Δράσεις Σταδιοδρομίας

2019

13 Νοεμβρίου

Στην επόμενη εκδήλωση των "Μαθηματικών Συναντήσεων" του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, θα μιλήσει ο κ. Παναγιώτης Κουβράκης, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, ώρα 11:30 π.μ. στο Aμφιθέατρο Εκδηλώσεων «Ν. Πετρίδης». Ο κ. Κουβράκης είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι λάτρης της Μηχανολογίας, όπως επίσης των Μαθηματικών και του Προγραμματισμού, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας ΒΕΤΑ CAE Systems, η οποία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού για εφαρμογές μηχανικών (computer aided engineering), δραστηριοποιείται σε διεθνές επίπεδο και πλαισιώνεται από νέες-ους επιστήμονες με πάθος για τον Προγραμματισμό, τα Μαθηματικά, τα γραφικά, την αλγοριθμική επίλυση προβλημάτων και με ομαδικό πνεύμα εργασίας.

Φοιτητές/ερευνητές που θα ήθελαν να συνομιλήσουν με τον κ. Κουβράκη, ενθαρρύνονται να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά με την κ. Ελένη Καφάτου (ekafatou@uoc.gr).

16 Οκτωβρίου

Το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών σε συνεργασία με την εταιρεία Tenebra Studios (εταιρεία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών και ψηφιακού διαδραστικού λογισμικού) διοργανώνουν εκδήλωση την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και ώρα 11:30πμ στο Aμφιθέατρο Πετρίδη. Μια σύντομη περιγραφή των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι ως εξής:

Οι βασικοί λόγοι που οι μαθηματικοί είναι περιζήτητοι προγραμματιστές ειδικά στο games development. Τι μπορεί να προσφέρει ένα μαθηματικό background σε ένα μελλοντικό προγραμματιστή ή έναν game designer; Ποιοι φταίνε όταν ένα παιχνίδι που παίζουμε δεν είναι δίκαιο ή δεν δουλεύει όπως θα περιμέναμε; Η αναλυτική γεωμετρία, η γραμμική άλγεβρα και η στατιστική βρίσκουν άμεση εφαρμογή στη σχεδίαση και την δημιουργία video games;

Η ομιλία θα έχει ερωτήσεις και συμμετοχή από τους φοιτητές. Θα συζητηθεί επίσης μια πιθανή επαγγελματική οδός μετά το μαθηματικό, που δειλά δειλά αρχίζει να ανεβαίνει και στην χώρα μας, αλλά έχει σίγουρα άμεση παγκόσμια απορρόφηση.

Περισσότερα για την Tenebra Studios.

14 Ιουνίου

Ημερίδα Επιμόρφωσης για την στελέχωση της ομάδας εργασίας του "2ου Θερινού Σχολείου Μαθηματικών Κρήτης: Μαθηματικές ΑποΔράσεις 2019" για μαθητές Στ' Δημοτικού και Γ’ Γυμνασίου με τη συμμετοχή Μαθηματικών της Μέσης Εκπαίδευσης και φοιτητών.

Ιστοσελίδα Ημερίδας Επιμόρφωσης.

16 Απριλίου

"Μαθηματικές Συναντήσεις" με την απόφοιτο του Τμήματος κα Λουκία Λιλή-Williams, Director of Bioinformatics Sciences, Onegevity Health.

2018

4 Δεκεμβρίου

Σεμινάριο με τηλεδιάσκεψη από στελέχη της εταιρείας PwC-Ελλάδας (Department of Data and Analytics) σε φοιτητές του Τμήματος που τους ανέλυσαν τα επιστημονικά προβλήματα που τους απασχολούν και πως τα αντιμετωπίζουν.

20 Νοεμβρίου

Σεμινάριο από επιστημονικά στελέχη τη εταιρείας Accenture (Department of Analytics) σε φοιτητές του Τμήματος που τους ανέλυσαν τα επιστημονικά προβλήματα που τους απασχολούν και πως τα αντιμετωπίζουν.

Χειμερινό εξάμηνο

Συναντήσεις της επιτροπής σταδιοδρομίας με φοιτητές, με σκοπό τη βοήθεια στη δημιουργία των βιογραφικών τους. Aναζήτηση επαγγελματικών ενδιαφερόντων και έκθεση σε τεχνικές συνεντεύξεων.

16 Ιουνίου

Ημερίδα Επιμόρφωσης για την στελέχωση της ομάδας εργασίας του "1ου Θερινού Σχολείου Μαθηματικών Κρήτης: Μαθηματικές ΑποΔράσεις 2018" για μαθητές Στ' Δημοτικού με τη συμμετοχή Μαθηματικών της Μέσης Εκπαίδευσης και φοιτητών που συμμετείχαν στο σχολείο.

Ιστοσελίδα Ημερίδας Επιμόρφωσης.

20 Απριλίου

“Ημερίδα σταδιοδρομίας” με την εταιρεία Accenture. Παρουσίαση της εταιρείας από ομάδα στελεχών της. Στελέχη του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού της Εταιρείας πήραν συνεντεύξεις από ενδιαφερόμενους φοιτητές.

Φωτογραφίες από την Ημερίδα.

2017