ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

 
 


  

 

 

Αλέξανδρος Γ. Συγκελάκης

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 

 

Δ/νση:

Εθνομαρτύρων 25,

E-mail:

asygelakis (AT) gmail (DOT) com*

 

Ηράκλειο Κρήτης, 71409

Ημερομηνία Γέννησης:

15 Μαρτίου 1982

Τηλ. (Σπίτι):

(+30) – 2810 – 210129

Στρατιωτικές Υποχρεώσεις:

Εκπληρωμένες

Τηλ. (Κινητό):

(+30) – 6945 411 513

Οικογενειακή Κατάσταση:

Έγγαμος

 

* Όπου (ΑΤ) = @ και όπου (DOT) = .

 

 

ΣΠΟΥΔΕΣ

 

Σεπτ.2005-Απρ.2008 : Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών

                                       Πανεπιστήμιο Κρήτης

Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στα Μαθηματικά Θεμέλια Πληροφορικής και Εφαρμογές.

Τίτλος Μεταπτυχιακής Εργασίας: «Βέλτιστες Κανονικές Βάσεις Επεκτάσεων Galois»

Έμφαση στα εξής Μαθήματα: Κρυπτογραφία, Θεωρία Galois, Θεωρία Αριθμών

 

Σεπτ.1999 - Νοέ.2004: Τμήμα Μαθηματικών, Σχολή Θετικών Επιστημών       

                                       Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)

Πτυχίο Μαθηματικών, «Λίαν Καλώς» (βαθμός: 8.30)

Έμφαση στα εξής Μαθήματα: Θεωρία Αριθμών, Αλγεβρική Θεωρία Αριθμών, Στοιχεία Μιγαδικών Συναρτήσεων, Στοιχεία Διαφορικών Εξισώσεων, Θεωρία Ομάδων, Θεωρία Συνόλων, Αλγεβρική Γεωμετρία.

 

Ιαν.2004 - Ιούν.2004: Lund University, Sweden

Επισκέπτης Φοιτητής στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών «Σωκράτης/Erasmus» (Γλώσσα Διδασκαλίας: Αγγλικά).

Παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση στα εξής μαθήματα: Advanced Course in Number Theory, Galois Theory, Riemannian Geometry.

 

Φεβρ.2005: Σχολή Μετεωρολόγων, Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, Αθήνα

Πτυχίο Στρατεύσιμου Μετεωρολόγου Παρατηρητή (βαθμός: Άριστα)

 

1993-1999: Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

 

Νοέ.2006: Υποτροφία «Πηχωρίδη» στα πλαίσια του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού στα Μαθηματικά και τις εφαρμογές τους του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

Δεκ.2004: Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, Τρίπολη: Βραβείο καλύτερου Σμηνίτη.

 

Νοέ.2004: Έπαινος Τμήματος Μαθηματικών Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την Καλύτερη Επίδοση Σπουδών μεταξύ των αποφοίτων, της ορκωμοσίας του Νοεμβρίου 2004 (Ανάγνωση Όρκου).

 

Σεπτ.2000: Υποτροφία Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών για το 1ο έτος Σπουδών.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ

 

·         Ιούν.2014: Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, Αρχηγός της Ελληνικής αποστολής στη 18η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα για Νέους (18th Junior Balkan Mathematical Olympiad, June 21-June 26 2014, Ohrid, FYROM).

·         Ιούν.2009: Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, Υπαρχηγός της Ελληνικής αποστολής στη 13η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα για Νέους (13th Junior Balkan Mathematical Olympiad, June 25-June 30 2009, Sarajevo-Bosnia & Herzegovina).

·         Ιούν.2008: Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, Υπαρχηγός της Ελληνικής αποστολής στη 12η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα για Νέους (12th Junior Balkan Mathematical Olympiad, June 25-June 30 2008, Vlore-Albania).

·         Απρ.2007: Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, Βαθμολογητής στην 24η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (24th Balkan Mathematical Olympiad, April 26-May 2 2007, Rhodes-Greece, http://www.hms.gr/bmo2007/main.html ).

·         Ιούν.2005: Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, Βαθμολογητής στην 9η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα για Νέους (9th Junior Balkan Mathematical Olympiad, June 20-26, Veria-Greece, http://www.hms.gr/jbmo2005 ).

·         Μάρ.2001: 2ος στον 1ο Μαθηματικό Διαγωνισμό μέσω Internet

(http://web.archive.org/web/20010608131027/http://pythagoras.math.uoa.gr/~tchronis/contest/1os-March2001/winners.htm ).

·         1998-1999: 3ο βραβείο του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στο διαγωνισμό της Γ’ Λυκείου. Έπαινος για τη διάκριση στη Β’ και Γ’ φάση του Διαγωνισμού (Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», Αθήνα, Ιανουάριος 1999).

·         Μάιος 1998: Συμμετοχή στον Βαλκανικό Διαγωνισμό «GH. ŢIŢEICA» που διοργανώθηκε στη Ρουμανία. Βραβείο για την πρώτη θέση στον ομαδικό διαγωνισμό και Έπαινος στον ατομικό.

·         Σεπτ.1995-Ιούν.1998: Διακρίσεις στις τάξεις Γ’ Γυμνασίου, Α’ και Β’ Λυκείου στις φάσεις Β’ και Γ’ του Πανελλήνιου Διαγωνισμού στα Μαθηματικά που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

 

Μάρ. 2014: Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της 6ης Διεθνούς Μαθηματικής Εβδομάδας «Μαθηματικές Συναντήσεις Αναζητώντας το Άπειρο».

 

Μάρ.2014: Ομιλία στην 6η Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα «Μαθηματικές Συναντήσεις Αναζητώντας το Άπειρο» που διοργάνωσε το παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας της Ελληνική Μαθηματικής Εταιρείας στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Λάθη και παρανοήσεις στα Μαθηματικά του Λυκείου».

 

Μάρ.2014: Εισήγηση στη διημερίδα «Τα Μαθηματικά,  οι εφαρμογές, η διδακτική και η ιστορία τους» που διοργάνωσε το παράρτημα Ηρακλείου της ΕΜΕ σε συνεργασία με τους σχολικούς σύμβουλους μαθηματικών. Τίτλος Εισήγησης: «Επίλυση προβλημάτων με χρωματισμό».

 

Νοέ. 2013: Εισήγηση στην ημερίδα Μαθηματικών «Γεωμετρία - Ανάλυση: Μία αρμονική αλληλεπίδραση» του παραρτήματος Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας σε συνεργασία με το σχολικό σύμβουλο μαθηματικών Ι. Κανέλλο.

 

Μάρ. 2013: Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της 5ης Διεθνούς Μαθηματικής Εβδομάδας «Μαθηματικές Συναντήσεις Αναζητώντας το Άπειρο».

 

Μάρ.2013: Ομιλία στην 5η Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα «Μαθηματικές Συναντήσεις Αναζητώντας το Άπειρο» που διοργάνωσε το παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας της Ελληνική Μαθηματικής Εταιρείας στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Επίλυση Προβλημάτων με Χρωματισμό».

 

Μάρ. 2013: Εισήγηση στη διημερίδα «Προτάσεις, Απόψεις και Προβληματισμοί σχετικά με τη Μαθηματική Εκπαίδευση» που διοργάνωσε το παράρτημα Ηρακλείου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας με τίτλο «Λάθη και παρανοήσεις στα Μαθηματικά του Λυκείου».

 

Αύγ.2013: Διδασκαλία Θεωρίας των Αριθμών στο 7ο Καλοκαιρινό Μαθηματικό Σχολείο που διοργάνωσε το παράρτημα Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.), στη Νάουσα.

 

Νοέ.2012: Συμμετοχή στο 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στην Καλαμάτα με θέμα: «Μαθηματικά : Θεωρία – Πράξη – Προεκτάσεις».

 

Οκτ.2012: Συμμετοχή στην επιμορφωτική ημερίδα που διοργανώθηκε από το παράρτημα Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και το Σχολικό Σύμβουλο των Μαθηματικών κ. Ιωάννη Κανέλλο με θέμα «Μαθηματικά Γυμνασίου – Λυκείου και Πανελλαδικές Εξετάσεις».

 

Σεπ.2012: Συμμετοχή στην ημερίδα «Ενημέρωση – Ευαισθητοποίηση ενάντια στη σεξουαλική παιδική κακοποίηση» που διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία κοινωνικής πολιτικής – πρόνοιας & αλληλεγγύης του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.

 

Ιούν.2012: Διδασκαλία στο Θερινό Σχολείο που διοργάνωσε το Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου με θέμα «Προβλήματα Στρατηγικής».

 

Νοέ.2011: Συμμετοχή στο 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στην Αθήνα με θέμα: «Μαθηματική Μοντελοποίηση: Εφαρμογές στις Επιστήμες την Τεχνολογία και την Εκπαίδευση».

 

Ιούν.2011: Διδασκαλία Θεωρίας των Αριθμών στο Θερινό Σχολείο που διοργάνωσε το Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου.

 

Νοέ.2010: Συμμετοχή στο 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στη Χαλκίδα με θέμα: «Ο Δάσκαλος των Μαθηματικών – στην Εκπαίδευση – στην Έρευνα – στην Κοινωνία».

 

Αύγ.2010: Διδασκαλία Θεωρίας των Αριθμών στο 4ο Καλοκαιρινό Μαθηματικό Σχολείο που διοργάνωσε το παράρτημα Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.), στη Νάουσα.

 

Ιούλ.2010: Διδασκαλία Θεωρίας των Αριθμών στο 4ο Καλοκαιρινό Μαθηματικό Σχολείο που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.), στην Λεπτοκαρυά Πιερίας.

 

Νοέ.2009: Ομιλία στο 26ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Τύποι Παραγωγής Πρώτων Αριθμών» σε ειδική συνεδρία του συνεδρίου με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατο του Θ. Ν. Καζαντζή.

 

Αύγ.2009: Διδασκαλία Θεωρίας των Αριθμών στο 3ο Καλοκαιρινό Μαθηματικό Σχολείο που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.), στην Λεπτοκαρυά Πιερίας.

 

Αύγ.2008: Διδασκαλία Θεωρίας των Αριθμών στο 2ο Καλοκαιρινό Μαθηματικό Σχολείο που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) σε συνεργασία με το Παράρτημα Ημαθίας της Ε.Μ.Ε., στη Νάουσα.

 

Μάιος 2008: Συμμετοχή στο «8ο  Πανελλήνιο Συνέδριο Άλγεβρας, Θεωρίας Αριθμών και Εφαρμογών», που διοργάνωσε ο Τομέας Μαθηματικών της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. (http://www.math.ntua.gr/synedrioalgevras/ ).

 

Απρ.2008: Συμμετοχή στην «5η Διεθνής Διημερίδα Διδακτικής Μαθηματικών», που διοργάνωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

Αύγ.2007: Διδασκαλία Θεωρίας των Αριθμών στο 1ο Καλοκαιρινό Μαθηματικό Σχολείο που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) σε συνεργασία με το Παράρτημα Ημαθίας της Ε.Μ.Ε., στη Νάουσα (http://www.hms.gr/gr/eme/index_pin3.html ).

 

Σεπτ. 2006 - : Συμμετοχή στην Ομάδα Βαγγέλης Γιαννακόπουλος «Διαβάζουμε τον Ευκλείδη» η οποία με πρωτοβουλία του σχολικού σύμβουλου μαθηματικών Ηρακλείου κ. Ι. Κανέλλου ασχολείται με τη μελέτη των στοιχείων του Ευκλείδη από το πρωτότυπο και από μετάφραση του αρχαίου κειμένου. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς 2013 – 2014 ολοκληρώθηκε το 9ο βιβλίο του Ευκλείδη.

 

Ιούλ.2005: Παρακολούθηση του  «4ου Θερινού Σχολείου Μαθηματικών» του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

Απρ.2005: Συμμετοχή στην «4η Διημερίδα Διδακτικής των Μαθηματικών» με διεθνή συμμετοχή, που διοργάνωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

Αύγ.2003: Εκπροσώπηση της Ένωσης Κρητών Φοιτητών Θεσσαλονίκης στο 1ο Συνέδριο «Κρητών Όπου Γης» στο Κολυμπάρι Χανίων.

 

Αύγ.2003: Συμμετοχή στο 9ο Συνέδριο Κρητών Φοιτητών με θέμα «Κρήτη και Ενέργεια-Ανανεώσιμες Πηγές, Επάρκεια και Προστασία του Περιβάλλοντος» στο Πάνορμο Ρεθύμνου.

 

Ιούλ.2003-Αύγ.2003: Παρακολούθηση του  «2ου Θερινού Σχολείου Μαθηματικών» του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

Αύγ.2002: Συμμετοχή στο 8ο Συνέδριο Κρητών Φοιτητών με θέμα «Τουρισμός και Ανάπτυξη - Εναλλακτικές Προοπτικές στην Κρήτη» στις Γούβες Ηρακλείου.

 

Ιούλ.2002: Παρακολούθηση του  «1ου Θερινού Σχολείου Μαθηματικών» του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

Αύγ.2001: Συμμετοχή στο 7ο Συνέδριο Κρητών Φοιτητών με θέμα «Νέοι και Αθλητισμός» στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

 

Αύγ.2000­: Συμμετοχή στο 6ο Συνέδριο Κρητών Φοιτητών με θέμα «Νέοι και Εργασία» στη Σητεία.

 

Αύγ.1999: Συμμετοχή στο 5ο Συνέδριο Κρητών Φοιτητών με θέμα «Νέοι και Εθελοντισμός» στα Μάταλα Ηρακλείου.

 

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ – ΕΡΓΑΣΙΕΣ

 

Οκτ.2007: Άρθρο για μαθητές μέσης εκπαίδευσης στο περιοδικό «Απολλώνιος» του Παραρτήματος Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Θέμα: «Το μικρό Θεώρημα του Fermat, η συνάρτηση του Euler και Μαθηματικοί Διαγωνισμοί».

 

Μαρ.2006 – Ιούν2006: Εργασία στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Μαθήματος «Κρυπτογραφία». Θέμα: «Τέστ ελέγχου πρώτων με χρήση αθροισμάτων Gauss και Jacobi».

Επιβλέπων: Καθηγητής Ιωάννης Αντωνιάδης (Τμήμα Μαθηματικών, Πανεπιστήμιο Κρήτης).

 

Οκτ.2005 – Δεκ.2005: Εργασία στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Μαθήματος «Υπολογισιμότητα». Θέμα: «Απόδειξη του 10ου Προβλήματος του Hilbert».

Επιβλέπων: Καθηγητής Αθανάσιος Φειδάς (Τμήμα Μαθηματικών, Πανεπιστήμιο Κρήτης).

 

Σεπτ.2003-Ιαν.2004: Ειδικό Θέμα στις Μιγαδικές Συναρτήσεις. Θέμα: «Σύμμορφες Απεικονίσεις και Εφαρμογές τους».

Επιβλέπουσα: Επίκουρος Καθηγήτρια Χ. Κωνσταντιλάκη – Σαββοπούλου (Τμήμα Μαθηματικών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).

 

1997-1999: Δημοσιεύσεις πρωτότυπων ασκήσεων καθώς και επίλυση ασκήσεων Μαθηματικών Διαγωνισμών και Ολυμπιάδων στο περιοδικό «Ευκλείδης Β’» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας καθώς και στο περιοδικό «Μαθηματική Παιδεία», Εκδόσεις Μαθηματική Βιβλιοθήκη, Χ. Βαφειάδης.

 

Οκτ.1997-Νοέ.1997: Βοήθεια στη διόρθωση των χειρόγραφων σημειώσεων του βιβλίου «Θεωρία Αριθμών» του Θεόδωρου Ν. Καζαντζή, Εκδόσεις Μαθηματική Βιβλιοθήκη, Χ. Βαφειάδης.

 

 

ΕΡΓΑΣΙΑ – ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

 

Αύγ.2013 – Ιούν.2013: Θέση με πενταετή θητεία στο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης (Υπουργική Απόφαση: 113301/Δ1/14-08-2013/ΑΔΑ: ΒΛΩ09-ΝΙ3)

 

Σεπτ.2012 – Ιούλ.2013: Απόσπαση στο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης.

 

Ιούν.2010-Ιούν.2012: Γενικό Λύκειο Βιάννου Ηρακλείου Κρήτης.

 

Αύγ.2008-Ιουν. 2010: Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Χάλκης Δωδεκανήσου.

 

Ιαν.2007: Διοριστέος στον διαγωνισμό των εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ για τον κλάδο Μαθηματικών (ΠΕ03). Αριθμός προκήρυξης : 10Π/2006.

 

Σεπτ.2007-Ιαν.2008 : Βοηθός στο μάθημα «Γραμμική Άλγεβρα Ι» του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Πανεπιστήμιο Κρήτης.

 

Ιαν.2007- : Μαθήματα Μαθηματικών σε ταλαντούχους μαθητές με σκοπό την καλλίτερη προετοιμασία τους στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς και τις Ολυμπιάδες, Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, Παράρτημα Ηρακλείου Κρήτης.

 

Ιαν.2007-Ιούν.2007 : Βοηθός στο μάθημα «Απειροστικός Ι» του Τμήματος Μαθηματικών, Πανεπιστήμιο Κρήτης.

 

Οκτ.2005-Ιαν.2006: Βοηθός στο «Ολοήμερο εργαστήριο Προβλημάτων» του Τμήματος Μαθηματικών, Πανεπιστήμιο Κρήτης.

 

Νοέ.2000-Ιούν.2002: Συνεργάτης - ασκούμενος φοιτητής στο Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου (Κ.Λ.Δ.Δ.) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην Ομάδα του Καλωδιακού Συστήματος.

Πεδίο Εργασίας: Η Ομάδα του Καλωδιακού Συστήματος ασχολείται με τα καλώδια (χαλκού και οπτικών ινών), τους αντίστοιχους κατανεμητές, αλλά και τα συστήματα παροχής ηλεκτρικής τροφοδοσίας και κλιματισμού του δικτύου. Έχει την ευθύνη της κατάλληλης διαμόρφωσης των χώρων στους οποίους στεγάζονται οι κόμβοι του δικτύου, καθώς και την ευθύνη παρακολούθησης και συντήρησης των καλωδιακών διαδρομών σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Α.Π.Θ.

Υπεύθυνος Ομάδας: Κων/νος Μάντης

Υπεύθυνος Κ.Λ.Δ.Δ.:  Παναγιώτης Τζουνάκης

 

Μάρτ.2001: Συνεργάτης και τεχνικός δικτύου στο πρόγραμμα «Πανελλήνιο Δίκτυο για την Εκπαίδευση – EDUNET» με παράλληλη επιμόρφωση καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης.

Υπεύθυνος: Καθηγητής Ανδρέας Πομπόρτσης (Τμήμα Πληροφορικής Α.Π.Θ.)

Φορέας Υλοποίησης: Επιτροπή Ερευνών - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

 

Σεπτ.2002-Ιούν.2003: Καθηγητής σε μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης στο Φροντιστήριο «Διαγώνιος» στη Θεσσαλονίκη.

Υπεύθυνος:  Μ. Καραμαύρος

 

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

 

Κάτοχος της πιστοποίησης Α και Β επιπέδου Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

 

Σχολικό Έτος 2012-2013 (Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου)

 

·         Σχεδιασμός και υλοποίηση του ομίλου Αριστείας στα Μαθηματικά ετήσιας διάρκειας με τίτλο «Μαθηματικές Προκλήσεις» σε συνεργασία με το παράρτημα Ηρακλείου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

 

Σχολικό Έτος 2013-2014 (Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου)

 

 

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ 

 

Μέλος της Επιτροπής Διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την επιλογή των θεμάτων στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ», «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» που διοργανώνονται σε ετήσια βάση.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παραρτήματος Ηρακλείου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.).

Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος Ηρακλείου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ως ειδικός γραμματέας.

Μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.).

Μέλος της Μαθηματικής Εταιρείας Καναδά (Canadian Mathematical Society).

 

ΓΛΩΣΣΕΣ

 

Ελληνικά: [Μητρική Γλώσσα]

Αγγλικά: Ικανοποιητικό Επίπεδο

 

ΓΝΩΣΕΙΣ Η/Υ

 

Δεκ.2010-Μάι.2011: Επιτυχής ολοκλήρωση και πιστοποίηση του κύκλου παρακολουθήσεων για το Β επίπεδο επιμόρφωσης.

 

Οκτ.2008: Επιτυχής πιστοποίηση στις βασικές δεξιότητες ΤΠΕ (πιστοποίηση εκπαιδευτικών Α Επιπέδου).

 

Προϋπηρεσία 1 χρόνο και 7 μήνες στο Κ.Λ.Δ.Δ. (κοίτα παραπάνω), Άριστος χειρισμός Windows

9x/NT/2000/XP, Office XP/2003, Internet Security, Δίκτυα Υπολογιστών, Προστασία

Υπολογιστών, Κατασκευή Ιστοσελίδων, Άριστη Τεχνική Υποστήριξη και

Συναρμολόγηση Η/Υ (Hardware/Software).

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

·         Κατασκευή και διαχείριση της Ιστοσελίδας www.mathematica.gr (Δεκ. 2008 - ).

 

Ένωση Κρητών Φοιτητών Θεσσαλονίκης (Ε.Κ.Φ.Θ.):

·       Μέλος και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (Νοέ.1999-Νοέ.2001)

·       Παραγωγή της ραδιοφωνικής εκπομπής «ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΑΘΙΒΟΛΕΣ» της Ε.Κ.Φ.Θ. στο Ράδιο

Ακρίτες 102.3 FM (Μάρτ.1998-Ιούν.2004)

·       Συμμετοχή στο χορευτικό συγκρότημα της Ένωσης

·       Κατασκευή και διαχείριση της Ιστοσελίδας της Ε.Κ.Φ.Θ. http://www.ekfth.gr

 (Σεπτ.2003Ιαν.2007)

 

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

 

Θεωρία Αριθμών, Ευκλείδεια Γεωμετρία, Μαθηματικοί Διαγωνισμοί και Ολυμπιάδες, Διδακτική πνευματικών ασκήσεων και ασκήσεων μαθηματικών διαγωνισμών σε μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης.

 

ΛΟΙΠΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

 

Ψαροντούφεκο, Ασφάλεια Υπολογιστών, Internet, Κόμικς, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Παραδοσιακή Κρητική Μουσική και Χοροί, Κρητική Λύρα.

 

 

ΙΟΥΝΙΟΣ 2014