Εκδηλώσεις και Δραστηριότητες

2019

19-22 Μαΐου

12ο Συμπόσιο στην Μοντελοποίηση Υστέρησης και στον Μικρομαγνητισμό, Ηράκλειο Κρήτης, 19-22 Μαΐου 2019

Το συμπόσιο ανήκει σε σειρά συναντήσεων οι οποίες πραγματοποιούνται ανά διετία. Είναι ένα διεπιστημονικό συνέδριο για την μοντελοποίηση φαινομένων υστέρησης και για την θεωρητική και υπολογιστική μελέτη της μικροσκοπικής δομής μαγνητικών υλικών. Σε αυτό θα συμμετάσχουν ερευνητές από την Φυσική, τα Μαθηματικά, της Επιστήμη Υλικών καθώς και Μηχανικοί.

2018

21-22 Σεπτεμβρίου

9th Workshop on Numerical Methods for Evolution Equations, Ηράκλειο Κρήτης, 21-22 Σεπτεμβρίου 2018

20 Σεπτεμβρίου

Numerical Analysis of Evolution PDE's - Conference in honor of Georgios Akrivis, Ηράκλειο Κρήτης, 20 Σεπτεμβρίου 2018

19-21 Σεπτεμβρίου

Fourier bases. A focused meeting on exponential bases in all kinds of spaces, Ηράκλειο Κρήτης, 19-21 Σεπτεμβρίου 2018

Ιούλιος

20 Ιουλίου

Τελετή ορκωμοσίας Τμήματος. Φωτογραφίες.

6-8 Ιουλίου

2η Διημερίδα Γεωμετρίας: Μηδείς Αγεωμέτρητος Εισίτω, Ηράκλειο Κρήτης, 6-8 Ιουλίου 2018

Tην διημερίδα συνδιοργανώνουν από κοινού τα παραρτήματα Κρήτης Λασιθίου και Ηρακλείου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου, την Παρασκευή 6 Ιουλίου, το Σάββατο 7 Ιουλίου και την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018.

4-6 Ιουλίου

Μαθηματικές ΑποΔράσεις: Θερινό Σχολείο Μαθηματικών για μαθητές που τελειώνουν την ΣΤ' Δημοτικού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, 4-6 Ιουλίου 2018

Το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών σε συνεργασία με τα Παραρτήματα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας των νομών της Κρήτης οργανώνει θερινό σχολείο μαθηματικών για μαθητές που τελειώνουν την ΣΤ' Δημοτικού, τις εγκαταστάσεις του Τμήματος. Το σχολείο θα διεξαχθεί 4-6 Ιουλίου. Στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Θα φιλοξενηθούν 60 παιδιά από την Κρήτη (15 από κάθε Νομό). Τα έξοδα του σχολείου θα καλυφθούν εξ' ολοκλήρου από την Περιφέρεια Κρήτης. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν συντόμως.

2-6 Ιουλίου

Διεθνές συνέδριο "Νέες εξελίξεις στην Μιγαδική Ανάλυση και στην Θεωρία Συναρτήσεων". Συντονιστής: Μ. Παπαδημητράκης.

Το συνέδριο θα καλύψει τις εξής περιοχές: μιγαδικά δυναμικά συστήματα, γεωμετρική θεωρία συναρτήσεων και θεωρία τελεστών, μιγαδική ανάλυση και θεωρία πιθανοτήτων, θεωρία δυναμικού και θεωρία προσέγγισης. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.caft2018.com.

Μάϊος
Απρίλιος

20 Απριλίου

Το Τμήμα Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με τους φοιτητικούς τους συλλόγους και την εταιρεία Accenture διοργανώνουν ημερίδα σταδιοδρομίας στις 20 Απριλίου (φωτογραφίες).

Το ελληνικό τμήμα της Accenture απασχολεί σημαντικό αριθμό πτυχιούχων μαθηματικών και πληροφορικής. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, πέραν της περιγραφής του ανθρώπινου δυναμικού και των δραστηριοτήτων της εταιρείας θα αναδειχθούν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες της νέας ψηφιακής εποχής. Μετά τις διαλέξεις θα ακολουθήσουν συνεντεύξεις για όσους φοιτητές ή αποφοίτους των δύο Τμημάτων ενδιαφέρονται. Υπάρχει η δυνατότητα για πρακτική άσκηση (internship) στην Accenture αναλόγως των δεξιοτήτων των υποψηφίων. Τα internships αυτά διαρκούν συνήθως 6 μήνες και αμοίβονται με τον βασικό μισθό. Καλό θα ήταν για την απόκτηση της σχετικής εμπειρίας να συμμετάσχουν στις συνεντεύξεις όσον τον δυνατόν περισσότεροι φοιτητές, ανεξάρτητα από το έτος φοίτησης.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο αρχείο Accenture-UOC.doc και να εγγραφείτε για συνέντευξη στη σχετική ιστοσελίδα.

Μάρτιος

23 Μαρτίου

Τελετή ορκωμοσίας Τμήματος

Φεβρουάριος

21 Φεβρουαρίου

Ανοιχτές Θύρες. Επισκέψεις σχολείων. Συντονίστρια Μαρία Λουκάκη.

1 Φεβρουαρίου

Ανοιχτές Θύρες. Επισκέψεις σχολείων. Συντονίστρια Μαρία Λουκάκη. Φωτογραφίες.

Το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών προσκαλεί τους μαθητές Β και Γ Λυκείου που ενδιαφέρονται για τα μαθηματικά ή θέλουν να δουν τι κάνουμε σε ένα μαθηματικό τμήμα να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του τμήματος που έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018. Τις συγκεκριμμένες ημερομηνίες οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν σύντομες ομιλίες σε διάφορους κλάδους των μαθηματικών και των εφαρμογών τους να σκεφτούν μαθηματικούς γρίφους, να συναντήσουν διδάσκοντες, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και να λύσουν απορίες τους σχετικές με το τμήμα μας.

2017