ιδρύματος Μποδοσάκη

Με τα βραβεία αυτά, το ΄Ιδρυμα επιδιώκει να ενισχύσει το δημιουργικό έργο των νέων Ελλήνων Επιστημόνων, να ανταμείψει τη συνεπή και συνεχή προσπάθειά τους για την προαγωγή της επιστήμης, να τιμήσει το ηθικό τους ανάστημα και να συμβάλει στη δημιουργία σωστών προτύπων στην ελληνική κοινωνία.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το έτος 2021, θα χορηγήσει τέσσερα (4) Βραβεία, έκαστο ύψους είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, και συγκεκριμένα ένα (1) βραβείο ανά επιστημονικό τομέα, στους ακόλουθους επιστημονικούς τομείς:

Δείτε την σχετική προκήρυξη http://www.sse.uoc.gr/files/items/1/1793/prokiryxi_2021.pdf

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΄Ιδρυμα Μποδοσάκη, τηλ. +30.210.722.32.44 (ώρες γραφείου), e-mail: prizes@bodossaki.gr.

ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ
Μουρούζη 14, 106 74 Aθήνα
Τηλ. 210-7223244
Κιν. 694 1538 533
tagaloglou@bodossaki.gr
www.bodossaki.gr
Find us www.facebook.com/bodossakifoundation

MEM322 Χρήση Νέων Τεχνολογιών στη Διδασκαλία των Μαθηματικών

Η εξέταση του μαθήματος Χρήση Νέων Τεχνολογιών στη Διδασκαλία των Μαθηματικών (ΜΕΜ-322) θα πραγματοποιηθεί εξ' αποστάσεως την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020, 18:00-20:00, με χρήση ειδικής πλατφόρμας. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι δήλωσαν ενδιαφέρον μέσω της ειδικής σελίδας του ΤΜΕΜ. Την Παρασκευή 12 Ιουνίου, 13:00-14:00 θα πραγματοποιηθεί ειδικό webinar (μέσω Webex) ώστε να εξοικειωθείτε με την πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί. Σας παρακαλώ πολύ να το παρακολουθήσετε.

Ο Διδάσκων,
Μαρίνος Αναστασάκης

Τελικό Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιουνίου 2020

Δείτε το τελικό πρόγραμμα της εξεταστικής Ιουνίου 2020.

Παρουσίαση πτυχιακής εργασίας Νίκης Σπιθάκη

Την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 και ώρα 11:00πμ, στην αίθουσα Α303, θα γίνει η παρουσίαση της πτυχιακής εργασίας της κας Νίκης Σπιθάκη με θέμα: «Αριθμός κλάσεων: Η εικασία του Gauss» Επιβλέπων καθηγητής: Ιωάννης Αντωνιάδης.

Την παρουσίαση μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά στο σύνδεσμο http://video.ucnet.uoc.gr/live.

Online Ημερίδα Καριέρας με την ANSYS Hellas

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 στη 1:30 μμ online ημερίδα καριέρας με την ANSYS Hellas S.M.S.A.

H ANSYS είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο που ειδικεύονται στην ανάπτυξη λογισμικού για επιστημονικές εφαρμογές. Εκπρόσωποι της εταιρείας θα παρουσιάσουν τις δραστηριότητες της στην Ελλάδα και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας που προσφέρει.

Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει γνωριμία των εκπροσώπων της εταιρείας με τους ενδιαφερόμενους φοιτητές/απόφοιτους. Όσοι ενδιαφέρεστε, θα πρέπει να το δηλώσετε στη Φόρμα Εγραφής, να στείλετε το Βιογραφικό σας στη διεύθυνση hr-hellas@ansys.com (ιδανικά έως και την Παρασκευή 5 Ιουνίου το βράδυ), και να έχετε μπροστά σας ένα αντίγραφο την ώρα της online συνέντευξης. Οι συνεντεύξεις θα είναι ατομικές.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές και απόφοιτους Τμημάτων Θετικών Επιστημών και Μηχανικών με υπόβαθρο στην ανάπτυξη λογισμικού, ιδανικά εξοικειωμένους με C, C++ και Python. Η παρουσίαση καθώς και οι συνεντεύξεις θα γίνουν με zoom. Τα σχετικά links θα σας αποσταλούν στο email που θα δηλώσετε στη Φόρμα Εγγραφής, το αργότερο δύο ώρες πριν την εκδήλωση. Θα ήταν καλό να έχετε ήδη εγκαταστήσει την εφαρμογή του zoom client στον υπολογιστή σας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Μπορείτε να κάνετε εγγραφή εδώ: https://forms.gle/uG8Dt2sAEcYSaugS6.

Σχετική ανακοίνωση της Δ.Α.ΣΤΑ.: http://dasta.uoc.gr/release/index.php/2020/06/03/2572/
FB event: https://www.facebook.com/events/292159761959118/

Χορήγηση στεγαστικού επιδόματος ακαδημαϊκού έτους 2019-2020

Ενημερώνουμε τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς και τους γονείς τους ότι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις που αφορούν στο ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 έως και την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων https://stegastiko.minedu.gov.gr, στην ειδική εφαρμογή στεγαστικού επίδόματος. Δείτε την ανακοίνωση από το Γραφείο της Φοιτητικής Μέριμνας.

Παρουσίαση του ΠΜΣ "Εφαρμοσμένα και Υπολογιστικά Μαθηματικά”

Αγαπητοί φοιτητές και απόφοιτοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η παρουσίαση του ΠΜΣ "Εφαρμοσμένα και Υπολογιστικά Μαθηματικά” (http://math.uoc.gr/gpacm/) του Πανεπιστημίου Κρήτης θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 6 μμ μέσω Zoom στην διεύθυνση https://us02web.zoom.us/j/2264754971. Η διάρκεια της παρουσίασης θα είναι περίπου 20 λεπτά και θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση. Μπορεί να συμμετάσχει κάθε ενδιαφερόμενος.

Με εκτίμηση,
Η Επιτροπή του ΠΜΣ

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στους κλάδους της Μαθηματικής Επιστήμης

Δείτε την προκήρυξη του ΠΜΣ του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 και την αίτηση υποψηφιότητας. Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020.

Εξέταση του μαθήματος "Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης: Η Διαμόρφωσης του Ανθρώπου-Πολίτη"

Οι εξετάσεις στο μάθημα της κ. Καλογιαννάκη Α05Π01 "Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης και η Διαμόρφωση του Ανθρώπου-Πολίτη" θα γίνουν εξ αποστάσεως γραπτά, στις 23 Ιουνίου και ώρα 11.30-13.30.

Η εξέταση θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας eClass (https://eclass.edc.uoc.gr). Στο μενού του μαθήματος (στην αριστερή πλευρά), στο εργαλείο Εργασίες, θα αναζητήσετε την εργασία με τίτλο 'Εξέταση Ιουνίου' το οποίο θα περιλαμβάνει τις ερωτήσεις των εξετάσεων. Οι απαντήσεις θα πληκτρολογηθούν στο ίδιο αρχείο (μορφής word) και, όταν τελειώσετε, θα αναρτήσετε το αρχείο, ως απάντηση στη συγκεκριμένη εργασία, και πάντα μέσα στον καθορισμένο χρόνο εξέτασης. Τα γραπτά θα υποβληθούν για έλεγχο λογοκλοπής μέσω του συστήματος TurnItIn. Η εξέταση θα ξεκινήσει στις 11:30 και ολοκληρώνεται στις 13.30. Για την ανάρτηση των απαντήσεων δίδονται το επιπλέον χρονικό περιθώριο 15 λεπτών (13.45 θα κλείσει η πλατφόρμα). Γραπτά μετά την εκπνοή του χρόνου δεν θα γίνουν δεκτά.

Όσοι φοιτητές/φοιτήτριες δεν έχουν εγγραφεί στο eClass θα χρειαστεί να προβούν στην εγγραφή τους το συντομότερο, για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις του μαθήματος.

Στην ιστοσελίδα της Σχολής Επιστημών Αγωγής υπάρχει αναρτημένος οδηγός για την ανάρτηση εργασιών/γραπτών μέσω του TurnItIn. Ο σύνδεσμος που μπορείτε να διαβάσετε τον Οδηγό Ανάρτησης είναι: https://school.edc.uoc.gr/el/page/7709/odigies-symmetoxis-foititwn-sta-eks-apostasews-mathimata

Εξεταστική Ιουνίου 2020: Πρόγραμμα, Δήλωση μαθημάτων και Όροι εξετάσεων

Δείτε το πρόγραμμα της εξεταστικής Ιουνίου 2020. Το πρόγραμμα ενδέχεται να αλλάξει μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων των μαθημάτων.

Xρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο https://courses.math.uoc.gr/june20 για να δηλώσετε τα μαθήματα στα οποία επιθυμείτε να εξεταστείτε, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020.

Δείτε ακόμα:

Παραλαβή των πτυχίων ορκωμοσίας Μαρτίου

Σε συνέχεια της προηγούμενης μας ανακοίνωσης (18/3/2020) σχετικά με την παραλαβή των πτυχίων του Μαρτίου, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι:

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση στο email secr@math.uoc.gr.

Προκήρυξη εισαγωγής μεταπτυχιακών φοιτητών στα ΠΜΣ του Τμήματος Φυσικής

Δείτε την προκήρυξη εισαγωγής μεταππτυχιακών φοιτητών στα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Προθεσμία: 10/7/2020.

Εξέταση μαθήματος "ΣΘΤΕ 208 Διαπολιτισμικότητα και συμβουλευτική στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση"

Θα διεξαχθούν γραπτές εξετάσεις στο μάθημα "ΣΘΤΕ 208 Διαπολιτισμικότητα και συμβουλευτική στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση", το Σάββατο 20-6-2020 και ώρα 11.00 πμ.

Τα θέματα θα εξηγηθούν μέσω πλατφόρμας webex και μετά από το χρόνο που θα αφιερωθεί στην εξήγηση των θεμάτων, θα δοθεί 1 ώρα και 30 λεπτά, για την ολοκλήρωση των απαντήσεων, προκειμένου να αποσταλούν στη διδάσκουσα. Οι φοιτητές θα ενημερωθούν άμεσα για την ημερομηνία εξέτασης και μέσα από το e learn

Η διδάσκουσα
Ειρήνη Σπανάκη

Εξέταση μαθήματος "ΣΘΤΕ 209: Θέματα Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας"

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του μαθήματος «Θέματα Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας-ΣΘΤΕ 209» ότι οι τελικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά το Σάββατο, 27/6/2020, στις 10.00πμ . Δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1FqnKgZUy5t7iBw0NQTa60ytrt1l404Me-uAE-MshPFk/edit#gid=0. Το εκπαιδευτικό υλικό του μαθήματος, η δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις και η ύλη των εξετάσεων έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://elearn.uoc.gr/course/view.php?id=1579. Στην ίδια πλατφόρμα θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων.

Η διδάσκουσα
Α.Πρατικάκη

Ανακοίνωση για τον τρόπο εξέτασης στα μαθήματα MEM342 και ΜΕΜ344

Αγαπητές φοιτήτριες / αγαπητοί φοιτητές,

Η εξέταση στα μαθήματα «Οικονομική Θεωρία ΙΙ» (ΜΕΜ-342) και «Διεθνή Οικονομικά» (ΜΕΜ-344) θα διεξαχθεί με μεθόδους εξ’ αποστάσεως. Για τη συμμετοχή σας στις εξετάσεις θα πρέπει να έχετε εξασφαλίσει πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, καθώς και σε μικρόφωνο/κάμερα και σύνδεση στο διαδίκτυο. Επίσης, θα πρέπει να έχετε προηγουμένως εγγραφεί στην ηλεκτρονική σελίδα του μαθήματος στην πλατφόρμα στο E-Learn, και να έχετε δηλώσει την πρόθεση συμμετοχής σας, στον σύνδεσμο που δίνεται σε σχετική ανακοίνωση από 25/5 του ΤΜΕΜ. Το ειδικότερο πλαίσιο για τη διενέργεια των εξ΄ αποστάσεως εξετάσεων θα ρυθμιστεί με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, ενώ σε κάθε περίπτωση θα τηρηθούν όλοι οι όροι για την εξασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή της εξέτασης και τις τεχνικές λεπτομέρειες (π.χ. τη δομή, τον τρόπο ανάθεσης και συμπλήρωσης των θεμάτων), θα δοθούν σε επόμενη ανακοίνωση, καθώς και σε συνάντηση για διευκρινήσεις – οδηγίες που θα προηγηθεί της εξέτασης.

Η διδάσκουσα,
Ε. Δρακάκη

MEM271 Διαφορικές Εξισώσεις, Τμήμα Α. Τερσένοβ

Τα τελευταία δυο μαθήματα των Διαφορικών Εξισώσεων εξ αποστάσεως θα γίνουν πάλι μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης Zoom την

Η σύνδεση και για τα μαθήματα που ξεκινάνε στις 11:00 θα γίνεται μεσω του URL https://us02web.zoom.us/j/85391555829?pwd=aHVxelNEUmlZT2V3bEdBUG1IaWJaUT09. Για το password, δείτε το ιδρυματικό σας email.

Η σύνδεση και για τα μαθήματα που ξεκινάνε στις 12:00 θα γίνεται μεσω του URL https://us02web.zoom.us/j/88987424595?pwd=a0lGNThtbTRMTHo1Z2ZaWWhUZVNFdz09. Για το password, δείτε το ιδρυματικό σας email.

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για σίτιση και στέγαση καδημαϊκού έτους 2020-2021

Διαβάστε την ανακοίνωση του γραφείου Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης σχετικά με την υποβολή αίτησης δωρεάν σίτισης και στέγασης για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Αποκλειστική προθεσμία 11:00 π.μ. της Τετάρτης 27 Μαΐου 2020 έως και τις 14:00 της Τρίτης 30 Ιουνίου 2020.

Ανακοίνωση για τη διεξαγωγή της εξεταστικής Ιουνίου 2020

Διαβάστε την ανακοίνωση του Τμήματος σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της εξεταστικής Ιουνίου 2020.

Assignment for 2020 English Terminology for Maths 2 students

This semester you will not sit a written test in the exams period of June 2020. Instead, you will have to submit the following assignment through an email by May 31 2020. There won’t be an extension.

“Select two different topics that would be relevant to your School of Technology & Engineering, possibly combined with topics taken from Schools of different sciences. a) Write two paragraphs according to the theory of Structuring paragraphs, followed by an extensive analysis of all the elements of academic language being used (topic sentence, controlling idea, primary and secondary supports, conclusion, method of development, pattern, cohesion devices, types of sentences, features of academic writing). b) Paraphrase one of your paragraphs and summarize the other one. You should also refer to your sources and bibliography while applying the strategies of summarizing and paraphrasing, thus avoiding plagiarism. Try to produce your own written texts. Copying somebody else’s original work will be considered a fail.”

Your Instructor
Maria Koutraki

Ανακοίνωση της Συγκλητου του ΠΚ για την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας

Δείτε την ανακοίνωση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης σχετικά με την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

MEM271 Διαφορικές Εξισώσεις, Τμήμα Α. Τερσένοβ

Τα επόμενα δυο μαθήματα των Διαφορικών Εξισώσεων εξ αποστάσεως θα γίνουν πάλι μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης Zoom την

Προσοχή! Καινούργιος κανονισμός της πλατφόρμας: απαιτείται password!

Η σύνδεση και για τα τρία μαθήματα που ξεκινάνε στις 11:00 θα γίνεται μεσω του URL https://us02web.zoom.us/j/85176198651?pwd=NTRMYURHaFo1RzhJb2NPM3FHQkpvZz09. Για το password, δείτε το ιδρυματικό σας email.

Η σύνδεση και για τα τρια μαθήματα που ξεκινάνε στις 12:00 θα γίνεται μεσω του URL https://us02web.zoom.us/j/88356096102?pwd=TWVFWlF2RkI1cEVMb2lUaXI5MGJRQT09. Για το password, δείτε το ιδρυματικό σας email.

CV++ : ένα webinar προετοιμασίας για την αγορά εργασίας | για τους φοιτητές/απόφοιτους του Π.Κ.

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020 στις 6:00μμ για τους φοιτητές και τους απόφοιτους του Π.Κ. ένα all-in-one webinar σχετικό με την Εύρεση Εργασίας και την Επαγγελματική Ανάπτυξη, με την ευγενική συμμετοχή της Μαρίας Γιαμπουλάκη(*). Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει αναφορά στα παρακάτω:

Το webinar θα γίνει με Zoom. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι αυτό όσοι/ες ενδιαφέρεστε, κάντε έγκαιρα την εγγραφή σας στο https://forms.gle/8HXD4tg3VDSa8QsE6. Το event έχει αναρτηθεί στο site και στο facebook της ΔΑΣΤΑ.

(*) Η Μαρία Γιαμπουλάκη (BSc Διοίκηση Επιχειρήσεων, ΜEd Εκπαίδευση Ενηλίκων, Diploma Επαγγελματική Συμβουλευτική & Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας) είναι διευθύντρια στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «Ευρωπαϊκή Πρόοδος». Παράλληλα πραγματοποιεί σεμινάρια και ομιλίες σε θέματα: Management, HR, Επικοινωνία, Μεθοδολογία Εκπαίδευσης Ενηλίκων και Πλάνο Επαγγελματικής Ανάπτυξης, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί ατομικές και ομαδικές συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής.

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένα και Υπολογιστικά Μαθηματικά»

Το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση στo Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένα και Υπολογιστικά Μαθηματικά», μέχρι την 21η Ιουνίου 2020. Τα κριτήρια επιλογής είναι 30% προφορική συνέντευξη, και 70% επίδοση στις προτυχιακές σπουδές, συστατικές επιστολές και λοιπά προσόντα, όπως περιγράφονται στον κανονισμό σπουδών του προγράμματος.

Παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει μέσω του συστήματος Zoom στις 4 Ιουνίου 2020, ώρα 18:00. Η διάρκεια της παρουσίασης θα είναι 20 λεπτά και στη συνέχεια θα υπάρχει δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων. Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην παρουσίαση, παρακαλείστε να αποστείλετε σχετικό μήνυμα στον κ. Σ. Κομηνέα (komineas@uoc.gr) μέχρι τις 2 Ιουνίου 2020. Ο σύνδεσμος για την παρουσίαση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος, www.math.uoc.gr κατά την ημέρα της παρουσίασηaς

Δείτε το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης.

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μαθηματικά και Εφαρμογές τους»

Το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση στo Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μαθηματικά και Εφαρμογές τους», μέχρι την 18η Ιουνίου 2020. Τα κριτήρια επιλογής είναι: 70% Γραπτές Εξετάσεις, 30% επίδοση στις προπτυχιακές σπουδές, συστατικές επιστολές και λοιπά προσόντα όπως περιγράφονται στο εδάφιο 4.3 του κανονισμού μεταπτυχιακών σπουδών.

Ημερομηνία γραπτών εξετάσεων: Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020, ώρα 10:00-13:30, αίθουσα Ε204.
Ημερομηνία συνεντεύξεων: Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 (αμέσως μετά το πέρας των γραπτών εξετάσεων στην Α303).

Για όσους/σες δεν επιθυμούν να εξεταστούν με φυσική παρουσία θα υπάρξει δυνατότητα διαδικτυακής εξέτασης. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ενημερώσετε τη γραμματεία με e-mail στη διεύθυνση gradsec@math.uoc.gr πριν τις 18 Ιουνίου.

Δείτε το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης.

MEM271 Διαφορικές Εξισώσεις, Τμήμα Α. Τερσένοβ

Τα επόμενα δυο μαθήματα των Διαφορικών Εξισώσεων εξ αποστάσεως θα γίνουν πάλι μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης Zoom την

Προσοχή! Καινούργιος κανονισμός της πλατφόρμας: απαιτείται password!

Η σύνδεση και για τα τρία μαθήματα που ξεκινάνε στις 11:00 θα γίνεται μεσω του URL https://us02web.zoom.us/j/87127771185?pwd=WDZkZ3djeXpNdTJQbmlFNWFBS0JHQT09. Για το password, δείτε το ιδρυματικό σας email.

Η σύνδεση και για τα τρια μαθήματα που ξεκινάνε στις 12:00 θα γίνεται μεσω του URL https://us02web.zoom.us/j/81030373849?pwd=Uno0aXE3K1FBL25RajdDR2pCTUdZdz09. Για το password, δείτε το ιδρυματικό σας email.

Οι Υποτροφίες της HELMEPA για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021

Διαβάστε την προκήρυξη των υποτροφιών της HELMEPA για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21. Οι Υποτροφίες δίνονται για μεταπτυχιακές σπουδές στη μνήμη των αείμνηστων

Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τις παραπάνω Υποτροφίες, ορίζεται η 30η Ιουνίου 2020.

Μερική άρση αναστολής της Πρακτικής Άσκησης

Σας ενημερώνουμε ότι με χθεσινό ΦΕΚ άρθηκε μερικά η αναστολή της ΠΑ. Όπως αναφέρεται (άρθρο 3, παρ. 2):

«Οι φοιτητές των προγραμμάτων σπουδών πρώτου και δεύτερου κύκλου Α.Ε.Ι., από 11.5.2020 και εξής, δύνανται να διεξάγουν πρακτική άσκηση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο πρόγραμμα σπουδών τους, εφόσον οι φορείς στους οποίους διεξάγεται η πρακτική άσκηση δεν τελούν σε προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας και σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους και κανόνες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, οι οποίοι έχουν τεθεί σε ισχύ για τους εργαζομένους κάθε φορέα.»

Σχετικό άρθρο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΠΑ.

Προκήρυξη υποτροφιών του Κληροδοτήματος "Μαρίας Μιχαήλ Μανασσάκη" για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19

Δείτε την προκήρυξη των υποτροφιών του Κληροδοτήματος "Μαρίας Μιχαήλ Μανασσάκη" για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19 καθώς και την αίτηση των υποψηφίων και την υπεύθυνη δήλωση με το προβλεπόμενο κείμενο.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα μπορούν να σταλούν ηλεκτρονικά (σε μορφή .pdf) στη Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών, e-mail: gradsec@math.uoc.gr, έως και τις 30 Ιουνίου 2020.

ΜΕΜ-271 ΔΙΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ, Τμήμα Α. Τερσένοβ

Τα επόμενα δυο μαθήματα των Διαφορικών Εξισώσεων εξ αποστάσεως θα γίνουν πάλι μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης Zoom την

Η σύνδεση και για τα δυο μαθήματα που ξεκινάνε στις 11:00 θα γίνεται μεσω του URL https://us02web.zoom.us/j/87155829550.

Η σύνδεση και για τα δυο μαθήματα που ξεκινάνε στις 12:00 θα γίνεται μεσω του URL https://us02web.zoom.us/j/86907306145.

Ενημέρωση για την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη διενέργεια των εξετάσεων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Διαβάστε την ανακοίνωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης σχετικά με την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη διενέργεια των εξετάσεων.

ΜΕΜ-322 Χρήση Νέων Τεχνολογιών στη Διδασκαλία των Μαθηματικών

Το μάθημα ΜΕΜ-322 Χρήση Νέων Τεχνολογιών στη Διδασκαλία των Μαθηματικών θα πραγματοποιηθεί κανονικά την Παρασκευή 1 Μαίου.

ΜΕΜ-271 ΔΙΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ, Τμήμα Α. Τερσένοβ

Το επόμενο μάθημα των Διαφορικών Εξισώσεων εξ αποστάσεως θα γίνει μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης Zoom την Πέμπτη, 23/04/2020, 11:00--11:40, 12:00-12:40.

Η σύνδεση για το μάθημα που ξεκινάνε στις 11:00 θα γίνεται μεσω του URL https://zoom.us/j/96748131239. Η σύνδεση για το μάθημα που ξεκινάνε στις 12:00 θα γίνεται μεσω του URL https://zoom.us/j/93088828316.

Διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές κατ' οίκον

Μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών θα διανεμηθούν στους φοιτητές τα έντυπα διδακτικά συγγράμματα του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, μετά την ευόδωση των προσπαθειών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς τα σημεία διανομής είναι κλειστά για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η υποβολή δηλώσεων των επιλεγόμενων διδακτικών συγγραμμάτων από τους δικαιούχους φοιτητές θα ξεκινήσει σήμερα, Παρασκευή 10 Απριλίου, και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την Κυριακή 26 Απριλίου 2020. Σημειώνεται ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων, καθώς αυτές πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι την ημερομηνία έναρξης της διανομής των συγγραμμάτων, Δευτέρα 27 Απριλίου.

Η διανομή των έντυπων συγγραμμάτων θα γίνει με ευθύνη και δαπάνη των εκδοτικών οίκων, στο πλαίσιο των συμβατικών τους υποχρεώσεων. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει ότι ουδέποτε εξετάστηκε η οικονομική συνδρομή του στο κόστος διανομής. Αυτό θα ήταν αφενός εκτός θεσμικού και συμβατικού πλαισίου, αφετέρου θα απαιτούνταν χρονοβόρες διαδικασίες, οι οποίες θα καθυστερούσαν τουλάχιστον δύο - τρεις μήνες την έναρξη διανομής των πρώτων διδακτικών συγγραμμάτων. Η διαδικασία της διανομής καθορίζεται με την με αριθ. 44726/Ζ1/9.4.2020 ΚΥΑ (Β’ 1271) των υφυπουργών Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη και Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Β. Διγαλάκη.

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Βασίλης Διγαλάκης δήλωσε: «Λαμβάνουμε ένα πρόσθετο μέτρο για να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μετά από τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας επιλογής πρόσθετου ηλεκτρονικού διδακτικού συγγράμματος από την εμπλουτισμένη συλλογή των 104.000 συγγραμμάτων τα οποία είναι διαθέσιμα στους φοιτητές μας. Τα έντυπα συγγράμματα θα διανεμηθούν μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών στον τόπο κατοικίας των φοιτητών μας. Ευχαριστώ τους εκδοτικούς οίκους, οι οποίοι με επαγγελματισμό ανέλαβαν, ως όφειλαν, το μερίδιο ευθύνης τους απέναντι στους φοιτητές μας εν μέσω της υγειονομικής κρίσης.»

Διαβάστε τη σχετική εγκύκλιο και το ΦΕΚ.

Νέα διαδικασία δηλώσεων και διανομής συγγραμμάτων για το εαρινό εξάμηνο 2019-2020

Σε συνέχεια της δημοσίευσης της ΚΥΑ υπ' αριθμ. 44726/Ζ1/09.04.2020 (ΦΕΚ Β' 1271) (https://eudoxus.gr/Files/FEK_1271B_09.04.2020.pdf) σας ενημερώνουμε ότι η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων προς όλους τους δικαιούχους φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) και Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Α.) για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, λόγω των έκτακτων μέτρων για αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, θα πραγματοποιηθεί με κατ' οίκον διανομή αυτών κατά παρέκκλιση της παραγράφου 5 του άρθρου 2 της με αριθμ. 125766/Ζ1/28.7.2016 απόφασης.

Σύμφωνα με την εκδοθείσα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (https://eudoxus.gr/files/Egkiklios_Dianomi_Earinou_2019-20.pdf), οι δηλώσεις συγγραμμάτων των φοιτητών θα ξεκινήσουν με τη νέα διαδικασία την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 26 Απριλίου 2020. Επισημαίνεται ότι μετά την παρέλευση της ως άνω προθεσμίας *δεν* θα είναι δυνατό να υποβληθεί καμία νέα δήλωση ή να τροποποιηθεί κάποια ήδη υποβληθείσα.

Στη δήλωσή τους οι φοιτητές, θα πρέπει να συμπληρώσουν όλα τα απαιτούμενα πεδία της "Υποχρεωτικής Δήλωσης Διεύθυνσης" για την κατ' οίκον παράδοση των συγγραμμάτων που θα επιλέξουν. Η κατ'οίκον παράδοση των δηλωθέντων συγγραμμάτων από τους εκδοτικούς οίκους, θα ξεκινήσει την Δευτέρα 27 Απριλίου 2020 και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές υποχρεούνται να προβούν σε δήλωση μαθημάτων στο οικείο τμήμα τους και δικαιούνται να παραλάβουν συγγράμματα μόνο για τα μαθήματα εκείνα τα οποία έχουν συμπεριλάβει κατά το τρέχον εξάμηνο στη δήλωση μαθημάτων τους.

ΜΕΜ-271 ΔΙΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ, Τμήμα Α. Τερσένοβ

Τα επόμενα δυο μαθήματα των Διαφορικών Εξισώσεων εξ αποστάσεως θα γίνουν όπως και τα προηγούμενα 7 μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης Zoom την

Η σύνδεση και για τα τρία μαθήματα που ξεκινάνε στις 11:00 θα γίνεται μεσω του URL https://zoom.us/j/536118146. Η σύνδεση και για τα τρία μαθήματα που ξεκινάνε στις 12:00 θα γίνεται μεσω του URL https://zoom.us/j/362827894.

Αντιγραφή και Λογοκλοπή

Διαβάστε το απόσπασμα από τον Κανονισμό του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης για τα θέματα αντιγραφής και λογοκλοπής.

Μαθήματα εντός ημερών διακοπών Πάσχα

Σύμφωνα με την απόφαση της υπ' αριθμ. 428ης/02-04-2020 έκτακτης συνεδρίασης της Συγκλήτου με θέμα "Τροποποίηση ημερολογίου του Πανεπιστημίου Κρήτης για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020", κατα το χρονικό διάστημα των διακοπών του Πάσχα οι ημέρες που θα πραγματοποιηθούν μαθήματα είναι οι ακόλουθες: 13, 14, 22, 23 και 24 Απριλίου 2020. Παρακαλώ ενημερωθείτε μέσω των σχετικών ιστοσελίδων των μαθημάτων σας ή των διδασκόντων.

Προκήρυξη υποτροφιών Κληροδοτήματος "Χρύσανθου και Αναστασίας Καρύδη", ακαδημαϊκό έτος 2018-19

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα χορηγήσει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018‐19, σύμφωνα με την 420η/21‐11‐2019 απόφαση της Συγκλήτου, δεκαέξι (16) υποτροφίες σε βάρος των εσόδων του Κληροδοτήματος «Χρύσανθου και Αναστασίας Καρύδη» Oι υποτροφίες θα χορηγηθούν με επιλογή, σε φοιτητές που αποφοίτησαν από Λύκεια του Νομού Ηρακλείου ή Λασιθίου και πέτυχαν με τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις (90%, έτους 2018) την εισαγωγή τους σε Τμήματα της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με κριτήριο αξιολόγησης το βαθμό πρόσβασης.

Περίληψη της προκήρυξης θα δημοσιευθεί αύριο στην "Εφημερίδα των Συντακτών". Αιτήσεις θα παραλαμβάνονται από τη Γραμματέα της Κοσμητείας της Σχολής Θετικών Επιστημών κ. Τσαλίμη. Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης δικαιολογητικών η 15η Ιουνίου 2020.

Δείτε το πλήρες κείμενο της προκήρυξης, την αίτηση για συμμετοχή στη διαδικασίς, και την υπεύθυνση δήλωση υποτρόφων.

Υποτροφίες Κληροδοτήματος Σακλαμπάνη 2018-19

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2018‐2019, τη χορήγηση επτά (7) υποτροφιών, χωρίς διαγωνισμό, με επιλογή, σε βάρος των εσόδων του Κληροδοτήματος «Εμμανουήλ Σακλαμπάνη», σε πτυχιούχους όλων των Τμημάτων της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, για μεταπτυχιακές σπουδές, δευτέρου και τρίτου κύκλου, στο γνωστικό πεδίο της «Διδακτικής», σε Πανεπιστήμια της Ελλάδος ή του Εξωτερικού. Αιτήσεις θα παραλαμβάνονται από τη Γραμματέα της Σχολής Θετικών Επιστημών κ. Κατερίνα Τσαλίμη έως και τις 15 Ιουνίου 2020. Περίληψη της προκήρυξης θα δημοσιευθεί αύριο στην εφημερίδα "Δημοκρατία".

Δείτε το πλήρες κείμενο της προκήρυξης, την αίτηση για συμμετοχή στη διαδικασία, και την υπεύθυνη δήλωση υποτρόφων.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ υποβολής αιτήματος Φοιτ. με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες* ΕΑΡΙΝΟ 2020 - ΚΑΤ΄ ΕΞΑΊΡΕΣΗ έως 01 ΜΑΪΟΥ

Τα αιτήματα των φοιτητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για το ΕΑΡΙΝΟ εξάμηνο 2020 - ΚΑΤ΄ ΕΞΑΊΡΕΣΗ - θα γίνονται δεκτά έως 01 ΜΑΪΟΥ 2020. Παρακαλούμε για την έγκαιρη τακτοποίηση του αιτήματός σας. Με το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας δε θα διεκπεραιωθεί κανένα αίτημα. Παρακαλούμε δείτε το σχετικό αρχείο: http://news.uoc.gr/news/2020/06-04/Παράταση.υποβολής.αιτήματος.Φοιτ.με.Ειδ.Εκπ.Αναγκες.ΣΚΦ.pdf.

Με εκτίμηση,
Η ομάδα στήριξης φοίτησης ΣΚΦ Παν/μιου Κρήτης

Αρχοντάκη Αριάνα, Κοινωνιολόγος
Λυγερούδη Πέπη, Κοινωνική Λειτουργός
Μιχελή Κατερίνα, Κοινωνική Λειτουργός

Πρόσκληση σε δημόσια παρουσίαση της Διδακτορικής Διατριβής του κ. Μιχαήλ Γκουτσούλα

Την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 και ώρα 17:00 στην αίθουσα Α303 στο κτίριο του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης στις Βούτες, θα γίνει η δημόσια παρουσίαση και υποστήριξη της Διδακτορικής Διατριβής του υποψήφιου διδάκτορα του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Μιχαήλ Γκουτσούλα με θέμα

«Έλεγχος των χαρακτηριστικών διάδοσης οπτικών κυμάτων»

Δείτε το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης.

ΜΕΜ107 Γλώσσα Προγραμματισμού ΙΙ, Εξ' αποστάσεως μαθήματα

Αγαπητές φοιτήτριες, Αγαπητοί φοιτητές,

Ευχόμαστε όλοι και όλες να είστε καλά, εσείς και οι δικοί σας. Συνεχίζουμε τα μαθήματα εξ' αποστάσεως για 3η εβδομάδα. Σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης, θα έχουμε μαθήματα στις 13-14 και 22-24 Απριλίου.

Ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη,

Μιχάλης Πλεξουσάκης
Γιάννης Λιλής

ΜΕΜ222 Άλγεβρα ΙΙ

Παρακαλούνται οι φοιτητές να διαβάσουν την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του μαθήματος για την εξ αποστάσεως διδασκαλία http://users.math.uoc.gr/~mlydakis/2019-20/MEM222/main.html.

ΜΕΜ-271 ΔΙΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ, Α. Τερσένοβ

Τα επόμενα τρία μαθήματα των Διαφορικών Εξισώσεων εξ αποστάσεως θα γίνουν όπως και τα πρώτα τέσσερα μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης Zoom την

Η σύνδεση και για τα τρία μαθήματα που ξεκινάνε στις 11:00 θα γίνεται μεσω του παρακάτω URL: https://zoom.us/j/215975322 Η σύνδεση και για τα τρία μαθήματα που ξεκινάνε στις 12:00 θα γίνεται μεσω του παρακάτω URL: https://zoom.us/j/632028586

Άλκης Τερσένοβ

MEM293 Θεωρία Βελτιστοποίησης

Το μάθημα ΜΕΜ-293 Θεωρία Βελτιστοποίησης συνεχίζεται εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας zoom στις ώρες που είναι προγραμματισμένο. Η ενημέρωση θα γίνεται από την ιστοσελίδα του μαθήματος. Προγραμματίζεται το πρώτο μάθημα σήμερα Πέμπτη 2/4/2020 και ώρα 17.00.

ΜΕΜ287 Μαθηματική Θεωρία Υλικών, ΤΜΕΜ, Π.Κ.

Η ισοσελίδα του μαθήματος είναι η https://rosakis.github.io/mem287/.

 1. Απο 25 Μαρτιου 2020 θα αναρτωνται διαλεξεις σε μορφη αναλυτικων σημειωσεων (βλ. παραπανω) 2 φορες την εβδομαδα. Οι σημειωσεις ειναι κατανοητες σε οποιον εχει παρακολουθησει το μαθημα ως τη διακοπη των παραδοσεων, και προς το παρον θα υποκαταστησουν τις παραδοσεις, οποτε ειναι σημαντικο να τις μελετησετε. Στις διαλεξεις περιεχονται ΑΣΚΗΣΕΙΣ οι οποιες ειναι υποχρεωτικες για ολους. Η παραδοση των ασκησεων θα γινεται ηλεκτρονικα με τροπο που θα ανακοινωθει. Ειναι σημαντικο να ελεγχετε την παρουσα ιστοσελιδα στη μεση και το τελος καθε εβδομαδας για νεες αναρτησεις και ανακοινωσεις.
 2. Ωρες επικοινωνιας με το διδασκοντα μεσω skype («ωρες γραφειου») θα ανακοινωθουν συντομα στην ιστοσελιδα.

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένα και Υπολογιστικά Μαθηματικά»

Το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση στo Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένα και Υπολογιστικά Μαθηματικά», μέχρι την 17η Μαΐου 2020. Τα κριτήρια επιλογής είναι 30% προφορική συνέντευξη, και 70% επίδοση στις προτυχιακές σπουδές, συστατικές επιστολές και λοιπά προσόντα, όπως περιγράφονται στον κανονισμό σπουδών του προγράμματος.

Δείτε το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης.

ΜΕΜ-262 Παραμετρική Στατιστική

Το site στο οποίο θα τρέξετε την εξ' αποστάσεως διδασκαλία (video και υλικό) για την παραμετρική στατιστική είναι το παρακάτω:

https://teams.microsoft.com/l/team/19%3a06692b7c0c8e446ebc7f145aaa19cf94%40thread.tacv2/conversations?groupId=0847256a-21e5-4e71-abd4-0941ad7298f1&tenantId=b6e0a680-49f9-4523-a06b-d5a873656d37

Για την είσοδο στον παραπάνω σύνδεσμο του Microsoft Teams, οι φοιτητές θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

 1. Ενεργοποίηση του Δήλος (αν δεν έχει γίνει) με τα ιδρυματικά τους στοιχεία (email και password), μέσω της ιστοσελίδας: https://delos365.grnet.gr
 2. Κατόπιν η πρόσβαση στο Microsoft Teams γίνεται είτε μέσα από το Δήλος, είτε απευθείας στο https://teams.microsoft.com

Σημείωση: Το Microsoft Teams είναι μέρος του Office 365 στο οποίο έχουμε ήδη πρόσβαση με τους ιδρυματικούς μας λογαριασμούς και λειτουργεί σε όλα τα λειτουργικά συστήματα, καθώς και μέσω Web.

Η διδάσκουσα
Δούκισσα Κρητικού

MEM322 Χρήση Νέων Τεχνολογιών στη Διδασκαλία των Μαθηματικών

Σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου και της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος (27/3) η διδασκαλία του μαθήματος ΜΕΜ322-Χρήση Νέων Τεχνολογιών στη Διδασκαλία των Μαθηματικών, θα πραγματοποιείται πλέον εξ' αποστάσεως. Την Παρασκευή 3 Απριλίου στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη τηλεδιάσκεψη του μαθήματος με χρήση της πλατφόρμας Webex. Από την επόμενη εβδομάδα τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με το κανονικό πρόγραμμα του Τμήματος, δηλαδή κάθε Πέμπτη 15:00-18:00. Για την καλύτερη παρακολούθηση του μαθήματος θα σας παρακαλούσα να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Webex https://www.webex.com/downloads.html/. Έπειτα θα ακολουθήσετε τον υπερσύνδεσμο που έχει αναρτηθεί στη σελίδα του μαθήματος στο eLearn λίγο πριν τις 15:00 για να συνδεθείτε.

Για απορίες μπορείτε να μου στείλετε email.

Ο διδάσκων
Μαρίνος Αναστασάκης

ΜΕΜ253 Αριθμητική Επίλυση Μερικών Διαφορικών Εξισώσεων

Το μάθημα MEM253 Αριθμητική Επίλυση Μερικών Διαφορικών Εξισώσεων θα συνεχιστεί διαδικτυακά από 30-3-2020. Η ιστοσελίδα του μαθήματος είναι http://users.tem.uoc.gr/~makr/AEMDE_20.html. Στον ιστότοπο https://padlet.com/ θα αναρτάται το υλικό του μαθήματος σε μορφή blog. Οι αναρτήσεις θα περιέχουν αρχεία PDF, video, σχόλια και οδηγίες. Παράλληλα θα λειτουργεί ιστότοπος αποριών. Οι σύνδεσμοι θα σταλούν στο ιδρυματικό email των εγγεγραμμένων φοιτητών. Επίσης, σχετική ανακοίνωση μπορειτε να βρειτε στις "Δημοσιεύσεις" του μαθήματατος στο classweb.

Ανακοίνωση για τα μαθήματα ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (ΜΕΜ 274) και ΚΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΟΣΗ (ΜΕΜ 284)

Όπως σας έχω ενημερώσει, σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου και της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος, η οποία εξειδικεύει την πρώτη, συνεχίζουμε τις διαλέξεις με τη μορφή τηλεδιάσκεψης, στη βάση του κανονικού προγράμματος του μαθήματος. Επαναλαμβάνω συνοπτικά ορισμένες λεπτομέρειες τις οποίες έχω ήδη αναρτήσει στις σελίδες των μαθημάτων:

Ο διδάσκων, Πάνος Καραγιώργος

Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης Φοιτητών ΠΚ - Διαχείριση κρίσης για τον κορωνοϊό COVID-19

Διαβάστε τις για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης που διανύουμε.

ΜΕΜ342 και ΜΕΜ344: «Μένουμε σπίτι» και συνεχίζουμε

Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές,

Τα μαθήματα «Οικονομική Θεωρία ΙΙ» ΜΕΜ342 και «Διεθνή Οικονομικά» ΜΕΜ344 μεταφέρονται στον ψηφιακό κόσμο και συνεχίζονται. Από την ερχόμενη Τρίτη (31/3) και Πέμπτη (2/4) αντίστοιχα, θα γίνονται με χρήση της εφαρμογής Webex, τις ίδιες μέρες και ώρες σύμφωνα με το κανονικό πρόγραμμα του Τμήματος. Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες καθώς και το σύνδεσμο που πρέπει να ακολουθήσετε για να εισέλθετε στην ψηφιακή τάξη, στις σελίδες των μαθημάτων στο E-Learn.

..καλή @ρχή ξανά

H διδάσκουσα,
Ε. Δρακάκη

Εκπαιδευτική λειτουργία του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών

Το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών συνεχίζει την εκπαιδευτική του λειτουργία, για όσο χρόνο διαρκεί η απαγόρευση της εκπαίδευσης με φυσική παρουσία, με εξ αποστάσεως εκπαίδευση, σύμφωνα με τον κανονισμό που εγκρίθηκε από τη Συνέλευση του Τμήματος. Λεπτομερείς οδηγίες για τον τρόπο διεξαγωγής κάθε μαθήματος μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες των μαθημάτων.

Τηλεκπαίδευση στο μάθημα Α05Π01 Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης και η Διαμόρφωση του Ανθρώπου Πολίτη

Στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.sse.uoc.gr/news/232020.html βρίσκεται η ανακοίνωση για τον τρόπο τηλεκπαίδευσης για το μάθημα Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ - Project Future - υλοποίηση 1 πυλώνα στο Π.Κ. στο Ηράκλειο - προθεσμία υποβολής αίτησης 26/03

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τον 4ο κύκλου του Project Future, του πρωτοποριακού πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, που αξιοποιεί την τεχνογνωσία του ReGeneration Academy και έχει στόχο να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα σε εκπαίδευση & αγορά εργασίας, είναι 26/03/2020 στις 14:00. Σημειώστε ότι ο πυλώνας SUPPLY CHAIN MANAGEMENT θα υλοποιηθεί ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Περισσότερα στο https://www.projectfuture.gr/.

ΜΕΜ107 Γλώσσα Προγραμματισμού ΙΙ

Το μάθημα ΜΕΜ107 συνεχίζεται, σε online μορφή, την Πέμπτη 26 Μαρτίου, στις 11:00. Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις διαλέξεις θα πρέπει να εγκαταστήσουν την εφαρμογή Webex Meetings από την ιστοσελίδα https://www.webex.com/downloads.html.

Οι φοιτητές του Τμήματος Α θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Webex Meetings και να συνδεθούν στην ιστοσελίδα https://meetingsemea4.webex.com/meet/plex την Πέμπτη 26 Μαρτίου, 11:00. Το αντικείμενο της πρώτης διάλεξης είναι η ταξινόμηση με εισαγωγή και επιλογή (επανάληψη) και η λύση ασκήσεων από το 4ο φυλλάδιο.

Οι φοιτητές του Τμήματος Β θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Webex Meetings και να συνδεθούν στην ιστοσελίδα https://meetingsemea2.webex.com/meet/lilis την Πέμπτη 26 Μαρτίου στις 17.00 για τη θεωρία της ταξινόμησης με επιλογή και εισαγωγή, και την Παρασκευή 27 Μαρτίου, 17:00-19:00 για τη λύση ασκήσεων από το 4ο φυλλάδιο.

ΜΕΜ-271 ΔΙΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ, Τμήμα Α. Τερσένοβ

Το μάθημα των Διαφορικών Εξισώσεων θα συνεχιστεί εξ αποστάσεως για όσο διάστημα η δια ζώσης διδασκαλία δεν θα είναι δυνατή. Η διδασκαλία θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης Zoom. Η πρώτη (δοκιμαστική) τηλεδιάσκεψη θα γίνει αυτή την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 στις 11:00 ακριβώς. Η σύνδεση γίνεται μεσω του URL https://zoom.us/j/392001072. Προσοχή, το συγκεκριμένο URL ισχύει ΜΟΝΟ για το μάθημα που θα γίνει στις 26/3/20, κάθε επόμενο μάθημα θα έχει δικό του URL για το οποίο θα ενημερώνεστε εγκαίρως. Απο την επόμενη εβδομάδα οι ώρες των τηλεδιασκέψεων θα είναι (11 ακριβώς!)

Τα pdf αρχεία όλων των διαλέξεων θα είναι διαθέσημα στην ιστοσελίδα μου.

Άλκης Τερσένοβ

Λειτουργία φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Διαβάστε την ανακοίνωση της Πρυτανείας σχετικά με τη λειτουργία των φοιτητικών εστιών.

Νεότερες οδηγίες για την Πρακτική Άσκηση

Διαβάστε την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την αναστολή της διεξαγωγής της πρακτικής άσκησης προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών.

ΜΕΜ 217 - Αρμονική Ανάλυση

Το μάθημα της Αρμονικής Ανάλυσης συνεχίζεται σε online μορφή. Παρακαλούνται οι φοιτητές που παίρνουν το μάθημα να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του μαθήματος https://eigen-space.org/mk/harmonic1920/.

Μιχάλης Κολουντζάκης

Συνέχιση των διαλέξεων της “Περιγραφικής Στατιστικής - ΜΕΜ 205”

Σε συνέχιση της ανακοίνωσης σχετικά με το μέλλον του μαθήματος, σκοπεύω (εκτός απροόπτου) να ξεκινήσω τις διαδικτυακές διαλέξεις την Δευτέρα 23-03-2020 στις 15:00. Για τις ανάγκες των ηλεκτρονικών διαλέξεων θα χρησιμοποιηθεί το πρόγραμμα Zoom https://zoom.us/download Καλό είναι να εγκαταστήσετε έγκαιρα την εφαρμογή η οποία είναι διαθέσιμη για όλα τα λειτουργικά συστήματα. Αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα παρακαλώ στείλτε μου ένα e-mail (kesmarag@uoc.gr).

Η διάλεξη θα αποτελείται από δύο 40-λεπτά και τα link για τη συμμετοχή σας, θα δοθούν στη σελίδα του μαθήματος λίγο πριν την έναρξη του μαθήματος. Οι νέες διαλέξεις θα χρησιμοποιούν τα ίδια εποπτικά μέσα με αυτά των διαλέξεων που έγιναν με την φυσική μας παρουσία.

Εύχομαι σύντομα να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην αίθουσα διδασκαλίας καθώς και στη καθημερινότητα μας.

Κώστας Σμαραγδάκης

Σχετικά με την παραλαβή των πτυχίων

Στα πλαίσια της τελευταίας ανακοίνωσης της πρυτανείας για τον τρόπο λειτουργίας των διοικητικών υπηρεσιών του ΠΚ από 20/3/20 (https://www.uoc.gr/files/items/7/7802/anakoinosi_prytaneias_16.3.2020.pdf) θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η παράδοση των πτυχίων δε θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί με παραλαβή δια προσώπου.

Μέχρι να γίνουν τα παραπάνω, σε όλους του αποφοίτους θα σταλεί την εβδομάδα 23-28/3 ένα αντίγραφο πτυχίου και μία βεβαίωση πτυχιούχου στα ιδρυματικά τους email. Οι ακαδημαϊκές ταυτότητες θα ακυρωθούν ηλεκτρονικά και παρακαλούμε να σταλούν ταχυδρομικώς. Οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε η Γραμματεία θα μπορεί να σας εξυπηρετεί 8.30πμ έως και 3.30μμ μέσω email στη διεύθυνση secr@math.uoc.gr.

Ανακοίνωση για το μάθημα ΜΕΜ243 Λογική, Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών

Ως διδάσκων στο μάθημα Λογική MEM 243 προγραμματίζω τη συνέχιση και εξέταση του μαθήματος. Έχω να επιλέξω μέθοδο για το σκοπό αυτό. Με τις ως τώρα πληροφορίες για την εξέλιξη της κρίσης που σχετίζεται με τον ιό COV-19 h μέθοδος πρέπει να είναι κατάλληλη για τη διδασκαλία και τις εξετάσεις για όλο το εξάμηνο (δηλ. μέχρι και τις εξετάσεις Ιουνίου). Για το λόγο αυτό χρειάζομαι γνώση του αριθμού φοιτητών που σκοπεύουν να συμμετάσχουν. Για το λόγο αυτό ζητώ, αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο μάθημα (μελέτη και διαγωνίσματα) να μου στείλετε ένα μήνυμα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου pheidas@uoc.gr, γράφοντας ως τίτλο: ΜΕΜ 243 και απαντώντας τις παρακάτω ερωτήσεις ΠΡΙΝ ΤΙΣ 23 Μαρτίου:

Ερώτηση 1: Έχετε αρκετά συχνή πρόσβαση στο διαδίκτυο;
Ερώτηση 2: Με τι μέσο (έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο) - Πχ. υπολογιστή, κινητό, tablet, ή άλλο;
Ερώτηση: Αν δεν έχετε συχνή πρόσβαση στο διαδίκτυο, παρακαλώ περιγράψτε τους τρόπους επικοινωνίας που θεωρείτε ότι έχετε (πχ. τηλέφωνο, ταχυδρομείο), περιορισμούς χρόνου ή κόστους επικοινωνίας κλπ.

Επειδή η μέθοδος διδασκαλίας και εξέτασης θα εξαρτηθεί από το πόσοι θα δηλώσουν συμμετοχή, δεν θα μπορέσω να εγγυηθώ ότι θα μπορώ να περιλάβω στις διαδικασίες όσους δηλώσουν συμμετοχή μετά την ημερομηνία αυτή.

Θανάσης Φειδάς

MEM107 Γλώσσα Προγραμματισμού ΙΙ

Δείτε την ανακοίνωση των διδασκόντων του ΜΕΜ107 για το διάστημα αναστολής της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Λειτουργία εστιατορίων

Το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας ενημερώνει ότι τα εστιατόρια στις δύο Πανεπιστημιουπόλεις εξακολουθούν να λειτουργούν με αποκλειστική διανομή φαγητού σε πακέτο, μέχρι νεοτέρας.

Αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Διαβάστε την ανακοίνωση της Πρυτανείας σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οδηγίες εφαρμογής της με αρ. πρωτ.Δ1α/ΓΠ.οικ. 16838/10-3-2020 ΚΥΑ στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

Δείτε τις οδηγίες για την εφαρμογή του μέτρου αναστολής της εκπαιδευτικής λειτουργίας των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Εξυπηρέτηση γραμματείας Τμήματος ΜΕΜ

Ενημερώνουμε ότι κατά το διάστημα αναστολής των εκπαιδευτικών λειτουργιών του Πανεπιστημίου, για την αποφυγή μετακίνησης και προσέλευσης σε αυτό, μπορείτε να απευθύνεται τα αιτήματά σας προς την γραμματεία του Τμήματος μέσω email, (χρησιμοποιώντας ΜΟΝΟ τον ιδρυματικό σας λογαριασμό) στο secr@math.uoc.gr ή κάνοντας αίτηση μέσω του students web.

Πρακτική άσκηση και αναστολή εκπαιδευτικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Πτυχιακές Εργασίες Εαρινού Εξαμήνου 2019-2020

Από την Επιτροπή Σπουδών ανακοινώνεται ότι οι φοιτητές με αριθμούς μητρώου 5257, 2168, 2036, 2008, 5368, 2210, 2216, 2368, 2078, 2203, 5291, 5374, 5539, θα εκπονήσουν πτυχιακή εργασία το Εαρινό Εξάμηνο 2019-2020.

Ανακοίνωση ΜΕΜ261 Θεωρία Πιθανοτήτων

Η διδασκαλία για το μάθημα των Πιθανοτήτων σταματάει. Το online μάθημα όμως συνεχίζεται κανονικά. Για όσο καιρό δε γίνεται διδασκαλία στο αμφιθέατρο το μάθημα γίνεται μόνο online. Βλέπετε τα video των διαλέξεων, κάνετε τις ενδιάμεσες ασκήσεις και κάνετε και το test πριν λήξει. Προσπαθείτε επίσης να λύσετε και τις ασκήσεις του φυλλαδίου πριν κοιτάξετε τις λύσεις. Αρχίζετε να χρησιμοποιείτε το χώρο συζητήσεων πιο ουσιαστικά ώστε να λύνετε τις απορίες σας εκεί.

Το ενδιάμεσο διαγώνισμα όμως δε θα γίνει. Όλος ο συντελεστής του (30%) μεταφέρεται στο τελικό διαγώνισμα.

Οι προθεσμίες και οι χρόνοι δεν αλλάζουν. (Μόνο η προθεσμία του test 5 που τρέχει τώρα παρατάθηκε για 24 ώρες.) Το Σαββατοκύριακο θα ανοίξει κανονικά η 7η εβδομάδα, τα test θα λήγουν και πάλι κάθε Τρίτη βράδυ, κλπ. Όταν ξεκινήσει ξανά η διδασκαλία θα συνεχίσουμε από όποιο σημείο θα είμαστε τότε. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την ιστοσελίδα του μαθήματος https://eigen-space.org/mk/prob1920/.

Αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Διαβάστε την ανακοίνωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης σχετικά με την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας του. Δείτε επίσης, το ΦΕΚ B 783/10.3.2020 της σχετικής απόφασης.

Νέα μέτρα πρόληψης κορωνοϊού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Διαβάστε τα τα μέταα πρόληψης κορωνοϊού που προτείνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ακύρωση Ορκωμοσίας Μαρτίου - Παραλαβή πτυχίων

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Πρυτανείας σχετικά με την ακύρωση των τελετών ορκωμοσίας και σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και του Υπουργείου Παιδείας για τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να παραλάβετε τα πτυχία σας, από τις αντίστοιχες Γραμματείες (Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών), από τις 20/3 και μετά, όποτε το επιθυμείτε. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να λάβουν μέρος στην επόμενη ορκωμοσία, του Ιουλίου, αφού πρώτα ενημερώσουν σχετικά τη Γραμματεία. Επίσης για όσους/όσες δεν επιθυμούν να έρθουν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης οι Γραμματείες θα φροντίσουν να στείλουν το πτυχίο τους στη διεύθυνση που θα ορίσουν.

Ανακοίνωση που αφορά στον Covid-19

Η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών βρίσκεται σε επαφή με την Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ Κρήτης) για να υπάρχει συνεχής ενημέρωση σε θέματα που αφορούν στον Covid-19. Η ΔΥΠΕ συστήνει να ενημερωνόμαστε καθημερινά από την ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτημα που έχετε, να καλείτε το 1135.

Ακύρωση της εκδήλωσης με την ANSYS Hellas SMSA

Εκ μέρους της Ansys Hellas SMSA σας ενημερώνουμε ότι η εκδήλωση της Τρίτης 10/03/20 με την εταιρεία ακυρώνεται. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας:

Με αίσθημα υπευθυνότητας, η Ansys Hellas αποφάσισε να αναβάλει την επίσκεψή της στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη 10/3 στις 13:00. Η απόφασή αυτή στηρίζεται στα τρέχοντα δεδομένα, στις γενικές κατευθύνσεις του Υπουργείου Υγείας (ΕΟΔΥ) καθώς και στις οδηγίες του ομίλου της Ansys αναφορικά με τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέο κοροναϊού COVID-19. Δεσμευόμαστε ότι θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν. Σας ευχαριστούμε όλους για την κατανόηση.

Με εκτίμηση,
Ansys Hellas SMSA

Ακύρωση προγραμματισμένων τελετών ορκωμοσιών Τμημάτων ΣΘΕΤΕ Μαρτίου 2020

Απόφαση 2ης/2020 Έκτακτης Συνεδρίασης Κοσμητείας 6/3/2020

Έπειτα από την σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Κοσμητείας της ΣΘΕΤΕ αποφασίστηκε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες τελετές απονομής πτυχίων των Τμημάτων της ΣΘΕΤΕ. Τα Ακαδημαϊκά Τμήματα θα ανακοινώσουν στους αποφοίτους τους τον τρόπο και το χρόνο με τον οποίο θα ορκιστούν και θα παραλάβουν τα πτυχία τους. Παρακαλούμε δείτε το σχετικό αρχείο: http://news.uoc.gr/news/2020/06-03/Anakoinwsi_gia_orkwmosies_S8ETE_Martiou_2020.pdf

Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας ΤΜΕΜ

Παρακαλούνται όσοι φοιτητές/φοιτήτριες έχουν αποφοιτήσει ή πρόκειται να αποφοιτήσουν τώρα το Μάρτιο, και επιιθυμούν να συνεχίσουν με μαθήματα (δήλωση ΕΑΡ19-20) για την απόκτηση του ΠΠΔΕ να συμπληρώσουν τη συνημμένη αίτηση και τη δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων και να τα αποστείλλουν στο email της Γραμματείας vlachaki@admin.uoc.gr.

Ημερίδα γνωριμίας φοιτητών και αποφοίτων με την ANSYS

Την Τρίτη 10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ηράκλειο ημερίδα γνωριμίας φοιτητών και αποφοίτων με την ANSYS Hellas S.M.S.A. H ANSYS είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο που ειδικεύονται στην ανάπτυξη λογισμικού για επιστημονικές εφαρμογές. Εκπρόσωποι της εταιρείας θα παρουσιάσουν τις δραστηριότητες της στην Ελλάδα και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας που προσφέρει. Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει γνωριμία των εκπροσώπων της εταιρείας με τους συμμετέχοντες. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να στείλουν εκ των προτέρων το Βιογραφικό τους στη διεύθυνση hr-hellas@ansys.com και να κρατάνε μαζί τους ένα αντίγραφο.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές και απόφοιτους Τμημάτων Θετικών Επιστημών και Μηχανικών με υπόβαθρο στην ανάπτυξη λογισμικού, ιδανικά εξοικειωμένους με C, C++ και Python.

Η παρουσίαση της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Ν. Πετρίδη (κτίριο Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών) στη 1:00μμ. Οι συναντήσεις με τους φοιτητές θα ξεκινήσουν στις 2:00μμ στην αίθουσα Β201 του ίδιου κτιρίου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Κάντε εγγραφή στη διεύθυνση https://forms.gle/bX41WXRGmqg43Pjh8.

Μπορείτε να δείτε τη σχετική ανακοίνωση στη διεύθυνση http://dasta.uoc.gr/release/index.php/2020/02/28/1947/ και το FB event στη διεύθυνση https://www.facebook.com/events/212350616817691/.

Αναπλήρωση μαθήματος ΣΘΤΕ208 (διδάσκουσα κ. Σπανάκη)

Θα γίνει αναπλήρωση του μαθήματος "ΣΘΤΕ208 Διαπολιτισμικότητα και Συμβουλευτική στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση" τις παρακάτω ημέρες μαθήματος 8-9 μμ. Άρα τα μαθήματα διαμορφώνονται ως εξής για τις παρακάτω ημερομηνίες:

Εκ μέρους της διδάσκουσας κ. Ειρήνης Σπανάκη

Ενημέρωση για τον Κορωναϊό SARS-Cov-2

Διαβάστε την ανακοίνωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης σχετικά με τον Κορωναϊό SARS-Cov-2. Το κείμενο περιέχει γενικές πληροφορίες για τον κορωναϊό, οδηγίες και συστάσεις. Η επιμέλεια των οδηγιών έγινε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας Σταύρου Ελευθεράκη

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 και ώρα 10:00, στην αίθουσα A302, θα γίνει η παρουσίαση της μεταπτυχιακής εργασίας του κ. Σταύρου Ελευθεράκη με θέμα «Mαθηματικές μέθοδοι στη μηχανική μάθηση». Επιβλέπων καθηγητής: Γεώργιος Κοσιώρης.

Αλλαγή ώρας-αίθουσας ΜΕΜ273 Μερικές Διαφορικές Εξισώσεις

Το ΜΕΜ273 Μερικές Διαφορικές Εξισώσεις την Τρίτη 4/3/2020, αντί 11-1, θα γίνει στις 3-5 στην αίθουσα Α214.

Αναβολή μαθήματος "Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Λογισμικού" της 27/2/2020

Το μάθημα της Πέμπτης 27/7/2020 αναβάλλεται λόγω ασθένειας του διδάσκοντα.

Θεωρία Βελτιστοποίησης

Το μάθημα Θεωρια Βελτιστοποίησης αναβάλλεται για σήμερα Πέμπτη 20/2/2020 και 5-7μμ λόγω εκτάκτου κωλύματος του διδάσκοντα.

Ορκωμοσία Τμήματος, Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Όσοι φοιτητές ή φοιτήτριες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην προσεχή ορκωμοσία της 20ης Μαρτίου 2020, 11:00, καλούνται να καταθέσουν στη Γραμματεία (για την κατεύθυνση Μαθηματικών στην κα Σκουλά, A202, για την κατεύθυνση Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στην κα Καφάτου, A204) τις σχετικές αιτήσεις από την Πέμπτη 20/02/2020 έως και την Πέμπτη 27/02/2020. Οι αιτήσεις μπορούν να σταλούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση secr@math.uoc.gr, ή στο fax 2810-393725 για την κατεύθυνση των Μαθηματικών, και στο fax 2810-393810 για την κατεύθυνση των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Όσοι δεν έρθουν αυτοπροσώπως στη Γραμματεία για την αίτηση, πρέπει να έρθουν στη Γραμματεία για υπογραφές τη μέρα της ορκωμοσίας, μια ώρα νωρίτερα.

Οι υποψήφιοι πτυχιούχοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους και να μην εκκρεμούν βαθμολογίες. Το αργότερο που θα γίνουν δεκτοί βαθμοί για συμμετοχή στην τελετή, είναι την Πέμπτη 27/02/2020, ημερομηνία που θα τηρηθεί αυστηρά. Την Τετάρτη 04/03/2020 θα ενημερωθούν οι πτυχιούχοι που θα συμμετάσχουν στην τελετή.

Οι φοιτητές με την αίτησή τους θα πρέπει να επιστρέψουν στη γραμματεία την φοιτητική τους ταυτότητα. Θα πρέπει επίσης να μην υπάρχει οποιαδήποτε εκκρεμότητα στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου. Σε περίπτωση απώλειας κάποιων από τα παραπάνω θα πρέπει να κατατεθεί μαζί με την αίτηση ορκωμοσίας και μια υπεύθυνη δήλωση απώλειας.

Απαγορεύονται αυστηρά στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου συσκευές ρύπανσης και ηχορρύπανσης. Τυχόν συσκευές θα κατάσχονται.

Δείτε την ανακοίνωση της ορκωμοσίας Μαρτίου 2020, την αίτηση ορκωμοσίας και το έντυπο της υπεύθυνης δήλωσης.

Πρόγραμμα μαθημάτων, Εαρινό Εξάμηνο 2019-20 (ενημέρωση)

Δείτε το πρόγραμμα μαθημάτων για το Εαρινό Εξάμηνο 2019-20.

Προσφερόμενα μαθήματα άλλων τμημάτων, Εαρινό εξάμηνο 2019-20 (ενημέρωση)

Δείτε τα προσφερόμενα μαθήματα από άλλα τμήματα για το Εαρινό Εξάμηνο 2019-2020. Όσα δεν βλέπετε στην εφαρμογή Student Web κατά την περίοδο δηλώσεων (12/2-28/2) θα εμφανιστούν σταδιακά, αμέσως μόλις ενεργοποιηθούν από τις εκάστοτε γραμματείες των άλλων τμημάτων. Οι πίνακες "Παιδαγωγικά Μαθήματα & άλλα Προσφερόμενα στη ΣΘΕΤΕ" και του Οικονομικού αφορούν τους φοιτητές 5ου εξαμήνου και πάνω. Όπου αναφέρεται αριθμός φοιτητών που μπορούν να παρακολουθήσουν μάθημα, η εγγραφή στη λίστα, που θα βρίσκεται στη γραμματεία Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (Α204), θα γίνει όταν θα ανοίξουν και οι ηλεκτρονικές δηλώσεις (12/2). Τα μαθήματα από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών που έχουν προαπαιτούμενα θα δηλωθούν από τη γραμματεία εφόσον ελέγξει την καρτέλα σας.

Ενημέρωση/Συνάντηση φοιτητών για το πρόγραμμα Erasmus+ 2020-21

Θα έχουμε μία συνάντηση για τους φοιτητές οι οποίοι ενδιαφέρονται να μετακινηθούν με το Erasmus για σπουδές ή για πρακτική άσκηση το επόμενο ακαδημαϊκό έτος (Ιούνιος 2020 - Σεπτέμβριος 2021). Θα συζητήσουμε για την οργάνωση της μετακίνησης και την επιλογή του πανεπιστημίου ή φορέα υποδοχής.

Ημερομηνία: Δευτέρα 24/2/2020
Ώρα: 11:30 - 12:30 (για σπουδές), 12:30 - 13:30 (για πρακτική άσκηση)
Τόπος: Β201
Μετά τις συναντήσεις μπορούν να γίνουν συναντήσεις με κάθε φοιτητή χωριστά.

Σταύρος Κομηνέας
Ακαδημαϊκός συντονιστής Erasmus

Προκήρυξη μίας Προπτυχιακής Υποτροφίας Κληροδοτήματος Χατζόπουλου

Δείτε ανακοίνωση του Ι.Κ.Υ. για την προκήρυξη χωρίς διαγωνισμό, με επιλογή, με κριτήριο την οικονομική αδυναμία και κατά προτίμηση την καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, σε προπτυχιακούς φοιτητές που σπουδάζουν σε ΑΕΙ της Ελλάδας (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ), από τα έσοδα του κληροδοτήματος «Αλέξανδρου Χατζόπουλου».

Δείτε το πλήρες κείμενο της προκήρυξης και το έντυπο της αίτησης υποβολής υποψηφιότητας.

ΙΚΥ - Ανακοίνωση προγράμματος υποτροφιών για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο εξωτερικό. Πρόγραμμα ΙΚΥ-ΕΤΕ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ) ανακοίνωσε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα πέντε (5) θέσεων υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές τρίτου κύκλου (εκπόνηση διδακτορικής διατριβής) στο εξωτερικό στον τομέα του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Το πρόγραμμα αφορά υποψήφιους διδάκτορες οι οποίοι έχουν ξεκινήσει την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι 16/03/2020.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

Σεμινάριο "Εισαγωγή στη Θεωρία της Κβάντωσης"

Η τελευταία διάλεξη του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, μεταξύ 3.00 μμ και 5.00 μμ στην αίθουσα B 212.

Ο εισηγητής,
Πάνος Καραγιώργος

Διατμηματικά Μαθήματα Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Διανοητικής Ιδιοκτησίας

Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών προσφέρει τα παρακάτω διατμηματικά μαθήματα με αντικείμενο τη Καινοτομία, την Επιχειρηματικότητα και τη Διανοητική Ιδιοκτησία, για όλους τους φοιτητές τους Σχολής:

 1. «Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα και Διανοητική Ιδιοκτησία» με κωδ. ΕΤΥ 205, Χειμερινό Εξάμηνο
 2. «Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων Και Επιχειρηματικότητα» με κωδ. ΕΤΥ 207, Εαρινό Εξάμηνο
 3. «Καινοτομία και Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» με κωδ. ΕΤΥ 209, Χειμερινό Εξάμηνο

Και τα τρία μαθήματα έχουν 6ECTS και ανήκουν στους πίνακες ελεύθερης επιλογής (πίνακας 5 για το ΜΑΘ και πίνακας 7 για το ΕΦΑΡΜ). Το Εκπαιδευτικό Διακύβευμα είναι ν’ αποκτήσουν oι νέοι επιστήμονες της Σχολής Θετικών Επιστημών μια πιο διευρυμένη εικόνα του παγκόσμιου επιχειρηματικού, οικονομικού και κοινωνικού περιβάλλοντος, στο οποίο θα κληθούν στο εγγύς μέλλον να δράσουν ως επαγγελματίες. Είναι σημαντικό να εντάξουν εννοιολογικά τους εαυτούς τους στο σύγχρονο γίγνεσθαι, όχι μόνο για να τοποθετηθούν με καλύτερες αξιώσεις στην αγορά εργασίας, αλλά και για να αποτελέσουν οι ίδιοι φορείς τεχνολογικής και κοινωνικής αλλαγής και κυρίως οικονομικής ανάπτυξης.

Αναβολή ΜΕΜ322 - Χρήση Νέων Τεχνολογιών στη Διδασκαλία των Μαθηματικών

Η διάλεξη του μαθήματος ΜΕΜ322 - Χρήση Νέων Τεχνολογιών στη Διδασκαλία των Μαθηματικών σήμερα 13/2 και ώρα 3-5 αναβάλλεται λόγω αδιαθεσίας του διδάσκοντα. Η αναπλήρωση αυτού θα ανακοινωθεί σε επόμενο χρόνο, στη σελίδα του μαθήματος.

Δηλώσεις μαθημάτων Εαρινού Εξαμήνου 2019-20

Οι δηλώσεις Μαθημάτων του Εαρινου Εξαμήνου του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών θα πραγματοποιηθούν μέσω της υπηρεσίας StudentsWEB στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://student.cc.uoc.gr, από τις 12/02/2020 και ώρα 12:00πμ, έως τις 28/02/2020 και ώρα 15:00. Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης για οδηγίες και διευκρινήσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι για να συνδεθείτε θα χρειαστείτε το ιδρυματικό σας email ανάλογα την κατεύθυνση (mathXXXX@math.uoc.gr ή temXXXX@tem.uoc.gr) και τον κωδικό αυτού.

Για το μάθημα ΜΕΜ323 Πρακτική στη Διδασκαλία των Μαθηματικών, παρακαλούνται οι φοιτητές που ενδιαφέρονται, να το δηλώσουν στη Γραμματεία της κατεύθυνσης Εφαρμοσμένων Μαθηματικών κα Βλαχάκη (Α204), ώστε να εξεταστεί κατόπιν των δηλώσεων αν πληρούν τις προϋποθέσεις να συμμετέχουν (όλα τα υποχρεωτικά, και τα υποχρεωτικά για το ΠΠΔΕ του ΤΜΕΜ).

Απειροστικός Λογισμός ΙΙ, Τμήμα Β

Όσοι φοιτητές επιθυμούν να δουν το γραπτό τους στον Απειροστικό Λογισμό ΙΙ (Τμήμα Β), μπορούν να προσέλθουν στο γραφείο του διδάσκοντα στις ακόλουθες ημερομηνίες:

Προκειμένου να δούν το γραπτό τους είναι απαραίτητο να έχουν στείλει μέχρι τις 17/2/2020 ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση makrakg@uoc.gr με τα παρακάτω στοιχεία:

subject: Διαγώνισμα Απ 2 (Β τμήμα)

και στο μήνυμα:

Ονοματεπώνυμο
Αριθμό Μητρώου
Εξάμηνο εγγραφής

Εκπόνηση Πτυχιακής εργασίας

Οι προπτυχιακοί φοιτητές που επιθυμούν να ξεκινήσουν πτυχιακή εργασία κατά το εαρινό εξάμηνο 2019-2020, να υποβάλουν αίτηση στη Γραμματεία (Ε. Καφάτου Α204), μέχρι την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020.

Υποστήριξη παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης - Παρέμβαση με θέμα «Δυσκολίες Σπουδών»

Το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, στα πλαίσια δράσης "Υποστήριξη παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης" διοργανώνει στο Ηράκλειο ομάδα παρέμβασης με θέμα: «Δυσκολίες Σπουδών». Η ομάδα θα ξεκινήσει την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11:00 με 13:00 (σταθερή μέρα και ώρα) για τέσσερις εβδομαδιαίες συναντήσεις στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (Φοιτητικό Κέντρο, 1Ος όροφος, Παν/πολη Βουτών, Ηράκλειο). Όσοι φοιτητές- φοιτήτριες ενδιαφέρονται θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση student.care@uoc.gr έως και την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020.

Δείτε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

Προσφερόμενα μαθήματα άλλων τμημάτων, Εαρινό εξάμηνο 2019-20

Δείτε τα προσφερόμενα μαθήματα από άλλα τμήματα για το Εαρινό Εξάμηνο 2019-2020. Όσα δεν βλέπετε στην εφαρμογή Student Web κατά την περίοδο δηλώσεων (12/2-28/2) θα εμφανιστούν σταδιακά, αμέσως μόλις ενεργοποιηθούν από τις εκάστοτε γραμματείες των άλλων τμημάτων. Οι πίνακες "Παιδαγωγικά Μαθήματα & άλλα Προσφερόμενα στη ΣΘΕΤΕ" και του Οικονομικού αφορούν τους φοιτητές 5ου εξαμήνου και πάνω. Όπου αναφέρεται αριθμός φοιτητών που μπορούν να παρακολουθήσουν μάθημα, η εγγραφή στη λίστα, που θα βρίσκεται στη γραμματεία Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (Α204), θα γίνει όταν θα ανοίξουν και οι ηλεκτρονικές δηλώσεις (12/2). Τα μαθήματα από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών που έχουν προαπαιτούμενα θα δηλωθούν από τη γραμματεία εφόσον ελέγξει την καρτέλα σας.

Εκδήλωση ενημέρωσης για την Ένωση Αναλογιστών Ελλάδος

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και η Ένωση Αναλογιστών Ελλάδος συνδιοργανώνουν εκδήλωση σχετικά με το επάγγελμα του Αναλογιστή, την Πιστοποίηση του Αναλογιστή και τις επαγγελματικές δυνατότητες που προσφέρει, την Τετάρτη 11:30 π.μ., 19.02.2020, Αμφιθέατρο εκδηλώσεων «Ν. Πετρίδης» στο κτήριο του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο.

Στο τέλος θα γίνει ανοιχτή συζήτηση για τις επαγγελματικές προοπτικές, την επιστημονική ανάπτυξη του κλάδου και τις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής. Στόχος της ενημέρωσης, είναι οι παρευρισκόμενοι να αποκομίσουν χρήσιμες πληροφορίες για την Επιστήμη του Αναλογισμού και να αποτελέσει έναυσμα για γόνιμο διάλογο ο οποίος θα ακολουθήσει με βάση τις ερωτήσεις/απορίες των συμμετεχόντων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

ΜΕΜ323 Πρακτική Άσκηση στη Διδασκαλία των Μαθηματικών

Παρακαλούνται όσοι φοιτητές επιθυμούν να εγγραφούν στο μάθημα ΜΕΜ323 Πρακτική Άσκηση στη Διδασκαλία των Μαθηματικών το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο (εαρινό 2019-2020) να το δηλώσουν άμεσα στην γραμματεία προπτυχιακών φοιτητών (κα. Ειρήνη Βλαχάκη, A204, vlachaki@admin.uoc.gr) ώστε να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος αναφορικά με τα προαπαιτούμενα. Επίσης θα πρέπει άμεσα να κάνουν enroll (εγγραφή) στην σελίδα του μαθήματος στο moodle, https://polygon.math.uoc.gr/1920/moodle/enrol/index.php?id=14 ώστε να δουν αναλυτικές πληροφορίες, διαδικαστικά θέματα και ανακοινώσεις που αφορούν το μάθημα. Στην περίπτωση που κάποιοι φοιτητές θέλουν απλά να πληροφορηθούν για το περιεχόμενο και τον τρόπο διεξαγωγής της πρακτικής στη διδασκαλία δεν χρειάζεται να κάνουν εγγραφή αλλά μπορούν να μπούν ως επισκέπτες (guests) στη σελίδα του μαθήματος στο moodle και να λάβουν την πληροφορία που χρειάζεται.

Η επικοινωνία των φοιτητών που εγγράφονται στο μάθημα με τον υπεύθυνο του μαθήματος (Γ. Συλλιγάρδο) είναι επιθυμητό να γίνεται όχι με email αλλά αποκλειστικά μέσω προσωπικού μηνύματος στο moodle ή με ανάρτηση στο forum του μαθήματος στο Moodle σε περίπτωση που κρίνεται ότι κάποια ερώτηση μπορεί να αφορά και άλλους φοιτητές. Η χρήση του email από τους εγγεραμμένους φοιτητές για επικοινωνία με τον υπεύθυνο είναι επιθυμητό να γίνεται μόνο εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα μηνύματος μέσω moodle. Υπάρχει η δυνατότητα υπό κάποιες προϋποθέσεις να πραγματοποιηθεί η διδασκαλία σε σχολεία Γυμνασίου-Λυκείου και άλλων πόλεων εκτός του Ηρακλείου αλλά θα πρέπει να είναι γνωστό στον υπεύθυνο του μαθήματος (Γ. Συλλιγάρδο) εγκαίρως διότι αφενός χρειάζεται έγγραφη άδεια από το υπουργείο (που μπορεί να πάρει λίγο χρόνο) και αφετέρου θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες (π.χ. επικοινωνία του υπεύθυνου με τα σχολεία). Σε κάθε περίπτωση, για την εγγραφή στο ΜΕΜ323 θα πρέπει να έχουν περαστεί επιτυχώς τα προαπαιτούμενα μαθήματα που έχει θέσει το τμήμα για τη πρακτική στην διδασκαλία:

 1. Όλα τα υποχρεωτικά μαθήματα του Προγράμματος Σπουδών του ΤΜΕΜ
 2. Mαθήματα παιδαγωγικών/διδακτικης που να ανήκουν στις παρακάτω ομάδες μαθημάτων: Εισαγωγή στην Παιδαγωγική, Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης, Ψυχολογία του Εφήβου, Διδακτική Μεθοδολογία
 3. MEM 321 Διδακτική των Μαθηματικών

Γ. Συλλιγάρδος

Πρόγραμμα μαθημάτων, Εαρινό Εξάμηνο 2019-20 (ενημέρωση)

Δείτε το πρόγραμμα μαθημάτων για το Εαρινό Εξάμηνο 2019-20.

Απειροστικός Λογισμός ΙΙ, Τμήμα Α

Το μάθημα του Απειροστικού Λογισμού ΙΙ (Τμήμα Α) θα ξεκινήσει την Πέμπτη 6/2/2020. Το μάθημα της Τετάρτης 5/2 θα αναπληρωθεί στις 12/2, 3-5μμ.

Οδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς λοίμωξης από τον νέο κοροναϊό 2019-nCov

Διαβάστε τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς λοίμωξης από τον νέο κοροναϊό 2019-nCov.

Επικουρικό Διδακτικό Έργο MEM106, Εαρινό εξάμηνο 2019-20

Παρακαλούνται προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί ή διδακτορικοί φοιτητές και φοιτήτριες που επιθυμούν να απασχοληθούν ως βοηθοί στο μάθημα ΜΕΜ106 Γραμμική Άλγεβρα Ι κατά το Εαρινό εξάμηνο 2019-20 να επικοινωνήσουν με το διδάσκοντα Χ.Κουρουνιώτη, στο email chrisk@math.uoc.gr.

Πρόγραμμα μαθημάτων, Εαρινό Εξάμηνο 2019-20 (ενημέρωση)

Δείτε το πρόγραμμα μαθημάτων για το Εαρινό Εξάμηνο 2019-20.

Πρόγραμμα Erasmus+ 2020-2021 - Προκήρυξη Κινητικότητας Φοιτητών για σπουδές και πρακτική άσκηση

Το πρόγραμμα Erasmus+ προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους φοιτητές να εμπλουτίσουν την εμπειρία και τη γνώση τους στο εξωτερικό! Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ είναι δυνατή η μετακίνηση φοιτητών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων:

Δείτε τη σελίδα του Τμήματος Δειθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης και το κείμενο της προκήρυξης.

Αριθμητική Λύση Μερικών Διαφορικών Εξισώσεων (μεταπτυχιακό)

Η έναρξη του μεταπτυχιακού μαθήματος Αριθμητική Λύση Μερικών Διαφορικών Εξισώσεων που είναι προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα 3/2/2020 αναβάλλεται λόγω προγραμματισμένης εξέτασης των μεταπτυχιακών φοιτητών.

ΜΕΜ 253 Αριθμητική Λύση Μερικών Διαφορικών Εξισώσεων

Το μάθημα ΜΕΜ 253 Αριθμητική Λύση Μερικών Διαφορικών Εξισώσεων θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα 10/2/2020.

Βοηθοί διδασκαλίας για το Εαρινό εξάμηνο 2019-20

Δείτε τον κατάλογο με τους βοηθούς διδασκαλίας για το Εαρινό εξάμηνο 2019-20. Παρακαλούνται οι βοηθοί να επικοινωνήσουν άμεσα με τους καθηγητές, ώστε να ξεκινήσουν τα εργαστήρια.

Σεμινάριο "Εισαγωγή στη Θεωρία της Κβάντωσης"

Η τρίτη διάλεξη του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 31 Γενάρη, μεταξύ 3.00 μμ και 5.00 μμ στην αίθουσα Α 303.

Ο εισηγητής,
Πάνος Καραγιώργος

Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων της ΣΘΕΤ, Εαρινό εξάμηνο 2019-20

Δείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα του εαρινού εξαμήνου 2019-20 για τα μαθήματα της ΣΘΕΤΕ (Παιδαγωγικά και άλλα) που προσφέρονται στο ΤΜΕΜ καθώς και την αντιστοιχία για το ΠΠΔΕ.

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας Αργύριου Φυντανάκη

Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11:15, στην αίθουσα A302, θα γίνει η παρουσίαση της μεταπτυχιακής εργασίας του κ. Αργύριου Φυντανάκη «Τα διδακτικά πακέτα, η χρήση τους και η θέση τους στα αναλυτικά προγράμματα». Επιβλέπων καθηγητής: Χρήστος Κουρουνιώτης.

Παρουσίαση πτυχιακής εργασίας Ελισάβετ Καρανικόλα

Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11:00μμ, στην αίθουσα Α302, θα γίνει η παρουσίαση της πτυχιακής εργασίας της κας Ελισάβετ Καρανικόλα με θέμα: "Παρατάγματα υπερεπιπέδων, συνδυαστική και απαρίθμηση". Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Ελένη Τζανάκη.

Πρόγραμμα μαθημάτων, Εαρινό Εξάμηνο 2019-20 (ενημέρωση)

Δείτε το πρόγραμμα μαθημάτων για το Εαρινό Εξάμηνο 2019-20.

Ημέρες γνωριμίας με το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Δείτε το πρόγραμμα των σχολικών επισκέψεων για την εβδομάδα 27-31 Ιανουαρίου 2020.

Αριθμητική Γραμμική Άλγεβρα

Την Τετάρτη 29/1/2020 μεταξύ 9-12μμ θα γίνει η εξέταση στο Εργαστήριο Υπολογιστών του μαθήματος Αριθμητική Γραμμική Άλγεβρα για όσους συμμετείχαν στην εξέταση του μαθήματος Συνήθεις Διαφορικές Εξισώσεις.

Πρόγραμμα παρέμβασης για τις δυσκολίες σπουδών

Στα πλαίσια της δράσης "Υποστήριξη παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης" το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας ΠΚ στο Ηράκλειο, διοργανώνει ομάδα παρέμβασης με θέμα: «Δυσκολίες Σπουδών». Δείτε το πρόγραμμα των εβδομαδιαίων συναντήσεων και τη δήλωση συμμετοχής.

Πρόγραμμα μαθημάτων, Εαρινό Εξάμηνο 2019-20

Δείτε το πρόγραμμα μαθημάτων για το Εαρινό Εξάμηνο 2019-20.

Σειρά προτεραιότητας υποχρεωτικών μαθημάτων, Εαρινό Εξάμηνο 2019-2020

Δείτε τη σειρά προτεραιότητας των υποχρεωτικών μαθημάτων για τις κατευθύνσεις Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών την οποία και θα ακολουθήσετε κατά την περίοδο δηλώσεων των μαθημάτων στις αρχές Φεβρουαρίου.

Μετακίνηση ατόμων με αναπηρία από και προς το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Διαβάστε την ανακοίνωση του Γραφείου Φοιτητικής Μέριμνας του ΠΚ σχετικά με την μετακίνηση ατόμων με αναπηρία από και προς το Πανεπιστήμιο.

Σεμινάριο "Εισαγωγή στη Θεωρία της Κβάντωσης"

Η δεύτερη διάλεξη του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Γενάρη μεταξύ 3.00 μμ και 5.00 μμ στην αίθουσα Α 303.

Ο εισηγητής,
Πάνος Καραγιώργος

Ενημέρωση φοιτητών για το πρόγραμμα Erasmus+ 2020-21 - Αλλαγή ώρας

Οι φοιτητές των Σχολών Θετικών και Τεχνολογικών Σπουδών και της Ιατρικής, καλούνται την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 στις 14:00 ή/και την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 στις 14:00 στο Αμφιθέατρο Μεταπτυχιακών της Ιατρικής Σχολής να παρευρεθούν στις ενημερωτικές συναντήσεις με θέμα την περιγραφή της διαδικασίας της μετακίνησης για σπουδές και πρακτική μέσω του προγράμματος Erasmus+, που θα πραγματοποιήσει το προσωπικό του Τμήματος των Διεθνών Σχέσεων του Ηρακλείου για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21.

Accenture Internship Program 2020

Με στόχο την ένταξη ταλαντούχων νέων επιστημόνων στην αγορά εργασίας και τη σύνδεση Πανεπιστημίων με αυτήν, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε την πρωτοβουλία "Kickstart YourCareer in Accenture", στα πλαίσια της περαιτέρω ενδυνάμωσης του θεσμού πρακτικής άσκησης στην Accenture.

Το εν λόγω πρόγραμμα 20 κυλιόμενων θέσεων έμμισθης πρακτικής άσκησης, χρονικής διάρκειας από δυο έως έξι μήνες, απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές από τα πανεπιστήμια όλης της χώρας, με κατεύθυνση στην πληροφορική, την τεχνολογία και τη στατιστική και προαπαιτούμενα την φοιτητική ιδιότητα και καλή γνώση αγγλικών.

Μέσω του προγράμματος οι ασκούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμη εργασιακή εμπειρία στο γνωστικό τους πεδίο στο πλαίσιο ενός παγκόσμιου οργανισμού, λαμβάνοντας παράλληλα διαρκή εκπαίδευση και καθοδήγηση από επαγγελματίες του χώρου. Πρόσθετα, μετά την ολοκλήρωση της άσκησης και εφόσον πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις (πολύ καλή απόδοση και ενεργή συμμετοχή κατά τη διάρκεια του προγράμματος, αποφοίτηση από το πανεπιστήμιο κτλ.) υπάρχει η πιθανότητα κανονικής πρόσληψης από την εταιρεία.

Για δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα ακολουθώντας το αντίστοιχο link στο Career site της εταιρείας μας, https://www.accenture.com/gr-en/careers/jobdetails?id=00768261_en&title=Paid+Internship+Program. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εργασιακή σχέση κατοχυρώνεται στη βάση σύμβασης ορισμένου χρόνου της Accenture και ως εκ τούτου δεν αφορά αιτήσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Καθορισμός των οργάνων, της διαδικασίας ελέγχου πιστοποίησης των παραβάσεων και επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων σχετικά με την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Διαβάστε την ΚΥΑ για τον καθορισμό των οργάνων, της διαδικασίας ελέγχου πιστοποίησης των παραβάσεων και επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων, καθώς και των κριτηρίων προσδιορισμού του ύψους του προστίμου, της διαδικασίας είσπραξης των προστίμων καθώς και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας για την εφαρμογή του ν.3868/2010 (ΦΕΚ 129/Α’/3.8.2010), σχετικά με την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους.

ΙΚΥ - Ανακοίνωση προκήρυξης "Θεοδωρίδειου κληροδοτήματος εκπαιδευτικών" για εκπόνηση μεταπτυχιακών σπουδών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ακαδ. έτος 2020-2021

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ανακοίνωσε την Προκήρυξη δέκα (10) θέσεων υποτροφιών με διαγωνισμό, για μεταπτυχιακές σπουδές (μάστερ) στον τομέα της παιδαγωγικής επιστήμης, εξ ολοκλήρου στο εξωτερικό (σε μία εκ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης), κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, από τα έσοδα του «Θεοδωρίδειου Κληροδοτήματος Εκπαιδευτικών» του αείμνηστου Πάνου Δημητρίου Θεοδωρίδη. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι 08/03/2020. Δείτε τη σχετική ανακοίνωση του Προέδρου του ΙΚΥ.

Ομιλία Α. Σιδηρόπουλου με τίτλο "Algorithms for metric learning via contrastive embeddings"

Tην Πέμπτη, 23/1/2020, ώρα 14:00, στην αίθουσα σεμιναρίων E-311 του κτιρίου του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης θα πραγματοποιηθεί ομιλία με τίτλο "Algorithms for metric learning via contrastive embeddings" από τον Αναστάσιο Σιδηρόπουλο, Associate Professor, Computer Science Department, University of Illinois at Chicago.

Anastasios Sidiropoulos has received a PhD from the Massachusetts Institute of Technology and is currently an Associate Professor at the University of Illinois at Chicago. He is working in the area of theoretical computer science with a focus on algorithms for the analysis of graphs and geometric data sets.

Abstract: We study the problem of supervised learning a metric space under discriminative constraints. Given a universe X and sets S, D of similar and dissimilar pairs in X, we seek to find a mapping f : X → Y , into some target metric space M = (Y, ρ), such that similar objects are mapped close together, and dissimilar objects are mapped to points are mapped far apart from each other. More generally, the goal is to find a mapping of maximum accuracy (that is, fraction of correctly classified pairs). We propose approximation algorithms for various versions of this problem, for the cases of Euclidean and tree metric spaces. For both of these target spaces, we obtain fully polynomial-time approximation schemes (FPTAS) for the case of perfect information. In the presence of imperfect information we present approximation algorithms that run in quasi-polynomial time (QPTAS). We also present an exact algorithm for learning line metric spaces with perfect information in polynomial time. Our algorithms use a combination of tools from metric embeddings and graph partitioning, that could be of independent interest. Based on joint work with Diego Ihara Centurion and Neshat Mohammadi.

Επικουρικό Διδακτικό Έργο, Εαρινό εξάμηνο 2019-2020

Παρακαλούνται οι μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες που επιθυμούν να απασχοληθούν ως βοηθοί στα Εργαστήρια Ασκήσεων μαθημάτων, να συμπληρώσουν τα ακόλουθα στοιχεία και να τα αποστείλουν στον κ. Π. Χατζηπαντελίδη, p.chatzipa@uoc.gr, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα, 27/1/2020 και ώρα 14:00.

Αποτελέσματα κατατακτήριων εξετάσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20

Στις κατατακτήριες εξετάσεις του Τμήματος Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20, επιτυχόντες είναι οι παρακάτω:

Η σειρά επιτυχίας των υποψηφίων καθορίζεται από το άθροισμα της βαθμολογίας όλων των εξεταζόμενων μαθημάτων. Στη σειρά αυτή περιλαμβάνονται όσοι έχουν συγκεντρώσει συνολική βαθμολογία τουλάχιστον τριάντα (30) μονάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την κ. Μαρία Σκουλά, e-mail: skoula@uoc.gr, τηλ.: 2810 393751.

Σεμινάριο με θέμα "Εισαγωγή στη Θεωρία της Κβάντωσης"

Σύντομο ανοικτό σεμινάριο θα προσφερθεί, στο πλαίσιο του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, με τίτλο "Εισαγωγή στη Θεωρία της Κβάντωσης". Σκοπός του σεμιναρίου είναι η σύντομη εισαγωγή στη θεωρία και στη βασική της μεθοδολογία, απευθυνόμενο κύρια σε νέους ερευνητές, υποψήφιους διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές με ενδιαφέρον στις περιοχές της Μαθηματικής Προτυποποίησης Μηχανικών Συστημάτων, μα και γενικότερα, σε περιοχές της Μαθηματικής Φυσικής, της Άλγεβρας, της Διαφορικής Γεωμετρίας και της Ασυμπτωτικής Ανάλυσης. Ενθαρρύνονται να παρακολουθήσουν και προπτυχιακοί φοιτητές με αντίστοιχα ενδιαφέροντα. Το σεμινάριο διαρθρώνεται σε 3 διαλέξεις, όμως ο ρυθμός, άρα και ο προγραμματισμός, θα προσαρμοστεί στη βάση της συμμετοχής και της σύνθεσης του ακροατηρίου. Η πρώτη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Α 303 του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών την Παρασκευή 17/1/2020, 3.00 μμ - 5.00 μμ.

Εισηγητής
Πάνος Καραγιώργος

Ενεργές προκηρύξεις υποτροφιών ακαδ. έτους 2020-2021 - Ίδρυμα Μποδοσάκη

Στον σύνδεσμο https://www.bodossaki.gr/protovoulies/ypotrofies/, θα βρείτε την σχετική προκήρυξη, το συνοδευτικό ενημερωτικό σημείωμα αυτής, τις οδηγίες υποβολής της αίτησης καθώς και τις συχνές ερωτήσεις - F.A.Q.

Νέα παράταση περιόδου διανομής και δηλώσεων συγγραμμάτων χειμερινού εξαμήνου 2019 - 2020

Σας ενημερώνουμε ότι στο σύνδεσμο https://eudoxus.gr/files/Deuteri_Paratasi_Dianomis_Xeimerinou_2019.pdf θα βρείτε το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την παράταση της περιόδου διανομής και δηλώσεων συγγραμμάτων για τους φοιτητές. Επισημαίνεται ότι οι δηλώσεις συγγραμμάτων παρατείνονται μέχρι την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, ενώ η διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020. Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές υποχρεούνται να προβούν σε δήλωση μαθημάτων στο οικείο τμήμα τους και δικαιούνται να παραλάβουν συγγράμματα μόνο για τα μαθήματα εκείνα τα οποία έχουν συμπεριλάβει κατά το τρέχον εξάμηνο στη δήλωση μαθημάτων τους. Επισημαίνεται ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών δεν δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε πάντα να απευθύνεστε στο Γραφείο Αρωγής του Ευδόξου.

Ενημέρωση φοιτητών για το πρόγραμμα Erasmus+ 2020-21

Οι φοιτητές των Σχολών Θετικών και Τεχνολογικών Σπουδών και της Ιατρικής, καλούνται την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 στις 14:00 ή/και την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 στην 13:00 στο Αμφιθέατρο Μεταπτυχιακών της Ιατρικής Σχολής να παρευρεθούν στις ενημερωτικές συναντήσεις με θέμα την περιγραφή της διαδικασίας της μετακίνησης για σπουδές και πρακτική μέσω του προγράμματος Erasmus+, που θα πραγματοποιήσει το προσωπικό του Τμήματος των Διεθνών Σχέσεων του Ηρακλείου για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21.

Διαμόρφωση προγράμματος εξεταστικής Ιανουάριος 2020

Τα μαθήματα που είχαν προγραμματιστεί να εξεταστούν στις 7/1 και 8/1 αντίστοιχα, θα εξεταστούν ως εξής:

Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει (διπλή εξέταση στις 9-12 το Σάββατο 11/1) παρακαλώ να επικοινωνήσετε με τον εκάστοτε διδάσκοντα.

Δωρεάν Σίτιση - Ανακοίνωση 2ης Ενεργοποίησης

Ενημερώνουμε όλους τους φοιτητές που έκαναν χρήση του δικαιώματος δωρεάν σίτισης για το χειμερινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους πως θα πρέπει να κάνουν εκ νέου ενεργοποίηση του πάσου τους για το υπόλοιπο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, από Τρίτη 7 Ιανουαρίου έως Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, και ώρες 10:00 έως 14:00 (Δευτέρα ως Παρασκευή), περνώντας από τα γραφεία της Φοιτητικής Μέριμνας με το πάσο τους. Προσοχή: Μετά την καταληκτική ημερομηνία (7/2/2020), όσοι φοιτητές δεν έχουν ενεργοποιήσει εκ νέου το πάσο τους, χάνουν το δικαίωμα δωρεάν σίτισης τους για το υπόλοιπο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.

Ακουστική Ωκεανογραφία

Η προφορική εξέταση της δεύτερης εργαστηριακής άσκησης του μαθήματος Ακουστική Ωκεανογραφία, την Τετάρτη 8/1/2020 θα γίνει κανονικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ωστόσο, όσοι φοιτητές αντιμετωπίζουν πρόβλημα μετακίνησης λόγω του απαγορευτικού, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον διδάσκοντα (taroud@uoc.gr) για να τους δοθεί νέα ώρα εξέτασης στις 9 ή 10/1/2020.

ΦΥΣ-201 Εισαγωγή στη Σύγχρονη Φυσική Ι

Η εξέταση του μαθήματος ΦΥΣ-201 Εισαγωγή στη Σύγχρονη Φυσική Ι, θα γίνει την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020. Για τη συμμετοχή σας στην εξέταση είναι απαραίτητη η προεγγραφή σας στη σελίδα https://ph201.edu.physics.uoc.gr/registration/.

Αναβολή προγραμματισμένων εξετάσεων Τρίτης 7/1 και Τετάρτης 8/1

Το Τμήμα, έπειτα από την ανακοίνωση της Πρυτανείας σχετικά με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αποφάσισε να αναβάλλει τις προγραμματισμένες εξετάσεις μαθημάτων στις 7/1 και 8/1 μέχρι νεωτέρας.

Επικουρικό Διδακτικό Έργο MEM107, Εαρινό εξάμηνο 2019-20

Παρακαλούνται προπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες που επιθυμούν να απασχοληθούν ως βοηθοί στο μάθημα ΜΕΜ107 Γλώσσα Προγραμματισμού ΙI κατά το Εαρινό εξάμηνο 2019-20 να επικοινωνήσουν με τους διδάσκοντες Μ. Πλεξουσάκη, στο email plex@uoc.gr και Ι. Λιλή, στο email lilis@csd.uoc.gr.

Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιανουαρίου 2020 (ορθή επανάληψη)

Δείτε το πρόγραμμα εξεταστικής Ιανουαρίου 2020, μεταξύ 7/1/2019 και 27/1/2019. Με κίτρινο επισημαίνονται οι αλλαγές.

Πρόγραμμα Εξετάσεων Μεταπτυχιακών μαθημάτων, Ιανουάριος 2020

Δείτε το πρόγραμμα εξετάσεων των μεταπτυχιακών μαθημάτων της εξεταστικής Ιανουαρίου 2020.

Ασκήσεις ΜΕΜ263 Στοχαστικές Ανελίξεις

Την Τετάρτη 8/1/2020 στις 4μμ θα γίνουν ασκήσεις στο μάθημα ΜΕΜ263 Στοχαστικές Ανελίξεις στην αίθουσα Α208.

Πρόγραμμα εξεταστικής Ιανουρίου 2020 ΣΘΕΤΕ

Στον ακόλουθο σύνδεσμο θα βρείτε το τελικό πρόγραμμα εξεταστικής των μαθημάτων της ΣΘΕΤΕ για τον Ιανουάριο του 2020: http://www.sse.uoc.gr/news/962019.html. Η σχετική ανακοίνωση έχει αναρτηθεί και στο Facebook της Κοσμητείας.

Παράταση περιόδου διανομής και δηλώσεων συγγραμμάτων χειμερινού εξαμήνου 2019-2020

Σας ενημερώνουμε ότι στον σύνδεσμο https://eudoxus.gr/files/Paratasi_Xeim_2019-20.pdf θα βρείτε το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την παράταση της περιόδου διανομής και δηλώσεων συγγραμμάτων για τους φοιτητές. Επισημαίνεται ότι οι δηλώσεις συγγραμμάτων παρατείνονται μέχρι την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, ενώ η διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές υποχρεούνται να προβούν σε δήλωση μαθημάτων στο οικείο τμήμα τους και δικαιούνται να παραλάβουν συγγράμματα μόνο για τα μαθήματα εκείνα τα οποία έχουν συμπεριλάβει κατά το τρέχον εξάμηνο στη δήλωση μαθημάτων τους. Επισημαίνεται ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών δεν δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε πάντα να απευθύνεστε στο Γραφείο Αρωγής του Ευδόξου.

Τελικό διαγώνισμα ΜΕΜ104 Γλώσσα Προγραμματισμού Ι

Το τελικό διαγώνισμα του μαθήματος έχει οριστεί για την 09/01/2020, στα εργαστήρια του τμήματος. Για την ομαλή διεξαγωγή του, παρακαλώ διαλέξετε μια και μόνο μια ώρα εξέτασης στον σύνδεσμο https://doodle.com/poll/8km6vv6hsa43q86g, μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2019. Θα μπορέσετε να εξεταστείτε μόνο κατά την ώρα που δηλώσετε. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας την φοιτητική ταυτότητα ή βεβαίωση σπουδών.

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας Βαλέντιας Φραγκιαδάκη

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 13:00, στην αίθουσα B201, θα γίνει η παρουσίαση της μεταπτυχιακής εργασίας της κας Βαλέντιας Φραγκιαδάκη με θέμα «Το πρόβλημα περιορισμού του μετασχηματισμού Fourier». Επιβλέπων καθηγητής: Μιχαήλ Παπαδημητράκης.

Ανακοίνωση ΜΕΜ100 - Τμήμα Β

Η υποχρέωση που είχα για αυτή την Παρασκευή 13 Δεκ. αναβλήθηκε οπότε θα γίνει μάθημα την ημέρα αυτή στην Α214 (09:00-11:00) ως αναπλήρωση του μαθήματος θεωρίας της περασμένης Τετάρτης και αφορά όλους τους φοιτητές ανεξαρτήτως group. Η ύλη της θεωρίας έχει ολοκληρωθεί οπότε οι διδακτικές ώρες που απομένουν θα χρησιμοποιηθούν για επίλυση ασκήσεων, αποριών και αποσαφήνισης εννοιών. Για περισσότερα δείτε την σχετική ανακοίνωση στην σελίδα moodle του μαθήματος https://polygon.math.uoc.gr/1920/moodle/mod/forum/discuss.php?d=56.

Γ. Συλλιγάρδος

ΜΕΜ321 Διδακτική των Μαθηματικών

Η τελευταία αναπλήρωση του μαθήματος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 14:00-17:00 στην Ε204. Το μάθημα της Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου θα μεταφερθεί 1 ώρα νωρίτερα δηλαδή 14:00-17:00 αντί για 15:00-18:00 στην Ε204. Το μάθημα της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου θα μεταφερθεί την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 14:00-17:00 στην Ε204.

Δηλώσεις Μαθημάτων Εμβόλιμης Εξεταστικής Ιανουαρίου 2020

Δείτε το πρόγραμμα εξεταστικής Ιανουαρίου 2020 (7/1/2019 έως και 27/1/2019). Με κόκκινο είναι τα υποχρεωτικά μαθήματα εαρινού εξαμήνου 2019 που δίνονται στην Εμβόλιμη Εξεταστική. Τα υπόλοιπα (μαύρο) είναι μαθήματα της κανονικής εξεταστικής.

Οι δηλώσεις μαθημάτων για την Εμβόλιμη Εξεταστική του Ιανουαρίου 2020 του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά από τις 10/12/2019 ώρα 12.00 έως τις 13/12/2019 και ώρα 15:00. Οι ημερομηνίες και ώρες θα τηρηθούν αυστηρά. Προϋποθέσεις δήλωσης:

 1. Ο/η φοιτητής/τρια να βρίσκεται στο 9 εξάμηνο και πάνω.
 2. Το μάθημα να έχει δηλωθεί κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.
 3. Για το μάθημα ΜΕΜ222 Άλγεβρα ΙΙ, ο/η φοιτητής/τρια να είναι στην κατεύθυνση Μαθηματικά.
 4. Για το μάθημα ΜΕΜ251 Αριθμητική Ανάλυση, ο/η φοιτητής/τρια να είναι στην κατεύθυνση Εφαρμοσμένα Μαθηματικά.
 5. Για το μάθημα ΜΕΜ261 Θεωρία Πιθανοτήτων, μόνο για αυτή την εξεταστική, ο φοιτητής θα πρέπει να βρίσκεται στο 9ο εξάμηνο και πάνω, και να το έχει δηλώσει οποιαδήποτε στιγμή στο παρελθόν.

Οι δηλώσεις θα γίνονται από τους ίδιους τους φοιτητές με τον ίδιο τρόπο που έκαναν δήλωση μαθημάτων στην αρχή του εξαμήνου, στη διεύθυνση https://student.cc.uoc.gr. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει κατά τη δήλωση των μαθημάτων παρακαλώ απευθυνθείτε στην Γραμματεία του Τμήματος, προσωπικά, είτε με email στη διεύθυνση secr@math.uoc.gr. Οι αίθουσες θα προστεθούν αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της ηλεκτρονικής δήλωσης των μαθημάτων. Απαραίτητη προϋπόθεση για να εξεταστεί ένας φοιτητής είναι να φέρει µαζί του την φοιτητική ταυτότητα, αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Δείτε επίσης, την απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος για τη διασφάλιση του αδιάβλητου των εξετάσεων.

Αναβολή μαθήματος ΜΕΜ 341-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ Ι και αναπληρώσεις

Το μάθημα ΜΕΜ 341-Οικονομική Θεωρία Ι σήμερα Τρίτη 10/12 αναβάλλεται, λόγω ασθένειας της διδάσκουσας και η αναπλήρωση του θα γίνει την Παρασκευή 13/12 ώρα 11.00-14.00 στην αίθουσα Α212. Επίσης, μία ακόμα αναπλήρωση μαθήματος θα γίνει την Δευτέρα 16/12 ώρα 11.00-14.00 στην αίθουσα Α212.

ΜΕΜ231 Διαφορική Γεωμετρία

Το μάθημα ΜΕΜ231 Διαφορική Γεωμετρία της Τετάρτης 11/12/2019 αναβάλλεται για την Τρίτη 17/12/2019, ώρα 11-1μμ στην αίθουσα Β208.

ΜΕΜ100 Αναλ. Γεωμ & Μιγ Αριθ. (Τμήμα Β)

Λόγω απουσίας του διδάσκοντα, ΔΕ θα γίνουν αυτή την βδομάδα: (1) Η διάλεξη θεωρίας της Τετάρτης 11 Δεκ. (2) Οι ασκήσεις της Παρασκευής 13 Δεκ. Οι φοιτητές που πρόκειται να χάσουν τις ασκήσεις της Παρασκευής 13 Δεκ. μπορούν να έρθουν να παρακολουθήσουν τις ασκήσεις της Τρίτης 10 Δεκ. Ώρες και αίθουσα αναπλήρωσης για την θεωρία θα ανακοινωθούν σύντομα.

Διάλεξη "ΚΠΑ002 Διδακτική Μεθοδολογία" κ. Κατσαρού 12/12/2019

Η τελευταία παράδοση του μαθήματος "ΚΠΑ002 Διδακτική Μεθοδολογία" με διδάσκουσα την κα Κατσαρού θα γίνει την Πέμπτη 12/12/2019 και ώρα 3-5 μμ. στην αίθουσα Α212 του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Επισημαίνεται ότι στην συνάντηση αυτή θα γίνει η παρουσίαση των εργασιών όσων ενδιαφέρονται να παραδώσουν εργασία στο μάθημα.

http://www.sse.uoc.gr/news/912019.html

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας Νικόλαου Πιπίνου

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 11:00, στην αίθουσα B201, θα γίνει η παρουσίαση της μεταπτυχιακής εργασίας του κ. Νικόλαου Πιπίνου με θέμα «Ύπαρξη λύσεων σε ημιγραμμικές εξισώσεις: έλλειψη κλασικής συμπάγειας». Επιβλέπων καθηγητής: Αχιλλέας Τερτίκας.

Master programme EMQAL – Erasmus Mundus Master in Quality in Analytical Laboratories

For the last 10 years the Master programme EMQAL – Erasmus Mundus Master in Quality in Analytical Laboratories – has been funded by the EU. This summer, the programme received funding for an additional six years. See the letter of the programme coordinator inviting students to participate.
Maria Doerffer, Acting Head of International Relations Office, Erasmus+ Institutional Coordinator, phone: +48 58 347 20 42. https://www.facebook.com/InternationalGdanskUniversityofTechnology, Gdansk University of Technology, G. Narutowicza 11/12 80-233 Gdansk, Poland.

Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιανουαρίου 2020 (ορθή επανάληψη)

Δείτε το πρόγραμμα εξεταστικής Ιανουαρίου 2020, μεταξύ 7/1/2019 και 27/1/2019. Με κίτρινο επισημαίνονται οι αλλαγές.

ΜΕΜ 108 Απειροστικός Λογισμός ΙΙΙ (τμήμα B)

Οι τελευταίες 5 διαλέξεις του μαθήματος ΜΕΜ108 Απειροστικός Λογισμός ΙΙΙ για το τμήμα B με τον κο Μακράκη θα γίνουν, αντί του αφιθεάτρου Α201, στις παρακάτω αίθουσες, την ίδια ώρα, 3-5μμ: Τρίτη 3/12 Ε204, Δευτέρα 9/12 Α214, Τρίτη 10/12 Ε204, Δευτέρα 16/12 Α203 και Τρίτη 17/12 Ε204.

ΜΕΜ321 - Διδακτική των Μαθηματικών

Tο μάθημα της Παρασκευής 6/12 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5/12, 15:00-18:00 στην Α212.

Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιανουαρίου 2020 (ορθή επανάληψη)

Δείτε το πρόγραμμα εξεταστικής Ιανουαρίου 2020, μεταξύ 7/1/2019 και 27/1/2019. Με κίτρινο επισημαίνονται οι αλλαγές.

Αναβολή μαθήματος "Ιστορία της Εκπαίδευσης" 2/12/2019

Το μάθημα της 2/12/2019 "ΚΠΑ030 Ιστορία της Εκπαίδευσης" με διδάσκουσα την κα Δαλακούρα αναβάλλεται για την Δευτέρα 9/12/2019 και ώρα 5-7 μμ στην αίθουσα Α212 του ΤΜΕΜ. Την ίδια ημέρα θα γίνει και η πρόοδος του μαθήματος 2-5 μμ στην αίθουσα Α203 του ΤΜΕΜ.

Ακύρωση μαθήματος 2/12/2019 "ΣΘΤΕ204 Θεμελιώδη Ζητήματα Παιδαγωγικής Επιστήμης"

Ανακοινώνεται ότι ακυρώνεται το μάθημα "ΣΘΤΕ204 Θεμελιώδη Ζητήματα Παιδαγωγικής Επιστήμης" της Δευτέρας 2/12/2019 (ώρα 4-7 μμ, διδάσκουσα κ. Α.Πρατικάκη). Η αναπλήρωσή του θα ανακοινωθεί με νεότερη ανάρτηση.

Αναπληρώσεις μαθήματος "Γ03Π10 ΤΠΕ στην Εκπαίδευση για την Βιώσιμη Ανάπτυξη"

Θα γίνει αναπλήρωση στο μάθημα "Γ03Π10 ΤΠΕ στην Εκπαίδευση για την Βιώσιμη Ανάπτυξη", με διδάσκοντα τον κ. Κλεισαρχάκη τις παρακάτω ημερομηνίες: Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 11-2 στην αίθουσα Α208 του Τμήματος Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 5-8 μμ στην αίθουσα Α212 του Τμήματος Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών.

Πρόοδος ΜΕΜ263 Στοχαστικές Ανελίξεις

Την Παρασκευή 6/12/2019 θα γίνει πρόοδος στο μάθημα ΜΕΜ263 Στοχαστικές Ανελίξεις, στην Α208 ώρα 5-8μμ.

Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιανουαρίου 2020 (ορθή επανάληψη)

Δείτε το πρόγραμμα εξεταστικής Ιανουαρίου 2020, μεταξύ 7/1/2019 και 27/1/2019. Με κίτρινο επισημαίνονται οι αλλαγές: 1) Το μάθημα ΜΕΜ224 Θεωρία Ομάδων μεταφέρεται την Δευτέρα 20/1/2020 5-8μμ αντί 23/1/20. 2) Το μάθημα ΜΕΜ223 Γραμμική Άλγεβρα ΙΙ παραμένει όπως ήταν Τρίτη 21/1/2020 5-8μμ και όχι Δευτέρα 20/1/2020 5-8μμ.

Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιανουαρίου 2020

Δείτε το πρόγραμμα εξεταστικής Ιανουαρίου 2020, μεταξύ 7/1/2019 και 27/1/2019. Με κίτρινο επισημαίνονται οι αλλαγές. 1) Το μάθημα Γραμμική Άλγεβρα ΙΙ θα εξεταστεί τη Δευτέρα 20/1 αντί Τρίτη 21/1 ίδια ώρα 5-8μμ. 2) Το μάθημα Διδακτική των Μαθηματικών θα εξεταστεί στις 15/1 Τετάρτη, 1-3μμ αντί 24/1 Παρασκευή, 5-8μμ. 3) Το μάθημα για την Εμβόλιμη, Γραμμική Άλγβερα Ι, θα εξεταστεί στις 24/1, Παρασκευή, 5-8μμ αντί 15/1 Τετάρτη 1-3μμ.

ΜΕΜ108-Απειροστικός Λογισμός ΙΙΙ (Α)

Η σημερινή διάλεξη (26/11) του τμήματος Α στο μάθημα ΜΕΜ108-Απειροστικός Λογισμός ΙΙΙ 3-5μμ δε θα γίνει.
Εκ μέρους του διδάσκοντα Σ. Καμβύση.

Θεωρία Βελτίστου Ελέγχου

Λόγω κωλύματος του διδάσκοντος Γ. Κοσιώρη την Τρίτη 26 Νοεμβρίου δεν θα γίνουν οι διαλέξεις τoυ μαθήματος Θεωρία Βελτίστου Ελέγχου. Το μάθημα θα αναπληρωθεί Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 3-5μμ στην Αίθουσα Α212.

Δεύτερο σεμινάριο με θέμα: «Προσαρμογή στη Φοιτητική Ζωή - Άγχος Σπουδών»

Το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, στα πλαίσια δράσης "Υποστήριξη παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης" διοργανώνει για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο τό δεύτερο σεμινάριο με θέμα «Προσαρμογή στη Φοιτητική Ζωή - Άγχος Σπουδών». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, και ώρα 11:00 - 13:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (Φοιτητικό Κέντρο, 1ος όροφος, Παν/πολη Βουτών, Ηράκλειο).

Όσοι φοιτητές/τριες ενδιαφέρονται θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση student.care@uoc.gr έως και την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019.

Σειρά διαλέξεων από Στελέχη Δημοσίων Οργανισμών & Επιχειρήσεων | Π.Κ. – Ηράκλειο

Στο πλαίσιο του διατμηματικού μαθήματος «Καινοτομία & Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ηράκλειο μια σειρά διαλέξεων από στελέχη Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων. Ο ομιλίες απευθύνονται σε όλους τους φοιτητές και τα μέλη ΔΕΠ της Σχολής Θετικών & Τεχνολογικων Επιστημών. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί σειρά αντίστοιχων διαλέξεων και στο πλαίσιο του μαθήματος «Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα και Διανοητική Ιδιοκτησία» Δείτε το πρόγραμμα της πρώτης σειράς διαλέξεων. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση http://dasta.uoc.gr/release/index.php/2019/11/19/1391/

Ορκωμοσία Τμήματος, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, ώρα: 11:00πμ

Δείτε την πρόσκληση για την τελετή ορκωμοσίας αποφοίτων του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, ώρα: 11:00πμ στο Αμφιθέατρο Ν. Πετρίδη του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών.

ΜΕΜ311 Αγγλικά-Μαθηματική Ορολογία Ι - Υπενθύμιση

Οι διαλέξεις του μαθήματος δε θα γίνουν στις 26 και 28 Νοεμβρίου 2019, και οι αναπληρώσεις έχουν ήδη διευθετηθεί.

Διάλεξη "Α01Π01 Εισαγωγή στην Παιδαγωγική", 3/12/2019

Θα γίνει διάλεξη του μαθήματος "Α01Π01 Εισαγωγή στην Παιδαγωγική" με διδάσκοντα τον κ. Καρρά την Τρίτη 3/12/2019 και ώρα 11:00-13:00, στην αίθουσα Η208 του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών.

http://www.sse.uoc.gr/news/842019.html

DiscoverEU

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα σε νέους, που στις 31 Δεκεμβρίου 2019 θα είναι 18 ετών και είναι πολίτες της ΕΕ, να ταξιδέψουν από 1 έως 30 ημέρες σε όλη την Ευρώπη. Η μετακίνησή τους θα είναι κατά κανόνα με τρένο. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέσω της Ευρωπαϊκής Δικτυακής Πύλης της Νεολαίας μέχρι τις 28 Νοεμβρίου 2019 ώρα 12.00 (Κεντρικής Ευρώπης). Μια επιτροπή αξιολόγησης θα εξετάσει τις αιτήσεις και θα επιλέξει τους επιτυχόντες. Περαιτέρω πληροφορίες διατίθενται στην Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας https://europa.eu/youth/discovereu_el, στη σελίδα της Ευρωπαϊκής Νεολαίας στο Facebook (European Youth) καθώς και στους λογαριασμούς Twitter και Instagram της Ευρωπαϊκής Νεολαίας.

Αρμόδιοι επικοινωνίας: Nathalie VANDYSTADT (+3222967083), Joseph WALDSTEIN (+3222956184). Ερωτήσεις του κοινού: Europe Direct 0080067891011 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα.

Προωθήθηκε από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, Γενική Διεύθυνση Ανώτατης Εκπαίδευσης, Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης, Τμήμα Δ’ Μητρώου

Σεμινάριο Μεταπτυχιακών Φοιτητών, 5η + 6η διάλεξη (ορθή επανάληψη)

Στα πλαίσια του "Σεμιναρίου Μεταπτυχιακών Φοιτητών" που έχει ξεκινήσει αυτό το εξάμηνο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τετάρτη 20/11/2019, ώρα 11.15 (Γ' μέρος) και Πέμπτη 21/11/2019 (Δ' μέρος), ώρα 13.15 στην αίθουσα Ε205, θα δοθούν οι διαλέξεις με τίτλο "Τοπολογικές ομάδες και το μέτρο Haar" (Γ’ και Δ' μέρος αντίστοιχα), από τον φοιτητή Αλέξανδρο Καζαντζίδη. Τη διάλεξη μπορεί να την παρακολουθήσει οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος φοιτητής.

Πρόγραμμα κατατακτηρίων εξετάσεων 2019

1ο εξάμηνο

 1. Θεωρία Αριθμών - Μιγαδικοί Αριθμοί, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, 09:00-11:00
 2. Απειροστικός Λογισμός Ι, Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, 9:00-11:00
 3. Εισαγωγή στην Γραμμική Άλγεβρα, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, 9:00-11:00

3ο εξάμηνο

 1. Γραμμική Άλγεβρα Ι, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, 12:00-14:00
 2. Απειροστικός Λογισμός Ι, Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, 9:00-11:00
 3. Απειροστικός Λογισμός ΙΙ, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, 12:00-14:00

Αίθουσα εξετάσεων Α 302

Σεμινάριο Μεταπτυχιακών Φοιτητών, 5η + 6η διάλεξη

Στα πλαίσια του "Σεμιναρίου Μεταπτυχιακών Φοιτητών" που έχει ξεκινήσει αυτό το εξάμηνο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Πέμπτη 21/11/2019 και Παρασκευή 22/11/2019, ώρα 13.15 στην αίθουσα Ε205, θα δοθούν οι διαλέξεις με τίτλο "Τοπολογικές ομάδες και το μέτρο Haar" (Γ’ και Δ' μέρος αντίστοιχα), από τον φοιτητή Αλέξανδρο Καζαντζίδη. Τη διάλεξη μπορεί να την παρακολουθήσει οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος φοιτητής.

ΜΕΜ-254 Αριθμητική Γραμμική Άλγεβρα

Η σημερινή αναπλήρωση του μαθήματος ΜΕΜ-254 Αριθμητική Γραμμική Αλγεβρα προγραμματισμένη μεταξύ 3μμ-5μμ αναβάλλεται.

ΜΕΜ-254 Αριθμητική Γραμμική Άλγεβρα - Πρόοδος και αναπληρώσεις

Η 1η Πρόοδος του μαθήματος ΜΕΜ-254 Αριθμητική Γραμμική Άλγεβρα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28/11/2019 μεταξυ 5μμ-8μμ στην Ε204. Η διάλεξη του μαθήματος που είναι προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη 14/11/2019 μεταξύ 5μμ-7μμ αναβάλλεται και θα αναπληρωθεί την Παρασκευη 22/11/2019 μεταξύ 3μμ-5μμ στην Α212. Την Παρασκευή 15/11/2019 θα γίνει αναπλήρωση του μαθήματος της Δευτέρας 11/11/2019 μεταξύ 3μμ-5μμ στην Α212.

Ανακοινωση Πρόσκλησης Προπτυχιακών Υποτροφιων ΕΚΟ 2018-2019

Δείτε α) το Δελτίο Τύπου του Προέδρου του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών αναφορικά με την Πρόσκληση στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)- ακαδ. έτος 2018/19», που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020» και β) τη σχετική Πρόσκληση.

Αναβολή μαθήματος «ΣΘΤΕ 206 Διδασκαλία & αξιολόγηση μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες & ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες», 21/11/2019

Η διδάσκουσα του μαθήματος, κα Σπανάκη Ειρήνη, ενημερώνει ότι το μάθημα της Πέμπτης 21/11/2019 αναβάλλεται και θα αναπληρωθεί τις τρεις επόμενες Πέμπτες, δηλαδή 28/11/2019, 5/12/2019 και 12/12/2019, ξεκινώντας από τις 5 μμ.

Σεμινάριο με θέμα «Αρχές εκπόνησης μίας επιστημονικής εργασίας, με έμφαση στα Οικονομικά», από την κα. Ε. Δρακάκη

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εισαγωγή σε τεχνικές έρευνας και συγγραφής μίας επιστημονικής εργασίας, δίνοντας έμφαση σε θέματα που αφορούν τις οικονομικές επιστήμες, την οικονομία και τις επιχειρήσεις.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης, για τις ώρες διεξαγωγής του σεμιναρίου και τη δήλωση συμμετοχής.

Πτυχιακές Εργασίες Χειμερινού Εξαμήνου 2019-20

Από την Επιτροπή Σπουδών ανακοινώνεται ότι οι φοιτητές με αριθμούς μητρώου 2079, 4878, 5125, 5228, 5310, θα εκπονήσουν Πτυχιακή Εργασία το Χειμερινό Εξάμηνο 2019-20.

Σεμινάριο Μεταπτυχιακών Φοιτητών, 4η διάλεξη

Στα πλαίσια του "Σεμιναρίου Μεταπτυχιακών Φοιτητών" που έχει ξεκινήσει αυτό το εξάμηνο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Πέμπτη 14/11/2019 και ώρα 13.15 στην αίθουσα Ε205, θα δοθεί διάλεξη με τίτλο "Τοπολογικές ομάδες και το μέτρο Haar" (Β’ μέρος), από τον φοιτητή Αλέξανδρο Καζαντζίδη. Τη διάλεξη μπορεί να την παρακολουθήσει οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος φοιτητής.

Ορκωμοσία Τμήματος, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί, δεν έχουν εκκρεμότητες και πρόκειται να ορκιστούν στην ορκωμοσία της 22ας Νοεμβρίου 2019 οι υποψήφιοι με τους παρακάτω αριθμούς μητρώου:

Κατεύθυνση Εφαρμοσμένων Μαθηματικών: 1346, 1666, 1727, 1792, 1805, 1816, 1845, 1848, 1865, 1879, 1890, 1961, 1995, 2031, 2045, 2108, 2270, 2281
Κατεύθυνση Μαθηματικών: 4201, 4399, 4443, 4479, 4511, 4546, 4713, 4719, 4786, 4827, 4830, 4879, 4884, 4948, 5041, 5042, 5065, 5071, 5077, 5081, 5116, 5121, 5123, 5133, 5226, 5281, 5286, 5312, 5322

Πρόσκληση φοιτητών για το πρόγραμμα εθελοντισμού Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης Solidarity through Environmental Education

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία "Όμιλος για την Επιχειρηματικότητα και την Κοινωνική Οικονομία - ΕΚΟ", σχεδιάζει και συντονίζει Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+/Κινητικότητα Νέων και προγράμματα Εθελοντισμού στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγύης (ESC).

Στην παρούσα φάση έχει λάβει έγκριση για ένα Πρόγραμμα Κινητικότητας Εθελοντών ESC, και αναζητά νέους και νέες από την Ελλάδα, οι οποίοι να επιθυμούν να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα εθελοντισμού στο εξωτερικό. Δείτε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Με εκτίμηση,
Ελισάβετ Βασιλείου

Σεμινάριο με θέμα «Προσαρμογή στη Φοιτητική Ζωή»

Το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, στα πλαίσια δράσης "Υποστήριξη παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης" διοργανώνει για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο σεμινάριο με θέμα «Προσαρμογή στη Φοιτητική Ζωή». Το σεμινάριο θα ξεκινήσει την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, και ώρα 11:00 με 13:00 για δυο εβδομαδιαίες συναντήσεις στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, Φοιτητικό Κέντρο, 1ος όροφος, Παν/πολη Βουτών, Ηράκλειο.

Πρώτη συνάντηση: Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11:00 με 13:00 «Διαχείριση της Φοιτητικής Ζωής».
Δεύτερη συνάντηση: Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11:00 με 13:00 «Άγχος Σπουδών».

Όσοι φοιτητές- φοιτήτριες ενδιαφέρονται θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση student.care@uoc.gr έως και την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019.

“Mαθηματικές Συναντήσεις”, Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Στην επόμενη εκδήλωση των "Μαθηματικών Συναντήσεων" του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, θα μιλήσει ο κ. Παναγιώτης Κουβράκης, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, ώρα 11:30 π.μ. στο Aμφιθέατρο Εκδηλώσεων «Ν. Πετρίδης». Ο κ. Κουβράκης είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι λάτρης της Μηχανολογίας, όπως επίσης των Μαθηματικών και του Προγραμματισμού, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας ΒΕΤΑ CAE Systems, η οποία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού για εφαρμογές μηχανικών (computer aided engineering), δραστηριοποιείται σε διεθνές επίπεδο και πλαισιώνεται από νέες-ους επιστήμονες με πάθος για τον Προγραμματισμό, τα Μαθηματικά, τα γραφικά, την αλγοριθμική επίλυση προβλημάτων και με ομαδικό πνεύμα εργασίας.

Φοιτητές/ερευνητές που θα ήθελαν να συνομιλήσουν με τον κ. Κουβράκη, ενθαρρύνονται να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά με την κ. Ελένη Καφάτου (ekafatou@uoc.gr).

Σεμινάριο Μεταπτυχιακών Φοιτητών, 3η διάλεξη

Στα πλαίσια του "Σεμιναρίου Μεταπτυχιακών Φοιτητών" που έχει ξεκινήσει αυτό το εξάμηνο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Πέμπτη 7/11/2019 και ώρα 14.00 στην αίθουσα Ε205, θα δοθεί διάλεξη με τίτλο "Τοπολογικές ομάδες και το μέτρο Haar" (Α’ μέρος), από το φοιτητή Αλέξανδρο Καζαντζίδη. Τη διάλεξη μπορεί να την παρακολουθήσει οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος φοιτητής.

ΜΕΜ 321 Διδακτική των Μαθηματικών - Αλλαγή αίθουσας

Το μάθημα ΜΕΜ 321 Διδακτική των Μαθηματικών θα γίνεται στην Ε204 αντί της Α214, 3-6μμ.

Αναβολή διάλεξης μαθήματος - ΜΕΜ291 Σχεδίαση και Ανάλυση Αλγορίθμων

Το μάθημα αναβάλλεται για σήμερα 4/11/2019 και η αναπλήρωση θα γίνει σε συνεννόηση με το διδάσκοντα στο επόμενο μάθημα.

Μεταπτυχιακό μάθημα “Στοχαστικές Ανελίξεις και στοιχεία Στοχαστικής Ανάλυσης”

Λόγω ασθένεις της διδάσκουσας το μεταπτυχιακό μάθημα “Στοχαστικές Ανελίξεις και στοιχεία Στοχαστικής Ανάλυσης” δεν θα πραγματοποιηθεί στις 5/11 και 7/11. Θα αναπληρωθούν τα μαθήματα σε συννενόηση με τους φοιτητές.

Παρουσίαση πτυχιακής εργασίας Αντωνίου Στυλιανού Βαλαβάνη

Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 12:00μμ, στην αίθουσα Α302, θα γίνει η παρουσίαση της πτυχιακής εργασίας του κ. Αντωνίου Στυλιανού Βαλαβάνη με θέμα: "Theoretical modeling of the interaction of ultrashort laser pulses with metals". Επιβλέπων καθηγητής: Εμμανουήλ Στρατάκης.

ΜΕΜ-254 Αριθμητική Γραμμική Αλγεβρα.

Σήμερα, Παρασκεύη 1/11/2019, μεταξύ 15.00-17.00 θα γίνει αναπλήρωση του μαθήματος της Πέμπτης 24/10/2019 στην Ε204.

ΜΕΜ311 Αγγλικά Μαθηματική Ορολογία Ι

Το μάθημα αναβάλλεται για σήμερα 31/10/2019 και η αναπλήρωση θα γίνει σε συνεννόηση με τη διδάσκουσα στο επόμενο μάθημα.

Σεμινάριο Μεταπτυχιακών Φοιτητών, 2η διάλεξη

Στα πλαίσια του "Σεμιναρίου Μεταπτυχιακών Φοιτητών" που έχει ξεκινήσει αυτό το εξάμηνο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Πέμπτη 31/10/2019 και ώρα 13.30 στην αίθουσα Ε205, θα δοθεί διάλεξη με τίτλο "Θεώρημα Παραγοντοποίησης του Weierstrass", από το φοιτητή Ιωάννη Νιράκη. Τη διάλεξη μπορεί να την παρακολουθήσει οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος φοιτητής.

Διανομή συγγράμματος μαθήματος "ΣΘΤΕ201 Ψυχολογία του Εφήβου"

Το σύγγραμμα του κ. Γ. Κρασανάκη με τίτλο "Εφηβεία", στα πλαίσια του μαθήματος "ΣΘΤΕ201 Ψυχολογία του Εφήβου", θα διανέμεται από την επόμενη Τρίτη 5/11/19 και κάθε Τρίτη, 10.00-14.00 στο γραφείο 404, κτίριο Διοίκησης ΙΙ, της Πανεπιστημιούπολης Βουτών.

http://www.sse.uoc.gr/news/802019.html

Αναβολή διαλέξεων Δυναμική Μετεωρολογία και Θεωρία Βελτίστου Ελέγχου την Τρίτη 29/10/2019

Η αναπλήρωση του μαθήματος ΜΕΜ295 Θεωρία Βελτίστου Ελέγχου θα γίνει την Τετάρτη 30/10/2019 ώρα 3-5μμ στην Α212. Η αναπλήρωση του μαθήματος ΜΕΜ278 Δυναμική Μετεωρολογία, θα γίνει σε συνεννόηση με το διδάσκοντα.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενδιαφέρεται να προσλάβει ένα (1) επιστήμονα, κάτοχο διδακτορικού διπλώματος, βάσει των διατάξεων του άρθρου 5 του Π.Δ. 407/80, όπως ισχύει με το άρθρο 28 παρ. 3 του ν. 4386/2016 και το άρθρο 84 παρ.16α του ν.4485/2017, προκειμένου να αναλάβει τη διδασκαλία του μαθήματος "Περιγραφική Στατιστική" κατά το εαρινό εξάμηνο 2019-20.

Δείτε το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης.

2η διάλεξη "ΚΠΑ002 Διδακτική Μεθοδολογία" (κα Κατσαρού)

Η δεύτερη διάλεξη του μαθήματος "ΚΠΑ002 Διδακτική Μεθοδολογία" (διδάσκουσα κα Κατσαρού) θα δοθεί για τους φοιτητές της ΣΘΕΤΕ στο Ηράκλειο την Πέμπτη 31/10/2019 και ώρα 5-7 μμ στο Αμφ. Α203 του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών.

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας Νικόλαου Πουρσαλίδη

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10:00, στην αίθουσα A303, θα γίνει η παρουσίαση της μεταπτυχιακής εργασίας του κ. Νικόλαου Πουρσαλίδη με θέμα «Δομικού τύπου αποτελέσματα για πολλαπλά μεταφορικές πλακοστρώσεις». Επιβλέπων καθηγητής: Μιχαήλ Κολουντζάκης.

Ανακοίνωση για το ΜΕΜ-254 Αριθμητική Γραμμική Άλγεβρα

Λόγω συμμετοχής του διδάσκοντα σε συνεδρίαση εκλεκτορικού σώματος η διάλεξη του μαθήματος που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 24/10/2019 (5-7μμ) αναβάλλεται.

Αφαίρεση OIK1002 Μακροοικονομική Θεωρία Ι από δηλώσεις μαθημάτων

Όπως ενημερωθήκαμε από το Τμήμα Οικονομικών στο Ρέθυμνο, το μάθημα ΟΙΚ1002 Μακροοικονομική Θεωρία Ι, θα προσφερθεί το Εαρινό εξάμηνο, αντί το Χειμερινό. Για το λόγο αυτό έχει αφαιρεθεί από τις δηλώσεις όσων το συμπεριέλαβαν. Έχει σταλθεί email στον ιδρυματικό λογαριασμό. Παρακαλώ για οποιαδήποτε τροποποίηση/πρόσθεση μαθήματων, να απευθυνθείτε στη γραμματεία σας.

Σεμινάριο Μεταπτυχιακών Φοιτητών, 1η διάλεξη

Στα πλαίσια του "Σεμιναρίο Μεταπτυχιακών Φοιτητών" που θα ξεκινήσει αυτό το εξάμηνο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Παρασκευή 25/10/2019 και ώρα 17.30 στην αίθουσα Ε205, θα δωθεί διάλεξη με τίτλο "Το Nullstellensatz του Hilbert", από το φοιτητή Ιορδάνη Τσελεπίδη. Τη διάλεξη μπορεί να την παρακολουθήσει οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος φοιτητής.

Παρουσίαση πτυχιακής εργασίας Σαββούλας Αντουλινάκη

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 13:00, στην αίθουσα Α302, θα γίνει η παρουσίαση της πτυχιακής εργασίας της κας Σαββούλας Αντουλινάκη με θέμα: «Στατιστικός χαρακτηρισμός ακουστικού σήματος με χρήση κυματιδιακών πακέτων». Επιβλέπων καθηγητής: Μιχαήλ Ταρουδάκης.

MEM280 Φυσική ΙΙ

Η γραπτή εξέταση προόδου για το μάθημα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1/11 στις 6-8 μμ στο αμφιθέατρο Α 203.

Αναβολή διαλέξεων Δυναμική Μετεωρολογία και Θεωρία Βελτίστου Ελέγχου

Λόγω σοβαρού κωλύματος του διδάσκοντος Γ. Κοσιώρη την Τρίτη 22 Οκτωβρίου δεν θα γίνουν οι διαλέξεις των μαθημάτων Δυναμική Μετεωρολογία και Θεωρία Βελτίστου Ελέγχου. Το μάθημα της Δυναμικής Μετεωρολογίας θα αναπληρωθεί Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 3-5μμ στην Αίθουσα Α214.

Προσταστία κτηρίου και περιβάλλοντος χώρου

Το Εαρινό Εξάμηνο 2018-2019 θεσπίστηκε μια ομάδα φοιτητών του Τμήματος για την προστασία του κτηρίου και του περιβάλλοντος χώρου. Ειμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και ιδέες από τους ίδιους τους φοιτητές και ενθαρρύνουμε ακόμη περισσότερο τη συμμετοχή σας σε αυτό!!! Για επικοινωνία, μπορείτε να μας στείλετε email στη διεύθυνση tem2521@tem.uoc.gr.

Έναρξη διανομής συγγραμμάτων, Χειμερινό εξάμηνο 2019-20

Σύμφωνα με το έγγραφο https://eudoxus.gr/files/Dianomi_Xeimerinou_2019-20.pdf του Υπουργείου Παιδείας, η διανομή συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο θα ξεκινήσει την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020. Οι δηλώσεις συγγραμμάτων των φοιτητών θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019. Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές υποχρεούνται να προβούν σε δήλωση μαθημάτων στο οικείο τμήμα τους και δικαιούνται να παραλάβουν συγγράμματα μόνο για τα μαθήματα εκείνα τα οποία έχουν συμπεριλάβει κατά το τρέχον εξάμηνο στη δήλωση μαθημάτων τους. Επισημαίνεται ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών δεν δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις ή απορίες μπορείτε πάντα να απευθύνεστε στο Γραφείο Αρωγής Χρηστών του Ευδόξου http://eudoxus.gr/OnlineReport.aspx.

Ορκωμοσία Τμήματος, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Όσοι φοιτητές ή φοιτήτριες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην προσεχή ορκωμοσία της 22ας Νοεμβρίου 2019, 11:00, καλούνται να καταθέσουν στη Γραμματεία (για την κατεύθυνση Μαθηματικών στην κα Σκουλά, A202, για την κατεύθυνση Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στην κα Καφάτου, A204) τις σχετικές αιτήσεις από τη Δευτέρα 21/10/2019 έως και τη Πέμπτη 31/10/2019. Οι αιτήσεις μπορούν να σταλούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση secr@math.uoc.gr, ή στο fax 2810-393725 για την κατεύθυνση των Μαθηματικών, και στο fax 2810-393810 για την κατεύθυνση των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Όσοι δεν έρθουν αυτοπροσώπως στη Γραμματεία για την αίτηση, πρέπει να έρθουν στη Γραμματεία για υπογραφές τη μέρα της ορκωμοσίας, μια ώρα νωρίτερα.

Οι υποψήφιοι πτυχιούχοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους και να μην εκκρεμούν βαθμολογίες. Το αργότερο που θα γίνουν δεκτοί βαθμοί για συμμετοχή στην τελετή, είναι την Πέμπτη 07/11/2019, ημερομηνία που θα τηρηθεί αυστηρά. Την Παρασκευή 08/11/2019 θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα η τελική λίστα των πτυχιούχων που θα συμμετάσχουν στην τελετή.

Οι φοιτητές με την αίτησή τους θα πρέπει να επιστρέψουν στη γραμματεία την φοιτητική τους ταυτότητα. Θα πρέπει επίσης να μην υπάρχει οποιαδήποτε εκκρεμότητα στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου. Σε περίπτωση απώλειας κάποιων από τα παραπάνω θα πρέπει να κατατεθεί μαζί με την αίτηση ορκωμοσίας και μια υπεύθυνη δήλωση απώλειας.

Απαγορεύονται αυστηρά στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου συσκευές ρύπανσης και ηχορρύπανσης. Τυχόν συσκευές θα κατάσχονται.

Δείτε την ανακοίνωση της ορκωμοσίας Νοεμβρίου 2019, την αίτηση ορκωμοσίας και το έντυπο της υπεύθυνης δήλωσης.

Διαλέξεις και πρόοδοι του "ΚΠΑ030 Ιστορία της Εκπαίδευσης" (κ. Δαλακούρα)

Στον σύνδεσμο http://www.sse.uoc.gr/news/proodoiKPA030.html θα δείτε την ανακοίνωση σχετικά με τις υπόλοιπες διαλέξεις, καθώς και τις προόδους του μαθήματος "ΚΠΑ030 Ιστορία της Εκπαίδευσης" με διδάσκουσα την κα Δαλακούρα.

Επιλογή φοιτητριών/φοιτητών για Πρακτική Άσκηση, ακαδημαϊκό έτος 2019-20

Διαβάστε το πρακτικό της επιλογής φοιτητριών/φοιτητών για Πρακτική Άσκηση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-20, για την περίοδο από 1/12/2019 έως 30/9/2010.

Πρακτική Άσκηση 2019-2020

Την Τετάρτη 16/10, 1μμ στην αιθουσα A-212 θα πραγματοποιηθεί επαναληπτική ενημερωτική συνάντηση για την Πρακτική Ασκηση.

Ομαδικό πρόγραμμα διαχείρισης άγχους σε φοιτητικό πληθυσμό

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο ΓΣΘ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει ομάδα παρέμβασης για τη διαχείριση του άγχους σε φοιτητικό πληθυσμό. Η ομάδα θα ξεκινήσει την Τρίτη 29/10/2019, 13.00-14.30 (σταθερή ημέρα και ώρα), για 10 συναντήσεις, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (Φοιτητικό Κέντρο, 1ος όροφος). Όσοι φοιτητές/-τριες ενδιαφέρονται θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση hskf@edu.uoc.gr έως την Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019.

Παρουσίαση πτυχιακής εργασίας Μαρίας Κοτρώτσιου

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 11:00, στην αίθουσα Α302, θα γίνει η παρουσίαση της πτυχιακής εργασίας της κας Μαρίας Κοτρώτσιου με θέμα «Αριθμητική λύση γραμμικών συστημάτων με πίνακα θετικά ορισμένο και συμμετρικό με τη μέθοδο conjugate gradient». Επιβλέπων καθηγητής: Γεώργιος Ζουράρης.

ΣΚΦ - ενημέρωση για εθελοντική δράση

Το ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Πανεπιστημίου Κρήτης σας προσκαλεί στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για Eθελοντική Προσφορά Φοιτητών, την Τετάρτη 16.10.19 και ώρα 13:00, στον Πολυχώρο - 1ος όροφος Φοιτητικού Κέντρου - Ηράκλειο

Δηλώσεις μαθημάτων-ενημέρωση

Ενημερώνουμε τους φοιτητές ότι:

 1. τα μαθήματα από το Οικονομικό Τμήμα (Ρέθυμνο) δεν εμφανίζονται ώστε να τα δηλώσετε γιατί δεν εχουν δημιουργηθεί ακόμα οι τάξεις από το εν λόγω τμήμα. Οι δηλώσεις τους ξεκινάνε αργότερα. Δοκιμάστε ξανά από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
 2. το μάθημα Α07Π05 της κας Καλογιαννάκη, άλλαξε κωδικό. Θα το βρείτε ως Α01Π02 "Η συγκριτική παιδαγωγική στον 21ο αι: τάσεις και προκλήσεις"

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας Ειρήνης Γκόλφη

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10:00, στην αίθουσα B201, θα γίνει η παρουσίαση της μεταπτυχιακής εργασίας της κας Ειρήνης Γκόλφη με θέμα «Ατομιστικές προσομοιώσεις τηγμάτων αστεροειδών πολυμερών πολυστυρενίου». Επιβλέπων καθηγητής: Ευάγγελος Χαρμανδάρης.

Διατμηματικά Μαθήματα Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Διανοητικής Ιδιοκτησίας

Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών προσφέρει τα παρακάτω διατμηματικά μαθήματα με αντικείμενο τη Καινοτομία, την Επιχειρηματικότητα και τη Διανοητική Ιδιοκτησία, για όλους τους φοιτητές τους Σχολής:

 1. «Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα και Διανοητική Ιδιοκτησία» με κωδ. ΕΤΥ 205, Χειμερινό Εξάμηνο
 2. «Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων Και Επιχειρηματικότητα» με κωδ. ΕΤΥ 207, Εαρινό Εξάμηνο
 3. «Καινοτομία και Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» με κωδ. ΕΤΥ 209, Χειμερινό Εξάμηνο

Και τα τρία μαθήματα έχουν 6ECTS και ανήκουν στους πίνακες ελεύθερης επιλογής (πίνακας 5 για το ΜΑΘ και πίνακας 7 για το ΕΦΑΡΜ). Το Εκπαιδευτικό Διακύβευμα είναι ν’ αποκτήσουν oι νέοι επιστήμονες της Σχολής Θετικών Επιστημών μια πιο διευρυμένη εικόνα του παγκόσμιου επιχειρηματικού, οικονομικού και κοινωνικού περιβάλλοντος, στο οποίο θα κληθούν στο εγγύς μέλλον να δράσουν ως επαγγελματίες. Είναι σημαντικό να εντάξουν εννοιολογικά τους εαυτούς τους στο σύγχρονο γίγνεσθαι, όχι μόνο για να τοποθετηθούν με καλύτερες αξιώσεις στην αγορά εργασίας, αλλά και για να αποτελέσουν οι ίδιοι φορείς τεχνολογικής και κοινωνικής αλλαγής και κυρίως οικονομικής ανάπτυξης.

Διδάσκων: Μάνος Τριχάς - PhD, MBEcon

Ομιλία Mihail Lavrentiev, Πανεπιστήμιο Νοβοσιμπίρσκ, Ρωσία

Στο πλαίσιο του ERASMUS International Mobility Program (2018/2020) ο καθηγητής Mihail Lavrentiev απο το Πανεπιστήμιο του Νοβοσιμπίρσκ (Ρωσία) θα δώσει διάλεξη με τίτλο Basic aspects of tsunami modelling η οποία απευθύνεται κυρίως σε προπτυχιακούς φοιτητές. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Α203 στις 15/10/2019 (Τρίτη) και ώρα 13-15.

ΜΕΜ323 Πρακτική Άσκηση στη Διδασκαλία των Μαθηματικών

Παρακαλούνται όσοι φοιτητές επιθυμούν να εγγραφούν στο μάθημα ΜΕΜ323 Πρακτική Άσκηση στη Διδασκαλία των Μαθηματικών το τρέχον εξάμηνο (χειμερινό 2019-2020) και για κάποιο (σοβαρό) λόγο θα βρίσκονται εκτός Ηρακλείου μεγάλο χρονικό διάστημα του εξαμήνου να ενημερώσουν τη γραμματεία προπτυχιακών φοιτητών κα. Ειρήνη Βλαχάκη (vlachaki@admin.uoc.gr) και τον υπεύθυνο του μαθήματος Κ. Γ. Συλλιγάρδο (siligard@uoc.gr) όσο το δυνατόν πιο σύντομα και σε κάθε περίπτωση μέχρι τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου.

Υπάρχει η δυνατότητα υπό κάποιες προϋποθέσεις να πραγματοποιηθεί η διδασκαλία σε σχολεία Γυμνασίου-Λυκείου και άλλων πόλεων εκτός του Ηρακλείου αλλά θα πρέπει να είναι γνωστό στην γραμματεία και στον υπεύθυνο του μαθήματος (Γ. Συλλιγάρδο) εγκαίρως διότι αφενός χρειάζεται έγγραφη άδεια από το υπουργείο (που μπορεί να πάρει λίγο χρόνο) και αφετέρου θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες-επικοινωνία με τα σχολεία. Σε κάθε περίπτωση, για την εγγραφή στο ΜΕΜ323 θα πρέπει να έχουν περαστεί επιτυχώς:

 1. Όλα τα υποχρεωτικά μαθήματα του Προγράμματος Σπουδών του ΤΜΕΜ
 2. Mαθήματα παιδαγωγικών/διδακτικης που να ανήκουν στις παρακάτω ομάδες μαθημάτων: Εισαγωγή στην Παιδαγωγική, Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης, Ψυχολογία του Εφήβου, Διδακτική Μεθοδολογία
 3. MEM 321 Διδακτική των Μαθηματικών

Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιανουαρίου 2020

Δείτε το πρόγραμμα εξεταστικής Ιανουαρίου 2020, μεταξύ 7/1/2019 και 27/1/2019. Με κόκκινο είναι τα υποχρεωτικά μαθήματα εαρινού εξαμήνου 2019 (ακαδ. έτος 2018-2019) που δίνονται ως εμβόλιμη και αφορούν φοιτητές από το 9ο εξάμηνο και πάνω. Τα υπόλοιπα (μαύρο) είναι μαθήματα της κανονικής εξεταστικής. Παρακαλούμε οποιαδήποτε παρατήρηση/αλλαγή να σταλεί στο email του κ. Χατζηπαντελίδη (p.chatzipa@uoc.gr) έως το τέλος της εβδομάδας (11/10/2019).

Εβδομαδιαίες Διαλέξεις «Εισαγωγή στην Αλγεβρική Θεωρία Αριθμών»

Η πρώτη προγραμματισμένη διάλεξη στις 9/10/2019 δεν θα γίνει. Θα υπάρξει αναπλήρωση στην επόμενη 16/10/2019.

Ι. Αντωνιάδης

Εκπόνηση Πτυχιακής εργασίας

Οι προπτυχιακοί φοιτητές που επιθυμούν να ξεκινήσουν πτυχιακή εργασία κατά το χειμερινό εξάμηνο 2019, να υποβάλλουν αίτηση στη Γραμματεία (Ε. Καφάτου, Α204), μέχρι 18 Οκτωβρίου 2019.

Προσφερόμενα μαθήματα άλλων τμημάτων, Χειμερινό εξάμηνο 2019-20 (ενημέρωση)

Δείτε τα προσφερόμενα μαθήματα από άλλα τμήματα για το Χειμερινό Εξάμηνο 2019-2020. Έχουν γίνει οι εξής πρσθήκες μαθημάτων: TETY-ΕΤΥ-141: Υλικά Ι (6ECTS) Έως 20 φοιτητές, ΧΗΜΕΙΑ-ΧΗΜ-043: Αρχές Χημείας (6ECTS), ΣΘΕΤΕ-ΚΠΑ030: Ιστορία της Εκπαίδευσης (4 ECTS) (κα Δαλακούρα). Όσα δεν βλέπετε στην εφαρμογή Student Web κατά την περίοδο δηλώσεων θα εμφανιστούν σταδιακά, αμέσως μόλις ενεργοποιηθούν από τις εκάστοτε γραμματείες των άλλων τμημάτων. Οι πίνακες "Παιδαγωγικά Μαθήματα & άλλα Προσφερόμενα στη ΣΘΕΤΕ" και του Οικονομικού αφορούν τους φοιτητές 5ου εξαμήνου και πάνω.

Όπου αναφέρεται αριθμός φοιτητών που μπορούν να παρακολουθήσουν μάθημα, η εγγραφή στη λίστα, που θα βρίσκεται στη γραμματεία Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (Α204), θα γίνει όταν θα ανοίξουν και οι ηλεκτρονικές δηλώσεις. Τα μαθήματα από το CSD που έχουν προαπαιτούμενα θα δηλωθούν από τη γραμματεία εφόσον ελέγξει την καρτέλα σας.

Εβδομαδιαίες Διαλέξεις «Εισαγωγή στην Αλγεβρική Θεωρία Αριθμών»

Από τον κ. Ι. Αντωνιάδη θα δοθεί μία σειρά δίωρων εβδομαδιαίων διαλέξεων με θέμα: «Εισαγωγή στην Αλγεβρική Θεωρία Αριθμών». Οι διαλέξεις θα γίνονται στην αίθουσα Α208 κάθε Τετάρτη 11.00-13.00, για όλο το χειμερινό εξάμηνο 2019-2020 και μπορεί να τις παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος φοιτητής. Πρώτη διάλεξη Τετάρτη 9-10-2019.

Δηλώσεις μαθημάτων Χειμερινού Εξαμήνου 2019-20

Οι δηλώσεις Μαθημάτων του Χειμερινού Εξαμήνου του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών θα πραγματοποιηθούν μέσω της υπηρεσίας StudentsWEB στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://student.cc.uoc.gr, από τις 9/10/2019 και ώρα 10:00πμ, έως τις 18/10/2019 και ώρα 15:00. Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης για οδηγίες και διευκρινήσεις. Υπενθυμίζουμε ότι για να συνδεθείτε θα χρειαστείτε το ιδρυματικό σας email (mathXXXX@math.uoc.gr ή temXXXX@tem.uoc.gr) και τον κωδικό αυτού. Για το μάθημα ΜΕΜ323 Πρακτική στη Διδασκαλία των Μαθηματικών, παρακαλούνται οι φοιτητές που ενδιαφέρονται, να το δηλώσουν στη Γραμματεία της κατεύθυνσης Εφαρμοσμένων Μαθηματικών κα Βλαχάκη (Α204), ώστε να εξεταστεί κατόπιν των δηλώσεων αν πληρούν τις προϋποθέσεις να συμμετέχουν (όλα τα υποχρεωτικά, και τα υποχρεωτικά για το ΠΠΔΕ του ΤΜΕΜ).

Προκήρυξη κινητικότητας φοιτητών για πρακτική άσκηση ERASMUS+ 2019-20, μέσω των Ομίλων που συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Διαβάστε το κείμενο της προκήρυξης κινητικότητας φοιτητών για πρακτική άσκηση ERASMUS+ 2019-20, μέσω των Ομίλων που συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Σημαντική ανακοίνωση για το μάθημα "ΚΠΑ002 Διδακτική Μεθοδολογία" (κ. Κατσαρού)

Το μάθημα διδάσκεται από απόσταση. Όλες οι παραδόσεις είναι αναρτημένες και μπορεί να τις παρακολουθήσετε διαδικτυακά: https://opencourses.uoc.gr/courses/course/view.php?id=308 Θα γίνουν 3 δια ζώσης παραδόσεις στο Ηράκλειο. Μία στην αρχή του εξαμήνου (πραγματοποιήθηκε ήδη), μία στη μέση σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα και μία στο τέλος (στα μέσα του Δεκέμβρη).

Yπάρχει η δυνατότητα εκπόνησης από τους φοιτητές που θα επιλέξουν το μάθημα ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Η εργασία αυτή θα προσθέσει ως 2 μονάδες στη βαθμολογία του γραπτού των τελικών εξετάσεων (π.χ. αν κάποιος γράψει 4 και παραδώσει άριστη εργασία θα βαθμολογηθεί με 6). Οι εργασίες θα παρουσιαστούν από τους φοιτητές που θα τις εκπονήσουν στα μέσα του Δεκέμβρη στην τελευταία παράδοση του μαθήματος στο Ηράκλειο και θα παραδοθούν σε έντυπη τελική μορφή την ημέρα των εξετάσεων. Αν κάποιος φοιτητής αδυνατεί να παρουσιάσει την εργασία του κατά την ημέρα και ώρα που θα οριστεί για την παράδοση του Ηρακλείου, θα πρέπει να έρθει στο Ρέθυμνο άλλη μέρα και ώρα που θα κανονιστεί, για να την παρουσιάσει. Τα θέματα των εργασιών και η βιβλιογραφία για την εκπόνησή τους συνοδεύουν (σε ξεχωριστό αρχείο) αυτή την ανακοίνωση.

Οι εξετάσεις στο τέλος του εξαμήνου θα εστιάσουν κυρίως στην κριτική ικανότητα των φοιτητών. Θα απαιτούν παρακολούθηση των ανοικτών μαθημάτων, μελέτης των ppt που τα συνοδεύουν και ύλης από τα συγγράμματα που θα διανεμηθούν. Δείτε http://www.sse.uoc.gr/files/items/1/1725/ergasies_didaktikis_s8ete.pdf για τα θέματα των εργασιών του μαθήματος.

Η διδάσκουσα του μαθήματος
Ελένη Κατσαρού

2η διάλεξη 'Α01Π01 Εισαγωγή στην Παιδαγωγική' (κ.Καρράς) 11/10/2019

Η δεύτερη διάλεξη του μαθήματος "Α01Π01 Εισαγωγή στην Παιδαγωγική", με διδάσκοντα τον κ. Καρρά θα γίνει την Παρασκευή 11/10/2019 και ώρα 10.00-13.00 στην αίθουσα Β του Τμήματος Βιολογίας. Θα γίνει αναπλήρωση του προηγούμενου μαθήματος και θα καλυφθεί η ύλη.
http://www.sse.uoc.gr/news/722019.html

Πρακτική Άσκηση - συνάντηση/ενημέρωση

Την Τρίτη 8/10/2019 και ώρα 3:15μμ στην αίθουσα Ε-204 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση/ενημέρωση για την Πρακτική Άσκηση.

Πρακτική Άσκηση 2019-2020

Όποιος επιθυμεί να ξεκινήσει Πρακτική Άσκηση 1/12/2019, να επικοινωνήσει με την κα Γ. Καραλή (gkarali@uoc.gr) μέχρι τις 11/10/2019.

Πρακτική Άσκηση 2019-2020 - Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (υπενθύμιση)

Οι ενδιαφερόμενοι για Πρακτική Άσκηση παρακαλούνται να κάνουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά και να συμπληρώσουν τις πληροφορίες που θα βρουν στον σύνδεσμο https://forms.gle/cY9HgtxcevoTJFoz7 μέχρι και τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019. Θα ακολουθήσει συνάντηση (με όλους όσους κάνουν αίτηση) την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019. Υπάρχουν 42 διαθέσιμες θέσεις για πραγματοποίηση Πρακτικής Άσκησης (τρίμηνης) για την περίοδο 1η Δεκεμβρίου 2019 έως 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Τονίζεται πως η αίτηση για Πρακτική Άσκηση γίνεται άπαξ και αφορά ολόκληρη την ακαδημαϊκή χρονιά. Μόνο, σε περίπτωση μη πλήρωσης των προσφερόμενων θέσεων, αναμένεται να υπάρξει καινούργια ανακοίνωση στις αρχές του 2020. Διαβάσετε το κείμενο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ακαδημαϊκοί υπεύθυνοι: Γεωργία Καραλή, Σταύρος Κομηνέας.

ΜΕΜ-254 Αριθμητική Γραμμική Άλγεβρα

Το εργαστηριο υπολογιστών του μαθήματος ΜΕΜ-254 Αριθμητική Γραμμική Άλγεβρα θα γίνεται κάθε Πέμπτη 11.00-13.00 στην Ε212 και θα ξεκινήσει 10 Οκτωβρίου 2019.

Παρουσίαση πτυχιακής εργασίας Ειρήνης Κώστογλου

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 15:00 στην αίθουσα A302, θα γίνει η παρουσίαση της πτυχιακής εργασίας της κ. Ειρήνης Κώστογλου με θέμα «Νευρωνικά Δίκτυα για την κατασκευή Μοντέλων για Μοριακά Συστήματα». Επιβλέπων καθηγητής: Ε. Χαρμανδάρης.

Προσφερόμενα μαθήματα άλλων τμημάτων, Χειμερινό εξάμηνο 2019-20

Δείτε τα προσφερόμενα μαθήματα από άλλα τμήματα για το Χειμερινό Εξάμηνο 2019-2020. Όσα δεν βλέπετε στην εφαρμογή Student Web κατά την περίοδο δηλώσεων θα εμφανιστούν σταδιακά, αμέσως μόλις ενεργοποιηθούν από τις εκάστοτε γραμματείες των άλλων τμημάτων. Οι πίνακες "Παιδαγωγικά Μαθήματα & άλλα Προσφερόμενα στη ΣΘΕΤΕ" και του Οικονομικού αφορούν τους φοιτητές 5ου εξαμήνου και πάνω.

Όπου αναφέρεται αριθμός φοιτητών που μπορούν να παρακολουθήσουν μάθημα, η εγγραφή στη λίστα, που θα βρίσκεται στη γραμματεία Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (Α204), θα γίνει όταν θα ανοίξουν και οι ηλεκτρονικές δηλώσεις. Τα μαθήματα από το CSD που έχουν προαπαιτούμενα θα δηλωθούν από τη γραμματεία εφόσον ελέγξει την καρτέλα σας.

Πρόγραμμα μαθημάτων, Χειμερινό Εξάμηνο 2019-20 (ενημέρωση)

Δείτε το πρόγραμμα μαθημάτων για το Χειμερινό Εξάμηνο 2019-20.

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Πρωτοετών Φοιτητών, Χειμερινό Εξάμηνο 2019-2020 (ενημέρωση)

Δείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα για τα 4 υποχρεωτικά μαθήματα των πρωτοετών φοιτητών.

Εργαστήριο ΜΕΜ104, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου

Λόγω της υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών, το εργαστήριο του ΜΕΜ104 Γλώσσα Προγραμματισμού της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου δεν θα γίνει. Όσοι έχουν γραφτεί για το συγκεκριμένο εργαστήριο μπορούν να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια της Πέμπτης ή της Παρασκευής.

2η διάλεξη "Α07Π05 Συγκριτική Παιδαγωγική" (κ. Καλογιαννάκη) 4/10/2019

Η δεύτερη διάλεξη του μαθήματος "Α07Π05 Συγκριτική Παιδαγωγική" με διδάσκουσα την κ. Καλογιαννάκη θα γίνει την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 11-1 στην αίθουσα Ε204 του Τμήματος Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Εκ παραδρομής στην ανακοίνωση για την προηγούμενη διάλεξη (27/9/2019) είχε αναρτηθεί αίθουσα του Τμήματος Βιολογίας, ενώ η διάλεξη έγινε κανονικά στην αίθουσα του ΤΜΕΜ, όπου και θα συνεχίσουν να γίνονται οι διαλέξεις του μαθήματος αυτού.

ΜΕΜ 321 Διδακτική των Μαθηματικών - ΜΠΤΧ Διδακτική Μαθηματικών

Εκ μέρους του διδάσκοντα κ. Αναστασάκη, για τα μαθήματα ΜΕΜ 321 Διδακτική των Μαθηματικών (προπτυχιακό) και Διδακτική Μαθηματικών (μεταπτυχιακό) η διδασκαλία τους θα ξεκινήσει μετά τις 14 Οκτωβρίου 2019. Τυχόν αναπληρώσεις θα γίνουν σε συνεννόηση με το διδάσκοντα αργότερα.ΜΕΜ 321 Διδακτική των Μαθηματικών Παρασκευή Αμφ201 3-6μμ, και ΜΠΤΧ Διδακτική Μαθηματικών Πέμπτη Β208 10-2μμ.

ΜΕΜ254 Αριθμητική Γραμμική Άλγεβρα

Το μάθημα της Δευτέρας θα γίνεται στην αίθουσα Α212 στις 3-5μμ, αντί στην Ε204 στις 5-7μμ.

Αντιστοιχία μαθημάτων για το ΠΠΔΕ που προσφέρονται από το ΤΜΕΜ, χειμερινό εξάμηνο 2019-20

Δείτε την αντιστοιχία των μαθημάτων που προσφέρονται για το ΠΠΔΕ από το ΤΜΕΜ, χειμερινό εξάμηνο 2019-20.

Απαραίτητα έγγραφα έκδοσης ΑΜΚΑ

Τα απαραίτητα έγγραφα έκδοσης ΑΜΚΑ (για έλληνες ή κύπριους υπηκόους) είναι:

 1. Αστυνομική ταυτότητα
 2. Πιστοποιητικό γέννησης
 3. ΑΦΜ
 4. Πρόσφατη βεβαίωση σπουδών

Τα απαραίτητα έγγραφα έκδοσης ΑΜΚΑ (για ξένους υπηκόους) είναι:

 1. Το Δελτίο Ταυτότητας ομογενούς ή δελτίο ταυτότητας (αντίστοιχο της ελληνικής αστυνομικής) ή διαβατήριο
 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, επίσημα μεταφρασμένο στα ελληνικά, όταν δεν υπάρχει δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο ή τα έγγραφα αυτά δεν περιέχουν τα ζητούμενα για την απογραφή στοιχεία

Γραφεία έκδοσης ΑΜΚΑ:

 1. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αγ. Μηνά 11 - Αγ. Μηνάς
 2. ΙΚΑ ΕΤΑΜ- ΕΟΠΥ 3ο χλμ. Εθν. Οδού Ηρακλείου Μοιρών - Ηράκλειο
 3. ΟΑΕΕ Εθνικής Αντιστάσεως 176 - Ηράκλειο

Ιστοσελίδα για πληροφορίες: https://www.amka.gr/aparaitita.html

Υποδοχή νεοεισαχθέντων προπτυχιακών φοιτητών

Το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Σχολής Θετικών & Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης σας προσκαλεί στην υποδοχή των νεοεισαχθέντων προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, ώρα 11:00πμ, στο Αμφιθέατρο «Ν. Πετρίδη».

ΜΕΜ211 Ανάλυση Ι

Για σήμερα Παρασκευή 27/9/2019 και ώρα 11 - 1, οι ασκήσεις του μαθήματος ΜΕΜ211 Ανάλυση Ι (Τμήμα Β) αναβάλλονται. Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί πότε θα γίνει η αναπλήρωση των ασκήσεων.

"Εμβόλιμη" Εξέταση Ιανουαρίου 2020 για τις Πιθανότητες

Όσοι από τους φοιτητές έχουν συμπληρώσει τα 4 χρόνια φοίτησης και δεν έχουν περάσει το μάθημα των Πιθανοτήτων μπορούν να συμμετέχουν στην ειδική εξέταση του Ιανουαρίου 2020. Η εξέταση αυτή θα έχει παρόμοια μορφή με τις προηγούμενες εξετάσεις και το βαθμολογικό σύστημα είναι ακριβώς το ίδιο.

Συνιστώ στους φοιτητές που θα εξεταστούν τον Ιανουάριο να προετοιμαστούν καθ'όλη τη διάρκεια του εξαμήνου, παρακολουθώντας ξανά τα online μαθήματα Πιθανότητες 1 και Πιθανότητες 2 στο σύστημα Mathesis. Τα μαθήματα αυτά είναι ελαφρώς βελτιωμένα από τα ίδια μαθήματα που είχατε παρακολουθήσει πέρυσι το Φθινόπωρο. Οι βελτιώσεις είναι κάποιες ελάχιστες διορθώσεις λαθών και, κυρίως, ότι υπάρχουν απαντήσεις και επεξηγήσεις σε όλες τις ερωτήσεις. Συνιστώ ισχυρά να παρακολουθήσετε ξανά αυτά τα μαθήματα με τον κανονικό ρυθμό, δηλ. μια εβδομαδιαία ενότητα ανά εβδομάδα.

Παρ' ότι το μάθημα δεν προσφέρεται αυτό το εξάμηνο μπορείτε φυσικά να έρχεστε στις ώρες γραφείου μου για απορίες ή και άλλες ώρες αν δεν είμαι απασχολημένος. Αν δω ότι υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον τότε θα κανονίσουμε και 1-2 ώρες συνάντησης ανά εβδομάδα για να συναντιόμαστε για ερωτήσεις.

Μιχάλης Κολουντζάκης

Πράξη συγκρότησης της Κοσμητείας και πράξη συγκρότησης της Γενικής Συνέλευσης της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών

Δείτε την πράξη συγκρότησης της Γενικής Συνέλευσης της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών και την πράξη συγκρότησης της Κοσμητείας της ΣΘΕΤΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Βοηθοί διδασκαλίας για το χειμερινό εξάμηνο 2019-20

Δείτε τον κατάλογο με τους βοηθούς διδασκαλίας για το χειμερινό εξάμηνο 2019-20. Παρακαλούνται οι βοηθοί να επικοινωνήσουν άμεσα με τους καθηγητές, ώστε να ξεκινήσουν τα εργαστήρια.

Ημερίδα Διδακτικής Μαθηματικών με θέμα “Το Διδακτικό-Μαθησιακό Περιβάλλον των Μαθηματικών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση” (υπενθύμιση)

Ημερίδα Διδακτικής Μαθηματικών με θέμα “Το Διδακτικό-Μαθησιακό Περιβάλλον των Μαθηματικών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση”, Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, 25 Σεπτεμβρίου 2019, 12:00, Αμφιθέατρο Ν. Πετρίδης.

Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού μαθήματος Μεθοδολογία της Έρευνας στις Επιστήμες Αγωγής, ο διδάσκων, Μαρίνος Αναστασάκης, και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές, διεξήγαγαν έρευνα που σκοπό είχε την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι καθηγητές και οι φοιτητές του Τμήματος κατά τη διδασκαλία και μάθηση των Μαθηματικών καθώς και την πρόταση τρόπων βελτίωσης του διδακτικού-μαθησιακού περιβάλλοντος.

ΜΕΜ104 Γλώσσα Προγραμματισμού Ι

Το πρώτο εργαστήριο του μαθήματος θα γίνει την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, μεταξύ 11-1 για το Τμήμα Β και 1-3 για το Τμήμα Α, στις αίθουσες Γ109, Γ-107 και Γ105.

Εκδήλωση στα πλαίσια των δράσεων σταδιοδρομίας του Τμήματος

Το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών σε συνεργασία με την εταιρεία Tenebra Studios (εταιρεία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών και ψηφιακού διαδραστικού λογισμικού) διοργανώνουν εκδήλωση την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και ώρα 11:30πμ στο Aμφιθέατρο Πετρίδη. Μια σύντομη περιγραφή των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι ως εξής:

Οι βασικοί λόγοι που οι μαθηματικοί είναι περιζήτητοι προγραμματιστές ειδικά στο games development. Τι μπορεί να προσφέρει ένα μαθηματικό background σε ένα μελλοντικό προγραμματιστή ή έναν game designer; Ποιοι φταίνε όταν ένα παιχνίδι που παίζουμε δεν είναι δίκαιο ή δεν δουλεύει όπως θα περιμέναμε; Η αναλυτική γεωμετρία, η γραμμική άλγεβρα και η στατιστική βρίσκουν άμεση εφαρμογή στη σχεδίαση και την δημιουργία video games;

Η ομιλία θα έχει ερωτήσεις και συμμετοχή από τους φοιτητές. Θα συζητηθεί επίσης μια πιθανή επαγγελματική οδός μετά το μαθηματικό, που δειλά δειλά αρχίζει να ανεβαίνει και στην χώρα μας, αλλά έχει σίγουρα άμεση παγκόσμια απορρόφηση.

Η Tenebra Studios, εταιρεία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών και ψηφιακού διαδραστικού λογισμικού, ιδρύθηκε το 2006 από την Κωνσταντίνα Μπεθάνη και τον Θανάση Γεωργούλη στην Αθήνα. Έκτοτε, διατηρεί σταθερή συνεργασία με πολυάριθμες εταιρείες του χώρου όπως UTRAX, Locsmiths, Local Heroes και Sony, ενώ αναπτύσσει κατά παραγγελία παιχνίδια για τα appstores των Huawei και Xiaomi στην Κίνα. Η εταιρεία παρέχει παράλληλα υπηρεσίες QnA, beta-testing, off-site προγραμματισμού και R&D για την Warner Bros. Interactive Entertainment, Firaxis, Blizzard Entertainment, ενώ αναπτύσσει εκπαιδευτικά παιχνίδια και VR διαφημιστικές εφαρμογές. Πέραν των παιχνιδιών που αναπτύσσουν, ο Θανάσης Γεωργούλης και η Κωνσταντίνα Μπεθάνη έχουν διατελέσει Καθηγητές στο Πρόγραμμα Σπουδών 'Games Development' γνωστού εκπαιδευτικού ομίλου. Η Tenebra Studios συμμετέχει, επίσης, στη διοργάνωση, του Digital Expo, μιας εκ των μεγαλύτερων εκδηλώσεων τεχνολογίας στην Ελλάδα.

MEM341 Οικονομική Θεωρία Ι

Το μάθημα ΜΕΜ341 Οικονομική Θεωρία Ι θα ξεκινήσει την Τρίτη 1η Οκτωβρίου.

Αίτηση ταυτοποίησης στοιχείων πρωτοετών φοιτητών

Δείτε την αίτηση ταυτοποίησης στοιχείων πρωτοετών φοιτητών για την κατεύθυνση Μαθηματικών και το την αίτηση ταυτοποίησης στοιχείων πρωτοετών φοιτητών για την κατεύθυνση Εφαρμοσμένων Μαθηματικών.

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Πρωτοετών Φοιτητών, Χειμερινό Εξάμηνο 2019-2020

Τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου 2019-2020 θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 23/09/2019 για όλους. Η έναρξη των μαθημάτων είναι ανεξάρτητη από την περίοδο των εγγραφών και είναι σημαντικό να τα παρακολουθήσετε από την αρχή. Τα τέσσερα υποχρεωτικά μαθήματα των πρωτωετών φοιτητών είναι τα ΜΕΜ100 Αναλυτική Γεωμετρία-Μιγαδικοί Αριθμοί, MEM101 Απειροστικός Λογισμός Ι, MEM112 Εισαγωγή στη Γραμμική Άλγεβρα και MEM104-Γλώσσα Προγραμματισμού Ι.

Τα μαθήματα διδάσκονται σε δύο τμήματα και χωρίζονται αλφαβητικά ως εξής: Τμήμα Α: Α – Μα, Τμήμα Β: Με – Ω. Δείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα για τα 4 υποχρεωτικά μαθήματα των πρωτοετών φοιτητών.

Πρόγραμμα μαθημάτων, Χειμερινό Εξάμηνο 2019-20

Δείτε το πρόγραμμα μαθημάτων για το Χειμερινό Εξάμηνο 2019-20.

Οριστικοποίηση Εγγραφής Πρωτοετών, Προθεσμίες και Δικαιολογητικά 2019/20

Δείτε τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία για την οριστικοποίηση της εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών στο Τμήμα μας για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20.

Πληροφορίες για τους πρωτοετείς φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών

Διαβάστε το ενημερωτικό σημείωμα της επιτροπής σπουδών του Τμήματος σχετικά με το πρόγραμμα μαθημάτων, τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών και τον Οδηγό Σπουδών του Τμήματος.

Σειρά προτεραιότητας υποχρεωτικών μαθημάτων, Χειμερινό Εξάμηνο 2019-2020

Δείτε τη σειρά προτεραιότητας των υποχρεωτικών μαθημάτων για τις κατευθύνσεις Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών την οποία και θα ακολουθήσετε κατά την περίοδο δηλώσεων των μαθημάτων στις αρχές Οκτωβρίου.

Αναθέσεις μαθημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20 (ενημέρωση)

Δείτε τις αναθέσεις μαθημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20.

1η διάλεξη "Α01Π01 Εισαγωγή στην Παιδαγωγική" (κ.Καρράς) 1/10/2019

Η πρώτη διάλεξη του μαθήματος "Α01Π01 Εισαγωγή στην Παιδαγωγική" με διδάσκοντα τον κ. Καρρά θα γίνει την Τρίτη 1/10/2019 και ώρα 10-1 στην αίθουσα Γ του Τμήματος Βιολογίας (απέναντι από το κυλικείο Φυσικής).

http://www.sse.uoc.gr/news/642019.html.

Έναρξη διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για σίτιση ή/και στέγαση από τους Επιτυχόντες Προπτυχιακούς φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020

Ενημερώνουμε τους Επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ότι θα έχουν τη δυνατότητα μόνο ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων Σίτισης ή/και Στέγασης για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, ώρα 14:00. Απαραίτητη προϋπόθεση ο φοιτητής να έχει ολοκληρώσει την εγγραφή-ταυτοποίηση στη Γραμματεία του τμήματός του και τη λήψη από εκεί των έντυπων οδηγιών με τους απαραίτητους κλειδάριθμους, τους οποίους αφού ενεργοποιήσει στο https://myaccount.uoc.gr θα μπορεί να έχει πρόσβαση, από την επόμενη ημέρα της ενεργοποίησης, στον ιστότοπο της Φοιτητικής Μέριμνας https://www.merimna.uoc.gr/index.php/el/anakoinwseis/324-odigies-symplirosis-kai-ypovolis-aitiseon-sitisis-kai-stegasis-akadimaikoy-etous-2019-2020 για την υποβολή της αίτησης.

Οδηγίες για τον τρόπο υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης καθώς και για τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να επισυνάψετε (σε μορφή ηλεκτρονικού αρχείου PDF και μέγεθος έως 5ΜΒ ανά αρχείο) θα βρείτε στον ιστότοπο https://www.merimna.uoc.gr/index.php/el/anakoinwseis/324-odigies-symplirosis-kai-ypovolis-aitiseon-sitisis-kai-stegasis-akadimaikoy-etous-2019-2020.

Προκήρυξη Κινητικότητας για Πρακτική Ασκηση Φοιτητή στο εξωτερικό, στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ για το Ακαδημαικό Ετος 2019-20

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της προκήρυξης μιας θέσης κινητικότητας φοιτητή για πρακτική άσκηση στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στο Novosibirsk State University, Russia, για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20. Προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών: 18 Οκτωβρίου 2019.

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας Νικόλαου Βαρδουλάκη

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 11:15, στην αίθουσα A303, θα γίνει η παρουσίαση της μεταπτυχιακής εργασίας του κ. Νικόλαου Βαρδουλάκη με θέμα «Αριθμητική υπερελλειπτικών καμπυλών». Επιβλέπων καθηγητής: Ιωάννης Αντωνιάδης.

Θεωρία Ρευστών

Οι φοιτητές που επιθυμούν να δουν το γραπτό τους στο μάθημα Θεωρία Ρευστών, μπορούν να προσέλθουν στο γραφείο του διδάσκοντα στις 30/9/19 η 7/10/19, κατόπιν συννενόησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση makrakg at uoc.gr.

Πρώτη διάλεξη του μαθήματος ΚΠΑ002 Διδακτική Μεθοδολογία (κα Κατσαρού)

Η πρώτη διάλεξη του μαθήματος "ΚΠΑ002 Διδακτική Μεθοδολογία" (διδάσκουσα κα Κατσαρού) θα δοθεί για τους φοιτητές της ΣΘΕΤΕ στο Ηράκλειο την Τρίτη 24/9 και ώρα 15.00-17.00 στην αίθουσα A του Τμήματος Βιολογίας.

Το πρώτο μάθημα του Απειροστικού Λογισμού Ι, Τμήμα Α (διδάσκων Μ. Παπαδημητράκης) θα γίνει 1-3 στην Α201 την Δευτέρα 23/9.

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Πρωτοετών Φοιτητών, Χειμερινό Εξάμηνο 2019-2020

Τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου 2019-2020 θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 23/09/2019 για όλους. Η έναρξη των μαθημάτων είναι ανεξάρτητη από την περίοδο των εγγραφών και είναι σημαντικό να τα παρακολουθήσετε από την αρχή. Τα τέσσερα υποχρεωτικά μαθήματα των πρωτωετών φοιτητών είναι τα ΜΕΜ100 Αναλυτική Γεωμετρία-Μιγαδικοί Αριθμοί, MEM101 Απειροστικός Λογισμός Ι, MEM112 Εισαγωγή στη Γραμμική Άλγεβρα και MEM104-Γλώσσα Προγραμματισμού Ι.

Τα μαθήματα διδάσκονται σε δύο τμήματα και χωρίζονται αλφαβητικά ως εξής: Τμήμα Α: Α – Μα, Τμήμα Β: Με – Ω. Δείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα για τα 4 υποχρεωτικά μαθήματα των πρωτοετών φοιτητών.

Bοηθοί για Φυσική Ι

Παρακαλούνται όσοι φοιτητές (προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί) ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ως βοηθοί διδασκαλίας στην Φυσική Ι να επικοινωνήσουν με έναν από τους διδάσκοντες του μαθήματος Σ. Κομηνέα και Φ. Ροζάκη και να συμπληρώσουν την φόρμα στον παρακάτω σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdqokxMQ75SNDt1sLy_761zBlSJ4ORCr4af5G1jLi4eh85RxA/viewform?usp=sf_link.

Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης

Από τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά 2019-20 θα λειτουργεί στο Ηράκλειο η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης που έχει ως κύριο σκοπό τη στήριξη των φοιτητών και των αποφοίτων του Ιδρύματος στον προσανατολισμό και σχεδιασμό της σταδιοδρομίας τους καθώς και στη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας.

Στον ιστότοπό της, www.dasta.uoc.gr, θα βρίσκετε πληροφορίες για: Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, Υποτροφίες, Θέσεις Εργασίας και άλλο σχετικό υλικό. Οι ιστοσελίδες θα εμπλουτιστούν σταδιακά με περισσότερες πληροφορίες. Μπορείτε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις του Γραφείου και στο Facebook www.facebook.com/dasta.uoc.gr/.

Πρόγραμμα μαθημάτων, Χειμερινό Εξάμηνο 2019-20

Δείτε το πρόγραμμα μαθημάτων για το Χειμερινό Εξάμηνο 2019-20.

Επικουρικό Διδακτικό Έργο, Χειμερινό εξάμηνο 2019-2020

Παρακαλούνται οι μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες που επιθυμούν να απασχοληθούν ως βοηθοί στα Εργαστήρια Ασκήσεων μαθημάτων, να συμπληρώσουν τα ακόλουθα στοιχεία και να τα αποστείλουν στον κ. Π. Χατζηπαντελίδη, p.chatzipa@uoc.gr, το αργότερο μέχρι την Τρίτη, 17/9/2019.

Αναθέσεις μαθημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20

Δείτε τις αναθέσεις μαθημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20.

Ημερίδα Διδακτικής Μαθηματικών με θέμα “Το Διδακτικό-Μαθησιακό Περιβάλλον των Μαθηματικών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση”

Ημερίδα Διδακτικής Μαθηματικών με θέμα “Το Διδακτικό-Μαθησιακό Περιβάλλον των Μαθηματικών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση”, Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, 25 Σεπτεμβρίου 2019, 12:00, Αμφιθέατρο Ν. Πετρίδης.

Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού μαθήματος Μεθοδολογία της Έρευνας στις Επιστήμες Αγωγής, ο διδάσκων, Μαρίνος Αναστασάκης, και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές, διεξήγαγαν έρευνα που σκοπό είχε την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι καθηγητές και οι φοιτητές του Τμήματος κατά τη διδασκαλία και μάθηση των Μαθηματικών καθώς και την πρόταση τρόπων βελτίωσης του διδακτικού-μαθησιακού περιβάλλοντος.

Ενημέρωση φοιτητών/τριων με Αναπηρία (ΦμεΑ) ή Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες (ΦμεΕΕΑ)

Δείτε το φυλλάδιο του Συμβουλευτικού Κέντρου Φοιητητών σχετικά με την στήριξη ΦμεΑ και ΦμεΕΕΑ και τους κανόνες επμπιστευτικότητας και απορρήτου.

Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών

Ενημερώνουμε τους πρωτοετείς φοιτητές ότι οι προεγγραφές τους θα γίνουν ηλεκτρονικά σε ημερομηνίες που θα ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 23 Σεπτεμβρίου 2019.

Μετά την ηλεκτρονική εγγραφή και σε ημερομηνίες που θα ορίσει και θα ανακοινώσει το Τμήμα, οι πρωτοετείς θα προσέλθουν για να οριστικοποιήσουν την εγγραφή τους, λαμβάνοντας τους κωδικούς, Αρ. Μητρώου και βεβαίωσεις εγγραφής από τη Γραμματεία (οδηγίες θα δωθούν για όσους δεν μπορούν να εγγραφούν αυτοπροσώπως).

Ενημερώνουμε επίσης τους πρωτοετείς φοιτητές σχετικά με τις αιτήσεις για Σίτιση και Στέγαση ότι οι ημερομηνίες κατάθεσης των αιτήσεων θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα του Γραφείου Φοιτητικής Μέριμνας. Στην παραπάνω ιστοσελίδα θα μπορείτε να δείτε επίσης τα απαραίτητα δικαιολογητικά καθώς και τις ανακοινώσεις με τις οδηγίες για την σωστή κατάθεση της αίτησης των φοιτητών. Οι προθεσμίες θα είναι παράλληλες με τις ημερομηνίες των έγγραφών στις γραμματείες των Τμημάτων της ΣΘΕΤΕ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους για να μπορούν να κάνουν αίτηση για παροχές.

Ανακοίνωση σχετικά με τις αλλαγές (μεταβατικές) στον Οδηγό Σπουδών του ΤΜΕΜ

Σε πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Τμήματος και μετά από πρόταση της Επιτροπής Σπουδών αποφασίστηκε ότι:

Πρακτική Άσκηση 2019-2020 - Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Οι ενδιαφερόμενοι για Πρακτική Άσκηση παρακαλούνται να κάνουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά και να συμπληρώσουν τις πληροφορίες που θα βρουν στον σύνδεσμο https://forms.gle/cY9HgtxcevoTJFoz7 μέχρι και τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019. Θα ακολουθήσει συνάντηση (με όλους όσους κάνουν αίτηση) την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019. Υπάρχουν 42 διαθέσιμες θέσεις για πραγματοποίηση Πρακτικής Άσκησης (τρίμηνης) για την περίοδο 1η Δεκεμβρίου 2019 έως 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Τονίζεται πως η αίτηση για Πρακτική Άσκηση γίνεται άπαξ και αφορά ολόκληρη την ακαδημαϊκή χρονιά. Μόνο, σε περίπτωση μη πλήρωσης των προσφερόμενων θέσεων, αναμένεται να υπάρξει καινούργια ανακοίνωση στις αρχές του 2020. Διαβάσετε το κείμενο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ακαδημαϊκοί υπεύθυνοι: Γεωργία Καραλή, Σταύρος Κομηνέας.

← Ακαδημαϊκό έτος 2020-21

Ακαδημαϊκό έτος 2018-19 →