Νέα & Ανακοινώσεις

 

Ακαδημαϊκό έτος 2021-22 →

Ανακοίνωση του τμήματος σχετικά με το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας Γεώργιου Θεοδώρου

Την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 15:00, στην αίθουσα E324, θα γίνει η παρουσίαση της μεταπτυχιακής εργασίας του κ. Γεώργιου Θεοδώρου με θέμα «Δυναμική Σολιτονίων σε Αντισιδηρομαγνήτες».
Επιβλέπων: Σταύρος Κομηνέας.

Πρακτική Άσκηση 2022-2023 - Ανακοίνωση για έναρξη Αιτήσεων (2η)

Υπάρχουν 8 διαθέσιμες θέσεις για πραγματοποίηση τρίμηνης Πρακτικής Άσκησης για την περίοδο 1/4/2023-30/9/2023. Οι ενδιαφερόμενοι για πρακτική άσκηση παρακαλούνται να κάνουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά και να συμπληρώσουν τις πληροφορίες που θα βρουν στον σύνδεσμο

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdLIvfh0VHyqZoMN7iFG4FqT2EwitvxUO9gA_2QPp8k9e05fQ/viewform

μέχρι και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 23:59. Δείτε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης. Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι θα γίνει ενημέρωση από την Επιστημονικά Υπεύθυνη την Τρίτη 7/2 στις 5 μμ μέσω ΖΟΟΜ, στο https://uoc-gr.zoom.us/j/85654218138.

Επισκέψεις σχολείων

Την ερχόμενη εβδομάδα, από την Τρίτη 31 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις Λυκείων (Β’ και Γ’ Λυκείου) για γνωριμία με το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κάποιες ομιλίες μαθηματικού περιεχομένου, ξενάγηση στο κτίριο και επίλυση μαθηματικών γρίφων.

Παρακαλούνται προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί φοιτητές που επιθυμούν να βοηθήσουν εθελοντικά, κυρίως στο μέρος που αφορά τους μαθηματικούς γρίφους, να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά με την κ. Τζανάκη (etzanaki@uoc.gr).

Προκήρυξη Κινητικότητας Διδακτικού Προσωπικού για Επιμόρφωση στο Εξωτερικό στο Πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+, για το ακαδημαϊκό έτοε 2022-23

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της προκήρυξης. Προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών, 03/02/2023.Τα απαραίτητα έντυπα διατίθενται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://www.uoc.gr/intrel/staff/dioik-texn/107-proswpiko.

PhD Scholarship in Fluid Dynamics at the University of Louvain

Δείτε το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης υποβολής υποψηφιοτήτων για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο University of Louvain, Institute of Mechanics, Materials & Civil Engineering, Multi-phase and Reacting Flows Group. Δείτε πληροφορίες για τις δραστηριότητες της ερευνητικής ομάδας Multi-phase and Reacting Flows Group στη διεύθυνση https://sites.google.com/site/mvpapalexandris/.

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας Μιχαήλ Αρβανιτάκη

Την Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 13:15, στην αίθουσα A302, θα γίνει η παρουσίαση της μεταπτυχιακής εργασίας του κ. Μιχαήλ Αρβανιτάκη με θέμα «Το θεώρημα Fatou».
Επιβλέπων: Μιχαήλ Παπαδημητράκης.

Ανακοίνωση προγράμματος χορήγησης υποτροφιών ΙΚΥ για διδακτορικές σπουδές στο Ε.Π.Ι. Φλωρεντίας, ακαδ.έτους 2023-2024

Αποστέλλουμε, συνημμένα, έγγραφο για την ανακοίνωση του Προγράμματος χορήγησης υποτροφιών του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών για πραγματοποίηση διδακτορικών σπουδών στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, ακαδημαϊκού έτους 2023-2024. Επισυνάπτεται και η σχετική προκήρυξη.

Πρόγραμμα εξεταστικής Χειμερινού Εξαμήνου 2022-23 για τα Ιδρυματικά Μαθήματα για την Επιχειρηματικότητα

Δείτε το πρόγραμμα εξεταστικής Χειμερινού Εξαμήνου 2022-23 για τα Ιδρυματικά Μαθήματα για την Επιχειρηματικότητα.

Πρόσκληση σε Δημόσια Παρουσίαση της Διδακτορικής Διατριβής του κ. Αλβέρτου-Ιωάννη Πάουερ

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 15:00, στην αίθουσα Α303 στο κτήριο του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, θα γίνει η δημόσια παρουσίαση και υποστήριξη της Διδακτορικής Διατριβής του υποψήφιου διδάκτορα του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αλβέρτου-Ιωάννη Πάουερ, με θέμα

Mathematical Modeling and Molecular Dynamics Simulations of Polymeric Nanοcomposite Materials

Οποιοσδήποτε θέλει να παρακολουθήσει την παρουσίαση, μπορεί να συνδεθεί στο link https://zoom.us/j/96243352392.

Πρόγραμμα εξεταστικής μαθημάτων ΣΘΕΤΕ Ιανουαρίου 2023

Δείτε το Πρόγραμμα εξεταστικής μαθημάτων ΣΘΕΤΕ Ιανουαρίου 2023.

Κεντρική υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - Έναρξη λειτουργίας νέας εφαρμογής webmail

Η κεντρική υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Πανεπιστημίου Κρήτης παρέχει, μέσω της εφαρμογής webmail (https://mail.uoc.gr/), ένα περιβάλλον διαχείρισης μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω φυλλομετρητή, χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση και ρύθμιση εξειδικευμένης εφαρμογής σε κάποια συσκευή σας. Η υφιστάμενη εφαρμογή webmail βασίζεται στην πλατφόρμα ανοικτού κώδικα Horde, η οποία το τελευταίο διάστημα δεν συντηρείται τακτικά από τον κατασκευαστή της με αποτέλεσμα να υστερεί χρονικά, στην αντιμετώπιση ζητημάτων ασφαλείας που προκύπτουν καθώς και στην παρεχόμενη λειτουργικότητα.

Με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα μέλη του Ιδρύματος, το Τμήμα Δικτυακών και Υπολογιστικών Υποδομών και Υπηρεσιών του ΚΥΥΤΠΕ εγκατέστησε και ενσωμάτωσε στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου νέα εφαρμογή webmail. Η νέα εφαρμογή webmail βασίζεται στην πλατφόρμα ανοικτού κώδικα Roundcube, η οποία παρέχει ένα σύγχρονο και φιλικό περιβάλλον διαχείρισης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διαθέτει ενεργή υποστήριξη από τον κατασκευαστή της όπως και πλήθος εγκαταστάσεων στην Ελλάδα και διεθνώς.

Η έναρξη λειτουργίας της νέας υπηρεσίας webmail έχει προγραμματιστεί να γίνει την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022. Η παλιά εφαρμογή (Horde) θα παραμείνει ενεργή σε παράλληλη λειτουργία για μικρό χρονικό διάστημα, καθιστώντας δυνατή τη διαχείριση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και από τις δυο εφαρμογές ταυτόχρονα. Η παλιά εφαρμογή θα απενεργοποιηθεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022.

Από την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, η ηλεκτρονική διεύθυνση https://mail.uoc.gr/ θα οδηγεί κατευθείαν στην νέα εφαρμογή webmail όπου θα υπάρχει σύνδεσμος προς την παλιά εφαρμογή για όσο διάστημα συνεχίζει να παραμένει ενεργή. Εκπαιδευτικό υλικό για την χρήση της νέας εφαρμογής καθώς και για τις προτεινόμενες ενέργειες κατά την μετάβαση από την παλαιά εφαρμογή θα βρείτε στους ακόλουθους συνδέσμους:

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία υποστήριξης χρηστών.

Με εκτίμηση
Κέντρο Υποδομών και Υπηρεσιών Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών - ΚΥΥΤΠΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας Ηλία Γραμματικού

Την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 10:00, στην αίθουσα Ε324, θα γίνει η παρουσίαση της μεταπτυχιακής εργασίας του κ. Ηλία Γραμματικού με θέμα «Εξίσωση μη γραμμικής διάχυσης με μη γραμμική πηγή και οριακές συνθήκες δεύτερου/τρίτου τύπου».
Επιβλέπων: Άλκης Τερσένοβ.

Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιανουαρίου Ακαδημαϊκού έτους 2022-23

Δείτε το πρόγραμμα της εξεταστικής Ιανουαρίου, ακαδ. έτους 2022-23 στον σύνδεσμο http://euler.math.uoc.gr/math/geturl.php?page=exams-jan-2023. Μαθήματα που δε φαίνονται στο πρόγραμμα, εξετάζονται με ειδικό τρόπο ή δεν εξετάζονται μέσα στην εξεταστική περίοδο. Αναζητήστε πληροφορίες στη σελίδα του κάθε μαθήματος. Μπορεί να γίνουν μικρές αλλαγές σε ώρα και μέρα, γι αυτό παρακαλώ να ανατρέχετε συχνά στον παραπάνω σύνδεσμο.

Σίτηση φοιτητών των Σχολών Ηρακλείου για τον μήνα Δεκέμβριο 2022

Ενημερώνουμε ότι, οι νεοεισερχόμενοι προπτυχιακοί φοιτητές με τις κατηγορίες των μετεγγραφών και αθλητών και οι νεοεισερχόμενοι μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες, που έχουν λάβει θετική αξιολόγηση/μοριοδότηση με το αυτοματοποιημένο μήνυμα του συστήματος των αιτήσεων, μπορούν να προσέρχονται για δωρεάν σίτιση στα φοιτητικά εστιατόρια από αύριο 1η Δεκεμβρίου 2022, έχοντας μαζί τους το πάσο τους (ακαδημαϊκή ταυτότητα).

Υπενθυμίζουμε ότι τα φοιτητικά εστιατόρια θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι και τις 23/12/2022. Τα εστιατόρια παραμένουν κλειστά κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων (από 24/12 έως και 6/1).

Ηλεκτρονική Αξιολόγηση Μαθημάτων Χειμερινού Εξαμήνου 2022-2023

Στο επόμενο διάστημα (30/11-9/12/2022) θα διεξαχθούν οι αξιολογήσεις των μαθημάτων και διδασκόντων από τους φοιτητές, για το Χειμερινό εξάμηνο 2022-2023. Δείτε το πρόγραμμα διεξαγωγής των αξιολογήσεων.

Η αξιολόγηση των μαθημάτων (Α’ και Β’ κύκλου) θα γίνει με εκτυπώσιμα κουπόνια (tokens), ο διαμοιρασμός των κουπονιών, θα γίνει από την γραμματεία και η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου μέσα στην αίθουσα στην ώρα του μαθήματος με τη χρήση κινητού smartphone/tablet/laptop. Παρακαλείστε, όποιος έχει τη δυνατότητα να το κρατάει μαζί του. Το κουπόνι φέρει το QR code και το URL του ερωτηματολογίου, καθώς και τον μοναδικό κωδικό για κάθε ερωτηματολόγιο.

Να τονίσουμε ότι η υψηλή συμμετοχή σας στην αξιολόγηση είναι εξαιρετικά χρήσιμη και αυξάνει τη βαρύτητα των αποτελεσμάτων και συντελεί στην αναβάθμιση των παρεχόμενων εκπαιδευτικών και διοικητικών υπηρεσιών του Τμήματος. Αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους τρόπους που έχει το Πανεπιστήμιο και το Τμήμα να διαπιστώσουν πόσο καλά γίνονται τα μαθήματά του και, κυρίως, αν πρέπει κάτι ν' αλλάξει. Σας παρακαλούμε να βοηθήσετε στη διαδικασία αυτή και να συμμετάσχετε στην αξιολόγηση όλων των μαθημάτων που παρακολουθείτε με όσο γίνεται πιο εποικοδομητικό τρόπο.

Πρακτική Άσκηση 2022-23 - Ανακοίνωση Οριστικών Αποτελεσμάτων

Δείτε την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων Πρακτικής Άσκησης φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 και ημερομηνία έναρξης 1/12/2022 και λήξη έως 30/04/2023.

Γνωστοποίηση απόφασης ανάκλησης προκηρύξεων διενέργειας εκλογών για τη φοιτητική εκπροσώπηση στη ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των Ακαδημαϊκών Τμημάτων και της Μονοτμηματικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της απόφασης ανάκλησης προκηρύξεων διενέργειας εκλογών για τη φοιτητική εκπροσώπηση στη συνέλευση των Ακαδημαϊκών Τμημάτων και της Μονοτμηματικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Εμβόλιμη Εξεταστική Ιανουαρίου 2022-2023 - Αφορά Φοιτήτες 9ου Εξαμήνου και πάνω

Οι δηλώσεις μαθημάτων για την Εμβόλιμη Εξεταστική του Ιανουαρίου 2023 του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά από τις 25/11/2022 έως τις 2/12/22 και ώρα 11:00πμ. Οι ημερομηνίες και ώρες θα τηρηθούν αυστηρά. Προϋποθέσεις δήλωσης:

Οι δηλώσεις θα γίνονται από τους ίδιους τους φοιτητές με τον ίδιο τρόπο που έκαναν δήλωση μαθημάτων στην αρχή του εξαμήνου, στη διεύθυνση https://eduportal.cict.uoc.gr/. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει κατά τη δήλωση των μαθημάτων (25/11-2/12/22) παρακαλώ απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Τμήματος, μέσω του ιδρυματικού σας email στη διεύθυνση info@math.uoc.gr και Θέμα : ΕΜΒΟΛΙΜΗ22-23.

Δείτε την απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος για τη διασφάλιση του αδιάβλητου των εξετάσεων. Το συνολικό πρόγραμμα της εξεταστικής του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου θα ανακοινωθεί αργότερα.

Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων στο πλαίσιο της Πράξης "Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης επιμελών φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες για το ακαδ. έτος 2020-2021"

Διαβάσετε το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης. Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων: 16 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 16.00.

Πρακτική Άσκηση 2022-23 - Προσωρινά Αποτελέσματα της Α.Π.: 610/26340/01.11.2022

Δείτε το πρακτικό της επιλογής φοιτητριών/φοιτητών για Πρακτική Άσκηση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-23, και ημερομηνία έναρξης από 1/12/2022 έως 30/4/2023. Ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 22/11/2022 και ώρα 23:59 με email (secr@math.uoc.gr) ή εντύπως μέχρι τις 14:00 στη Γραμματεία του Τμήματος.

Έναρξη υποβολής αιτήσεων επιδότησης Αστικής Μετακίνησης μόνο για νεοεισερχόμενους φοιτητές από μετεγγραφή, αθλητές, μεταπτυχιακούς και υποψήφιους Διδάκτορες ακαδημαϊκού έτους 2022-2023

Δείτε την ανακοίνωση του Γραφείου Φοιτητικής Μέριμνας. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στον ιστότοπο της Φοιτητικής Μέριμνας www.merimna.uoc.gr, σε αποκλειστική προθεσμία από την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 έως και την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 στις 23:59.

Κατατακτήριες εξετάσεις ακαδημαϊκού έτους 2022-23

Δείτε το πρόγραμμα των κατατακτήριων εξετάσεων του ακαδ. έτους 2022-23:

1ο εξάμηνο

3ο εξάμηνο

Ορκωμοσία Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών

Η τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών θα γίνει την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, 11:00 π.μ., στο Αμφιθέατρο Ν. Πετρίδη. Δείτε την πρόσκληση και το πρόγραμμα της τελετής ορκωμοσίας.

Η διαδικασία ελέγχου των αιτήσεων έχει ολοκληρωθεί. Δεν έχουν εκκρεμότητες και πρόκειται να ορκιστούν στην ορκωμοσία της 18ης Νοεμβρίου 2022 οι υποψήφιοι με τους παρακάτω αριθμούς μητρώου:

Κατεύθυνση Μαθηματικών: 5816, 5637, 6163, 5302, 5724, 5547, 5370, 5455, 4627, 5657, 5340, 5570, 5589, 5395, 5064, 5648, 5952, 5624, 5204, 5599, 5171, 5212, 4849, 5746, 5438, 5372, 4953, 5584, 5460, 4831, 5512, 5360, 5538, 5173, 4972, 4863, 5225.

Κατεύθυνση Εφαρμοσμένων Μαθηματικών: 2286, 2339, 2347, 2498, 2558, 2209, 2486, 2326, 2526, 1770, 2266, 2572, 1506, 2227, 2539, 2392, 2263, 2346, 2342, 2413, 1946, 2354, 1787, 2245, 2464, 1672, 2307, 2348, 1781, 1925.

Διάθεση αδειών Microsoft Office365 για πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές

Παρακαλούνται, όσοι από τους ενεργούς φοιτητές 1ου και 2ου έτους επιθυμούν να παραλάβουν κωδικό για άδεια χρήσης του Microsoft Office 365, να ενημερώσουν, δια ζώσης (γραμ.Ειρήνη Βλαχάκη-Α204) ή μέσω email (vlachaki@admin.uoc.gr) για την απστολή username, κωδικού και οδηγιών εγκατάστασης.

Μετεγγραφή/Μετακίνηση φοιτητών Ακαδημαϊκού έτους 2022-23

Οι δικαιούχοι μετεγγραφής του ακ. έτους 2022-23, καλούνται, είτε προσωπικώς είτε να αποστείλουν με συστημένη επιστολή στη Γραμματεία του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, από την Δευτέρα 7/11/2022 έως την Παρασκευή 25/11/2022, ΟΛΑ τα δικαιολογητικά που είχαν δεσμευτεί με την ηλεκτρονική αίτησή τους ότι θα υποβάλλουν στη Γραμματεία μετά την έγκριση της ηλεκτρονικής αίτησης. Τα δικαιολογητικά και πληροφορίες σχετικές με τη διαδικασία αναφέρονται, κατά περίπτωση, στην επισυναπτόμενη Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η Γραμματεία του Τμήματος θα κάνει τον έλεγχο των σχετικών δικαιολογητικών και θα προχωρήσει ή όχι στην έγκριση της Μετεγγραφής.

Επισημαίνεται, ότι λόγω προσωπικών δεδομένων, είναι απαραίτητο να αποσταλούν συμπληρωματικά τα παρακάτω έγγραφα:

Παρακαλούνται όσοι φοιτητές θέλουν να αιτηθούν τη διαγραφή τους από το ΤΜΕΜ λόγω μετεγγραφής να το κάνουν μέσα στο παραπάνω διάστημα.

Προαπαιτούμενα Υποχρεωτικών Μαθημάτων

Με απόφαση της ΓΣ του τμήματος (196/2-11-2022) τα προαπαιτούμενα για τη δήλωση των Υποχρεωτικών μαθημάτων δε θα ισχύουν πλέον για φοιτητές από το 9ο εξάμηνο και πάνω. Επειδή έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των δηλώσεων, φοιτητές που κατά το ΧΕΙΜ22-23 βρίσκονται στο 9ο εξάμηνο και πάνω, μπορούν να τροποποιήσουν ανάλογα τη δήλωση τους (συγκεκριμένα να προσθέσουν το ΜΕΜ211 χωρίς να έχουν περάσει το ΜΕΜ101, και να αφαιρέσουν πλεονάζον μάθημα) αφού ενημερώσουν μέσω του ιδρυματικού τους email με θέμα -Δήλωση ΧΕΙΜ22-23- στο vlachaki@admin.uoc.gr.

Πρακτική Άσκηση 2022-2023 - Ανακοίνωση για έναρξη Αιτήσεων

Υπάρχουν 32 διαθέσιμες θέσεις για πραγματοποίηση τρίμηνης Πρακτικής Άσκησης για την περίοδο 1/12/2022-30/4/2023. Οι ενδιαφερόμενοι για πρακτική άσκηση παρακαλούνται να κάνουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά και να συμπληρώσουν τις πληροφορίες που θα βρουν στον σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdLIvfh0VHyqZoMN7iFG4FqT2EwitvxUO9gA_2QPp8k9e05fQ/viewform μέχρι και την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 24:00. Διαβάσετε το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης. Θα γίνει συνάντηση ενημέρωσης την Τρίτη 8/11 στις 3 μμ στο https://zoom.us/j/98356714681.

Αναβολή μαθημάτων Απειροστικού Λογισμού Ι, Τμήμα Α

Τα μαθήματα του Απειροστικού Λογισμού Ι, Τμήμα Α, για το διάστημα 1/11 - 3/11 αναβάλλονται, λόγω ασθένειας του διδάσκοντα. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την αναπλήρωση των μαθημάτων.

Πτυχιακές Εργασίες Χειμερινού Εξαμήνου 2022-23

Από την Επιτροπή Σπουδών ανακοινώνεται ότι οι φοιτητές με αριθμούς μητρώου 2499, 2476, 5666, 5919, 5963 θα εκπονήσουν Πτυχιακή Εργασία το Χειμερινό Εξάμηνο 2022-23.

Παρουσίαση πτυχιακής εργασίας Ελένης Δρετάκη

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, ώρα 4:30μμ, στην αίθουσα Α302 θα γίνει η παρουσίαση της πτυχιακής εργασίας της κας Ελένης Δρετάκη με θέμα «Γραμμικά Στατιστικά Υποδείγματα Προβλέψεων και Εκτιμητές Συρρίκνωσης: Εφαρμογή σε δεδομένα ανθρώπινου γονιδιώματος». Επιβλέπων: Ιωάννης Καμαριανάκης. Την παρουσίαση μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά στον σύνδεσμο https://zoom.us/j/97616030817.

Παρουσίαση πτυχιακής εργασίας Χρυσούλας Τσιμπέρη

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 11πμ, θα γίνει η παρουσίαση της πτυχιακής εργασίας της κας Χρυσούλας Τσιμπέρη με θέμα «Τεχνικές Μηχανικής Μάθησης για Αναγνώριση Αντικειμένων». Επιβλέπων: Θεόδωρος Κατσαούνης. Την παρουσίαση μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά στον σύνδεσμο https://zoom.us/j/97932826796.

Βιωσιμότητα, φροντίδα και ισότητα των φύλων: Προκλήσεις στον μετασχηματισμό των Δημόσιων Πανεπιστημίων

Την ανοικτή συζήτηση συνδιοργανώνουν η Επιτροπή Βιώσιμης Ανάπτυξης και η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων https://www.eif.uoc.gr/index.php/el/ του Πανεπιστημίου Κρήτης την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στις 11.00 ώρα Ελλάδος (10.00CET, 09.00GMT).

Για συμμετοχή: https://us02web.zoom.us/j/87874402026?pwd=ZWhuWnNNUks3OHpKZ1BCWFpJTjdXdz09 ή https://youtu.be/I7I0h-bhbyY.

Έναρξη περιόδου δηλώσεων και διανομών συγγραμμάτων Χειμερινού εξαμήνου 2022-23

Σύμφωνα με το έγγραφο https://eudoxus.gr/files/Dianomi_Xeimerinou_2022-23.pdf του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η διανομή συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2023. Οι δηλώσεις συγγραμμάτων των φοιτητών θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές υποχρεούνται να προβούν σε δήλωση μαθημάτων στο οικείο τμήμα τους και δικαιούνται να παραλάβουν συγγράμματα MONO για τα μαθήματα εκείνα τα οποία έχουν συμπεριλάβει κατά το τρέχον εξάμηνο στη δήλωση μαθημάτων τους. Επισημαίνεται ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών δεν δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα. Για περαιτέρω διευκρινίσεις ή απορίες μπορείτε πάντα να απευθύνεστε στο Γραφείο Αρωγής Χρηστών του Ευδόξου http://eudoxus.gr/OnlineReport.aspx.

Οριστικοποίηση δηλώσεων μαθημάτων Χειμερινό Εξάμηνο 2022-23

Παρακαλούνται όλες/όλοι οι φοιτήτριες/τές να ελέγξουν τη δήλωσή τους στο portal. Αν έχει ολοκληρωθεί η δήλωση, εκτός ότι φαίνονται τα μαθήματα θα πρέπει και η 'Κατάσταση δήλωσης' να έχει μια - (παύλα). Παρακαλώ ελέγξτε τυχόν παραλήψεις, λάθη, ή μη οριστικοποιημένη δήλωση, και στείλτε email στη γραμματεία με θέμα -Διόρθωση δήλωσης ΧΕΙΜ22-23- και το πρόβλημα, ή τα μαθήματα που θεέλτε να συμπεριληφθούν.

Πρόσκληση σε Δημόσια Παρουσίαση της Διδακτορικής Διατριβής της κας Ουρανίας Κουσοβίστα

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 15:30 μέσω τηλεδιάσκεψης (zoom), θα γίνει η δημόσια παρουσίαση και υποστήριξη της Διδακτορικής Διατριβής της υποψήφιας διδάκτορος του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, κας Ουρανίας Κουσοβίστα με θέμα:

Mathematical Modeling with Application in Biomedical Research

Οποιοσδήποτε θέλει να παρακολουθήσει την παρουσίαση, μπορεί να συνδεθεί στο link https://zoom.us/j/98356714681.

Παρουσίαση πτυχιακής εργασίας Μαρίας Ανθουλάκη

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 5μμ, στην αίθουσα Α302, θα γίνει η παρουσίαση της πτυχιακής εργασίας της κας Μαρίας Ανθουλάκη με θέμα «Εκτιμητές συρρίκνωσης σε γραμμικά μοντέλα πρόβλεψης».
Επιβλέπων: Ιωάννης Καμαριανάκης.

Την παρουσίαση μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά στον σύνδεσμο https://zoom.us/j/96328328253.

Ανακοίνωση για αναβολή μαθήματος ΜΕΜ 233 Γεωμετρία

Λόγω έκτακτου κωλύματος του διδάσκοντα το μάθημα ΜΕΜ 233 Γεωμετρία της Τρίτης 18 Οκτωβρίου 2022 μετατίθεται για την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, ώρα 1 μ.μ. - 3 μ.μ, στην αίθουσα Α 212.

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας Κωνσταντίνας-Μαρίας Αργυροπούλου

Την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 18:30, θα γίνει η παρουσίαση της μεταπτυχιακής εργασίας της κας Κωνσταντίνας-Μαρίας Αργυροπούλου με θέμα «Τεχνικές βελτιστοποίησης και εφαρμογές στη μηχανική μάθηση».
Επιβλέπων: Μιχάλης Πλεξουσάκης.

Την παρουσίαση μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω Zoom στον σύνδεσμο https://zoom.us/j/98237619019.

Ανακοίνωση για την Ορκωμοσία Τμήματος

Όσοι φοιτητές ή φοιτήτριες έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους και ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση για πτυχίο, καλούνται να καταθέσουν στη Γραμματεία τις σχετικές αιτήσεις μέχρι την Πέμπτη 20/10/2022. Οι αιτήσεις να σταλούν ηλεκτρονικά στο email secr@math.uoc.gr.

Η τέλεση της ορκωμοσίας θα διενεργηθεί με φυσική παρουσία στις 18 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 11:00, στο Αμφιθέατρο Πετρίδη του τμήματος. Οι φοιτητές με την αίτηση τους θα πρέπει να επιστρέψουν στη γραμματεία την φοιτητική ταυτότητα. Θα πρέπει επίσης να μην έχουν οποιαδήποτε εκκρεμότητα στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου. Σε περίπτωση απώλειας κάποιων από τα παραπάνω θα πρέπει να κατατεθεί μαζί με την αίτηση για πτυχίο και μια υπεύθυνη δήλωση απώλειας.

Δείτε την αίτηση ορκωμοσίας και το έντυπο της υπεύθυνης δήλωσης.

ΕΤΥ141 Υλικά Ι, Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών

Μετά από αίτημα μας, αλλά και του Φυσικού, έχει αυξηθεί το όριο συμμετοχής φοιτητών στο μάθημα ΕΤΥ141 Υλικά Ι (ΤΕΤΥ) σε 25 ανά τμήμα ΣΘΤΕ. Παρακαλώ όσοι ενδιαφέρονται και δεν έχουν ήδη συμπληρώσει το ΑΜ τους στην online φόρμα να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία κατεύθυνση Εφαρμοσμένων (κα Βλαχάκη), είτε δια ζώσης, είτε ηλεκτρονικά στέλνοντας email με θέμα -ΕΤΥ141- στο vlachaki@admin.uoc.gr.

Παράταση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για σίτιση και στέγαση 2022-2023

Ενημερώνουμε τους νεοεισερχόμενους προπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, ότι η διαδιακασία υποβολής για αίτηση δωρεάν παροχή σίτισης ή/και στέγασης για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, παρατάθηκε έως τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 23.59. Δείτε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης στον στον ιστότοπο της Φοιτητικής Μέριμνας www.merimna.uoc.gr.

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας Εμμανουέλας Μακρυμανωλάκη

Την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 15:00, στην αίθουσα B201, θα γίνει η παρουσίαση της μεταπτυχιακής εργασίας της κας Μακρυμανωλάκη με θέμα «Η έννοια της απόλυτης τιμής των πραγματικών αριθμών: Διδακτικά ζητήματα και οι απόψεις και στάσεις Ελλήνων εκπαιδευτικών».
Επιβλέπων: Χρήστος Κουρουνιώτης. Συνεπιβλέπων: Κωνσταντίνος Τζανάκης.

Την παρουσίαση μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω Zoom στον σύνδεσμο https://zoom.us/j/91973293441.

Δηλώσεις μαθημάτων Χειμερινού Εξαμήνου 2022-23

Οι δηλώσεις Μαθημάτων του Χειμερινού Εξαμήνου του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών θα πραγματοποιηθούν μέσω της νέας ιστοσελίδας-portal φοιτητών https://eduportal.cict.uoc.gr/, από τις 10/10/2022 και ώρα 10:00 έως τις 20/10/2022 και ώρα 11:00μμ.

Για τους φοιτητές του 1ου εξαμήνου η δήλωση των 4 υποχρεωτικών μαθημάτων του εξαμήνου θα γίνει από τη Γραμματεία σύμφωνα με το πρότυπο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης για οδηγίες και διευκρινίσεις, τη σειρά προτεραιότητας των υποχρεωτικών μαθημάτων και τα προσφερόμενα μαθήματα άλλων τμημάτων για το Χειμερινό εξάμηνο 2022-23.

Υπενθυμίζουμε ότι για να συνδεθείτε θα χρειαστείτε το ιδρυματικό σας email (mathXXXX@math.uoc.gr ή temXXXX@tem.uoc.gr) και τον κωδικό που έχετε δημιουργήσει. Όσοι σωστά υποβάλουν τη δήλωση αλλά ακόμα τη βλέπουν στο portal ως προσωρινή, είναι γιατί μέχρι και τις 21/10/22 δε θα έχουν οριστικοποιηθεί οι υποβληθείσες δηλώσεις στο σύστημα, για να να μπορείτε να πραγματοποιείτε τυχόν αλλαγές.

Σε όσους υπάρξει δυσκολία ολοκλήρωσης και αποστολής της δήλωσης τους (μεγαλύτερα έτη/Πρόβλημα με αντικαταστάσεις παλιών περασμένων μαθημάτων - παλιούς κωδικούς ΜΑΘ ή ΤΕΜ) να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα από 10/10/22 έως και τις 25/10/22 και η δήλωση θα γίνει από τη γραμματεία. Όχι μέσω email! https://forms.gle/T6qArs2qRejbswdLA

Φόρμα συμμετοχής σε μάθημα άλλου Τμήματος https://forms.gle/cDBHZ9Z7tXYuKub27, από 10/10/2022 και ώρα 10:00πμ έως τις 20/10/2022 και ώρα 11:πμ.

Εκπόνηση Πτυχιακής εργασίας Χειμερινό εξάμηνο 2022-2023

Οι προπτυχιακοί φοιτητές που επιθυμούν να ξεκινήσουν πτυχιακή εργασία κατά το χειμερινό εξάμηνο 2022-2023, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση στη Γραμματεία (ekafatou@uoc.gr), μέχρι την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022.

Ιδρυματικά μαθήματα Πανεπιστημίου Κρήτης Ακ.Έτους 2022-23 (ενημέρωση)

Το Τμήμα Σπουδών και η Δομή Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο «Υποστήριξη Δράσεων Στήριξης της Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Ωρίμανσης για την Αξιοποίηση της Ερευνητικής Δραστηριότητας & των Νέων Προϊόντων και Υπηρεσιών που αναπτύσσονται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου δυναμικού Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020 έχουν εντάξει τον σχεδιασμό ιδρυματικών μαθημάτων επιλογής, που αφορούν στην επιχειρηματικότητα. Τα μαθήματα θα λειτουργήσουν ως «φυτώριο» ιδεών και θα έχουν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη πρωτότυπων σχεδίων που θα μπορούν στη συνέχεια να παρουσιαστούν και να διεκδικήσουν μια διάκριση στο πλαίσιο του επιχειρηματικού διαγωνισμού του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Τα ιδρυματικά μαθήματα οι τίτλοι των οποίων αναφέρονται παρακάτω, θα διεξαχθούν στο Χειμερινό και στο Εαρινό εξάμηνο 2022-23 και θα είναι ανοικτά προς τους/τις φοιτητές/φοιτήτριες όλων των Τμημάτων & Σχολών του Πανεπιστημίου Κρήτης από το πρώτο έτος φοίτησης:

Δικαιολογητικά για την εγγραφή των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό

Δείτε τα απαιτούμενα διακαιολογητικά για την εγγραφή των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό, ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, και τις οδηγίες για την υποβολή τους.

Βοηθοί διδασκαλίας για το Χειμερινό εξάμηνο 2022-23

Δείτε τον κατάλογο με τους βοηθούς διδασκαλίας για το Χειμερινό εξάμηνο 2022-23. Παρακαλούνται οι βοηθοί να επικοινωνήσουν άμεσα με τους καθηγητές, ώστε να ξεκινήσουν τα εργαστήρια.

Ιδρυματικά μαθήματα Πανεπιστημίου Κρήτης Ακ.Έτους 2022-23

Το Τμήμα Σπουδών και η Δομή Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο «Υποστήριξη Δράσεων Στήριξης της Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Ωρίμανσης για την Αξιοποίηση της Ερευνητικής Δραστηριότητας & των Νέων Προϊόντων και Υπηρεσιών που αναπτύσσονται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου δυναμικού Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020 έχουν εντάξει τον σχεδιασμό ιδρυματικών μαθημάτων επιλογής, που αφορούν στην επιχειρηματικότητα. Τα μαθήματα θα λειτουργήσουν ως «φυτώριο» ιδεών και θα έχουν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη πρωτότυπων σχεδίων που θα μπορούν στη συνέχεια να παρουσιαστούν και να διεκδικήσουν μια διάκριση στο πλαίσιο του επιχειρηματικού διαγωνισμού του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Τα ιδρυματικά μαθήματα οι τίτλοι των οποίων αναφέρονται παρακάτω, θα διεξαχθούν στο Χειμερινό και στο Εαρινό εξάμηνο 2022-23 και θα είναι ανοικτά προς τους/τις φοιτητές/φοιτήτριες όλων των Τμημάτων & Σχολών του Πανεπιστημίου Κρήτης από το πρώτο έτος φοίτησης:

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας Μιχαήλ Λιανέρη

Την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 16:00, στην αίθουσα B201, θα γίνει η παρουσίαση της μεταπτυχιακής εργασίας του κ. Λιανέρη με θέμα «Skyrmionic textures and applications».
Επιβλέπων: Σταύρος Κομηνέας.

Την παρουσίαση μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω Zoom στον σύνδεσμο https://zoom.us/j/98356714681.

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας Δέσποινας Μπούρου

Την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 10:00, στην αίθουσα σεμιναρίων του τμήματος Α303, θα γίνει η παρουσίαση της μεταπτυχιακής εργασίας της κας Δέσποινας Μπούρου με θέμα «Η πολυπλοκότητα των σταθερών γάμων».
Επιβλέπων: Μιχάλης Κολουντζάκης.

Εθελοντές φοιτητές για διδασκαλία στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου

Για τις ανάγκες λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου, ζητούνται εθελοντές φοιτητές των Τμημάτων της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης για διδασκαλία σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στα εξής μαθήματα: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία και Πληροφορική. Οι ενδιαφερόμενοι να απευθυνθούν στον κ. Βαγγέλη Κουτουμάνο, συντονιστή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, στο e-mail kf.heraklion@gmail.com.

Πρόγραμμα Σεμιναρίων της Βιβλιοθήκης για τους πρωτοετείς φοιτητές

Δείτε το πρόγραμμα σεμιναρίων της βιβλιοθήκης για την ενημέρωση των πρωτοετών φοιτητών για τη χρήση της βιβλιοθήκης και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της.

ΜΕΜ323 Πρακτική Άσκηση στη Διδασκαλία των Μαθηματικών

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο μάθημα και πληρούν τις προϋποθέσεις, παρακαλώ να στείλουν email στην κα Ειρήνη Βλαχάκη (vlachaki@admin.uoc.gr) με θέμα: ΜΕΜ323 Χειμ22-23, έως και 28/9/2022.

Η Πρακτική Άσκηση στη Διδασκαλία των Μαθηματικών μπορεί να πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ μετά την επιτυχή παρακολούθηση των μαθημάτων Α1, Α2, Β3, Β4 και Γ5 του Προγραμματος ΠΔΕ καθώς και όλων των υποχρεωτικών μαθημάτων του Προγράμματος Σπουδών (http://math.uoc.gr/ark/courses-ppde.pdf). Αναλυτικές πληροφορίες για τα διαδικαστικά της πρακτικής στη διδασκαλία θα βρείτε στη σελίδα https://polyhedron.math.uoc.gr/2223/moodle/course/view.php?id=9.

Η επικοινωνία των φοιτητών που εγγράφονται στο μάθημα με τον υπεύθυνο του μαθήματος (Γ. Συλλιγάρδο) είναι επιθυμητό να γίνεται όχι με email αλλά αποκλειστικά μέσω προσωπικού μηνύματος στο moodle ή με ανάρτηση στο forum του μαθήματος στο Moodle.

Υπάρχει η δυνατότητα υπό κάποιες προϋποθέσεις να πραγματοποιηθεί η διδασκαλία σε σχολεία Γυμνασίου-Λυκείου και άλλων πόλεων εκτός του Ηρακλείου αλλά θα πρέπει να είναι γνωστό στον υπεύθυνο του μαθήματος (Γ. Συλλιγάρδο) εγκαίρως γιατί θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες (π.χ. επικοινωνία του υπεύθυνου, με τα σχολεία).

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας Νίκης Σπιθάκη

Την Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 11:00, στην αίθουσα σεμιναρίων του τμήματος Α303, θα γίνει η παρουσίαση της μεταπτυχιακής εργασίας της κας Νίκης Σπιθάκη με θέμα «Μηδενικά ανάγωγων χαρακτήρων πεπερασμένων ομάδων».
Επιβλέπουσα: Μαρία Λουκάκη.

Προσφερόμενα μαθήματα άλλων τμημάτων, Χειμερινό εξάμηνο 2022-23

Δείτε τα προσφερόμενα μαθήματα από άλλα τμήματα για το Χειμερινό Εξάμηνο 2022-2023. Παρατηρήσεις:

Αναβολή έναρξης μαθημάτων

Η διδασκαλία των παρακάτω μαθημάτων θα ξεκινήσει από τις 5/10/2022:

Επικουρικό Διδακτικό Έργο, Χειμερινό Εξάμηνο 2022-23

Παρακαλούνται οι μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες που επιθυμούν να απασχοληθούν ως βοηθοί στα Εργαστήρια Ασκήσεων μαθημάτων, να συμπληρώσουν την αίτηση και να την αποστείλουν στην κ. Ε. Τζανάκη, etzanaki@uoc.gr, το αργότερο μέχρι μέχρι την Τετάρτη 28/9/2022 και ώρα 14:00.

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας Θεοδώρας Αποστολάκη

Την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:00, θα γίνει η παρουσίαση της μεταπτυχιακής εργασίας της κας Θεοδώρας Αποστολάκη με θέμα «Stochastic differential equations with noise in the sense of Walsh».
Επιβλέπουσα: Γεωργία Καραλή.

Την παρουσίαση μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω Zoom στον σύνδεσμο https://zoom.us/j/98356714681.

Εκδήλωση υποδοχής νεοεισαχθέντων φοιτητών

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, 10:30-13:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την υποδοχή των νεοεισαχθέντων φοιτητών του Τμήματος Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο αμφιθέατρο "Ν. Πετρίδη". Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης.

Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας ΤΜΕΜ-Απόφοιτοι

Παρακαλούνται όσοι απόφοιτοι του ΤΜΕΜ επιιθυμούν να συνεχίσουν με μαθήματα (δήλωση ΧΕΙΜ22-23) για την απόκτηση του ΠΠΔΕ να συμπληρώσουν την αίτηση (μορφή doc ή μορφή pdf) και τη δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων (μορφή doc ή μορφή pdf) και να τα αποστείλλουν στο email της Γραμματείας, vlachaki@admin.uoc.gr, έως και 28/09/22 με θέμα: ΠΠΔΕ-Απόφοιτος. Όσοι έχουν κάνει ήδη αίτηση σε προηγούμενο εξάμηνο δε χρειάζεται να αιτηθούν ξανά.

ΜΕΜ323 Πρακτική Άσκηση στη Διδασκαλία των Μαθηματικών

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο μάθημα και πληρούν τις προϋποθέσεις, παρακαλώ να στείλουν email στην κα Ειρήνη Βλαχάκη (vlachaki@admin.uoc.gr) με θέμα: ΜΕΜ323 Χειμ22-23, έως και 28/9/2022.

Η Πρακτική Άσκηση στη Διδασκαλία των Μαθηματικών μπορεί να πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ μετά την επιτυχή παρακολούθηση των μαθημάτων Α1, Α2, Β3, Β4 και Γ5 του Προγραμματος ΠΔΕ καθώς και όλων των υποχρεωτικών μαθημάτων του Προγράμματος Σπουδών (http://math.uoc.gr/ark/courses-ppde.pdf). Αναλυτικές πληροφορίες για τα διαδικαστικά της πρακτικής στη διδασκαλία θα βρείτε στη σελίδα https://polyhedron.math.uoc.gr/2223/moodle/course/view.php?id=10.

Η επικοινωνία των φοιτητών που εγγράφονται στο μάθημα με τον υπεύθυνο του μαθήματος (Γ. Συλλιγάρδο) είναι επιθυμητό να γίνεται όχι με email αλλά αποκλειστικά μέσω προσωπικού μηνύματος στο moodle ή με ανάρτηση στο forum του μαθήματος στο Moodle.

Υπάρχει η δυνατότητα υπό κάποιες προϋποθέσεις να πραγματοποιηθεί η διδασκαλία σε σχολεία Γυμνασίου-Λυκείου και άλλων πόλεων εκτός του Ηρακλείου αλλά θα πρέπει να είναι γνωστό στον υπεύθυνο του μαθήματος (Γ. Συλλιγάρδο) εγκαίρως διότι αφενός χρειάζεται έγγραφη άδεια από το υπουργείο (που μπορεί να πάρει λίγο χρόνο) και αφετέρου θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες (π.χ. επικοινωνία του υπεύθυνου, με τα σχολεία).

Παράταση ημερομηνίας Ολοκλήρωσης Εγγραφής Πρωτοετών Φοιτητών 2022-2023 στο Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών

Οι εγγραφές πρωτοετών φοιτητών συνεχίζονται έως και 30 Σεπτεμρβίου 2022. Δείτε σχετική ανακοίνωση στις 14/9/2022 για τη διαδικασία εγγραφής.

Εκδηλώσεις της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Πανεπιστημίου Κρήτης Περίοδος Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2022

Δείτε τις εκδηλωσεις της Επιτροπής Ισότητας Φύλων του Πανεπιστημίου Κρήτης Περίοδος Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2022.

Δείτε την ανακοίνωση της συνάντησης εργασίας Εκπαίδευση και άσκηση στη σύνταξη ερευνητικών προτάσεων και στη δημιουργία δικτύου συνεργασιών (networking).

Έναρξη διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για σίτιση ή/και στέγαση από τους νεοεισερχόμενους φοιτητές όλων των κύκλων σπουδών, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στον ιστότοπο της Φοιτητικής Μέριμνας www.merimna.uoc.gr, στο πεδίο ΑΙΤΗΣΕΙΣ - ΑΙΤΗΣΗ ΣΙΤΙΣΗΣ/ΣΤΕΓΑΣΗΣ. Δικαιολογητικά που αποστέλλονται με όποιο άλλο τρόπο δεν αποτελούν αίτηση και δεν γίνονται δεκτά. Οι αιτήσεις σίτισης ή/και στέγασης υποβάλλονται σε αποκλειστική προθεσμία από την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 έως και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στις 23:59.

Δείτε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

Πρόγραμμα μαθημάτων, Χειμερινό Εξάμηνο 2022-23 (ενημέρωση)

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών για το Χειμερινό Εξάμηνο 2022-2023, όπως και τις αναθέσεις διδασκαλίας http://euler.math.uoc.gr/math/geturl.php?page=schedule-fall-2022-23. Οποιαδήποτε αλλαγή θα φαίνεται στον σύνδεσμο αυτόν χωρίς κάποια περαιτέρω ανακοίνωση.

Δείτε επίσης τις αίθουσες διδασκαλίας/εργαστήρια, https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vrzKUse7UxGgqhHKyLaxSXQFhtWuuc4nCmCeSYS8aEU/edit?usp=sharing, όπως και σε ποιο πίνακα ανήκουν τα μαθήματα για κάθε κατεύθυνση. Στα υποχρεωτικά μαθήματα που διδάσκονται σε δύο τμήματα αυτά χωρίζονται αλφαβητικά, Τμήμα Α: Α – Μ, Τμήμα Β: Ν – Ω. Σημαντικό να ανατρέχετε στις αντίστοιχες ιστοσελίδες των μαθημάτων για περισσότερες πληροφορίες (http://www.math.uoc.gr/el/ugrad.html).

Τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου ξεκινούν στις 26 Σεπτεμβρίου.

Ολοκλήρωση Εγγραφής Πρωτοετών Φοιτητών 2022-2023 στο Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (ενημέρωση)

Για την ολοκλήρωση της εγγραφής σας, από σήμερα 14/9/2022 έως και 30/9/2022, κάντε τα παρακάτω βήματα:

 1. Ακολουθήστε τον σύνδεσμο http://math.uoc.gr/reg22
 2. Συνδεθείτε με τον Κωδικό Υποψηφίου που είχατε κατά τις πανελλήνιες εξετάσεις
 3. Στη φόρμα που θα εμφανιστεί, ελέγξτε ότι το ονοματεπώνυμο σας είναι σωστό και συμπληρώστε το email σας, όπως το έχετε δηλώσει κατά την ηλεκτρονική σας εγγραφή στην πλατφόρμα του Υπουργείου
 4. Ανεβάστε στις ανάλογες θέσεις τα 5 υποχρεωτικά αρχεία σε μορφή pdf (όριο 4MB/αρχείο):
  1. Ηλεκτρονική εγγραφή (από την πλατφόρμα του ΥΠΑΙΘ)
  2. Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
  3. Βεβαίωση Απόδοσης ΑΜΚΑ. Οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο που να αναγράφεται ο ΑΜΚΑ του φοιτητή (τον ΑΜΚΑ μπορείτε να τον εκτυπώσετε και από το Πληροφοριακό Σύστημα https://www.amka.gr/AMKAGR/)
  4. Συμπληρωμένη Υπεύθυνη Δήλωση με το γνήσιο της υπογραφής
  5. Συμπληρωμένη Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)
 5. Πατήστε submit εφόσον είστε σίγουροι ότι έχετε ολοκληρώσει σωστά την αποστολή των δικαιολογητικών

Θα σας έρθει email επιβεβαίωσης αποστολής των αρχείων. Η γραμματεία θα ελέγξει τα αρχεία που έχετε στείλει και

Πρόγραμμα μαθημάτων, Χειμερινό Εξάμηνο 2022-23

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε το προσωρινό (γίνονται ακόμα αλλαγές) ωρολόγιο πρόγραμμα των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών για το Χειμερινό Εξάμηνο 2022-2023, όπως και τις αναθέσεις διδασκαλίας.

http://euler.math.uoc.gr/math/geturl.php?page=schedule-fall-2022-23

Οποιαδήποτε αλλαγή θα φαίνεται στον σύνδεσμο αυτόν χωρίς κάποια περαιτέρω ανακοίνωση. Οι αίθουσες διδασκαλίας/εργαστήρια θα προστεθούν αργότερα. Τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου ξεκινούν στις 26 Σεπτεμβρίου.

Δείτε επίσης, το ακαδημαϊκό ημερολόγιο της ΣΘΕΤΕ, http://www.math.uoc.gr/ark/s8ete-cal-2022-2023_signed.pdf, σύμφωνα με την απόφαση του Πρυτανικου Συμβουλίου (323/7-6-2022).

Εγγραφές των εισαγομένων στα Τμήματα/Εισαγωγικές Κατευθύνσεις και στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ειδικής κατηγορίας των Αλλοδαπών-Αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και Αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε., για το ακαδημαϊκό έτος 2022- 2023 (ορθή επανάληψη)

Σύμφωνα με τη με αριθμ. πρωτ. Φ.153/104945/Α5/30-08-2022 (ΑΔΑ: Ψ31946ΜΤΛΗ-ΒΜΔ) Υπουργική Απόφαση «Κύρωση πινάκων εισαγομένων στα Τμήματα/Εισαγωγικές Κατευθύνσεις και στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ειδικής κατηγορίας των Αλλοδαπών-Αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και Αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε., για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023», ορίζεται προθεσμία εγγραφής των εν λόγω υποψηφίων για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022. Οι επιτυχόντες της ειδικής κατηγορίας Αλλοδαπών-Αλλογενών και Αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε. οφείλουν να καταθέσουν αυτοπροσώπως ή με άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο ή, εναλλακτικά, με ταχυδρομική αποστολή της αίτησης και των δικαιολογητικών των επιτυχόντων με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής, λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν προκύψει από την πανδημία του COVID-19, για έλεγχο στις Γραμματείες των Σχολών και Τμημάτων επιτυχίας, αίτηση συνοδευμένη από τα δικαιολογητικά τους προκειμένου να εγκριθεί και να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους. Επισημαίνεται ότι για τους εν λόγω υποψηφίους δεν εφαρμόζεται η διαδικασία ηλεκτρονικής εγγραφής.

Δείτε την εγκύκλιο όπου αναφέρει τα δικαιολογητικά και την αίτηση εγγραφής.

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας Ιωάννη Κούσεκ

Την Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 11:00, στην αίθουσα Α303, θα γίνει η παρουσίαση της μεταπτυχιακής εργασίας του κ. Ιωάννη Κούσεκ με θέμα «Khintchine type multiple recurrence results».
Επιβλέπων: Νικόλαος Φραντζικινάκης.

Αποτελέσματα προγράμματος υποτροφιών Κληροδοτήματος «Μαρίας Μιχαήλ Μανασσάκη», ακαδημαϊκό έτος 2020-21

Διαβάστε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του προγράμματος υποτροφιών «Μαρίας Μιχαήλ Μανασσάκη» για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21.

Εγγραφές των εισαγομένων στα Τμήματα/Εισαγωγικές Κατευθύνσεις και στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ειδικής κατηγορίας των Αλλοδαπών-Αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και Αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε., για το ακαδημαϊκό έτος 2022- 2023

Σύμφωνα με τη με αριθμ. πρωτ. Φ.153/104945/Α5/30-08-2022 (ΑΔΑ: Ψ31946ΜΤΛΗ-ΒΜΔ) Υπουργική Απόφαση «Κύρωση πινάκων εισαγομένων στα Τμήματα/Εισαγωγικές Κατευθύνσεις και στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ειδικής κατηγορίας των Αλλοδαπών-Αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και Αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε., για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023», ορίζεται προθεσμία εγγραφής των εν λόγω υποψηφίων για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022. Οι επιτυχόντες της ειδικής κατηγορίας Αλλοδαπών-Αλλογενών και Αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε. οφείλουν να καταθέσουν αυτοπροσώπως ή με άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο ή, εναλλακτικά, με ταχυδρομική αποστολή της αίτησης και των δικαιολογητικών των επιτυχόντων με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής, λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν προκύψει από την πανδημία του COVID-19, για έλεγχο στις Γραμματείες των Σχολών και Τμημάτων επιτυχίας, αίτηση συνοδευμένη από τα δικαιολογητικά τους προκειμένου να εγκριθεί και να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους. Επισημαίνεται ότι για τους εν λόγω υποψηφίους δεν εφαρμόζεται η διαδικασία ηλεκτρονικής εγγραφής.

Δείτε την εγκύκλιο όπου αναφέρει τα δικαιολογητικά και την αίτηση εγγραφής.

Έναρξη υποβολής αιτήσεων επιδοτούμενης αστικής μετακίνησης του ακαδ. έτους 2022-2023

Στην ιστοσελίδα της Φοιτητικής Μέριμνας έχει αναρτηθεί ανακοίνωση για την έναρξη υποβολής αιτήσεων επιδοτούμενης αστικής μετακίνησης του ακαδ. έτους 2022-2023. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων είναι από 2/9/2022 έως 12/9/2022 . Η ανακοίνωση είναι στον σύνδεσμο https://www.merimna.uoc.gr/index.php/el/anakoinwseis/753-f-m-anakoinosi-enarksi-ypovolis-aitiseon-gia-epidotoumen-astiki-metakinisi-2022-2023.

Οδηγίες και απαραίτητα δικαιολογητικά στον σύνδεσμο https://www.merimna.uoc.gr/images/odigies_gia_symplirosi_aitisis_metakinisis_2022-23_2-9-2022.pdf.

Εγγραφές Πρωτοετών Φοιτητών 2022 από 1-9/9/2022

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα Πέμπτη 1 έως και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022, οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022 και της ειδικής κατηγορίας Σοβαρών Παθήσεων 2022 καλούνται να εισαχθούν στο Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικές Εγγραφές 2022 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής στα Τμήματα επιτυχίας τους. Η εγγραφή των επιτυχόντων πραγματοποιείται στο ανωτέρω διάστημα υποχρεωτικά ηλεκτρονικά.

Οι επιτυχόντες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικές Εγγραφές 2022 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr.

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας Ευάγγελου Πετρίδη

Την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 14:00, θα γίνει η παρουσίαση της μεταπτυχιακής εργασίας του κ. Ευάγγελου Πετρίδη με θέμα «Δυναμική κυματοπακέτων και δεσμών Airy».
Επιβλέπων: Γεώργιος Μακράκης.

Την παρουσίαση μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω Zoom στον σύνδεσμο https://zoom.us/j/98237619019.

 

Ακαδημαϊκό έτος 2021-22 →