Νέα & Ανακοινώσεις

 

Ακαδημαϊκό έτος 2019-20 →

Ανακοίνωση Δομής Απασχόληαης & Σταδιοδρομίας Πανεπιστημίου Κρήτης

Η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με τον οργανισμό Bizrupt διοργανώνουν το ενημερωτικό online event “Πώς να ξεκινήσεις με την επιχειρηματική σου ιδέα” την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 17:00 – 19:00.

Αφορά κάθε φοιτητή/τρια που έχει μία ή παραπάνω επιχειρηματικές ιδέες στο μυαλό του/της, ανεξάρτητα από τον τύπο της ιδέας, είτε πρόκειται για τεχνολογική startup είτε για ένα φυσικό κατάστημα που πουλάει προϊόντα. Σε αυτό το online event διάρκειας 2 ωρών, η ομάδα του Bizrupt θα παρουσιάσει θέματα όπως:

Θα μιλήσουν επίσης για καμβάδες (Business Model Canvas), MVP (Minimum Viable Product) και Lean Startup!

Προσκεκλημένος του Bizrupt θα είναι ο Γιώργος Αυγενάκης, Co-founder και CΕO της Loopcv. Ο Γιώργος, τον καιρό που έγραφε τη διπλωματική του, παρατήρησε ότι δεν είχε χρόνο να ψάχνει παράλληλα κάθε μέρα για δουλειά και να κάνει αιτήσεις. Έχασε με αυτό τον τρόπο πολλές ευκαιρίες! Έτσι, αποφάσισε να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία και δημιούργησε την Loopcv! Θα μοιραστεί το δικό του ταξίδι από το πώς ξεκίνησε το Loopcv, τι έμαθε στην πορεία και πώς μπορεί κάποιος να ξεκινήσει την δική του εταιρεία.

Δήλωση συμμετοχής έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου: https://forms.gle/a8N8AkV5Pb6KCsJQ8.

Πληροφορίες: Ήβη Σπανάκη (2810-39-3289). Η ανακοίνωση έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της Δ.Α.ΣΤΑ https://dasta.uoc.gr/release/index.php/event/bizrupt2/ και στο FB https://www.facebook.com/dasta.uoc.gr/posts/1598779783657421.

Εμβόλιμη Εξεταστική Ιανουαρίου 2020-2021

Με απόφαση της Συνέλευσης του τμήματος της 2/12/2020, στην Εμβόλιμη Εξεταστική Ιανουαρίου 2020-21 θα έχουν το δικαίωμα να εξεταστούν στα υποχρεωτικά μαθήματα του Εαρινού Εξαμήνου, όχι μόνο όσοι τα είχαν συμπεριλάβει στη δήλωσή του περασμένου Εαρινού Εξαμήνου αλλά όλοι όσοι τα είχαν συμπεριλάβει στη δήλωσή τους οποιαδήποτε άλλη στιγμή στο παρελθόν.

Οι δηλώσεις μαθημάτων για την Εμβόλιμη Εξεταστική του Ιανουαρίου 2021 του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά από τις 8/12/2020 ώρα 10:00πμ έως τις 14/12/2020 και ώρα 11:00πμ. Οι ημερομηνίες και ώρες θα τηρηθούν αυστηρά. Προϋποθέσεις δήλωσης:

Οι δηλώσεις θα γίνονται από τους ίδιους τους φοιτητές με τον ίδιο τρόπο που έκαναν δήλωση μαθημάτων στην αρχή του εξαμήνου, στη διεύθυνση https://student.cc.uoc.gr. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει κατά τη δήλωση των μαθημάτων παρακαλώ απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Τμήματος, με email στη διεύθυνση secr@math.uoc.gr. Το πρόγραμμα της εξεταστικής θα ανακοινωθεί αργότερα.

Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων-σχεδίων για το λογότυπο της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων (Ε.Ι.Φ.)

Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων (Ε.Ι.Φ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης προκηρύσσει διαγωνισμό για τη δημιουργία του λογότυπου (LOGO) της Επιτροπής. Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος φοιτητές και φοιτήτριες (1ου& 2ου κύκλου σπουδών) του Π.Κ., υποβάλλοντας πρόταση με τον λογότυπο και την αιτιολόγηση της ιδέας. Η πρόταση μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική και πρέπει να υποβληθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Επιτροπής (eif@uoc.gr) μέχρι 31/12/2020. Για την πρόταση που θα προκριθεί, από επιτροπή επιλογής που θα συστήσει η Ε.Ι.Φ., προβλέπεται χρηματικό βραβείο (250 ευρώ).

Δείτε το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης και πληροφορίες για την υποβολή προτάσεων-σχεδίων για το λογότυπο της Ε.Ι.Φ.

Διεξαγωγή Βιωματικού Σεμιναρίου, Συμβουλευτικό Κέντρο Π.Κ. Γάλλου

Στα πλαίσια της στήριξης των φοιτητών για τον COVID-19, σας ενημερώνουμε ότι θα υλοποιηθεί ένα βιωματικό ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας 3 ωρών με θέμα: "Εξ αποστάσεων εκπαίδευση σε συνθήκες πανδημίας: τρόποι διαχείρισης της κόπωσης και ενίσχυσης της ψυχικής ανθεκτικότητας".

Δείτε την αφίσα του σεμιναρίου και τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής. Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής με αποστολή της φόρμας δήλωσης στο rskf_psy@uoc.gr. Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κατατακτήριες εξετάσεις ακαδημαϊκού έτους 2020-21

Μετά από σχετική οδηγία του Υπουργείου, οι κατατακτήριες εξετάσεις αναβάλλονται μέχρι οι υγειονομικές συνθήκες να επιτρέψουν την ασφαλή διεξαγωγή εξετάσεων με φυσική παρουσία.

Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων-σχεδίων για το λογότυπο της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων (Ε.Ι.Φ.)

Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων (Ε.Ι.Φ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης προκηρύσσει διαγωνισμό για τη δημιουργία του λογότυπου (LOGO) της Επιτροπής. Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος φοιτητές και φοιτήτριες (1ου& 2ου κύκλου σπουδών) του Π.Κ., υποβάλλοντας πρόταση με τον λογότυπο και την αιτιολόγηση της ιδέας. Η πρόταση μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική και πρέπει να υποβληθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Επιτροπής (eif@uoc.gr) μέχρι 31/12/2020. Για την πρόταση που θα προκριθεί, από επιτροπή επιλογής που θα συστήσει η Ε.Ι.Φ., προβλέπεται χρηματικό βραβείο (250 ευρώ).

Δείτε το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης και πληροφορίες για την υποβολή προτάσεων-σχεδίων για το λογότυπο της Ε.Ι.Φ.

Ανακοίνωση του Γραφείου Φοιτητικής Μέριμνας

Ενημερώνουμε τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης που ανήκουν στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία (κινητικά προβλήματα-χρήση αναπηρικού αμαξιδίου) και επιθυμούν βοήθεια μετακίνησης προς και από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ηράκλειο να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας ώστε να δηλώσουν τα στοιχεία τους καθώς και το πρόγραμμα μαθημάτων που πρέπει να ακολουθήσουν. Η προθεσμία δηλώσεων είναι έως την Παρασκευή 20/11/2020 και ώρα 14:00 μ.μ.

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Κατερίνα Μιχελή, Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810394875 και mail επικοινωνίας: student.care@uoc.gr.

Πρόσκληση συμμετοχής στο ATHEX Innovation | Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών & Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο Όμιλος Χρηματιστήριου Αθηνών διοργανώνει το «ATHEX Innovation Program» σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, ερευνητές και ερευνητικές ομάδες με ισχυρό τεχνολογικό ή/και χρηματοοικονομικό υπόβαθρο που ενδιαφέρονται να εργαστούν στη δημιουργία συνδυαστικών λύσεων και να αναπτύξουν καινοτόμα μοντέλα/υπηρεσίες για το ευρύτερο οικοσύστημα της Κεφαλαιαγοράς και της Χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας (Capital Markets Infrastructure και FinTech). Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί διαδικτυακά και είναι δωρεάν. Με τη συμμέτοχή τους οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα:

Για να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα στον σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe7eii3L4Ra-ZHz514RMfPjR7rijgpKukdOeYWZs3s1N0HeUg/viewform. Στόχος είναι η πιθανή συνεργασία των νέων επιστημόνων στην αξιοποίηση των τεχνολογικών λύσεων (συστήματά, μοντέλα, υπηρεσίες) από το ίδιο το Χρηματιστήριο αλλά και το ευρύτερο οικοσύστημα κεφαλαιαγοράς εντός και εκτός Ελλάδος.

Μετεγγραφές ακαδημαϊκού έτους 2020-21

Δείτε την εγκύκλιο εφαρμογής, το ΦΕΚ ρύθμισης θεμάτων μετεγγραφών ειδικών κατηγοριών και κατ’ εξαίρεση μετεγγραφών/μετακινήσεων και το ΦΕΚ μοριοδοτήσεων για αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μετεγγραφής/μετακίνησης υποβάλλονται από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου και ώρα 14.00, μέσω του ιστότοπου του Υ.ΠΑΙ.Θ. www.minedu.gov.gr, στις ειδικές εφαρμογές μετεγγραφών/μετακινήσεων.

Πρόγραμμα κατατακτηρίων εξετάσεων 2020

Δείτε το πρόγραμμα των κατακτήριων εξετάσεων για το έτος 2020:

Σύμβουλοι καθηγητές πρωτοετών φοιτητών

Δείτε τους συμβούλους καθηγητές πρωτοετών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21.

Διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές κατ' οίκον, χειμερινού εξαμήνου 2020-21

Σύμφωνα με το έγγραφο https://eudoxus.gr/Files/Egkiklios_Dianomi_Xeimerinou_2020-21.pdf του Υπουργείου Παιδείας, σας ενημερώνουμε ότι η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων προς όλους τους δικαιούχους φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) και Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Α.) για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021, λόγω των έκτακτων μέτρων για αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, θα πραγματοποιηθεί με κατ' οίκον διανομή αυτών κατά παρέκκλιση της παραγράφου 5 του άρθρου 2 της με αριθμ. 125766/Ζ1/28.7.2016 απόφασης.

Σύμφωνα με την εκδοθείσα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι δηλώσεις συγγραμμάτων των φοιτητών θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020. Επισημαίνεται ότι μετά την παρέλευση της ως άνω προθεσμίας *δεν* θα είναι δυνατό να υποβληθεί καμία νέα δήλωση ή να τροποποιηθεί κάποια ήδη υποβληθείσα. Στη δήλωσή τους οι φοιτητές, θα πρέπει να συμπληρώσουν όλα τα απαιτούμενα πεδία της "Υποχρεωτικής Δήλωσης Διεύθυνσης" για την κατ' οίκον παράδοση των συγγραμμάτων που θα επιλέξουν. Η κατ'οίκον παράδοση των δηλωθέντων συγγραμμάτων από τους εκδοτικούς οίκους, θα ξεκινήσει την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές υποχρεούνται να προβούν σε δήλωση μαθημάτων στο οικείο τμήμα τους και δικαιούνται να παραλάβουν συγγράμματα μόνο για τα μαθήματα εκείνα τα οποία έχουν συμπεριλάβει κατά το τρέχον εξάμηνο στη δήλωση μαθημάτων τους. Επισημαίνεται ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών δεν δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα. Για περαιτέρω διευκρινίσεις ή απορίες μπορείτε πάντα να απευθύνεστε στο Γραφείο Αρωγής Χρηστών του Ευδόξου http://eudoxus.gr/OnlineReport.aspx.

Υποδοχή Πρωτοετών

Προσκαλούμε τους πρωτοετείς φοιτητές του Τμήματος στην τελετή υποδοχή, η οποία θα γίνει με τηλεδιάσκεψη και χρήση του MS Teams, τη Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου. Στο MS Teams έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες: μία για την Κατεύθυνση Μαθηματικών, με κωδικό 7mjqbwg και μία για την Κατεύθυνση Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, με κωδικό iy4flii. Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να γίνουν μέλη της ομάδας που αντίστοιχη στην Κατεύθυνση τους με χρήση του παραπάνω κωδικού. Η υποδοχή για την Κατεύθυνση Μαθηματικών θα αρχίσει στις 10:00, ενώ για την Κατεύθυνση Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στις 11:30. Οδηγίες για το πώς μπορείτε να ενταχθείτε σε μία ομάδα:

 1. Εγγραφείτε με το ιδρυματικό σας e-mail στo Δήλος 365 (πατάτε το πορτοκαλί πλαίσιο στο πάνω δεξιά μέρος της σελίδας που γράφει "Σύνδεση").
 2. Μόλις συνδεθείτε, πατήστε πάνω στο κείμενο "Πύλη του Office 365". Θα σας ανοίξει ένα νέο παράθυρο με τις διάφορες υπηρεσίες του office.
 3. Από τα εικονίδια στο αριστερό μέρος της σελίδας, βρείτε και πατήστε το εικονίδιο που γράφει "teams".
 4. Όταν μπείτε στην αρχική σελίδα του teams, πατήστε το κουμπί "Ομάδες" στα αριστερά της σελίδας και στη συνέχεια το πλαίσιο "Συμμετοχή ή δημιουργία ομάδας" που βρίσκεται πάνω δεξιά.
 5. Στο πλαίσιο "Συμμετάσχετε σε μια ομάδα με κωδικό" γράφετε τον κωδικό της ομάδας.

Πτυχιακές Εργασίες Χειμερινού Εξαμήνου 2020-21

Από την Επιτροπή Σπουδών ανακοινώνεται ότι οι φοιτητές με αριθμούς μητρώου 2351, 1682, 2368, 2251, 2202, 5474, 5201, θα εκπονήσουν Πτυχιακή Εργασία το Χειμερινό Εξάμηνο 2020-21.

Προκήρυξη κινητικότητας φοιτητών για πρακτική άσκηση ERASMUS μέσω Ομίλου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α.) και Ομίλου Πολυτεχνείου Κρήτης

Δείτε το πλήρες κείμενο της προκήρυξης κινητικότητας φοιτητών για πρακτική άσκηση ERASMUS μέσω Ομίλου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α.) και Ομίλου Πολυτεχνείου Κρήτης. Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων από 16 Οκτωβρίου έως και 10 Νοεμβρίου 2020. Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Τμήματα Διεθνών Σχέσεων σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Ανακοίνωση για τη διδασκαλία των μαθημάτων

Μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν, από αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου η διδασκαλία όλων των μαθημάτων, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών, συνεχίζεται εξ’ αποστάσεως. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του κάθε μαθήματος.

MEM339 Τεχνική Υποστήριξη Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Ομάδα υποστήριξης διαχείρισης και ανάλυσης δεδομένων με εφαρμογές στην επιστήμη και την τεχνολογία)

Η Ομάδα Εκπαίδευσης και Τεχνικής Υποστήριξης του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών αναζητεί φοιτητές με ενδιαφέροντα σε θέματα μηχανικής μάθησης και εξόρυξης και ανάλυσης δεδομένων. Πιο συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί η ομάδα:

Η ομάδα θα αποτελείται από το Ν. Χρηστάκη (Εργαστήριο Εφαρμοσμένων Μαθηματικών), που είναι επιφορτισμένος με την επίβλεψη της συγκεκριμένης δραστηριότητας, καθώς και άλλα μέλη του Τμήματος με παρόμοια ενδιαφέροντα. Σημειώνεται ότι η ενασχόληση στην Ομάδα Εκπαίδευσης και Τεχνικής Υποστήριξης γίνεται σε εθελοντική βάση. Το Τμήμα όμως θα εκδώσει βεβαίωση συμμετοχής στην Ομάδα. Ο χρόνος απασχόλησης υπολογίζεται σε 4-6 ώρες εβδομαδιαίως για τον οποίο πιστώνονται δύο (2) ECTS, χωρίς βαθμολογία. Οι υποχρεώσεις των μελών της ομάδας είναι η παρακολούθηση σεμιναρίων, η εργασία σε ερευνητικές εργασίες (projects) που θα αναθέσει ο επιβλέπων και η παρουσίαση των δραστηριοτήτων τους στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Στόχος της Ομάδας είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων στην εξόρυξη και ανάλυση δεδομένων και η έκθεση των φοιτητών σε διαφορετικά πεδία εφαρμογών. Συγκεκριμένα, θα διεξαχθεί μια σειρά σεμιναρίων πάνω στο αντικείμενο, με ταυτόχρονη υλοποίηση μικρών ερευνητικών εργασιών σε αυτό το διάστημα.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές/τριες θα πρέπει να καταθέσουν βιογραφικό σημείωμα στον κο Χρηστάκη (nchristakis@tem.uoc.gr), το οποίο να αναφέρουν τυχόν εμπειρία που έχουν στα θέματα ευθύνης της Ομάδας. Η επίδειξη ενδιαφέροντος συνιστά και εξουσιοδότηση προς τη γραμματεία να αναζητήσει και να κάνει διαθέσιμο στoν υπεύθυνο το πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας του υποψηφίου. Η προθεσμία κατάθεσης βιογραφικών σημειωμάτων είναι η Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020, ενώ την επομένη ημέρα θα ακολουθήσει συνέντευξη μέσω SKYPE, σε συνεννόηση με τους υποψηφίους.

Πρόοδος ΣΘΤΕ 204: Θεμελιώδη Ζητήματα της Παιδαγωγικής Επιστήμης

Ενημερώνονται οι φοιτητές του μαθήματος «ΣΘΤΕ 204: Θεμελιώδη Ζητήματα της Παιδαγωγικής Επιστήμης» ότι η πρόοδος του μαθήματος θα γίνει την Παρασκευή, 13/11/2020 και ώρα 13.00-14.00 μμ, διαδικτυακά, μέσω πλατφόρμας ΖΟΟΜ. Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν οφείλουν να συμπληρώσουν το όνομά τους στην παρακάτω φόρμα, η οποία θα είναι ενεργή μέχρι τις 11/11/20. https://docs.google.com/document/d/1EGBUtgHz1aHWLjhYanmCMdaz37JcHrkE3NzWiRN0tvY/edit. Η ύλη της προόδου περιλαμβάνει: Το υλικό των διαλέξεων των έξι πρώτων εβδομάδων που έχει ανέβει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του μαθήματος (διαλέξεις, σημειώσεις, δραστηριότητες).

Πρόοδος μαθήματος ΣΘΤΕ 207 :Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Η πρόοδος του μαθήματος ΣΘΤΕ 207 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 στην ώρα του μαθήματος. Όλοι οι φοιτητές οφείλουν να είναι συνδεδεμένοι στην πλατφόρμα webex στον σύνδεσμο https://meetingsemea4.webex.com/meet/irespa και να έχουν υπόψη ότι τα θέματα θα τους σταλούν στο mail που έχουν δηλώσει στο elearn και μετά το πέρας της εξεταστικής ώρας θα σταλούν οι απαντήσεις στο ιδρυματικό μέιλ της διδάσκουσας irespa@uoc.gr. Η εξέταση θα διαρκέσει 1 1/2 ώρα και η ύλη αφορά μόνο τα powerpoint των 5 πρώτων εβδομάδων αναρτημένων στο elearn.

Πρόοδος μαθήματος ΣΘΤΕ 206, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Η πρόοδος του μαθήματος ΣΘΤΕ 206 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 στην ώρα του μαθήματος. Όλοι οι φοιτητές οφείλουν να είναι συνδεδεμένοι στην πλατφόρμα webex στον σύνδεσμο https://meetingsemea4.webex.com/meet/irespa. Τα θέματα θα σταλούν στο mail των φοιτητών που έχουν δηλώσει στο elearn και μετά το πέρας της εξεταστικής ώρας θα σταλούν οι απαντήσεις στο ιδρυματικό μέιλ της διδάσκουσας irespa@uoc.gr. Η εξέταση θα διαρκέσει 1 1/2 ώρα και η ύλη αφορά μόνο τα powerpoint των 5 πρώτων εβδομάδων αναρτημένων στο elearn.

Παρουσίαση πτυχιακής εργασίας Βασιλικής Κυριέρη

Τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020, και ώρα 12:00, θα γίνει η παρουσίαση της πτυχιακής εργασίας της κας Βασιλικής Κυριέρη, με θέμα «Μέθοδοι Μηχανικής Μάθησης για την παραμετροποίηση μοριακών Συστημάτων. Machine learning methods for parameterizing molecular models», στον σύνδεσμο https://us04web.zoom.us/j/77043461881?pwd=ZkdlYVJKM0cxNmpyNFhMZzJxTm14dz09. Επιβλέπων καθηγητής: Ευάγγελος Χαρμανδάρης.

Έναρξη εκπρόθεσμων αιτήσεων ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ

Ενημερώνουμε όλους τους ενεργούς προπτυχιακούς φοιτητές (έως v+2 έτη φοίτησης), μεταπτυχιακούς φοιτητές (έως ν έτη φοίτησης) και Υποψήφιους Διδάκτορες (έως 5 έτη φοίτησης) του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι οποίοι δεν είναι δικαιούχοι δωρεάν παροχής σίτισης μέχρι την 26 Οκτωβρίου 2020, ότι στην αποκλειστική προθεσμία από την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 12:01 μ.μ. έως και την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 2:00 μ.μ., θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση (εκπρόθεσμη) για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, μέσα από τον ιστότοπο της Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου μας http://www.merimna.uoc.gr, χρησιμοποιώντας το ιδρυματικό τους e-mail, ως όνομα χρήστη και τον κωδικό χρήστη ως password. Για την υποβολή της αίτησης χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο http://www.merimna.uoc.gr/index.php/el/ypovoles-aithsewn.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την ανακοίνωση του γραφείου Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας

Την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 12:00, θα γίνει η παρουσίαση της μεταπτυχιακής εργασίας της κας Ελένης Λαγουδάκη με θέμα «Μελέτη των κινήτρων πρωτοετών φοιτητών/τριών και η επιρροή της ενασχόλησης τους με την επίλυση πραγματικού προβλήματος εφαρμογής της Αναλυτικής Γεωμετρίας» μέσω της πλατφόρμας Zoom στον σύνδεσμο http://video.ucnet.uoc.gr/live. Επιβλέπων καθηγητής: Χρήστος Κουρουνιώτης.

Ανακοίνωση για το μάθημα ΜΕΜ101 Απειροστικός Λογισμός Ι

Λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν το εαρινό εξάμηνο 2020, οι πρωτοετείς φοιτητές που εισήχθησαν φέτος στο Τμήμα ίσως έχουν ελλιπείς γνώσεις Απειροστικού Λογισμού. Για το λόγο αυτό θα δημιουργηθεί για φέτος ένα προπαρασκευαστικό σεμινάριο Απειροστικού Λογισμού Ι. Το σεμινάριο μπορούν να το παρακολουθούν, εθελοντικά, οι πρωτοετείς φοιτητές, και δεν θα υπάρξει βαθμολογία, εξέταση ή πίστωση ECTS. Υπεύθυνος για τη διεξαγωγή αυτού του σεμιναρίου θα είναι ο κ. Α. Φειδάς.

Λόγω αυτής της τροποποίησης τα δύο τμήματα του μαθήματος ΜΕΜ101 Απειροστικός Λογισμός Ι, ενοποιούνται σε ένα, με διδάσκοντα τον κ. Μ. Κολουντζάκη. Θα υπάρξει ειδική μέριμνα ώστε οι φοιτητές του Τμήματος B, με διδάσκοντα μέχρι σήμερα τον κ. Α. Φειδά, να συγχρονιστούν στη διδασκαλία με αυτούς του Τμήματος A. Παρακαλούμε τους φοιτητές του Τμήματος Β να εγγραφούν στην ιστοσελίδα https://polygon.math.uoc.gr/2021/moodle/course/view.php?id=2 του μαθήματος, όπου θα υπάρξουν περαιτέρω οδηγίες. Όσοι φοιτητές επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο Απειροστικού Λογισμού Ι, μπορούν να βρουν οδηγίες στην ιστοσελίδα https://elearn.uoc.gr/course/view.php?id=2531.

Πρακτική Άσκηση 2020-21, τελικός πίνακας επιλογής

Δείτε τον τελικό πίνακα επιλογής και κατάταξης αιτήσεων Πρακτικής Άσκησης για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι Την Πέμπτη 29/10/2020, 12:00-13:00, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση/ενημέρωση για την Πρακτική Άσκηση μέσω της πλατφόρμας Zoom στο σύνδεσμο https://zoom.us/j/91956679808?pwd=VmJzd240SEFsamcwZEhKaENndTg3Zz09, Meeting ID: 919 5667 9808, Passcode: 436084.

Παρουσίαση πτυχιακής εργασίας Φίλιππου Οικονομίδη

Την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020, και ώρα 12:00, θα γίνει η παρουσίαση της πτυχιακής εργασίας του κ. Φίλιππου Οικονομίδη, με θέμα «Η απεικόνιση Hopf και οι ομάδες ομοτοπίας της σφαίρας», στον σύνδεσμο http://video.ucnet.uoc.gr/live. Επιβλέπων καθηγητής: Χρήστος Κουρουνιώτης.

Ανακοίνωση για την Ορκωμοσία Τμήματος

Όσοι φοιτητές ή φοιτήτριες έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους και ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση για πτυχίο καλούνται να καταθέσουν στη Γραμματεία τις σχετικές αιτήσεις μέχρι τη Δευτέρα 02/11/2020. Οι αιτήσεις να σταλούν ηλεκτρονικά στο email secr@math.uoc.gr, ή στο φαξ για την κατεύθυνση των Μαθηματικών: 2810-393725, και για την κατεύθυνση των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών 2810-393810.

Η τελετή ορκωμοσίας δεν θα πραγματοποιηθεί, οπότε η παράδοση των πτυχίων θα γίνει είτε με παραλαβή δια προσώπου ή θα σας σταλεί μέσω courier και χρέωση παραλήπτη (μετά της 20 Νοεμβρίου και αφού μας ενημερώσετε στέλνοντας τις σχετικές πληροφορίες μέσω email).

Οι φοιτητές με την αίτησή τους θα πρέπει να επιστρέψουν στη γραμματεία την φοιτητική τους ταυτότητα. Θα πρέπει επίσης να μην υπάρχει οποιαδήποτε εκκρεμότητα στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου. Σε περίπτωση απώλειας κάποιων από τα παραπάνω θα πρέπει να κατατεθεί μαζί με την αίτηση ορκωμοσίας και μια υπεύθυνη δήλωση απώλειας.

Δείτε την αίτηση ορκωμοσίας και το έντυπο της υπεύθυνης δήλωσης.

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας Μαρίας Οικονόμου

Την Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 12:30, θα γίνει η παρουσίαση της μεταπτυχιακής εργασίας της κας Μαρίας Οικονόμου με θέμα «Στοχαστικές διαδικασίες και εφαρμογές στο μοντέλο Black and Scholes» μέσω της πλατφόρμας Zoom στον σύνδεσμο https://zoom.us/j/94739660416?pwd=ZWNKT1d4QUMwcXMrSjdNWGgyQVFodz09. Meeting ID: 947 3966 0416, Pass code: 092245. Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Γεωργία Καραλή.

Παρουσίαση πτυχιακής εργασίας Στέλλας Χαμηλάκη

Τη Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020, και ώρα 11:00, θα γίνει η παρουσίαση της πτυχιακής εργασίας της κας Στέλλας Χαμηλάκη με θέμα «Ομομορφικά κρυπτογραφικά συστήματα», στην αίθουσα Α303 και στον σύνδεσμο http://video.ucnet.uoc.gr/live. Επιβλέπων καθηγητής: Θεόδουλος Γαρεφαλάκης

Προκήρυξη για πρόσληψη ακακαδημαϊκών υποτρόφων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21

Το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, μετά από απόφαση της υπ’ αρ. 162/21-10-2020 (Θέμα 8) Συνέλευσης, προκηρύσσει την πρόσληψη ακαδημαϊκών υποτρόφων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) για τη διδασκαλία των μαθημάτων ΜΕΜ-339 Τεχνική Υποστήριξη  Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και ΜΕΜ290 Αριθμητική Πρόγνωση Καιρού. Γνωστικό Αντικείμενο: Μαθηματική Μετεωρολογία και Ανάλυση Μετεωρολογικών Δεδομένων.

Δείτε το πλήρες κείμενο της προκήρυξης.

Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας ΠΚ στο Ηράκλειο - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΜΕΑ 2020

Ενημερώνουμε τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης που ανήκουν στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία (κινητικά προβλήματα-χρήση αναπηρικού αμαξιδίου) και επιθυμούν βοήθεια μετακίνησης προς και από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ηράκλειο να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας ώστε να δηλώσουν τα στοιχεία τους καθώς και το πρόγραμμα μαθημάτων που πρέπει να ακολουθήσουν.

Η προθεσμία δηλώσεων είναι έως την Τρίτη 27/10/2020 και ώρα 14:00 μ.μ. Υπεύθυνος επικοινωνίας: Κατερίνα Μιχελή Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810394875 και mail επικοινωνίας: student.care@uoc.gr.

Υποστήριξη παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης (ορθή επανάληψη)

Το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, στα πλαίσια δράσης "Υποστήριξη παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης" διοργανώνει:

Α) για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο σεμινάριο με θέμα «Προσαρμογή στη Φοιτητική Ζωή- Απορίες για τα νέα δεδομένα». Το σεμινάριο πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα γίνει σε δυο φάσεις:

 1. Πρώτη συνάντηση: Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 13:00 με 14:30 «Διαχείριση της Φοιτητικής Ζωής».
 2. Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 11:00 με 13:00 «Άγχος Σπουδών».

Όσοι φοιτητές- φοιτήτριες ενδιαφέρονται θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή από το ιδρυματικό τους email στην ηλεκτρονική διεύθυνση student.care@uoc.gr έως και την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020. Όσοι φοιτητές δηλώσουν συμμετοχή θα λάβουν στο ιδρυματικό τους email τις λεπτομέρειες της συνάντησης.

Β) ομάδα παρέμβασης Ηράκλειο με θέμα «Προβληματισμοί για την επαγγελματική επιλογή» Η ομάδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά για 4 συναντήσεις κάθε Δευτέρα και ώρα 11:00 με 12:30. Έναρξη: Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020. Όσοι φοιτητές- φοιτήτριες ενδιαφέρονται θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή από το ιδρυματικό τους email στην ηλεκτρονική διεύθυνση student.care@uoc.gr ως και την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020. Όσοι φοιτητές δηλώσουν συμμετοχή θα λάβουν στο ιδρυματικό τους email τις λεπτομέρειες της συνάντησης.

Σεμινάρια Βιβλιοθήκης για πρωτοετείς φοιτητές

Η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης προσκαλεί του πρωτοετείς φοιτητές του τμήματος στο ενημερωτικό σεμινάριο με τίτλο «Χρήση της Βιβλιοθήκης και των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικα, μέσω της πλατφόρμας Teams. Δείτε το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης.

Επιλογή φοιτητριών/φοιτητών για Πρακτική Άσκηση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-21

16 Οκτωβρίου 2020

Δείτε το πρακτικό της επιλογής φοιτητριών/φοιτητών για Πρακτική Άσκηση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-21, για την περίοδο από 1/12/2020 έως 30/9/2021. Ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 23/10/2020 και ώρα 23:59 με mail (secr@math.uoc.gr) ή εντύπως μέχρι τις 14:00 στη Γραμματεία του Τμήματος.

Υποστήριξη παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, στα πλαίσια δράσης "Υποστήριξη παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης" διοργανώνει:

Α) για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο σεμινάριο με θέμα «Προσαρμογή στη Φοιτητική Ζωή- Απορίες για τα νέα δεδομένα». Το σεμινάριο πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα γίνει σε δυο φάσεις:

 1. Πρώτη συνάντηση: Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 11:00 με 13:00 «Διαχείριση της Φοιτητικής Ζωής».
 2. Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 11:00 με 13:00 «Άγχος Σπουδών».

Όσοι φοιτητές- φοιτήτριες ενδιαφέρονται θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή από το ιδρυματικό τους email στην ηλεκτρονική διεύθυνση student.care@uoc.gr έως και την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020. Όσοι φοιτητές δηλώσουν συμμετοχή θα λάβουν στο ιδρυματικό τους email τις λεπτομέρειες της συνάντησης.

Β) ομάδα παρέμβασης Ηράκλειο με θέμα «Προβληματισμοί για την επαγγελματική επιλογή» Η ομάδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά για 4 συναντήσεις κάθε Δευτέρα και ώρα 11:00 με 12:30. Έναρξη: Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020. Όσοι φοιτητές- φοιτήτριες ενδιαφέρονται θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή από το ιδρυματικό τους email στην ηλεκτρονική διεύθυνση student.care@uoc.gr ως και την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020. Όσοι φοιτητές δηλώσουν συμμετοχή θα λάβουν στο ιδρυματικό τους email τις λεπτομέρειες της συνάντησης.

ΜΕΜ109 Φυσική Ι (Τμήμα Β) και ΜΕΜ280 Φυσική ΙΙ

Η ιστοσελίδα του μαθήματος ΜΕΜ109 Φυσική Ι (Τμήμα Β) είναι η https://sites.google.com/view/mem109physics1-pnkoumantos/home. Η πρώτη διάλεξη θα γίνει την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020, ώρα 11-13 πμ σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα. Παρακαλούνται οι φοιτητές που προτίθενται να παρακολουθήσουν το μάθημα να ακολουθήσουν τις οδηγίες και να συνδεθούν λίγο πριν την έναρξη του μαθήματος μέσω της πλατφόρμας Zoom που θα βρουν στην παραπάνω ιστοσελίδα. Στο εξής όλες οι ανακοινώσεις του μαθήματος θα γίνονται στην παραπάνω ιστοσελίδα την οποίαν παρακαλείστε να παρακολουθείτε τακτικά.

Η ιστοσελίδα του μαθήματος ΜΕΜ280 Φυσική ΙΙ είναι η https://sites.google.com/view/mem280physics2-pnkoumantos/home. Η πρώτη διάλεξη θα γίνει την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020, ώρα 9-11 πμ σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα. Παρακαλούνται οι φοιτητές που προτίθενται να παρακολουθήσουν το μάθημα να ακολουθήσουν τις οδηγίες και να συνδεθούν λίγο πριν την έναρξη του μαθήματος μέσω της πλατφόρμας Zoom που θα βρουν στην παραπάνω ιστοσελίδα. Στο εξής όλες οι ανακοινώσεις του μαθήματος θα γίνονται στην παραπάνω ιστοσελίδα την οποίαν παρακαλείστε να παρακολουθείτε τακτικά.

Έναρξη αιτήσεων σίτισης – στέγασης

Δείτε την ανακοίνωση του Γραφείου Φοιτητικής Μέριμνας σχετικά με την έναρξη υποβολής αιτήσεων σίτισης-στέγασης για νεοεισερχόμενους μεταπτυχιακούς φοιτητές ή υποψήφιους διδάκτορες, ή αθλητές, ή κατηγορίας 5%.

Παράταση αιτήσεων προγράμματος «Δωρεάν Μετακίνησης με το αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου 2020-2021»

Όσοι φοιτητές, είναι δικαιούχοι Εισοδήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), έχουν δικαίωμα να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Δωρεάν Μετακίνησης με το αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου 2020-2021» που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης. Αν επιθυμούν την ένταξη στο πρόγραμμα «Δωρεάν Μετακίνησης», να αποστείλουν το αργότερο ως τις 25 Οκτωβρίου 2020 από το ιδρυματικό τους email το έντυπο έγκρισης ΚΕΑ, αναφέροντας το ονοματεπώνυμό τους και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Κατερίνα Μιχελή, Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810394875 και mail επικοινωνίας: student.care@uoc.gr ή f.merimna-her@admin.uoc.gr

Υπενθύμιση: το έντυπο έγκρισης ΚΕΑ, πρέπει να έχει εκδοθεί το τελευταίο εξάμηνο

Συμμετοχή σε Μάθημα Άλλου Τμήματος Χειμερινού Εξαμήνου 2020-21

Παρακαλώ συνδεθείτε στην παρακάτω φόρμα ώστε να δηλώσετε ποια ή ποιο μαθήμα θέλετε να συμπεριληφθεί στη δήλωσή σας από αυτά που εχουν όριο συμμετοχής. Θα τηρηθεί χρονολογική σειρά καταχώρησης. Αν και εφόσον το όριο συμμετοχής ξεπεραστεί σε κάποιο από τα μαθήματα, αυτό θα αφαιρεθεί από τη λίστα. Αν δεν εχετε αφήσει κενά στη δήλωσή σας, η γραμματεία θα θεωρήσει ότι δεν επιθυμείτε το μάθημα να προστεθεί και δε θα κάνει καμμία πλέον ενέργεια.

https://forms.gle/GTCVZn5EzGr74hPU6

Ενημέρωση φοιτητών/τριων με Αναπηρία (ΦμεΑ) ή Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες (ΦμεΕΕΑ)

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συμβουλετικού Κέντρου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης για τη στήριξη των ΦμεΑ και ΦμεΕΕΑ την οποία παρέχει.

Σειρά προτεραιότητας υποχρεωτικών μαθημάτων, Χειμερινό Εξάμηνο 2020-2021

Δείτε τη σειρά προτεραιότητας των υποχρεωτικών μαθημάτων για τις κατευθύνσεις Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών την οποία και θα ακολουθήσετε κατά την περίοδο δηλώσεων των μαθημάτων στις αρχές Οκτωβρίου.

Δηλώσεις μαθημάτων Χειμερινού Εξαμήνου 2020-21

Οι δηλώσεις Μαθημάτων του Χειμερινού Εξαμήνου του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών θα πραγματοποιηθούν μέσω της υπηρεσίας StudentsWEB, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://student.cc.uoc.gr, από τις 6/10/2020 και ώρα 10:00πμ, έως τις 16/10/2019 και ώρα 15:00.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης για οδηγίες και διευκρινήσεις. Υπενθυμίζουμε ότι για να συνδεθείτε θα χρειαστείτε το ιδρυματικό σας email (mathXXXX@math.uoc.gr ή temXXXX@tem.uoc.gr) και τον κωδικό του.

Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας ΤΜΕΜ

Παρακαλούνται όσοι απόφοιτοι του ΤΜΕΜ επιιθυμούν να συνεχίσουν με μαθήματα (δήλωση ΧΕΙΜ20-21) για την απόκτηση του ΠΠΔΕ να συμπληρώσουν την αίτηση (μορφή doc ή μορφή pdf) και τη δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων (μορφή doc ή μορφή pdf) και να τα αποστείλλουν στο email της Γραμματείας, vlachaki@admin.uoc.gr, έως και 14/10/20.

ΜΕΜ323 Πρακτική Άσκηση στη Διδασκαλία των Μαθηματικών

Το μάθημα ΜΕΜ323 Πρακτική Άσκηση στη Διδάσκαλία των Μαθηματικών λόγω των συνθηκών δε θα πραγματοποιηθεί για το Χειμερινό Εξάμηνο 2020-2021.

Έναρξη διδασκαλίας προπτυχιακών μαθημάτων με φυσική παρουσία

H διδασκαλία των προπτυχιακών μαθημάτων με φυσική παρουσία, όπως φαίνεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα του τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, θα ξεκινήσει από σήμερα, Πέμπτη 1/10/2020, καθως δεν ισχύει πλέον το όριο των 9 ατόμων ανά αίθουσα διδασκαλίας.

Έναρξη διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για σίτιση ή/και στέγαση από τους επιτυχόντες προπτυχιακούς φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021

Ενημερώνουμε τους Επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020 σε Τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης ότι θα έχουν τη δυνατότητα μόνο ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων Σίτισης ή/και Στέγασης για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 από Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι και Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Απαραίτητη προϋπόθεση ο φοιτητής να έχει ολοκληρώσει την εγγραφή - ταυτοποίηση στη Γραμματεία του τμήματος επιτυχίας και τη λήψη από εκεί των έντυπων οδηγιών με τους απαραίτητους κλειδάριθμους. Οι κλειδάριθμοί θα πρέπει να ενεργοποιηθούν στο https://myaccount.uoc.gr, προκειμένου οι αιτούντες να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπο της Φοιτητικής Μέριμνας, από την επόμενη ημέρα της ενεργοποίησης.

Για την ηλεκτρονική αίτηση: οι οδηγίες για τον τρόπο υποβολής, καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να επισυναφθούν βρίσκονται στη διεύθυνση https://www.merimna.uoc.gr/images/Οδηγίες_συμπλήρωσης_αιτήσεων_2020-2021.pdf. Παρακαλείσθε για την προσεκτική ανάγνωση των οδηγιών συμπλήρωσης, πριν την υποβολή της αίτησης. ΠΡΟΣΟΧΗ: τα αρχεία πρέπει να υποβληθούν σε μορφή pdf, μεγέθους έως 5 ΜΒ.

Ολοκλήρωση Εγγραφής Πρωτοετών Φοιτητών 2020-2021 στο Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών

Για να μπορέσει η Γραμματεία του ΤΜΕΜ να προχωρήσει στην ταυτοποίηση και ολοκλήρωση της εγγραφής σας, θα πρέπει να αποστείλετε (upload) υποχρεωτικά τα 5 παρακάτω αρχεία σε μορφή pdf (όριο 4MB/αρχείο) από σήμερα 30/9/2020:

 1. Ηλεκτρονική εγγραφή (από την πλατφόρμα του ΥΠΑΙΘ)
 2. Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
 3. Βεβαίωση Απόδοσης ΑΜΚΑ
 4. Συμπληρωμένη Υπεύθυνη Δήλωση με το γνήσιο της υπογραφής (δείτε την υπεύθυνση δήλωση σε μορφή word, δείτε την υπεύθυνση δήλωση σε μορφή pdf)
 5. Συμπληρωμένη Δήλωση GDPR (δείτε τη δήλωση GDPR σε μορφή word, δείτε τη δήλωση GDPR σε μορφή pdf)

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για την αποστολή:

 1. Ακολουθήστε τον σύνδεσμο http://www.math.uoc.gr/reg20/
 2. Συνδεθείτε με το Κωδικό Υποψηφίου που είχατε κατά τις πανελλήνιες
 3. Στη φόρμα που θα εμφανιστεί ελέγξτε ότι το ονοματεπώνυμο σας είναι σωστό και συμπληρώστε το email σας, όπως το έχετε συμπεριλάβει και στην υπεύθυνση δήλωση
 4. Επιλέξτε τα αποθηκευμένα pdf αρχεία και ανεβάστε τα στις ανάλογες θέσεις
 5. Πατήστε submit εφόσον είστε σίγουροι ότι εχετε ολοκληρώσει σωστά την αποστολή των δικαιολογητικών

Θα σας έρθει email επιβεβαίωσης αποστολής των αρχείων. Η γραμματεία θα ελέγξει τα αρχεία που έχετε στείλει και:

MEM109 Φυσική Ι

Η ιστοσελίδα του μαθήματος Φυσική I ΜΕΜΠΤΟ 109, είναι η https://sites.google.com/site/phoebusrosakis/mem109physics1. Η πρώτη διάλεξη θα γίνει την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, 11-1. Οδηγίες για την σύνδεση μέσω της πλατφόρμας zoom θα αναρτηθούν σύντομα στην παραπάνω ιστοσελίδα. Το μάθημα θα είναι χωρισμένο σε δύο τμήματα. Παρακαλούνται οι φοιτητές και των δύο τμημάτων που προτίθενται να παρακολουθήσω το μάθημα να ακολουθήσουν τις οδηγίες και να συνδεθούν λίγο πριν την έναρξη του μαθήματος. Από δω και στο εξής όλες οι ανακοινώσεις του μαθήματος θα γίνονται στην παραπάνω ιστοσελίδα την οποίαν παρακαλείστε να παρακολουθείτε τακτικά.

Πρόγραμμα μαθημάτων, Χειμερινό Εξάμηνο 2020-21 (ενημέρωση)

Δείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων για το Χειμερινό Εξάμηνο 2020-21.

Πληροφορίες για τους πρωτοετείς φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (ενημέρωση)

Μετά την ηλεκτρονική εγγραφή στην πλατφόρμα του Υπουργείου (22-29/9/20) (παρακαλούμε να αποθηκεύσετε το σχετικό pdf) και σε ημερομηνίες που θα ορίσει και θα ανακοινώσει το Τμήμα την επόμενη εβδομάδα, οι πρωτοετείς θα οριστικοποιήσουν την εγγραφή τους διαδικτυακά (θα δοθούν σχετικές οδηγίες), λαμβάνοντας κωδικούς, Αρ. Μητρώου και βεβαιώσεις εγγραφής από τη Γραμματεία.

Ιστοσελίδες των 4 υποχρεωτικών μαθημάτων (εναρξη μαθημάτων εξ αποστάσεως 28/9/2020):

Διαβάστε επίσης το ενημερωτικό σημείωμα της επιτροπής σπουδών του Τμήματος σχετικά με το πρόγραμμα μαθημάτων, τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών και τον Οδηγό Σπουδών του Τμήματος.

Έναρξη μαθημάτων με διδάσκοντες υπό το καθεστώς Απόκτησης Διδακτικής Εμπειρίας

Τα παρακάτω μαθήματα θα ξεκινήσουν μετά την 1η Οκτωβρίου 2020, και σύμφωνα το ωρολόγο πρόγραμμα. Περισσότερες πληροφορίες στις σελίδες των διδασκόντων

Για το μάθημα ΜΕΜ 280 Φυσική ΙΙ θα υπάρξει ανακοίνωση για την έναρξή του.

ΜΕΜ 272 ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ

Το εξ αποστάσεως μάθημα ΜΕΜ 272 Σ.Δ.Ε. θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας Zoom και θα ξεκινήσει στις 30.09.2020. Για τις επόμενες 7 εβδομάδες (αν δεν θα υπάρχει καινούργια ανακοίνωση) θα ισχύει το εξής:

Κάθε Τετάρτη το μάθημα θα ξεκινάει στις 9:00 ακριβώς και η σύνδεση θα γίνεται μεσω του URL https://us02web.zoom.us/j/86433871880?pwd=aXE5STMwZHR2NXVYaklaYVdIUE1uQT09, με Passcode cpy6ci. Η δευτερη ώρα του μαθήματος της (κάθε) Τετάρτης θα ξεκινάει στις 10:00 ακριβώς και η σύνδεση θα γίνεται μεσω του URL https://us02web.zoom.us/j/83715219737?pwd=NzBsWW5oc1JZVER0VGowRWdUQS9Rdz09, με Passcode 144hgG

Παρομοίως, κάθε Παρασκευή το μάθημα θα ξεκινάει στις 9:00 ακριβώς και η σύνδεση θα γίνεται μεσω του URL https://us02web.zoom.us/j/81617802299?pwd=K015aVNnUkVtOVBQdUtxQjhqbHpCUT09, με Passcode 818PW6. Η δευτερη ώρα του μαθήματος της (κάθε) Παρασκευής θα ξεκινάει στις 10:00 ακριβώς και η σύνδεση θα γίνεται μεσω του URL https://us02web.zoom.us/j/86193627359?pwd=SmxUQUtoU1E1RS9vL2F1TCtNZncrQT09, με Passcode 9BigN3

MEM 101 - ΑΠΕΙΡΟΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΟΣ Ι, ΤΜΗΜΑ Β (επώνυμο που λήγει σε Με και μετά - λεξικογραφικά)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ

Επειδή η εγγραφή σας εξαρτάται εν πολλοίς από το Υπουργείο, η εγγραφή σας δεν θα έχη ολοκληρωθή μέχρι και την πρώτη εβδομάδα των μαθημάτων (28 Σεπτ.- 2 Οκτ.). Κατά το διάστημα αυτό συνιστώ τα εξής:

 1. Να αποκτήσετε (“κατεβάσετε” από το διαδίκτυο) το βιβλίο αναφοράς του μαθήματος https://myria.math.aegean.gr/~atsol/newpage/digitizations/books/ApeirostikosLogismos-SPixwridis.pdf
 2. Να προσπαθήσετε να απαντήσετε τις ασκήσεις στο συνημμένο αρχείο, που περιγράφουν τις κύριες προαπαιτούμενες γνώσεις που υποτεθούν γνωστές στο μάθημα. Εάν συναντήσετε δυσκολίες, ξαναδιαβάστε την ύλη που απαιτείται από τα βιβλία του Γυμνασίου και Λυκείου - που ήδη έχετε. Ειδικά για τις Ασκήσεις που χρησιμοποιούν "Μαθηματική Επαγωγή" - η οποία δεν έχει διδαχθή σε πολλά Λύκεια - αφήστε τις να τις δούμε μαζύ.
 3. Αν τα παραπάνω σας αφήσουν χρόνο, αρχίσετε να διαβάζετε το βιβλίο, Κεφάλαιο 1.

Ο διδάσκων,
Θανάσης Φειδάς

ΜΕΜ279 Εισαγωγή στην Ακουστική Ωκεανογραφία

To μάθημα «Εισαγωγή στην Ακουστική Ωκεανογραφία» ξεκινά την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου με μαγνητοσκοπημένες διαλέξεις που θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του μαθήματος www.math.uoc.gr/~taroud/ocean2020.htm.

Ειδικά την Τρίτη 29/09, θα γίνει μια παρουσίαση του μαθήματος καθώς και του τρόπου διδασκαλίας και εξέτασης του. Η παρουσίαση θα είναι διαθέσιμη από τις 11:00 το πρωι της Τρίτης που σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα είναι η έναρξη του διώρου των παραδόσεων. Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές καλούνται στο μέλλον να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του μαθήματος.

ΜΕΜ311 Αγγλική Ορολογία Ι

Οι φοιτητές που θέλουν να παρακολουθήσουν το μάθημα Αγγλική Ορολογία 1 παρακαλούνται να στείλουν ένα mail επικοινωνίας στο email της διδάσκουσας, Μαρίας Κουτράκη, koutraki@uoc.gr, μέχρι τη Δευτέρα 28/09/2020 για να μπορέσουν να συνδεθούν στο πρώτο μάθημα της Τρίτης 29/09/2020, 11.00-13.00 μέσω Webex. To blog του μαθήματος είναι https://englishformaths.wordpress.com.

Πληροφορίες για τους πρωτοετείς φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (ενημέρωση)

Μετά την ηλεκτρονική εγγραφή στην πλατφόρμα του Υπουργείου (22-29/9/20) (παρακαλούμε να αποθηκεύσετε το σχετικό pdf) και σε ημερομηνίες που θα ορίσει και θα ανακοινώσει το Τμήμα την επόμενη εβδομάδα, οι πρωτοετείς θα οριστικοποιήσουν την εγγραφή τους διαδικτυακά (θα δοθούν σχετικές οδηγίες), λαμβάνοντας κωδικούς, Αρ. Μητρώου και βεβαιώσεις εγγραφής από τη Γραμματεία.

Ιστοσελίδες των 4 υποχρεωτικών μαθημάτων (εναρξη μαθημάτων εξ αποστάσεως 28/9/2020):

Διαβάστε επίσης το ενημερωτικό σημείωμα της επιτροπής σπουδών του Τμήματος σχετικά με το πρόγραμμα μαθημάτων, τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών και τον Οδηγό Σπουδών του Τμήματος.

MEM109 Φυσική Ι

Το πρώτο εξ αποστάσεως μάθημα θα γίνει την Πέμπτη 1/10/2020 αντί 28/9/20. Το link του μαθήματος θα ανακοινωθεί μέσα στην αρχή της εβδομάδας.

Παρουσίαση πτυχιακής εργασίας Ιορδάνη Τσελεπίδη

Τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020, και ώρα 15:00, θα γίνει η παρουσίαση της πτυχιακής εργασίας του κ. Ιορδάνη Τσελεπίδη με θέμα «Αλγεβρικές εκδοχές των θεωρημάτων Mayer-Vietoris και Künneth και τοπολογικές εφαρμογές αυτών», στην αίθουσα Α303 και στον σύνδεσμο http://video.ucnet.uoc.gr/live. Επιβλέπων καθηγητής: Δημήτρης Νταής.

MEM242 Θεωρία Συνόλων

Δείτε τον σύνδεσμο http://users.math.uoc.gr/~mlydakis/2020-21/MEM242/main.html για μια ανακοίνωση σχετικά με το μάθημα.

Προσφερόμενα μαθήματα άλλων τμημάτων, Χειμερινό εξάμηνο 2020-21

Δείτε τα προσφερόμενα μαθήματα από άλλα τμήματα για το Χειμερινό Εξάμηνο 2020-2021. Όσα δεν βλέπετε στην εφαρμογή Student Web κατά την περίοδο δηλώσεων θα εμφανιστούν σταδιακά, αμέσως μόλις ενεργοποιηθούν από τις εκάστοτε γραμματείες των άλλων τμημάτων. Οι πίνακες "Παιδαγωγικά Μαθήματα & άλλα Προσφερόμενα στη ΣΘΕΤΕ" και του Οικονομικού αφορούν στους φοιτητές 5ου εξαμήνου και πάνω. Όπου αναφέρεται αριθμός φοιτητών που επιτρέπεται να παρακολουθήσουν μάθημα, θα γίνεται εγγραφη σε σχετική λίστα on-line, που θα ανακοινωθεί, και θα είναι διαθέσιμη όταν θα ανοίξουν και οι ηλεκτρονικές δηλώσεις. Τα μαθήματα από το CSD που έχουν προαπαιτούμενα θα δηλωθούν από τη γραμματεία εφόσον ελέγξει την καρτέλα σας.

Εγγραφές των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 με την ειδική κατηγορία των Αλλοδαπών-Αλλογενών αποφοίτων λυκείων εκτός ΕΕ και αποφοίτων λυκείων ή αντιστοίχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε

Λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας covid19, οι υποψήφιοι φοιτητές που βρίσκονται στην Κύπρο και δεν υπάρχει η δυνατότητα της αυτοπρόσωπης παρουσίας ή εξουσιοδότησης εγγραφής στις προκαθορισμένες ημερομηνίες του Υπουργείου Παιδείας (23-30/9/20), μπορούν να στείλουν τη συνημμένη αίτηση/εξουσιοδότηση προς την αντίστοιχη Γραμματεία της Κατεύθυνσης Εισαγωγής τους μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (Ταυτότητα ή Διαβατήριο, Κάρτα Ασφάλισης, Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 παρ. 4 Ν. 1599/86 με το κείμενο που αναφέρει το υπουργείο παιδείας στην σχετική εγκύκλιο εγγραφής (Φ. 152/126892/A5), στη δ/νση της Γραμματείας info@math.uoc.gr, ώστε να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους. Ταυτόχρονα πρέπει να σταλούν με συστημένο ταχυδρομείο στη Δ/νση του Τμήματος όλα τα δικαιολογητικά όπως ορίζει το Φ.Ε.Κ του Υπουργείου Παιδείας με αρ. Πρωτόκολλου Φ. 152/126892/A5.

Επισημαίνεται, ότι θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος Αποστολής και Παραλαβής των δικαιολογητικών. Όταν παραλειφθούν τα δικαιολογητικά, η Γραμματεία του Τμήματος θα προχωρήσει στον απαραίτητο έλεγχο. Όσοι φοιτητές βρίσκονται ή θα βρεθούν το επόμενο διάστημα στο Ηράκλειο μπορούν να προσέρχονται στη Γραμματεία καθημερινά από τις 11:00 π.μ έως 13:00 μ.μ. προκειμένου να ολοκληρώσουν την Εγγραφή τους.

Αναβολή προπτυχιακών μαθημάτων με φυσική παρουσία

Ύστερα από απόφαση του κοσμήτορα της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, η διδασκαλία των προπτυχιακών μαθημάτων με φυσική παρουσία, όπως φαίνεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα του τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, θα ξεκινήσει μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για το νομό Ηρακλείου, δηλαδή μετά τις 30 Σεπτεμβρίου 2020. Τα μαθήματα τα οποία γίνονται εξ αποστάσεως θα ξεκινήσουν κανονικά, τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020.

Ανακοίνωση για το μάθημα Ανάλυση Ι, Τμήμα Α

Διαβάστε την ανακοίνωση για το μάθημα Ανάλυση Ι (Τμήμα Α), με διδάσκοντα τον κ. Αχιλλέα Τερτίκα.

Πρόγραμμα μαθημάτων, Χειμερινό Εξάμηνο 2020-21

Δείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων για το Χειμερινό Εξάμηνο 2020-21.

Πληροφορίες για τους πρωτοετείς φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών

Διαβάστε το ενημερωτικό σημείωμα της επιτροπής σπουδών του Τμήματος σχετικά με το πρόγραμμα μαθημάτων, τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών και τον Οδηγό Σπουδών του Τμήματος.

Ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Δείτε την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΜΕΜ 231 Διαφορική Γεωμετρία

Παρακαλούνται οι φοιτητές που σκοπεύουν να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία το μάθημα ΜΕΜ 231 Διαφορική Γεωμετρία κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2010-21 να το δηλώσουν στον διδάσκονται στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση athanako@uoc.gr.

ΜΕΜ214 Πραγματική Ανάλυση

Παρακαλούνται οι προπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία το προπτυχιακό μάθημα Πραγματική Ανάλυση, να επικοινωνήσουν με τον διδάσκοντα κ. Φραντζικινάκη, στο email frantzikinakis@gmail.com, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών 2020 (ενημέρωση)

Ενημερώνουμε τους πρωτοετείς φοιτητές ότι οι προεγγραφές τους θα γίνουν ηλεκτρονικά σε ημερομηνίες που θα ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 28 Σεπτεμβρίου 2020 (πιθανότατα εξ αποστάσεως, θα υπάρξει ανακοίνωση από το Τμήμα).

Μετά την ηλεκτρονική εγγραφή (παρακαλούμε να αποθηκεύσετε το σχετικό pdf) και σε ημερομηνίες που θα ορίσει και θα ανακοινώσει το Τμήμα, οι πρωτοετείς θα οριστικοποιήσουν την εγγραφή τους διαδικτυακά (θα δοθούν σχετικές οδηγίες), λαμβάνοντας κωδικούς, Αρ. Μητρώου και βεβαιώσεις εγγραφής από τη Γραμματεία.

Ενημερώνουμε επίσης τους πρωτοετείς φοιτητές σχετικά με τις αιτήσεις για Σίτιση και Στέγαση ότι οι ημερομηνίες κατάθεσης των αιτήσεων θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα του Γραφείου Φοιτητικής Μέριμνας. Στην παραπάνω ιστοσελίδα θα μπορείτε να δείτε επίσης τα απαραίτητα δικαιολογητικά καθώς και τις ανακοινώσεις με τις οδηγίες για την σωστή κατάθεση της αίτησης των φοιτητών. Οι προθεσμίες ίσως είναι παράλληλες με τις ημερομηνίες των έγγραφών στις γραμματείες των Τμημάτων της ΣΘΕΤΕ.

Όσοι πρωτοετείς φοιτητές, είναι δικαιούχοι Εισοδήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), έχουν δικαίωμα να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Δωρεάν Μετακίνησης με το αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλειου 2020-2021» που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης. Αν επιθυμούν την ένταξη στο πρόγραμμα «Δωρεάν Μετακίνησης» , να αποστείλουν το αργότερο ως τις 30 Σεπτεμβρίου από το ιδρυματικό τους mail το έντυπο έγκρισης ΚΕΑ στο f.merimna-her@admin.uoc.gr.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους για να μπορούν να κάνουν αίτηση για παροχές.

Έναρξη μαθημάτων Χειμερινού Εξαμήνου 2020-21

Μετά από απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος, τα προπτυχιακά και τα μεταπτυχιακά μαθήματα του Χειμερινού Εξαμήνου 2020-21 θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020.

Αποτελέσματα αξιολόγησης αιτήσεων για τη χορήγηση υποτροφιών από χορηγία ΑΔΜΗΕ ΑΕ, ακαδ.έτους 2019-20

Στον σύνδεσμο http://www.sse.uoc.gr/news/872020.html θα βρείτε τα αποτελέσματα αξιολόγησης των αιτήσεων για τη χορήγηση των υποτροφιών από χορηγία του ΑΔΜΗΕ ΑΕ, ακαδ. έτους 2019-20. Η περίοδος ενστάσεων διαρκεί 10 ημέρες και λήγει 28/9/2020.

Εκδήλωση ενημέρωσης για την Ένωση Αναλογιστών Ελλάδος

Την Πέμπτη 24/9/2020 πραγματοποιείται διαδικτυακά ενημερωτική εκδήλωση που αφορά την Πιστοποίηση και το επάγγελμα του Αναλογιστή, και κλήρωση για τα δίδακτρα ενός μαθήματος για έναν τυχερό. Προϋπόθεση είναι οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο info@actuaries.org.gr. Δείτε την πρόσκληση της εκδήλωσης και το δελτίο τύπου του Πρόεδρου της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος, κ. Βασιλείου Αγγέλου.

Προκήρυξη "Βραβεία για Διακεκριμένους Νέους Επιστήμονες" του Ιδρύματος Μποδοσάκη (υπενθύμιση)

Με τα βραβεία αυτά, το ΄Ιδρυμα επιδιώκει να ενισχύσει το δημιουργικό έργο των νέων Ελλήνων Επιστημόνων, να ανταμείψει τη συνεπή και συνεχή προσπάθειά τους για την προαγωγή της επιστήμης, να τιμήσει το ηθικό τους ανάστημα και να συμβάλει στη δημιουργία σωστών προτύπων στην ελληνική κοινωνία.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το έτος 2021, θα χορηγήσει τέσσερα (4) Βραβεία, έκαστο ύψους είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, και συγκεκριμένα ένα (1) βραβείο ανά επιστημονικό τομέα, στους ακόλουθους επιστημονικούς τομείς:

Δείτε την σχετική προκήρυξη http://www.sse.uoc.gr/files/items/1/1793/prokiryxi_2021.pdf

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΄Ιδρυμα Μποδοσάκη, τηλ. +30.210.722.32.44 (ώρες γραφείου), e-mail: prizes@bodossaki.gr.

ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ
Μουρούζη 14, 106 74 Aθήνα
Τηλ. 210-7223244
Κιν. 694 1538 533
tagaloglou@bodossaki.gr
www.bodossaki.gr
Find us www.facebook.com/bodossakifoundation

Προθεσμία Υποβολής Υποψηφιοτήτων: 30 Σεπτεμβρίου 2020

 

Ακαδημαϊκό έτος 2019-20 →