Νέα & Ανακοινώσεις

 

Ακαδημαϊκό έτος 2019-20 →

ΜΕΜ279 Εισαγωγή στην Ακουστική Ωκεανογραφία

To μάθημα «Εισαγωγή στην Ακουστική Ωκεανογραφία» ξεκινά την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου με μαγνητοσκοπημένες διαλέξεις που θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του μαθήματος www.math.uoc.gr/~taroud/ocean2020.htm.

Ειδικά την Τρίτη 29/09, θα γίνει μια παρουσίαση του μαθήματος καθώς και του τρόπου διδασκαλίας και εξέτασης του. Η παρουσίαση θα είναι διαθέσιμη από τις 11:00 το πρωι της Τρίτης που σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα είναι η έναρξη του διώρου των παραδόσεων. Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές καλούνται στο μέλλον να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του μαθήματος.

ΜΕΜ311 Αγγλική Ορολογία Ι

Οι φοιτητές που θέλουν να παρακολουθήσουν το μάθημα Αγγλική Ορολογία 1 παρακαλούνται να στείλουν ένα mail επικοινωνίας στο email της διδάσκουσας, Μαρίας Κουτράκη, koutraki@uoc.gr, μέχρι τη Δευτέρα 28/09/2020 για να μπορέσουν να συνδεθούν στο πρώτο μάθημα της Τρίτης 29/09/2020, 11.00-13.00 μέσω Webex. To blog του μαθήματος είναι https://englishformaths.wordpress.com.

Πληροφορίες για τους πρωτοετείς φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (ενημέρωση)

Μετά την ηλεκτρονική εγγραφή στην πλατφόρμα του Υπουργείου (22-29/9/20) (παρακαλούμε να αποθηκεύσετε το σχετικό pdf) και σε ημερομηνίες που θα ορίσει και θα ανακοινώσει το Τμήμα την επόμενη εβδομάδα, οι πρωτοετείς θα οριστικοποιήσουν την εγγραφή τους διαδικτυακά (θα δοθούν σχετικές οδηγίες), λαμβάνοντας κωδικούς, Αρ. Μητρώου και βεβαιώσεις εγγραφής από τη Γραμματεία.

Ιστοσελίδες των 4 υποχρεωτικών μαθημάτων (εναρξη μαθημάτων εξ αποστάσεως 28/9/2020):

Διαβάστε επίσης το ενημερωτικό σημείωμα της επιτροπής σπουδών του Τμήματος σχετικά με το πρόγραμμα μαθημάτων, τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών και τον Οδηγό Σπουδών του Τμήματος.

MEM109 Φυσική Ι

Το πρώτο εξ αποστάσεως μάθημα θα γίνει την Πέμπτη 1/10/2020 αντί 28/9/20. Το link του μαθήματος θα ανακοινωθεί μέσα στην αρχή της εβδομάδας.

Παρουσίαση πτυχιακής εργασίας Ιορδάνη Τσελεπίδη

Τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020, και ώρα 15:00, θα γίνει η παρουσίαση της πτυχιακής εργασίας του κ. Ιορδάνη Τσελεπίδη με θέμα «Αλγεβρικές εκδοχές των θεωρημάτων Mayer-Vietoris και Künneth και τοπολογικές εφαρμογές αυτών», στην αίθουσα Α303 και στον σύνδεσμο http://video.ucnet.uoc.gr/live. Επιβλέπων καθηγητής: Δημήτρης Νταής.

MEM242 Θεωρία Συνόλων

Δείτε τον σύνδεσμο http://users.math.uoc.gr/~mlydakis/2020-21/MEM242/main.html για μια ανακοίνωση σχετικά με το μάθημα.

Προσφερόμενα μαθήματα άλλων τμημάτων, Χειμερινό εξάμηνο 2020-21

Δείτε τα προσφερόμενα μαθήματα από άλλα τμήματα για το Χειμερινό Εξάμηνο 2020-2021. Όσα δεν βλέπετε στην εφαρμογή Student Web κατά την περίοδο δηλώσεων θα εμφανιστούν σταδιακά, αμέσως μόλις ενεργοποιηθούν από τις εκάστοτε γραμματείες των άλλων τμημάτων. Οι πίνακες "Παιδαγωγικά Μαθήματα & άλλα Προσφερόμενα στη ΣΘΕΤΕ" και του Οικονομικού αφορούν στους φοιτητές 5ου εξαμήνου και πάνω. Όπου αναφέρεται αριθμός φοιτητών που επιτρέπεται να παρακολουθήσουν μάθημα, θα γίνεται εγγραφη σε σχετική λίστα on-line, που θα ανακοινωθεί, και θα είναι διαθέσιμη όταν θα ανοίξουν και οι ηλεκτρονικές δηλώσεις. Τα μαθήματα από το CSD που έχουν προαπαιτούμενα θα δηλωθούν από τη γραμματεία εφόσον ελέγξει την καρτέλα σας.

Εγγραφές των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 με την ειδική κατηγορία των Αλλοδαπών-Αλλογενών αποφοίτων λυκείων εκτός ΕΕ και αποφοίτων λυκείων ή αντιστοίχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε

Λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας covid19, οι υποψήφιοι φοιτητές που βρίσκονται στην Κύπρο και δεν υπάρχει η δυνατότητα της αυτοπρόσωπης παρουσίας ή εξουσιοδότησης εγγραφής στις προκαθορισμένες ημερομηνίες του Υπουργείου Παιδείας (23-30/9/20), μπορούν να στείλουν τη συνημμένη αίτηση/εξουσιοδότηση προς την αντίστοιχη Γραμματεία της Κατεύθυνσης Εισαγωγής τους μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (Ταυτότητα ή Διαβατήριο, Κάρτα Ασφάλισης, Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 παρ. 4 Ν. 1599/86 με το κείμενο που αναφέρει το υπουργείο παιδείας στην σχετική εγκύκλιο εγγραφής (Φ. 152/126892/A5), στη δ/νση της Γραμματείας info@math.uoc.gr, ώστε να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους. Ταυτόχρονα πρέπει να σταλούν με συστημένο ταχυδρομείο στη Δ/νση του Τμήματος όλα τα δικαιολογητικά όπως ορίζει το Φ.Ε.Κ του Υπουργείου Παιδείας με αρ. Πρωτόκολλου Φ. 152/126892/A5.

Επισημαίνεται, ότι θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος Αποστολής και Παραλαβής των δικαιολογητικών. Όταν παραλειφθούν τα δικαιολογητικά, η Γραμματεία του Τμήματος θα προχωρήσει στον απαραίτητο έλεγχο. Όσοι φοιτητές βρίσκονται ή θα βρεθούν το επόμενο διάστημα στο Ηράκλειο μπορούν να προσέρχονται στη Γραμματεία καθημερινά από τις 11:00 π.μ έως 13:00 μ.μ. προκειμένου να ολοκληρώσουν την Εγγραφή τους.

Αναβολή προπτυχιακών μαθημάτων με φυσική παρουσία

Ύστερα από απόφαση του κοσμήτορα της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, η διδασκαλία των προπτυχιακών μαθημάτων με φυσική παρουσία, όπως φαίνεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα του τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, θα ξεκινήσει μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για το νομό Ηρακλείου, δηλαδή μετά τις 30 Σεπτεμβρίου 2020. Τα μαθήματα τα οποία γίνονται εξ αποστάσεως θα ξεκινήσουν κανονικά, τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020.

Ανακοίνωση για το μάθημα Ανάλυση Ι, Τμήμα Α

Διαβάστε την ανακοίνωση για το μάθημα Ανάλυση Ι (Τμήμα Α), με διδάσκοντα τον κ. Αχιλλέα Τερτίκα.

Πρόγραμμα μαθημάτων, Χειμερινό Εξάμηνο 2020-21

Δείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων για το Χειμερινό Εξάμηνο 2020-21.

Πληροφορίες για τους πρωτοετείς φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών

Διαβάστε το ενημερωτικό σημείωμα της επιτροπής σπουδών του Τμήματος σχετικά με το πρόγραμμα μαθημάτων, τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών και τον Οδηγό Σπουδών του Τμήματος.

Ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Δείτε την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΜΕΜ 231 Διαφορική Γεωμετρία

Παρακαλούνται οι φοιτητές που σκοπεύουν να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία το μάθημα ΜΕΜ 231 Διαφορική Γεωμετρία κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2010-21 να το δηλώσουν στον διδάσκονται στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση athanako@uoc.gr.

ΜΕΜ214 Πραγματική Ανάλυση

Παρακαλούνται οι προπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία το προπτυχιακό μάθημα Πραγματική Ανάλυση, να επικοινωνήσουν με τον διδάσκοντα κ. Φραντζικινάκη, στο email frantzikinakis@gmail.com, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών 2020 (ενημέρωση)

Ενημερώνουμε τους πρωτοετείς φοιτητές ότι οι προεγγραφές τους θα γίνουν ηλεκτρονικά σε ημερομηνίες που θα ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 28 Σεπτεμβρίου 2020 (πιθανότατα εξ αποστάσεως, θα υπάρξει ανακοίνωση από το Τμήμα).

Μετά την ηλεκτρονική εγγραφή (παρακαλούμε να αποθηκεύσετε το σχετικό pdf) και σε ημερομηνίες που θα ορίσει και θα ανακοινώσει το Τμήμα, οι πρωτοετείς θα οριστικοποιήσουν την εγγραφή τους διαδικτυακά (θα δοθούν σχετικές οδηγίες), λαμβάνοντας κωδικούς, Αρ. Μητρώου και βεβαιώσεις εγγραφής από τη Γραμματεία.

Ενημερώνουμε επίσης τους πρωτοετείς φοιτητές σχετικά με τις αιτήσεις για Σίτιση και Στέγαση ότι οι ημερομηνίες κατάθεσης των αιτήσεων θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα του Γραφείου Φοιτητικής Μέριμνας. Στην παραπάνω ιστοσελίδα θα μπορείτε να δείτε επίσης τα απαραίτητα δικαιολογητικά καθώς και τις ανακοινώσεις με τις οδηγίες για την σωστή κατάθεση της αίτησης των φοιτητών. Οι προθεσμίες ίσως είναι παράλληλες με τις ημερομηνίες των έγγραφών στις γραμματείες των Τμημάτων της ΣΘΕΤΕ.

Όσοι πρωτοετείς φοιτητές, είναι δικαιούχοι Εισοδήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), έχουν δικαίωμα να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Δωρεάν Μετακίνησης με το αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλειου 2020-2021» που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης. Αν επιθυμούν την ένταξη στο πρόγραμμα «Δωρεάν Μετακίνησης» , να αποστείλουν το αργότερο ως τις 30 Σεπτεμβρίου από το ιδρυματικό τους mail το έντυπο έγκρισης ΚΕΑ στο f.merimna-her@admin.uoc.gr.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους για να μπορούν να κάνουν αίτηση για παροχές.

Έναρξη μαθημάτων Χειμερινού Εξαμήνου 2020-21

Μετά από απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος, τα προπτυχιακά και τα μεταπτυχιακά μαθήματα του Χειμερινού Εξαμήνου 2020-21 θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020.

Αποτελέσματα αξιολόγησης αιτήσεων για τη χορήγηση υποτροφιών από χορηγία ΑΔΜΗΕ ΑΕ, ακαδ.έτους 2019-20

Στον σύνδεσμο http://www.sse.uoc.gr/news/872020.html θα βρείτε τα αποτελέσματα αξιολόγησης των αιτήσεων για τη χορήγηση των υποτροφιών από χορηγία του ΑΔΜΗΕ ΑΕ, ακαδ. έτους 2019-20. Η περίοδος ενστάσεων διαρκεί 10 ημέρες και λήγει 28/9/2020.

Εκδήλωση ενημέρωσης για την Ένωση Αναλογιστών Ελλάδος

Την Πέμπτη 24/9/2020 πραγματοποιείται διαδικτυακά ενημερωτική εκδήλωση που αφορά την Πιστοποίηση και το επάγγελμα του Αναλογιστή, και κλήρωση για τα δίδακτρα ενός μαθήματος για έναν τυχερό. Προϋπόθεση είναι οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο info@actuaries.org.gr. Δείτε την πρόσκληση της εκδήλωσης και το δελτίο τύπου του Πρόεδρου της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος, κ. Βασιλείου Αγγέλου.

Προκήρυξη "Βραβεία για Διακεκριμένους Νέους Επιστήμονες" του Ιδρύματος Μποδοσάκη (υπενθύμιση)

Με τα βραβεία αυτά, το ΄Ιδρυμα επιδιώκει να ενισχύσει το δημιουργικό έργο των νέων Ελλήνων Επιστημόνων, να ανταμείψει τη συνεπή και συνεχή προσπάθειά τους για την προαγωγή της επιστήμης, να τιμήσει το ηθικό τους ανάστημα και να συμβάλει στη δημιουργία σωστών προτύπων στην ελληνική κοινωνία.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το έτος 2021, θα χορηγήσει τέσσερα (4) Βραβεία, έκαστο ύψους είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, και συγκεκριμένα ένα (1) βραβείο ανά επιστημονικό τομέα, στους ακόλουθους επιστημονικούς τομείς:

Δείτε την σχετική προκήρυξη http://www.sse.uoc.gr/files/items/1/1793/prokiryxi_2021.pdf

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΄Ιδρυμα Μποδοσάκη, τηλ. +30.210.722.32.44 (ώρες γραφείου), e-mail: prizes@bodossaki.gr.

ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ
Μουρούζη 14, 106 74 Aθήνα
Τηλ. 210-7223244
Κιν. 694 1538 533
tagaloglou@bodossaki.gr
www.bodossaki.gr
Find us www.facebook.com/bodossakifoundation

Προθεσμία Υποβολής Υποψηφιοτήτων: 30 Σεπτεμβρίου 2020

 

Ακαδημαϊκό έτος 2019-20 →