Νέα & Ανακοινώσεις

Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης

Διαβάστε την προκήρυξη εισαγωγής πτυχιούχων στα προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών είναι η 7η Ιουλίου 2017.

Σχέδιο προγράμματος εξεταστικής Ιουνίου 2017

Δείτε το σχέδιο προγράμματος της εξεταστικής Ιουνίου 2017. Στείλτε τυχόν παρατηρήσεις στο chrisk@uoc.gr.

IKY - Πρόγραμμα ενίσυχσης επιμελών φοιτητών/τριών

Ανακοινώθηκε το «Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες» ακαδ. Έτους 2016-2017 από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) μετά από απόφαση των Υπουργείων Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων – Οικονομίας και Ανάπτυξης. Η υποβολής των αιτήσεων γίνετε μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://iky-ypotrofies.it.minedu.gov.gr/ και η καταληκτική ημερομηνία είναι η 28η Απριλίου 2017. Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν αναδρομικά από 1η Οκτωβρίου του 2016 και θα έχουν διάρκεια 9 μήνες, ενώ το ποσό της μηνιαίας υποτροφίας θα ανέρχεται σε 200 ευρώ για τους σπουδάζοντες στον τόπο κύριας κατοικίας τους και 380 ευρώ για τους σπουδάζοντες σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που βρίσκονται εκτός του τόπου της κύριας κατοικίας τους. Παρακαλούμε για τους όρους και τις προϋποθέσεις, οδηγίες για την ηλεκτρονική αίτηση αλλά και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις δείτε https://www.iky.gr/el/upotrofies-gr/proptixiako-gr/ypotrofies-eko/eko-2016-2017. Οι αιτούντες υποψήφιοι, προκειμένου να εισαχθούν στην Εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης υποτροφίας, πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό χρήστη (username) και το συνθηματικό (passwοrd) των Ιδρυματικών τους λογαριασμών. Οι αιτούντες φοιτητές πρέπει σύμφωνα με την πρόσκληση 3819/6-4-2017:

Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης όσοι περάτωσαν το τελευταίο έτος σπουδών και όσοι είναι τέκνα Ελλήνων εξωτερικού, αλλοδαποί, αλλογενείς, υπότροφοι και αθλητές που μπήκαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση βάση Ν. 2752/1999 άρθρο 34. Οι επιλεγέντες υπότροφοι, σύμφωνα με τον προσωρινό πίνακα (με βάση την μοριοδότηση ΙΚΥ), μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα πρέπει να προσκομίσουν, εντός των χρονικών ορίων που θα ορίστει η σχετική ανακοίνωση, στις Γραμματείες των Τμημάτων τους τα σχετικά δικαιολογητικά που αναφέρονται στην πρόσκληση.

Πρόσκληση ενημέρωσης για Εθελοντική Προσφορά από το Παιδικό Χωριο SOS Κρήτης

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης και Το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης, σας προσκαλούν στην ενημέρωση για Eθελοντική Προσφορά. Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, στις 12:00, στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στον 1ο όροφο του Φοιτητικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για την εθελοντική προσφορά και τρόπους στήριξης από τον Διευθυντή του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης, κ. Πέτρο Παπαδάκη.

Eξεταστέα ύλη μαθήματος Α05Π01

Στον σύνδεσμο http://www.sse.uoc.gr/news/1742017.html δείτε την ανακοίνωση για την εξεταστέα ύλη του μαθήματος Α05Π01 Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης: Η Διαμόρφωση του Ανθρώπου Πολίτη με διδάσκουσα την κα Πέλλα Καλογιαννάκη (ΠΤΔΕ).

Συγγράμματα ΣΘΕΤΕ 101 Αρχές Οικονομίας και ΣΘΕΤΕ 202 Διδακτική Φυσικών Επιστημών

Οι φοιτητές που έχουν δηλώσει τα μαθήματα ΣΘΤΕ 101 Αρχές Οικονομίας και ΣΘΤΕ 202 Διδακτική των Φυσικών Επιστημών προκειμένου να παραλάβουν τα συγγράμματα από σημείο διανομής Ηρακλείου, θα πρέπει να δηλώσουν τα συγκεκριμένα συγγράμματα στον Εύδοξο, μέσω του Τμήματος Χημείας (Συνδεόμενα τμήματα -> Τμήμα Χημείας). Είμαστε σε συνεννόηση με βιβλιοπωλείο του Ηρακλείου για τη διανομή των συγγραμμάτων των παιδαγωγικών μαθημάτων. Θα αναρτηθεί νεότερη ανακοίνωση για τις λεπτομέρειες της παραλαβής.

Από Δευτέρα 3/4/2017, για να παραλάβουν οι φοιτητές τα βιβλία των παιδαγωγικών μαθημάτων από βιβλιοπωλεία του Ηρακλείου, θα πρέπει να δηλώσουν τα βιβλία στον "Εύδοξο" μέσω του Τμήματος Χημείας. Οι φοιτητές που έχουν ήδη δηλώσει τα παιδαγωγικά μαθήματα και δεν έχουν παραλάβει ακόμη τα βιβλία, θα πρέπει να κάνουν τροποποίηση της δήλωσής τους στον "Εύδοξο" και να τα δηλώσουν μέσω του Τμήματος Χημείας. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση/πληροφορία επικοινωνήστε με: κα Νίκη Μπουραντά, τηλ. 2810 545136 ή κα Αικατερίνη Τσαλίμη, τηλ. 2810 393200.

Προκήρυξη Εισαγωγής Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων-ΤΕΤΥ

Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών (ΤΕΤΥ) του Πανεπιστημίου Κρήτης προκηρύσσει περιορισμένο αριθμό θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του ΤΕΤΥ απαιτεί καθημερινή συμμετοχή των φοιτητών σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης. Η επιτυχής ολοκλήρωσή του οδηγεί σε:

Κύρια έμφαση του Μεταπτυχιακού προγράμματος είναι η εξειδίκευση και διεξαγωγή καινοτόμου έρευνας σε πεδία αιχμής της Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, σε υψηλό διεθνώς ανταγωνιστικό επίπεδο, που οδηγεί σε δημοσιεύσεις σε περιοδικά μεγάλου δείκτη απήχησης. Επίσης, σαν μέρος της εκπαίδευσής τους, οι φοιτητές του Προγράμματος συμμετέχουν επικουρικά στη διδασκαλία προπτυχιακών μαθημάτων. Η γνώση Αγγλικών είναι απαραίτητη. Οι τομείς ειδίκευσης που προσφέρονται είναι:

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν:

Διαδικασία υποβολής αίτησης: Η αίτηση, η έκθεση ενδιαφερόντων και οι συστατικές επιστολές συμπληρώνονται σε ειδική σειρά εντύπων που διατίθενται από τη γραμματεία και την ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού Τμήματος http://www.materials.uoc.gr/el/grad/announcements/2017/call_20170320.html. Δικαιολογητικά που συνυποβάλλονται με την αίτηση και την έκθεση ενδιαφερόντων:

Επισημαίνεται ότι στην αίτηση θα πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά λογαριασμός e-mail από τον οποίο θα ενημερώνεστε για την πορεία της υποψηφιότητας σας. Οι συστατικές επιστολές θα αποσταλούν απ’ ευθείας από τους συντάκτες, στην Επιτροπή Μεταπτυχιακών Σπουδών. Προθεσμία υποβολής Δικαιολογητικών για το πρόγραμμα ΜΔΕ ορίζεται η 5η Μαΐου 2017. H διαδικασία επιλογής θα γίνει από την Επιτροπή και προϋποθέτει συνέντευξη των υποψηφίων στις 12 Μαΐου 2017 μεταξύ 10:00–13:00. Υπάρχει η δυνατότητα τηλεδιάσκεψης για υποψήφιους που διαμένουν εκτός Κρήτης. Αιτήσεις για το πρόγραμμα ΔΔ γίνονται δεκτές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Οι αιτήσεις μαζί με τα δικαιολογητικά υποβάλλονται ή αποστέλλονται εμπρόθεσμα στη Γραμματεία του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, Κτίριο Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Βούτες, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τ.Θ.2208, 70013 Ηράκλειο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, κ. Χ. Στρατήγη στην παραπάνω διεύθυνση (τηλ. +30 2810-394272, stratigis@materials.uoc.gr ή στον Διευθυντή Μεταπτυχιακών Σπουδών Καθ. Γ. Κοπιδάκη, kopidaki@materials.uoc.gr.

Δείτε το πόστερ του προγράμματος.

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας Ν. Σιάββα

Την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 και ώρα 16:15, στην αίθουσα Α302, θα γίνει η παρουσίαση της μεταπτυχιακής εργασίας του κ. Νικόλαου Σιάββα με θέμα «Ανάλυση και ύπαρξη οδεύοντος κύματος, ενός μοντέλου περιγραφής αποδόμησης ιστού από βακτήρια». Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Γεωργία Καραλή.

Δήλωση συγγραμμάτων ΣΘΤΕ

Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να δηλώσουν στον "Εύδοξο" τα συγγράμματα για τα μαθήματα της ΣΘΤΕ: ΣΘΤΕ101 Αρχές Οικονομίας και ΣΘΤΕ202 Διδακτική των Φυσικών Επιστημών παρακαλούνται να αναμένουν νεότερη ανακοίνωση για τον κωδικό των εν λόγω συγγραμμάτων και τον ακριβή τρόπο δήλωσής τους. Αναμένουμε σχετική απάντηση από Εύδοξο μέχρι την Δευτέρα 27-3-2017.

1η Διάλεξη – ΚΠΑ030 Ιστορία της Εκπαίδευσης

Την Πέμπτη 30/3/2017 και ώρα 6-8 μμ στην αίθουσα Α113 του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών θα γίνει η πρώτη παράδοση του μαθήματος ΚΠΑ030 Ιστορία της Εκπαίδευσης, με διδάσκουσα την κα Δαλακούρα.

Πρόοδος μαθήματος ΜΕΜ280-Φυσική ΙΙ

H πρόοδος για το μάθημα ΜΕΜ 280-Φυσική ΙΙ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24/3/2017 ώρα 13:00-15:00 (Α203, Α214).

2η Πρόοδος – ΜΕΜ 217 Διαφορικές Εξισώσεις (Α)

Παρακαλούνται όσοι φοιτητές θα συμμετέχουν στην 2η πρόοδο του μαθήματος ΜΕΜ 271-Διαφορικές Εξισώσεις (τμήμα Α) με τον καθηγητή Ι. Αθανασόπουλο την Παρασκευή 31/3/2017 ώρα 15:00-17:00 να δηλώσουν τον αριθμό μητρώου τους στη λίστα που θα βρούν στο παρακάτω link έως και την Τρίτη 28/3/2017 ώρα 13:00. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1puB_iWFZBVFRGnbZmZfLquRhTlJK1pD-KSP5HpF6DC0/edit?usp=sharing.

Δηλώσεις Συγγραμμάτων, Εαρινό Εξάμηνο 2016-17

Οι δηλώσεις συγγραμμάτων για το Εαρινό Εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017. Η διανομή των Συγγραμμάτων θα ξεκινήσει την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017.

Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές υποχρεούνται να προβούν σε δήλωση μαθημάτων στο οικείο τμήμα τους και δικαιούνται να παραλάβουν συγγράμματα μόνο για τα μαθήματα εκείνα τα οποία έχουν συμπεριλάβει κατά το τρέχον εξάμηνο στη δήλωση μαθημάτων τους.

Επισημαίνεται ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας τόσο οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών, όσο και αυτοί που είναι ήδη κάτοχοι δεύτερου πτυχίου προπτυχιακών σπουδών, δεν δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα. Κατ’ εφαρμογή του άρθρου 65 Ν.4386/2016 (ΦΕΚ Α 83 /11/5/2016), είναι δυνατή η χορήγηση δωρεάν έντυπων διδακτικών συγγραμμάτων στους φοιτητές που παρακολουθούν πρόγραμμα σπουδών για τη λήψη δεύτερου πτυχίου. Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Αρωγής Χρηστών του Ευδόξου (215-215-7850) ή http://eudoxus.gr/OnlineReport.aspx, Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00.

Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Στην ιστοσελίδα του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης υπάρχουν πληροφορίες για την υποβολή αιτήσεων για Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Τμήμα, σε επίπεδο Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδίκευσης (Masters) και Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D).

Περίοδος αίτησης Χειμερινό εξάμηνο Εαρινό εξάμηνο
Κατάθεση αίτησης 31 Οκτωβρίου 31 Μαρτίου
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων 15 Δεκεμβρίου 31 Μαΐου
Έναρξη σπουδών Επόμενο εαρινό εξάμηνο Επόμενο φθινοπωρινό εξάμηνο

ΜΕΜ-252 Αριθμητική Λύση ΣΔΕ

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017, η διάλεξη του μαθήματος ΜΕΜ-252 Αριθμητική Λύση ΣΔΕ θα περιοριστεί στο χρονικό διάστημα 13.00-14.00, λόγω υποχρέωσης του διδάσκοντα να συμμετάσχει σε συνεδρίαση εκλεκτορικού σώματος.

Επετειακό λογότυπο του Τμήματος

Διαβάστε την ανακοίνωση για την επιλογή του επετειακού λογότυπου του Τμήματος με αφορμή τα 40 χρόνια του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Επιλεχθέντες για Πρακτική Άσκηση στο Εαρινό Εξάμηνο 16-17

Η λίστα των επιλεχθέντων φοιτητών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης (τρίμηνη περίοδος, η οποία θα τελειώνει μέχρι και Σεπτέμβριο 2017) είναι ως εξής:

 1. Παπαδάκης Γεώργιος, 4796
 2. Κεραμέα Παναγιώτα, 4743
 3. Δρούγκα Μαγδαληνή, 4384
 4. Νησιώτης Αριστείδης, 4760
 5. Κοντέρ Ελευθέριος, 4529
 6. Ανεβλαβής Μιχαήλ, 1440
 7. Αναστασιάδου Εύα, 1832
 8. Παπαϊωάννου Σάββας-Τσαμπίκος, 4761
 9. Λιαροπούλου Θεοδώρα, 4819
 10. Ζαμπελλάκη Χρυσάνθη, 4677
 11. Γαβαλάκη Γεωργία, 4394
 12. Γουρνιεζάκη Μαρία, 4411
 13. Τσιντάρη Ελπίδα, 4817

Ακαδημαϊκοί υπεύθυνοι: Ευάγγελος Χαρμανδάρης, Σταύρος Κομηνέας, Θεόδουλος Γαρεφαλάκης.

Διάλεξη μαθήματος Γ03Π04 ΘΕΩΡΙΕΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

Θα γίνει διάλεξη του μαθήματος Γ03Π4, με διδάσκοντα τον κ. Κλεισαρχάκη Μιχάλη, τη Δευτέρα 27/3/2017 και ώρα 12-2 στην αίθουσα Α121 του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών.

ΜΕΜ-252 Αριθμητική Λύση ΣΔΕ-Εργαστήριο

Αύριο Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, θα γίνει, μεταξύ 5μμ-7μμ στην Γ109, έκτακτο εργαστήριο του μαθήματος ΜΕΜ-252 Αριθμητική Λύση ΣΔΕ.

Ορκωμοσία Μαρτίου 2017-Τελική λίστα Κατεύθυνσης Μαθηματικών

Οι φοιτητές που ορκίζονται στις 17/3/2017 (Κατεύθυνση Μαθηματικών) είναι οι παρακάτω:

4705, 4296, 4600, 4476, 4621, 4411, 4654, 4608, 4226, 4515, 4526, 4209, 4495, 4262, 4191, 4602, 4582, 4410, 4331, 3427, 4557, 4465, 4398, 4699, 4721, 4739, 4468, 4651, 4167, 4374, 4550, 4634, 4701

ΜΕΜ 217 Διαφορικές Εξισώσεις (Β)

H πρόοδος για το μάθημα ΜΕΜ 271-Διαφορικές Εξισώσεις (τμήμα Β), με διδάσκοντα τον κ. Τερσένοβ, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28/3/2017 ώρα 17:00-19:00 (Α201, Α203, Α214)

ΜΕΜ312 Αγγλικά-Μαθηματική Ορολογία ΙΙ

Για το μάθημα ΜΕΜ312 Αγγλικά-Μαθηματική Ορολογία ΙΙ, την Παρασκευή 10-03-2017, θα γίνει μια έξτρα ώρα 12-1μμ στην αίθουσα Α214.

Ημέρες Ανάλυσης, 24-25 Μαΐου 2017

Το τμήμα μας οργανώνει μια συνάντηση εργασίας στην Μαθηματική Ανάλυση, επι τη ευκαιρία της επίσκεψης του Καθηγητή Ed Saff ως Διακεκριμένος ομιλητής στη θέση Πηχωρίδη, τον Μάϊο του 2017. Ομιλητές (μέχρι στιγμής):

Γιώργος Κωστάκης, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Νίκος Φραντζικινάκης, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Alex Iosevich, Univ. of Rochester
Μιχάλης Κολουντζάκης, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Romanos Malikiosis, TU Berlin
Θέμης Μήτσης, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Mate Matolcsi, Renyi Institute
Μιχάλης Παπαδημητράκης, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Ed Saff, Vanderbilt University
Νίκος Στυλιανόπουλος, Πανεπιστήμιο Κύπρου
Yang Wang, Hong Kong Univ. of Science and Technology

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτη την ιστοσελίδα της συνάντησης, και/ή επικοινωνήστε με τον Μιχάλη Κολουντζάκη.

Ορκωμοσία Μαρτίου 2017

Οι υποψήφιοι πτυχιούχοι που θα ορκισθούν την Παρασκευή 17/3, κατεύθυνσης Μαθηματικών, είναι οι παρακάτω (της κατεύθυνσης Εφ. Μαθηματικών έχουν ενημερωθεί τηλεφωνικά):

4705, 4600, 4654, 4608, 4226, 4515, 4526, 4209, 4495, 4191, 4582, 4410, 4331, 3427, 4398, 4699, 4721, 4651, 4167, 4374, 4550, 4634, 4701.

Οι υπόλοιποι, που έχουν εκκρεμότητες, θα ενημερωθούν τη Δευτέρα.

Αλλαγή ημέρας εργαστηρίου ΜΕΜ-252 Αριθμητική Λύση ΣΔΕ

Το εργαστήριο του μαθήματος ΜΕΜ-252 Αριθμητική Λύση ΣΔΕ, θα γίνεται κάθε Δευτέρα 9-11 στο Εργαστηριο Γ109, ξεκινώντας από τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017.

Αναβολή μαθήματος MEM 287 Μαθηματική Θεωρία Υλικών

Το μάθημα ΜΕΜ 287 Μαθηματική Θεωρία Υλικών με τον κ. Ροζάκη, αναβάλλεται για αύριο Παρασκευή 3/3/2017 και Δευτέρα 6/3/2017, 9-11πμ Ε204, λόγω κωλύματος του διδάσκοντα. Για την αναπλήρωσή τους θα ενημερωθείτε αργότερα.

Ενημέρωση Ωρολογίου Προγράμματος Εαρινού Εξαμήνου 2016-17

Δείτε το ενημερωμένο πρόγραμμα μαθημάτων για το Εαρινό Εξάμηνο του 2016-2017

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας

Την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 και ώρα 10:00, στην αίθουσα Α302, θα γίνει η παρουσίαση της μεταπτυχιακής εργασίας της κας. Γεωργίας Τσαλόλη με θέμα «Αποκωδικοποίηση Γενικευμένων Κωδίκων Reed-Solomon». Επιβλέπων καθηγητής: Θεόδουλος Γαρεφαλάκης.

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας

Την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 και ώρα 12:00, στην αίθουσα Α303, θα γίνει η παρουσίαση της μεταπτυχιακής εργασίας του κ. Αλέξανδρου Γαλανάκη με θέμα «Το Θεώρημα των Mordell-Weil για αλγεβρικά σώματα αριθμών». Επιβλέπων καθηγητής: Ιωάννης Αντωνιάδης.

Διάλεξη του μαθήματος Γ03Π04 Θεωρίες Μάθησης και Εκπαιδευτικό Λογισμικό

Στον σύνδεσμο http://www.sse.uoc.gr/news/dialexiG03P04Mar2017.html θα δείτε την ανακοίνωση για τη διάλεξη του μαθήματος Γ03Π04 του κ. Κλεισαρχάκη. Η διάλεξη ήταν προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή 3/3 στις 12.00 αλλά θα γίνει στις 2 μμ, λόγω κωλύματος του διδάσκοντα.

Διάλεξη του μαθήματος Γ03Π04 Θεωρίες Μάθησης και Εκπαιδευτικό Λογισμικό

Στον σύνδεσμο http://www.sse.uoc.gr/news/dialexiG03P04Mar2017.html θα δείτε την ανακοίνωση για τη διάλεξη του μαθήματος Γ03Π04 του κ. Κλεισαρχάκη. Η διάλεξη θα γίνει την Παρασκευή 3/3/2017.

ΚΠΑ021 Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης

Το μάθημα ΚΠΑ021 Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης, με διδάσκοντα τον κ. Μανόλη Αλεξάκη, θα διδάσκεται κάθε Τρίτη 6-8 μμ.

Διδασκαλία Μαθημάτων στα Αγγλικά

Είναι γνωστό ότι το Τμήμα μας δεν δέχεται καθόλου φοιτητές από το εξωτερικό (με το πρόγραμμα Erasmus ή με άλλο τρόπο) και ότι ο κυριότερος λόγος γι’ αυτό είναι η διδασκαλία των μαθημάτων μόνο στα Ελληνικά. Το Τμήμα μας, κυρίως λόγω της θέσης του, θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για ξένους φοιτητές από την Ευρώπη και αλλού, οι οποίοι θα ήθελαν να περάσουν ένα εξάμηνο εδώ. Το Τμήμα μας και οι φοιτητές μας μόνο να κερδίσουν έχουν από τέτοιες επισκέψεις ξένων φοιτητών εδώ. Ένας επιπλέον λόγος που η διδασκαλία κάποιων προχωρημένων μαθημάτων στα Αγγλικά θα είναι επωφελής και για τους φοιτητές του Τμήματος είναι ότι θα συμβάλλει στην εξοικείωσή τους με την ορολογία στα Αγγλικά, πράγμα που θα βοηθήσει και στη χρήση ξένων εγχειριδίων (βιβλίων, video) αλλά, κυρίως, σε τυχόν μεταπτυχιακές σπουδές τους στο εξωτερικό αργότερα.

 1. Σε κάθε εξάμηνο το Τμήμα επιλέγει 3-4 μαθήματα (όχι υποχρεωτικά, μάλλον προχωρημένα μαθήματα με σχετικά μικρό αριθμό φοιτητών) ως εν δυνάμει διδασκόμενα στα Αγγλικά (αν δηλ. υπάρχουν ξένοι φοιτητές στο ακροατήριο). Όλα τα μεταπτυχιακά μαθήματα (εκτός αν ο διδάσκων το αρνηθεί) θεωρούνται αυτομάτως ως εν δυνάμει διδασκόμενα στα Αγγλικά.
 2. Η επιλογή των μαθημάτων αυτών (αλλά όχι απαραίτητα και των διδασκόντων) γίνεται τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο κάθε έτους για ολόκληρη την επόμενη χρονιά ώστε να ανακοινωθούν έγκαιρα στους φοιτητές που σκέφτονται να έρθουν εδώ με το πρόγραμμα Erasmus.
 3. Οι διαλέξεις γίνονται στα Αγγλικά. (Φυσικά ο διδάσκων μπορεί κάποιες φορές να εξηγήσει κάτι στα Ελληνικά αν δεν είναι κατανοητό στους Έλληνες στα Αγγλικά για κάποιο λόγο.)
 4. Επιλέγεται σύγγραμμα στα Αγγλικά και παράλληλο στα Ελληνικά.
 5. Οι εξετάσεις γίνονται και στα Ελληνικά και στα Αγγλικά (ο κάθε φοιτητής παίρνει θέματα στη γλώσσα που θέλει και γράφει τις απαντήσεις στη γλώσσα που θέλει).

Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 προτείνονται τα ακόλουθα μαθήματα:

Χειμερινό Εξάμηνο: Πραγματική Ανάλυση, Θεωρία Ομάδων, Τοπολογία, Λογισμός Μεταβολών, Αριθμητική Επίλυση Μερικών Διαφορικών Εξισώσεων

Εαρινό Εξάμηνο: Συναρτησιακή Ανάλυση, Αρμονική Ανάλυση, Θεωρία Σωμάτων, Θεωρία Δακτυλίων & Modules, Γεωμετρία, Θεωρία Υλικών, Αριθμητική Επίλυση Συνήθων Διαφορικών Εξισώσεων

Ενημέρωση Ωρολογίου Προγράμματος Εαρινού Εξαμήνου 2016-17

Δείτε το ενημερωμένο πρόγραμμα μαθημάτων για το Εαρινό Εξάμηνο του 2016-2017, στο οποίο (α) οι ασκήσεις της Τρίτης του ΜΕΜ105 Απειροστικός ΙΙ θα γίνονται στην Α214 αντί της Ε204 (β) το ΜΕΜ241 Διακριτά Μαθηματικά τις Πέμπτες θα γίνεται στο Α201 αντί του Α203 (γ) το ΜΕΜ312 Αγγλικά-Μαθηματική Ορολογία ΙΙ θα γίνεται στην Α212 κάθε Δευτέρα 9-11πμ (δ) το ΜΕΜ278 Δυναμική Μετεωρολογία θα γίνεται Τετάρτη αντί Πέμπτη στην Ε204 3-5μμ (ε) το ΜΕΜ264 Εφαρμοσμένη Στατιστική θα γίνεται 5-7:45 αντί 4-7. Παρακαλούμε να ελέγχετε συχνά για τυχόν αλλαγές σε αίθουσες ή ώρες μέσω και άλλων ανακοινώσεων.

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 και ώρα 15:00, στην αίθουσα Α302, θα γίνει η παρουσίαση της μεταπτυχιακής εργασίας του κ. Νικόλαου Κασμερίδη με θέμα «Η χρήση της γραφικής αναπαράστασης στη διδασκαλία γενικών μαθηματικών εννοιών και εξειδικευμένων εννοιών στα ΕΠΑΛ: η περίπτωση του τομέα Οικονομίας». Επιβλέπων καθηγητής: Χρήστος Κουρουνιώτης.

Πρόσκληση ορκωμοσιών Σ.ΘΕ.Τ.Ε., Μάρτιος 2017

Η Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης σας προσκαλεί στην ορκωμοσία των νέων πτυχιούχων της στις 16 και 17 Μαρτίου 2017. Πρόγραμμα τελετών:

Τμήμα Χημείας, 16/3/2017, Αμφ. Μανασσάκη, 12.00
Τμήμα Φυσικής και Τμήμα Βιολογίας, 17/3/2017, Αμφ. Πετρίδη, 11.00
Τμήμα Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, 17/3/2017, Αμφ. Πετρίδη, 13.30
Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών και Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, 17/3/2017, Αμφ. Πετρίδη, 17.00

Για τη διατήρηση της καθαριότητας τόσου του χώρου του αμφιθεάτρου "Ν. Πετρίδης" όσο και των εξωτερικών χώρων του Τμήματος Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, ενημερώνουμε τους υποψήφιους πτυχιούχους, συγγενείς και φίλους αυτών ότι οποιαδήποτε συσκευή ρίψης κάθε είδους κονφετί γίνει αντιληπτή, θα κατάσχεται. Ευελπιστούμε στην κατανόηση και τη συνεργασία σας για μια άψογη τελετή ορκομωσίας των απόφοιτων της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών.

Παρακαλούμε να διαβάσετε τις οδηγίες από την Κοσμητεία για τις ορκωμοσίες της Σ.ΘΕ.ΤΕ στις 16-17 Μαρτίου 2017.

2η διάλεξη του μαθήματος ΚΠΑ021 Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης

Την Τρίτη 28/2/2017 και ώρα 6.30-8.30 στο Αμφ. Α1 του Τμήματος Χημείας θα γίνει η δεύτερη διάλεξη του μαθήματος ΚΠΑ021 Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης. Το μάθημα προσφέρεται από το Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών με διδάσκοντα τον κ. Μανόλη Αλεξάκη (alexakis.em@gmail.com).

Αναπλήρωση MEM 271 Διαφορικές Εξισώσεις Τμήμα Α

Την Παρασκευή 24/2/2017, στο Αμφ203 και ώρα 3-5μμ, θα γίνει αναπλήρωση του μαθήματος MEM 271 Διαφορικές Εξισώσεις Τμήμα Α (διδάσκων κ. Ι. Αθανασόπουλος).

ΜΕΜ281 Θεωρία Ρευστών

Όσοι φοιτητές θέλουν να δουν το γραπτό τους στο μάθημα ΜΕΜ281 Θεωρία Ρευστών μπορούν να έλθουν την Παρασκευή 24/2, ώρα 9:30 στο γραφείο του διδασκοντα, κ. Γεώργιου Μακράκη.

Δηλώσεις μαθημάτων Άλγεβρα ΙΙ και Γλώσσα Προγραμματισμού ΙΙ, Εαρινό Εξάμηνο 2016-17

Στην περίπτωση που το σύστημα υποχρεώνει τον φοιτητή/τρια να δηλώσει μάθημα ή μαθήματα όπως π.χ. Άλγεβρα ΙΙ ή Γλώσσα Προγραμματισμού ΙΙ για το (Εαρινό 2016-17) που δεν είναι υποχρεωτικά ή που έχει ήδη περάσει σύμφωνα με τις Μεταβατικές Διατάξεις που συνοδεύουν το Πρόγραμμα Σπουδών που ακολουθούν τότε κάνει Αποστολή της Δήλωσης στη Γραμματεία Εμπρόθεσμα ως έχει δηλ. (εσφαλμένη) και ζητάει από τη Γραμματεία τη διαγραφή του μαθήματος/των και την αντικατάστασή του/τους με το μάθημα/τα που επιθυμεί. Η διόρθωση της Δήλωσης μπορεί να γίνει με δύο τρόπους : 1) είτε να περάσουν οι ενδιαφερόμενοι τις ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών από τη Γραμματεία της Κατεύθυνσης Μαθηματικών, 2)είτε να αποστείλουν το αίτημά τους μέσω του ιδρυματικού τους e-mail στο secr@math.uoc.gr. Οι διορθώσεις θα διαρκέσουν έως την καταληκτική ημερομηνία των Δηλώσεων του Εαρινού Εξαμήνου 2016-17.

Εμβόλιμη Εξέταση ΜΕΜ213 Μιγαδική Ανάλυση

Το μάθημα ΜΕΜ213 Μιγαδική Ανάλυση θα εξεταστεί την Παρασκευή 24/2/2017 στο Αμφιθέατρο Α201 και ώρα 3-5μμ.

Ορκωμοσία Μαρτίου 2017

Όσοι φοιτητές ή φοιτήτριες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην προσεχή ορκωμοσία της 17ης Μαρτίου 2017, καλούνται να καταθέσουν στη Γραμματεία (για την κατεύθυνση Μαθηματικών στην κ. Σκουλά (A202) – για την κατεύθυνση Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στην κ. Καφάτου (A204)) τις σχετικές αιτήσεις από την Τρίτη 21/02/2017 έως και την Τετάρτη 01/03/2017. Ηλεκτρονικά μπορούν να γίνουν αιτήσεις στο email secr@math.uoc.gr και με φαξ στο 2810-393725 και 2810-393810.

Όσοι δεν έρθουν στη Γραμματεία για την αίτηση, πρέπει να έρθουν μια ώρα νωρίτερα στη Γραμματεία, τη μέρα της ορκωμοσίας, για υπογραφές. Οι υποψήφιοι πτυχιούχοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους και να μην εκκρεμούν βαθμολογίες. Το αργότερο που θα γίνουν δεκτοί βαθμοί για συμμετοχή στην τελετή, είναι την Τετάρτη 01/03/2017, ημερομηνία που θα τηρηθεί αυστηρά. Την Παρασκευή 3/03/2017 θα ενημερωθούν μέσω του ιδρυματικού τους email οι υποψήφιοι πτυχιούχοι με τυχόν εκκρεμότητες, για το αν θα συμμετάσχουν στην τελετή. Οι φοιτητές με την αίτηση τους θα πρέπει να επιστρέψουν στη γραμματεία:

 1. Φοιτητική Ταυτότητα – πάσο
 2. Βιβλιάριο Υγείας Π.Κ. (όσοι έχουν παραλάβει)

Θα πρέπει επίσης να μην έχετε εκκρεμότητα με δανεισμό βιβλίων στη βιβλιοθήκη. Σε περίπτωση απώλειας κάποιων από τα παραπάνω θα πρέπει να κατατεθεί μαζί με την αίτηση ορκωμοσίας και μια υπεύθυνη δήλωση απώλειας.

Δείτε το έντυπο της υπεύθυνης δήλωσης, την αίτηση ορκωμοσίας και το στατιστικό έντυπο αποφοίτου.

Προκήρυξη διαγωνισμού φωτογραφίας για τα μέλη του Πανεπιστημίου Κρήτης–Παράταση Υποβολής Υποψηφιοτήτων

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο πλαίσιο της υλοποίησης της «Ευρωπαϊκής Χάρτας Ερευνητών & του Κώδικα Δεοντολογίας Πρόσληψης Ερευνητών» και την ανάδειξη της ερευνητικής του δραστηριότητας, προκηρύσσει διαγωνισμό φωτογραφίας για τα μέλη του. Ο διαγωνισμός έχει δύο βασικές κατηγορίες:

Η πρώτη κατηγορία με τίτλο «Η τέχνη της Έρευνας» έχει σαν στόχο την ανάδειξη του εύρους, της ποικιλομορφίας, των δυσκολιών και της ελκυστικότητας της έρευνας που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο.

Η δεύτερη κατηγορία με τίτλο «Ανακαλύπτοντας το Πανεπιστήμιο μου» έχει σαν στόχο την ανάδειξη του Πανεπιστημίου και των στενά ακαδημαϊκών και ευρύτερα συλλογικών δραστηριοτήτων του μέσα από τα μάτια των μελών του.

Νέα προθεσμία υποβολής: 10 Μαρτίου 2017, ώρα 14.00

Δείτε προκήρυξη, την δήλωση συμμετοχής και την αφίσα του διαγωνισμού.

Επικουρικό Διδακτικό Έργο Εαρινό Εξάμηνο 2017

Δείτε τη λίστα των βοηθών διδασκαλίας των μαθημάτων του Εαρινού Εξαμήνου 2017.

1η Διάλεξη ΚΠΑ021 Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης

Την Τρίτη 21/2/2017 και ώρα 6.30-8.30 στο Αμφ. Α1 του Τμήματος Χημείας, θα γίνει η πρώτη διάλεξη του μαθήματος ΚΠΑ021 Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης. Η διάλεξη έχει τίτλο "Θεωρητικό Πλαίσιο για την Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης". Το μάθημα προσφέρεται από το Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών με διδάσκοντα τον κ. Μανόλη Αλεξάκη (alexakis.em@gmail.com).

Εμβόλιμη εξέταση ΜΕΜ213 Μιγαδική Ανάλυση

Το μάθημα ΜΕΜ213 Μιγαδική Ανάλυση θα εξεταστεί ξανά (εμβόλιμη) μετά από αίτημα των φοιτητών. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εξέταση (πρέπει να είναι πάνω από το 9ο εξάμηνο και να έχουν δηλώσει το μάθημα έστω μια φορά στο παρελθόν) πρέπει να το δηλώσουν στη Γραμματεία του Τμήματος (κα. Σκουλά) μέχρι τις 13:00, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 (secr@math.uoc.gr) Η εξέταση του μαθήματος θα γίνει είτε την Παρασκευή 24/2 είτε το Σάββατο 25/2 σύμφωνα με τον αριθμό των φοιτητών που θα το δηλώσουν.

ΜΕΜ-252 Αριθμητική Λύση ΣΔΕ

Η διάλεξη του μαθήματος ΜΕΜ-252 Αριθμητική Λύση ΣΔΕ, η οποία είναι προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή 17/2/2017 αναβάλλεται και θα γίνει τη Δευτέρα 20/2/2017 μεταξύ 19.00-21.00 στην Α212.

Προκήρυξη διαγωνισμού για τη χορήγηση υποτροφίας στα Μαθηματικά

Δείτε την προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση μιας (1) υποτροφίας στον κλάδο των Μαθηματικών σε πτυχιούχους/διπλωματούχους Σχολών/Τμημάτων Μαθηματικών, Φυσικής, Πληροφορικής/Επιστήμης Υπολογιστών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ελληνικών Πανεπιστημίων-Πολυτεχνείων ή ισοτίμων Πανεπιστημίων-Πολυτεχνείων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, από τα έσοδα της Δωρεάς-Κληροδοτήματος Π. Γραμματικάκη. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, συνοδευόμενων από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά λήγει την 17η Μαΐου 2017.

MEM323 Πρακτική Άσκηση Διδασκαλίας στα Μαθηματικά

Οι φοιτητές και φοιτήτριες που έχουν επιλεγεί για το μάθημα ΜΕΜ323 Πρακτική Άσκηση στη Διδασκαλία των Μαθηματικών καλούνται στην πρώτη ενημερωτική διάλεξη του μαθήματος την Πέμπτη, 16/2/2017, στις 5-7 μ.μ. στην Αίθουσα Α214. Κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή στη διάλεξη αυτή όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν το μάθημα.

Σημαντική και επείγουσα ανακοίνωση για εγγραφή στο ΟΙΚ3601 Διδακτική της Οικονομικής Επιστήμης

Στον σύνδεσμο http://www.sse.uoc.gr/news/anakoinwsiOIK60115-02-2017.html θα βρείτε μία πολύ σημαντική και επείγουσα ανακοίνωση για την εγγραφή των φοιτητών μας στο μάθημα ΟΙΚ3601 Διδακτική της Οικονομικής Επιστήμης. Στο μάθημα Διδακτική της Οικονομικής Επιστήμης (ΟΙΚ3601) θα γίνουν δεκτοί συνολικά 70 φοιτητές (για όλο το ΠΚ). Όσοι ενδιαφέρονται για το μάθημα θα πρέπει να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του μαθήματος στο moodle. Η απάντηση του ερωτηματολογίου συνιστά αρχική δήλωση του μαθήματος. Η επιλογή των φοιτητών από τους διδάσκοντες θα γίνει με βάση τις απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο. Οι ΑΜ των επιλεγέντων θα ανακοινωθούν στο moodle. Το ερωτηματολόγιο προβλέπει και τη δήλωση μαθήματος σε περίπτωση που κάποιος/α δεν επιλεγεί για το μάθημα ΟΙΚ3601. Για όσους επιλεγούν η δήλωση του μαθήματος αυτού (ή του εναλλακτικού που θα έχει δηλωθεί στο ερωτηματολόγιο σε περίπτωση μη επιλογής) θα γίνει από τη Γραμματεία του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών. Δυνατότητα απάντησης στο ερωτηματολόγιο υπάρχει από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 έως την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση παρακαλώ επικοινωνήστε με την διδάσκουσα, κα Νικολίτσα Δάφνη, τηλ. 28310-77433.

MEM323 Πρακτική Άσκηση Διδασκαλίας στα Μαθηματικά

Οι παρακάτω φοιτητές που δήλωσαν συμμετοχή στην Πρακτική Άσκηση Διδασκαλίας των Μαθηματικών πληρούν τα κριτήρια που έθεσε η Επιτροπή Σπουδών και γίνονται δεκτοί. Η δήλωση του μαθήματος θα γίνει από τη Γραμματεία όταν κλείσουν οι δηλώσεις με την προϋπόθεση ότι δεν θα έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των ects που απαιτούνται. ECTS του μαθήματος: 6

Αντρέου Αθανασία 5189
Αφαντενός Δημήτριος 2046
Γενιτσαρίδη Ιωάννα 3553
Δακορώνια Ευαγγελία 4846
Δασκαλάκη Κωνσταντίνα 5082
Δασκαλάκη Μαρία-Όλγα 5037
Δεληγιάννη Ευδοξία 4380
Ραμνιοδοπούλου Ελευθερία 5016
Δουκάκης Εμμανουήλ 4863
Ζαμπέλης Εμμανουήλ 4830
Ζαρονικόλα Βασιλική 2029
Καλυβιώτη Ευαγγελία 4835
Κανέλλου Λυδία 1930
Καραολάνη Αικατερίνη 5176
Κυριαζάκη Αριάδνη-Αικατερίνη 1908
Μιχελάκη Μαρία 4986
Παντελάκη Σοφία 4606
Παπαφραγκάκη Μαριάννα 4936
Πιτσινή Μαρία 1860
Σιφναίου Παρασκευή 1812
Τριανταφυλλοπούλου Μαρία 4477
Χανιωτάκη Κυριακή 4888
Χουδετσανάκη Ελένη 4981

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12:00, στην αίθουσα Α303, θα γίνει η παρουσίαση της μεταπτυχιακής εργασίας της κας Βιργινίας Αποστολοπούλου με θέμα «Μοντελοποίηση πολλαπλών κλιμάκων χρησιμοποιώντας τον φορμαλισμό Mori-Zwanzig». Επιβλέπων καθηγητής: Ευάγγελος Χαρμανδάρης.

Ενημέρωση Ωρολογίου Προγράμματος Εαρινού Εξαμήνου 2016-17

Δείτε το ενημερωμένο πρόγραμμα μαθημάτων για το Εαρινό Εξάμηνο του 2016-2017, στο οποίο προστέθηκε το μάθημα ΜΕΜ216 Ανάλυση Πολλών Μεταβλητών, με ημερομηνία έναρξης 14/2/2017. Παρακαλούμε να ελέγχετε συχνά για τυχόν αλλαγές σε αίθουσες ή ώρες μέσω και άλλων ανακοινώσεων.

Διευκρινίσεις στους Πίνακες 9 & 10 του Προγράμματος Σπουδών της Κατεύθυνσης Εφαρμοσμένων Μαθηματικών

Δείτε τους πίνακες 9 (Κορμού) και 10 (προχωρημένα) της Κατεύθυνσης Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, όπως έχουν διαμορφωθεί έως και σήμερα.

ΜΕΜ216 Ανάλυση Πολλών Μεταβλητών

Το μάθημα ΜΕΜ216 Ανάλυση Πολλών Μεταβλητών θα συμπεριληφθεί στο Εαρινό Εξάμηνο 2016-2017 του Τμήματος ΜΕΜ με διδάσκοντα τον κ. Γεώργιο Κωστάκη. Ώρες διδασκαλίας: Τρίτη 11-1, Α208 και Πέμπτη, 11-1, Α212. Τα μαθήματα ξεκινούν αύριο 14/2/2017.

Εξέταση ΜΕΜ201 Γενικά Μαθηματικά

Το μάθημα ΜΕΜ201 Γενικά Μαθηματικά θα εξεταστεί για τελευταία φορά την Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 17:00–19:00 στο Αμφ203. Στην εξέταση μπορούν να συμμετέχουν μόνο φοιτητές και φοιτήτριες που εισήχθησαν στο Τμήμα Μαθηματικών ή στην Κατεύθυνση Μαθηματικών από το 2009 έως το 2013 (ακαδημαϊκό έτος 2013-14) και ακολουθούν το Πρόγραμμα Σπουδών 2009-2014. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εξέταση πρέπει να το δηλώσουν στη Γραμματεία του Τμήματος (κ.Σκουλά) μέχρι τις 13:00, την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017.

Προσφερόμενα μαθήματα άλλων τμημάτων, Εαρινό Εξάμηνο 2016-17

Αφορά τους φοιτητές 3ου εξαμήνου και πάνω. Παρακαλούμε δείτε τα προσφερόμενα μαθήματα από τα άλλα τμήματα για το Εαρινό Εξάμηνο 2016-2017. Όσα δεν βλέπετε στην εφαρμογή StudentsWEB (περίοδος δηλώσεων 14/2-27/2) θα εμφανιστούν σταδιακά αμέσως μόλις ενεργοποιηθούν από τις εκάστοτε γραμματείες των άλλων τμημάτων.

Δηλώσεις μαθημάτων και συγγραμμάτων για το Εαρινό Εξάμηνο 2016-17

Οι δηλώσεις Μαθημάτων του Εαρινού Εξαμήνου 2016-2017 του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών θα πραγματοποιηθούν μέσω της υπηρεσίας StudentsWEB στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://student.cc.uoc.gr, από τις 14/02/2017 και ώρα 10:00 έως τις 27/02/2016 και ώρα 24:00. Δείτε το ενημερωτικό σημείωμα και πληροφορίες για τις δηλώσεις μαθημάτων και συγγραμμάτων.

Θέσεις Μεταδιδακτορικών Ερευνητών και Υποψήφιων Διδακτόρων στο ΙΜΒΒ-ΙΤΕ

Παρακαλούμε δείτε τα συνημμένα αρχεία που βρίσκονται στoυς συνδέσμους http://news.uoc.gr/news/2017/09-02/Ph.D_positions.pdf και http://news.uoc.gr/news/2017/09-02/PostDoc_positions.pdf Προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών: 28 Φεβρουαρίου 2017.

1η Διάλεξη παιδαγωγικού μαθήματος Α05Π01 Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης: Η Διαμόρφωση του Ανθρώπου–Πολίτη

Η πρώτη διάλεξη του μαθήματος θα γίνει την Παρασκευή 10/2/2017 και ώρα 10-12, στην αίθουσα 1 του Τμήματος Φυσικής. Κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή στην διάλεξη αυτή όσων ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το μάθημα. Θα ακολουθήσουν κι άλλες διαλέξεις, για τις οποίες θα αναρτηθούν σχετικές ανακοινώσεις.

Επικουρικό Διδακτικό Έργο Προπτυχιακών Φοιτητών, ΕΕ 2016-17

Παρακαλούνται όσοι προπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών ενδιαφέρονται να απασχοληθούν σε επικουρικό διδακτικό έργο, να συμπληρώσουν τα ακόλουθα στοιχεία και να τα αποστείλουν στον Χ.Κουρουνιώτη, chrisk@uoc.gr το συντομότερο δυνατό.

Αναβολή μεταπτυχιακού μαθήματος Θεωρίας Πιθανοτήτων

Τα μαθήματα της Παρασκευής 10.2.17 και της Τετάρτης 15.2.17 αναβάλλονται λόγω κωλύματος της διδάσκουσας, κας Σ. Παπαδοπούλου. Θα αναπληρωθούν σε ημερομηνίες που θα καθορισθούν μετά από συνεννόηση με τους συμμετέχοντες φοιτητές.

Δημόσια Παρουσίαση της Διδακτορικής Διατριβής του κ.Αναστάσιου Τσούρτη

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:00 στην αίθουσα Α303 στο κτίριο του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης στις Βούτες, θα γίνει η δημόσια παρουσίαση και υποστήριξη της Διδακτορικής Διατριβής του υποψήφιου διδάκτορα του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αναστάσιου Τσούρτη, με θέμα: «Μαθηματική και υπολογιστική μοντελοποίηση σύνθετων συστήματων με πολλαπλές κλίμακες».

Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης

Καλούνται όσοι φοιτητές/τριες θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης με (τρίμηνη) περίοδο άσκησης η οποία θα τελειώνει μέχρι και Σεπτέμβριο 2017 να κάνουν αίτηση στον σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/1xalJbfnEFRqmc4VbV4BJxouLiLyzBzGLl1w9OVy7fr4/viewform. Η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι και την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017. Η αξιολόγηση–επιλογή, όπως αναφέρεται στον οδηγό σπουδών, θα γίνει με βάση τα ECTS και τον βαθμό. Τα υπόλοιπα στοιχεία της φόρμας θα χρησιμοποιηθούν μετά την επιλογή για την τελική ανάθεση των θέσεων. Ακαδημαϊκοί υπεύθυνοι: Ευάγγελος Χαρμανδάρης, Σταύρος Κομηνέας, Θεόδουλος Γαρεφαλάκης.

Νέο πρόγραμμα μαθημάτων για το ΕΕ 2016-17

Δείτε το νέο πρόγραμμα μαθημάτων για το Εαρινό Εξάμηνο του 2016-2017. Παρακαλούμε να ελέγχετε συχνά για τυχόν αλλαγές σε αίθουσες ή ώρες μέσω και άλλων ανακοινώσεων.

Πρόγραμμα Erasmus Aκαδημαϊκό Έτος 2017-18

Καλούνται οι φοιτητές που επιθυμούν να μετακινηθούν με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εrasmus για σπουδές ή πρακτική, κατά τη διάρκεια του επόμενου Aκαδ. έτους, να παρακολουθήσουν τις εξής ενημερώσεις: Aμφιθέατρο Μανασάκη, 15 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00–14.00 ή Αμφιθέατρο Μεταπτυχιακών Ιατρικής Σχολής, 20 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00–14.00. Υποβολή αιτήσεων: 13–24 Φεβρουαρίου, έως τη λήξη του ωραρίου των υπηρεσιών, 16:00. Για τα Τμήματα της ΣΘΕΤΕ: κ. Ευγενία Σκουντάκη, γραφείο 306, Διοικητήριο Β’, ωράριο: 11:00–14:00, κάθε μέρα. Για την Ιατρική Σχολή: κ. Μαίρη Αδαμάκη, πτέρυγα Γραμματειών Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων, ωράριο 09:00–12:00, κάθε μέρα. Περισσότερες πληροφορίες στους συνδέσμους http://www.uoc.gr/intrel/index.php/el/foitites και http://www.uoc.gr/intrel/index.php/el/synergazomena-idrymata. Δείτε το πλήρες κείμενο της συμπληρωματικής προκήρυξης.

Εκπαιδευτική επίσκεψη Γ' τάξης Γενικού Λυκείου Νεάπολης στο Τμήμα μας

Οι μαθητές της Γ' τάξης του Γενικού Λυκείου Νεάπολης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης την Παρασκευή 16/12/2016.

Μάθημα Επιλογής 2ου Εξαμήνου

Ενημερώνουμε τους φοιτητές του 2ου εξαμήνου ότι σύμφωνα με τον οδηγό σπουδών για το δεύτερο εξάμηνο (ΕΑΡ16-17), εκτός των τριών υποχρεωτικών μαθημάτων που θα παρακολουθήσετε, ΜΕΜ105 Απειροστικός Λογισμός ΙΙ, ΜΕΜ106 Γραμμική Άλγεβρα Ι και ΜΕΜ107 Γλώσσα Προγραμματισμού ΙΙ, μαθήματα τα οποία θα προστεθούν στη δήλωση σας από τη γραμματεία, μπορείτε προαιρετικά να επιλέξετε και ένα εκ των τριών παρακάτω μαθημάτων

 1. MEM 102 Αναλυτική Γεωμετρία
 2. MEM 204 Θεωρία Αριθμών
 3. MEM 241 Διακριτά Μαθηματικά

Την δήλωση θα την κάνετε ηλεκτρονικά μέσω του students web, κατά το διάστημα 13/2 έως 27/2 όπου θα ανοίξουν οι δηλώσεις.

ΜΕΜ 323 Πρακτική Άσκηση της Διδασκαλίας των Mαθηματικών

Όσοι φοιτητές επιθυμούν να δηλώσουν το μάθημα ΜΕΜ 323 Πρακτική Άσκηση της Διδασκαλίας των Μαθηματικών θα πρέπει να γνωρίζουν ότι o αριθμός των εγγεγραμμένων στο μάθημα θα είναι περιορισμένος σε 60 άτομα. Επιπλέον πρέπει να γνωρίζουν ότι

Η προεγγραφή στο μάθημα θα γίνεται στην γραμματεία του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Α202 (κα Σκουλά) μέχρι τις 10/2/2017.

Αναβολή MEM 271 Διαφορικές Εξισώσεις, Τμήμα Α

Το μάθημα ΜΕΜ 271 Διαφορικές Εξισώσεις και Ασκήσεις, Τμήμα Α, με τον κ. Ι. Αθανασόπουλο αναβάλλεται για το διάστημα 6/2 έως 10/2 λόγω υποχρεώσεων του υπεύθυνου διδάσκοντα. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση με τη μέρα και ώρα αναπλήρωσης.

ΜΕΜ 242 Θεωρία Συνόλων

Όσοι φοιτητές θέλουν να δουν το γραπτό τους στο μάθημα της Θεωρίας Συνόλων (ΜΕΜ 242), παρακαλούνται να έρθουν την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, μεταξύ 11:00 και 13:00, στην αίθουσα E204. Σημειώνεται εμφατικά ότι η παραπάνω μέρα (και ώρα) είναι η μοναδική επιλογή που έχουν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές για να δουν το γραπτό τους με παρουσία του διδάσκοντα στη διαδικασία.

Ο διδάσκων, Κ. Τσαπρούνης

(Νέο) Προσχέδιο προγράμματος μαθημάτων για το ΕΕ 2016-17

Η ημερομηνία έναρξης μαθημάτων για το Εαρινό Εξάμηνο 2016-2017 του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών είναι η 6η Φεβρουαρίου 2017. Δείτε το προσχέδιο του προγράμματος για το Εαρινό Εξάμηνο του 2016-2017. Παρακαλούμε να ελέγχετε συχνά για τυχόν αλλαγές σε αίθουσες ή ώρες μέσω και άλλων ανακοινώσεων.

Μεταπτυχιακό μάθημα Συναρτησιακής Ανάλυσης, Εαρινό Εξάμηνο 2016-17

Για τους φοιτητές που πρόκειται να παρακολουθήσουν το μεταπτυχιακό μάθημα Συναρτησιακή Ανάλυση:

Θα συνιστούσα να φρεσκάρετε τις προπτυχιακές γνώσεις σας από την Γραμμική Άλγεβρα και να διαβάσετε κάποια πράγματα προπτυχιακού επιπέδου για Μετρικούς Χώρους. Μπορείτε να συμβουλευτείτε, π.χ., το εισαγωγικό βιβλίο "Introduction to Topology and Modern Analysis" του Simmons και ειδικώτερα τα κεφάλαια 2, 3 (σε κάποιο βαθμό), 4 και 8. Ή, κοιτάξτε τις σημειώσεις σας Γραμμικής Άλγεβρας από τις προπτυχιακές σας σπουδές και το κεφάλαιο μετρικών χώρων (χωρίς την συνεκτικότητα) από το δικό μου σύγγραμμα "Ανάλυση". 'Η, ότι άλλο. Αυτές οι γνώσεις θα θεωρηθούν δεδομένες στο μάθημα. Επίσης, θα θεωρηθούν δεδομένες οι γνώσεις από το μεταπτυχιακό μάθημα "Πραγματική Ανάλυση" αυτού του εξαμήνου.

Μιχάλης Παπαδημητράκης

(Νέο) Προσχέδιο προγράμματος μαθημάτων για το ΕΕ 2016-17

Η ημερομηνία έναρξης μαθημάτων για το Εαρινό Εξάμηνο 2016-2017 του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών είναι η 6η Φεβρουαρίου 2017 Δείτε το προσχέδιο του προγράμματος για το Εαρινό Εξάμηνο του 2016-2017. Παρακαλούμε να ελέγχετε συχνά για τυχόν αλλαγές σε αίθουσες ή ώρες μέσω και άλλων ανακοινώσεων.

Πρόγραμμα εξεταστικής από 24/1/2017 έως και 3/2/2017

Δείτε το πρόγραμμα εξεταστικής από 24/1/2017 έως και 3/2/2017. Με κόκκινο είναι τα μαθήματα εαρινού εξαμήνου που δίνονται ως εμβόλιμη. Τα υπόλοιπα είναι μαθήματα της κανονικής εξεταστικής που μπορείτε να τα δώσετε και ως εμβόλιμη και να τα συμπεριλάβετε στις δηλώσεις σας (λήξη 26/1/2017 ώρα 12μμ). Οι αίθουσες θα προστεθούν αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της ηλεκτρονικής δήλωσης των μαθημάτων.

Προσχέδιο προγράμματος μαθημάτων για το ΕΕ 2016-17

Η ημερομηνία έναρξης μαθημάτων για το Εαρινό Εξάμηνο 2016-2017 του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών είναι η 6η Φεβρουαρίου 2017 Δείτε το προσχέδιο του προγράμματος για το Εαρινό Εξάμηνο του 2016-2017. Παρακαλούμε να ελέγχετε συχνά για τυχόν αλλαγές σε αίθουσες ή ώρες μέσω και άλλων ανακοινώσεων.

Επιλογή διδάσκοντα με το ΠΔ407 για τη διεξαγωγή του μαθήματος Πρακτική Άσκηση στη Διδασκαλία των Μαθηματικών

Σύμφωνα με την υπ. αριθ. 86/18-1-2017 Συνέλευση του Τμήματος η κατάταξη των υποψηφίων για την θέση διδάσκοντα με το ΠΔ407 για τη διεξαγωγή του μαθήματος Πρακτική Άσκηση στη Διδασκαλία των Μαθηματικών έχει ως εξής:
1. Σταυρούλα Πατσιομίτου
2. Μανώλης Παπαμαστοράκης
3. Χρήστος Κανάβης

Εμβόλιμη Εξεταστική – Γλώσσα Προγραμματισμού ΙΙ

Η εμβόλιμη εξέταση του μαθήματος Γλώσσα Προγραμματισμού ΙΙ θα γίνει την 1η Φεβρουαρίου 2017 από τις 9:00πμ, στα εργαστήρια Γ105 – Γ109. Δικαίωμα στην παραπάνω εξέταση έχουν όσοι φοιτητές βρίσκονται στο 9ο εξάμηνο φοίτησης και πάνω και έχουν δηλώσει το μάθημα έστω και μια φορά στο παρελθόν. Για την εγγραφή σας σε κάποια ομάδα εξέτασης πηγαίνετε στο σύνδεσμο http://courses.math.uoc.gr/mem107-s16/exreg/.

Η εξέταση σας θα γίνει μόνο στο τμήμα που έχετε επιλέξει. Δεν θα εξεταστείτε σε τμήμα διαφορετικό από αυτό που έχετε δηλώσει. Η δυνατότητα εγγραφής σε τμήματα θα κλείσει στις 30/1/2017 στις 18:00. Ο βαθμός σας θα υπολογιστεί με το τρόπο βαθμόλογησης που έχει ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του μαθήματος (δηλαδή με τον ίδιο τρόπο που υπολογίστηκε και ο βαθμός του Ιουνίου). Προσοχή: Η παραπάνω εγγραφή στην εξέταση είναι διαφορετική από τη δήλωση του μαθήματος στο students web που πρέπει να κάνετε.

Δηλώσεις μαθημάτων Εμβόλιμης Εξεταστικής

Οι δηλώσεις μαθημάτων για την Εμβόλιμη Εξεταστική του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2017 του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά από τις 23/01/2017 και ώρα 17:00 έως τις 26/01/2017 και ώρα 24:00. Οι ημερομηνίες θα τηρηθούν αυστηρά λόγω περιορισμένου χρόνου. Προϋποθέσεις δήλωσης:
-Ο φοιτητής/τρια να βρίσκεται στο 9 εξάμηνο και πάνω
-Το μάθημα να έχει δηλωθεί έστω μία φορά στο παρελθόν.

Οι δηλώσεις θα γίνονται από τους ίδιους τους φοιτητές με τον ίδιο τρόπο που έκαναν δήλωση μαθημάτων στο εξάμηνο. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει κατά τη δήλωση των μαθημάτων παρακαλώ απευθυνθείτε στην Γραμματεία του Τμήματος.

Παράταση της εξεταστικής περιόδου

Η εξεταστική περίοδος του Ιανουαρίου, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί 9-27/1/2017, θα παραταθεί για μία ακόμη εβδομάδα (31/1-3/2/2017), προκειμένου να εξυπηρετηθεί η εμβόλιμη εξεταστική, καθώς και οι δύο ημέρες που δεν έγιναν εξετάσεις (9-10/1/2017) εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν κανονικά 6/2/2017 όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Νικόλαος Χανιωτάκης
Κοσμήτωρ Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών

Η ανακοίνωση της Κοσμητείας έχει επίσης αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://www.sse.uoc.gr/news/paratasiexetastikisJan2017.html.

Εμβόλιμη εξεταστική

Η τροποποίηση για τη διπλή εξεταστική ψηφίστηκε στις 19/1/2017 και θα ισχύσει από την ημερομηνία ανάρτησης στο ΦΕΚ. Για την επόμενη εβδομάδα 23-27/1/2017 θα πραγματοποιηθεί εξέταση στα εξής μαθήματα του εαρινού εξαμήνου:

Τετάρτη 25/1
MEM 105 Απειροστικός Λογισμός ΙΙ (Αθανασόπουλος, Καραλή) 9-12 Α214
MEM 265 Στοχαστικές Ανελίξεις ΙΙ (Καραλή) 9-12 Α214
MEM 280 Φυσική ΙΙ (Κομηνέας) 1-4 Α212
MEM 106 Γραμμική Άλγεβρα Ι (Κουρουνιώτης, Λουκάκη) 1-4 Α214
MEM 233 Γεωμετρία 1-4 (Κουρουνιώτης) Α214

Πέμπτη 26/1
MEM 252 ΑΕΣΔΕ (Ζουράρης) 10-12 Α208
Μαθηματική Βιολογία (Χαρμανδάρης) 5-8 Α208

Παρασκευή 27/1
MEM 252 ΑEΣΔΕ-Εργαστήριο (Ζουράρης) 9.30-12 Γ109
ΜΕΜ 227 Θεωρία Σωμάτων (Τζανάκης) 5-8 Α208

Το υπόλοιπο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μετά την ανάρτηση του ΦΕΚ. Υπενθύμιση: δικαίωμα στην παραπάνω εξέταση έχουν όσοι φοιτητές βρίσκονται στο 9ο εξάμηνο φοίτησης και πάνω και έχουν δηλώσει το μάθημα έστω μία φορά στο παρελθόν. Ο έλεγχος-δήλωση θα γίνει με την παράδοση της βαθμολογίας από τους καθηγητές.

Δηλώσεις συγγραμμάτων

Οι δηλώσεις συγγραμμάτων παρατείνονται μέχρι την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 ενώ η διανομή συγγραμμάτων θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017. Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Αρωγής Χρηστών του Ευδόξου (215-215-7850 ή http://eudoxus.gr/OnlineReport.aspx), Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00.

Επιλογή Πανεπιστημιακών Υποτρόφων της Θέσης «Στ. Κατσαράκη»

Δείτε την κατάταξη των υποψηφίων της Θέσης «Στ. Κατσαράκη» για τη διεξαγωγή του μαθήματος "Μέθοδοι Εφαρμοσμένων Μαθηματικών" και την κατάταξη των υποψηφίων της Θέσης «Στ. Κατσαράκη» για τη διεξαγωγή του μαθήματος "Γλώσσα Προγραμματισμού ΙΙ".

Εξέταση ΜΕΜ-263 Στοχαστικές Ανελίξεις (Κρητικού)

Η εξέταση του μαθήματος ΜΕΜ-263 Στοχαστικές Ανελίξεις (Κρητικού) θα γίνει την Τετάρτη, 1/2/2017, 13.00-16.00, στην αίθουσα Ε204.

ΜΕΜ-108 Απειροστικός Λογισμός ΙΙΙ

Το μάθημα ΜΕΜ-108 Απειροστικός Λογισμός ΙΙΙ, προγραμματισμένο να εξεταστεί στις 17/1/2017 σε δύο τμήματα (9-12, 1-4), θα δοθεί μόνο στις 9-12 για όλους τους φοιτητές που το έχουν δηλώσει, στις αίθουσες Αμφ. 201, Αμφ. 203, Α208, Α212 και Α214-216.

Νέες ημερομηνίες εξέτασης μαθημάτων

Παρακάτω φαίνονται οι νέες ημερομηνίες για τα μαθήματα της κανονικής εξεταστικής περιόδου Ιανουαρίου 2017 που δεν δόθηκαν στις 9 και 10 Ιανουαρίου 2017.

Ανακοίνωση πρυτανείας για τη λειτουργία του Ιδρύματος λόγω καιρικών συνθηκών

Λόγω των ειδικών καιρικών συνθηκών οι εκπαιδευτικές λειτουργίες του Ιδρύματος (μαθήματα, εξετάσεις) αναστέλλονται για τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου.

Διαγωνισμός σχεδιασμού λογότυπου για το Τμήμα

Το Τμήμα με αφορμή τα 40 χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης προκηρύσσει διαγωνισμό ανάμεσα στους φοιτητές και στους αποφοίτους του για το σχεδιασμό ενός λογοτύπου (logo) το οποίο θα χρησιμοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στα έντυπα και τις ιστοσελίδες του και το οποίο θα αναφέρεται σε αυτή την επέτειο. Όροι του διαγωνισμού:

 1. Μπορούν να λάβουν μέρος μόνο φοιτητές ή απόφοιτοι του τμήματος κατ’ άτομα ή κατά ομάδες. Κάθε άτομο μπορεί να συμμετέχει μόνο σε μια ομάδα. Κάθε ομάδα μπορεί να υποβάλλει περισσότερα από ένα σχέδια.
 2. Η καταληκτική προθεσμία είναι η Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 14:00.
 3. Το σχέδιο υποβάλλεται οπωσδήποτε ηλεκτρονικά και προαιρετικά σε χαρτί. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να μπορεί να τυπωθεί ευκρινώς σε διαστάσεις από 2cm έως και 20cm.
 4. Κάθε σχέδιο υποβάλλεται σε μια έγχρωμη και σε μια ασπρόμαυρη μορφή (η τελευταία, προς χρήση σε ασπρόμαυρα έντυπα, μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετική από την έγχρωμη).

Το λογότυπο που θα κερδίσει το διαγωνισμό θα βραβευθεί με χρηματικό έπαθλο τουλάχιστον 100 ευρώ. Τα καλύτερα σχέδια θα βραβευθούν σε εκδήλωση του Τμήματος. Τα κριτήρια επιλογής είναι (α) αισθητική αξία (β) να είναι ελκυστικό και (γ) το κατά πόσον το σχέδιο "δένει" με τα Μαθηματικά και είναι αντιπροσωπευτικό του Τμήματος. Θα υπάρξει μεταγενέστερη ανακοίνωση για τον τρόπο υποβολής των σχεδίων. Για περισσότερες πληροφορίες οι συμμετέχοντες μπορούν να απευθύνονται στον καθηγητή του Τμήματος Μιχ. Κολουντζάκη kolount@gmail.com.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Ο Ειδικός Λογαριασμός του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΕΛΠΚ) στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού» της ΕΥΔ του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» προσκαλεί Νέους Επιστήμονες, κατόχους Διδακτορικού Διπλώματος να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την παροχή διδακτικού έργου στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017, σε ένα από τα μαθήματα των προπτυχιακών/μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης ανά εξάμηνο (έως δύο μαθήματα για όλο το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017), όπως αυτά έχουν εγκριθεί από τη Σύγκλητο του Πανεπιστήμιο Κρήτης Συν 360η/24-11-2016 και αναλυτικά περιγράφονται στον πίνακα μαθημάτων και στο παράρτημα που επισυνάπτονται στην παρούσα πρόσκληση.

Δείτε το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων 11-01-2017 (ώρα 14:00).

Πρόγραμμα εξεταστικής Ιανουαρίου 2017

Δείτε το πρόγραμμα της εξεταστικής Ιανουαρίου 2017.

Ανακοίνωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης συγχαίρουν τον Καθηγητή του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, κο Σπύρο Καμβύση για την βράβευσή του με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών "Αριστείδου Φωτίου Πάλλα", του έτους 2016, για την εργασία, D. C. Antonopoulou, S. Kamvissis, On the Dirichlet to Neumann Problem for the 1-dimensional Cubic NLS Equation on the Half- Line, Nonlinearity 28 (2015) 3073-3099. Δείτε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

Πρόσκληση Πανεπιστημιακού Υποτρόφου

Το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης αποφάσισε την πρόσκληση Πανεπιστημιακού Υποτρόφου, με σύμβαση ανάθεσης έργου, για την διδασκαλία του μαθήματος "Γλώσσα Προγραμματισμού ΙΙ" για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 29 του Ν.4009/2011. Υποβολή αιτήσεων μέχρι 9/1/2017. Δείτε την πλήρη περιγραφή της πρόσκλησης καθώς και την αίτηση υποψήφιου πανεπιστημιακού υποτρόφου.

Παράταση δήλωσης/διανομής συγγραμμάτων

Οι δηλώσεις συγγραμμάτων παρατείνονται μέχρι την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, ενώ η διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017.

Πρόγραμμα εξετάσεων μεταπτυχιακών μαθημάτων, Ιανουάριος 2017

Δείτε το πρόγραμμα εξετάσεων των μεταπτυχιακών μαθημάτων για την εξεταστική του Ιανουαρίου 2017.

Ασκήσεις στο μάθημα ΜΕΜ-263 Στοχαστικές Ανελίξεις

Ασκήσεις στο μάθημα ΜΕΜ-263 Στοχαστικές Ανελίξεις θα γίνουν την Δευτέρα 09/01/2017, ώρα 1-3 στην Αίθουσα E-204.

Πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος

Το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενδιαφέρεται να προσλάβει ένα (1) επιστήμονα, κάτοχο διδακτορικού διπλώματος, βάσει των διατάξεων του άρθρου 5 του Π.∆. 407/80, προκειμένου να αναλάβει την εποπτεία και διδασκαλία του μαθήματος Πρακτική άσκηση στη διδασκαλία των Μαθηματικών κατά το εαρινό εξάμηνο του 2016-17. Δείτε τo πλήρες κείμενο της πρόσκλησης. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 9-1-2017.

Πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος

Δείτε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στατιστική και Αναλογιστικά–Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά» του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου για το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017. Λήξη υποβολής αιτήσεων 31/01/2017.

Πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος

Δείτε την προκήρυξη εισαγωγής μεταπτυχιακών φοιτητριών/τών στο ΠΜΣ «Σπουδές στα Μαθηματικά» Ακαδημαϊκού Έτους 2016-2017 του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Λήξη υποβολής αιτήσεων 31/01/2017.

Προκήρυξη διαγωνισμού φωτογραφίας για τα μέλη του Πανεπιστημίου Κρήτης

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης προκηρύσσει διαγωνισμό φωτογραφίας για τα μέλη του σε δυο κατηγορίες: Η πρωτη κατηγορία έχει τίτλο "H Τέχνη της ‘Ερευνας" και η δεύτερη κατηγορία ”Το Πανεπιστήμιό μου”. Νέα προθεσμία υποβολής: 10 Φεβρουαρίου 2017. Δείτε τα συνημμένα αρχεία στις υπερ-συνδέσεις: http://news.uoc.gr/news/2016/08-12/Προκήρυξη.διαγωνισμού.φωτογραφίας.pdf και http://news.uoc.gr/news/2016/08-12/Δήλωση.συμμετοχής.docx.

Σύγγραμμα για το μάθημα "Ψυχολογία του Εφήβου"

Το σύγγραμμα με τίτλο "Η Εφηβεία" για το μάθημα "ΣΘΤΕ 201: Ψυχολογία του Εφήβου", θα διανεμηθεί μία επιπλέον ημέρα, την Τρίτη 20/12/2016 και ώρα 10.00-12.00 στο γραφείο 404 του κτηρίου Διοίκησης ΙΙ. Όποιος δεν μπορεί να παραλάβει αυτοπροσώπως το σύγγραμμα μπορεί να επικοινωνήσει με την κα Αικατερίνη Τσαλίμη, 2810 393200.

Απόφαση του Τμήματος για την αντιμετώπιση φαινομένων αντιγραφής

Το Τμήμα μας, στο πλαίσιο της διεξαγωγής δικαιότερων εξετάσεων, αποφάσισε στη Γενική Συνέλευση 80/07-12-2016, από εδώ και στο εξής να αντιμετωπίζει φαινόμενα αντιγραφής με ιδιαίτερη αυστηρότητα.

Σε περίπτωση τεκμηριωμένης αντιγραφής ή ακόμη και πρόθεσης αντιγραφής θα επιβάλλεται ως κύρωση προς όλους τους εμπλεκόμενους φοιτητές, κατ' ελάχιστον, ο αποκλεισµός από την εξεταστική περίοδο όλων των μαθημάτων συμπεριλαμβανομένων και της εμβόλιμης εξεταστικής του επόμενου ακαδημαϊκού εξαμήνου (*).

Συνιστούμε στους φοιτητές να μην προσέρχονται στις εξετάσεις με σημειώσεις, βιβλία, κινητά ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αντιγραφή. Σε διαφορετική περίπτωση, πρέπει να τα παραδίδουν στην έδρα υποχρεωτικά πριν την έναρξη της εξέτασης.

Αν ο διδάσκων εντοπίσει περίπτωση αντιγραφής ή πρόθεσης αντιγραφής παραπέμπει την υπόθεση για διοικητική εξέταση και εν τέλει στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος.

Περιπτώσεις που η αντιγραφή ή η πρόθεση αντιγραφής θεωρείται τεκμηριωμένη μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

(α) Όταν μετά την έναρξη της εξέτασης βρεθούν πάνω ή δίπλα σε κάποιον φοιτητή, σημειώσεις, βιβλία, κινητό (έστω και απενεργοποιημένο) ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αντιγραφή.
(β) Όταν δύο ή παραπάνω γραπτά συμπίπτουν σε βαθμό που δεν επιδέχεται εξήγηση άλλη πέραν της αντιγραφής.

Στην περίπτωση (β) ή και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις τις οποίες ο διδάσκων ενδέχεται να θεωρήσει προβληματικές, μπορεί, πριν παραπέμψει την υπόθεση, να καλέσει τους εμπλεκόμενους φοιτητές για εξηγήσεις ή και για πρόσθετη προφορική εξέταση.

(*) Του Ιανουαρίου όταν το επόμενο εξάμηνο είναι το χειμερινό, του Ιουνίου όταν το επόμενο εξάμηνο είναι το εαρινό.

Εξέταση Παραμετρικής Στατιστικής, Στοχαστικών Ανελίξεων

Το μάθημα Παραμετρική Στατιστική, αντί 10/1/2017 θα εξεταστεί στις 16/1 ώρα 9-12πμ και το μάθημα Στοχαστικές Ανελίξεις, αντί 16/10/2017 θα εξεταστεί στις 10/1/2017 ώρα 5-8μμ.

Προκήρυξη προγράμματος Erasmus Mundus «Leader» Project, 3ος κύκλος

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα Erasmus Mundus "Leader" (Links in Europe and Asia for engineering, eDucation, Enterprise and Research), του οποίου στόχος είναι να προσφέρει προοπτικές εκπαίδευσης αμφίδρομα σε Ασιάτες και Ευρωπαίους φοιτητές σε διάφορα παν/μια εταίρους του προγράμματος, να ενδυναμώσει έτσι τις σχέσεις μεταξύ κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ασιατικών Ανωτάτων Ιδρυμάτων Εκπαίδευσης αλλά και να προσφέρει νέες ευκαιρίες εκπαίδευσης και έρευνας. Το πρόγραμμα αυτό συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο Sannio στην Ιταλία, (Project Coordinator) από το Πανεπιστήμιο Chiang Μai στην Tαϋλάνδη, συντονιστή για την Ασία και 18 εταίρους στην Ευρώπη και την Ασία. Από πλευράς Ελλάδος συμμετέχει μόνο το Παν/μιο Κρήτης.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.uoc.gr/intrel/index.php/el/anakoinoseis-diethneis/91-programma-leader. Δείτε επίσης την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος http://leader.unisannio.it/. Υποβολή αιτήσεων στην ιστοσελίδα http://leader.unisannio.it/scholarships/howtoapply.html, μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, 2016, 12:00 PM (CET).

Ανακοίνωση από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ)

Παρακαλούνται οι φοιτητές που εισήχθησαν στην Ανώτατη Εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 (δηλαδή όσοι φοιτούν στο 2ο έτος κατά την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά 2016-17) και δεν έχουν συμπληρώσει σε έντυπη μορφή κατά την εγγραφή τους στο τμήμα το «Ατομικό Δελτίο Φοιτητή/Σπουδαστή», να μεταβούν στο ακόλουθο link για τη συμπλήρωση του εν λόγω δελτίου, μέχρι 27 Δεκεμβρίου 2016: https://elstatweb.statistics.gr/deltio_fititi/deltio_fititi_login.jsp.

Διανομή συγγράμματος

Το σύγγραμμα με τίτλο “Η Εφηβεία” για το μάθημα “ΣΘΤΕ 201: Ψυχολογία του Εφήβου”, θα διανέμεται δύο ακόμη ημέρες την Τρίτη 6/12 και Τρίτη 13/12 και ώρα 10.00-12.00 στο γραφείο 404 του κτηρίου Διοίκησης ΙΙ.

Πρόγραμμα Εξεταστικής περιόδου Χειμερινού Εξαμήνου 2016-17

Δείτε το πρόγραμμα της εξεταστικής Ιανουαρίου 2017. Δικαίωμα συμμετοχής στα μαθήματα της εξεταστικής έχουν μόνο οι φοιτητές/τριες οι οποίοι τα είχαν συµπεριλάβει στη δήλωσή τους κατά το χειµερινό εξάµηνο του ακαδηµαϊκού έτους 2016-2017. Απαραίτητη προϋπόθεση για να εξεταστεί ένας φοιτητής είναι να φέρει µαζί του την φοιτητική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Διανομή Παιδαγωγικών βιβλίων

Οι φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών που έχουν (αν έχουν) να παραλάβουν βιβλία παιδαγωγικού περιεχομένου από το βιβλιοπωλείο του κ. Κλαψινάκη (μαθήματα Επιλογής) από το Ρέθυμνο, από τις 29/11/2016 θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από το κατάστημα Lexis-Ηράκλειο, αφού πρώτα έχουν δώσει pin (με email, τηλεφωνικά ή από το βιβλιοπωλείο). Τα βιβλία θα αποστέλλονται κάθε Σάββατο μεσημέρι από το Ρέθυμνο και θα είναι διαθέσιμα από Τρίτη πρωί για να τα παραλάβετε δηλώνοντας το όνομα σας. Βιβλιοπωλείο Lexis, Μαριάννα Κόκκινου, lexis@her.forthnet.gr. Τηλ. 2810-342641, 2810-283833. Fax: 2810-281636

Κατατακτήριες εξετάσεις για τις κατευθύνσεις Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών

Οι κατατακτήριες εξετάσεις για τις κατευθύνσεις Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών θα διενεργηθούν από 6 έως 8 Δεκεμβρίου 2016. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων.

Ορκωμοσία νέων πτυχιούχων του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών

Το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης σας προσκαλεί στην ορκωμοσία των νέων πτυχιούχων του την Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016, 13:00, στο Αμφιθέατρο «Ν. Πετρίδη» του κτιρίου του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών.

Eπαναληπτικά σεμινάρια πρωτοετών στη Βιβλιοθήκη

Η Βιβλιοθήκη ενημερώνει τους πρωτοετείς φοιτητές ότι προσφέρει επαναληπτικά σεμινάρια για όσους δεν έχουν ακόμα παρακολουθήσει. Το πρόγραμμα των σεμιναρίων βρίσκεται στη διεύθυνση: http://www.lib.uoc.gr/news/announcement-1478081364-182477-15472.tkl.

Διαδικασία Αξιολόγησης μαθημάτων Χειμερινού Εξαμήνου 2016-2017

Σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα 14/11/2016 μέχρι και Τετάρτη 31/12/2016 θα πραγματοποιηθεί η ηλεκτρονική αξιολόγηση των μαθημάτων του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (και για τις δύο κατευθύνσεις) από τους φοιτητές. Στις ώρες των Μαθημάτων θα μοιραστούν οι αντίστοιχοι ανώνυμοι κωδικοί πρόσβασης (tokens) στο ηλεκτρονικό σύστημα αξιολόγησης. Η συμμετοχή όλων των φοιτητών στην παραπάνω διαδικασία είναι απαραίτητη.

Μετεγγραφές ακαδημαϊκού έτους 2016-17

Οι δικαιούχοι μετεγγραφής καλούνται να προσέλθουν προσωπικά ή μέσω νομίμως εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου τους στη Γραμματεία του Τμήματος από την Τρίτη 22/11/2016 έως την Τετάρτη 30/11/2016, προσκομίζοντας όλα τα δικαιολογητικά που είχαν δεσμευτεί με την αίτηση τους ότι θα υποβάλλουν. Πληροφορίες σχετικές με τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά μπορείτε να δείτε στην επισυναπτόμενη Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Πρόσκληση Πανεπιστημιακού Υποτρόφου

Το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης αποφάσισε την πρόσκληση Πανεπιστημιακού Υποτρόφου, με σύμβαση ανάθεσης έργου, για την διδασκαλία του μαθήματος «Μέθοδοι Εφαρμοσμένων Μαθηματικών» για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017. Ανάθεση έργου μπορεί να γίνει σε άτομα με ελάχιστο τυπικό προσόν το Διδακτορικό δίπλωμα με γνωστικό αντικείμενο συναφές με το μάθημα «Μέθοδοι Εφαρμοσμένων Μαθηματικών». Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση και τα ακόλουθα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά μέχρι τις 30/11/2016 στη Γραμματεία του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, υπόψη κας Αικατερίνης Παπαδουλάκη, τηλ. 2810393807, kpapad@uoc.gr.

 1. Αίτηση
 2. Επικυρωμένα αντίγραφα Βασικού τίτλου σπουδών ΑΕΙ, Μεταπτυχιακού τίτλου Σπουδών ή/και Διδακτορικού Διπλώματος
 3. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα
 4. Για άρρενες υποψηφίους με Ελληνική Ιθαγένεια, πιστοποιητικό τύπου Α ́ του αρμόδιου Στρατολογικού Γραφείου, από το οποίο να προκύπτει ότι ο ενδιαφερόμενος δεν έχει στρατολογική ή σχετική χρηματική υποχρέωση. Με υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 οι υποψήφιοι που δεν έχουν ολοκληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή δεν έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές κατά τον χρόνο υποβολής της υποψηφιότητάς τους, δεσμεύονται ότι θα προσκομίσουν τα σχετικά δικαιολογητικά με την υπογραφή της σύμβασης έργου.
 5. Πλήρες αντίγραφο ποινικού μητρώου δικαστικής χρήσης.
 6. Πιστοποιητικό υγείας από την πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή.

Δείτε την αναλυτική πρόσκληση και την αίτηση υποβολής υποψηφιότητας.

Φωτογραφίες για τον ιστότοπο του Τμήματος

Αν κάποιος, που ασχολείται με τη φωτογραφία, έχει (ή ενδιαφέρεται να τραβήξει) φωτογραφίες από το Τμήμα, τους χώρους του Πανεπιστημίου, ή και γενικότερα από την πόλη του Ηρακλείου, που θα ταίριαζαν στην καινούρια ιστοσελίδα μας: http://www.math.uoc.gr, παρακαλώ να επικοινωνήσει με την κ. Παπαδουλάκη, kpapad@uoc.gr.

Eθελοντική Προσφορά Φοιτητών

Συνεχίζουμε και φέτος, για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά, το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, σε φορείς της πόλης του Ηρακλείου. Καλούνται οι ενδιαφερόμενες/-οι για ενημέρωση-συνάντηση, την Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 12:00, στον Πολυχώρο, στον 1o όροφο ου Φοιτητικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κρήτης (δίπλα από τη φοιτητική λέσχη).

Δηλώσεις συγγραμμάτων για το Χειμερινό Εξάμηνο 2016-2017

Οι δηλώσεις συγγραμμάτων για το Χειμερινό Εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016. Η διανομή των Συγγραμμάτων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017. Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές υποχρεούνται να προβούν σε δήλωση μαθημάτων στο οικείο τμήμα τους και δικαιούνται να παραλάβουν συγγράμματα μόνο για τα μαθήματα εκείνα τα οποία έχουν συμπεριλάβει κατά το τρέχον εξάμηνο στη δήλωση μαθημάτων τους.

Επισημαίνεται ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας τόσο οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών, όσο και αυτοί που είναι ήδη κάτοχοι δεύτερου πτυχίου προπτυχιακών σπουδών, δεν δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα. Κατ’ εφαρμογή του άρθρου 65 Ν.4386/2016 (ΦΕΚ Α 83 /11/5/2016), είναι δυνατή η χορήγηση δωρεάν έντυπων διδακτικών συγγραμμάτων στους φοιτητές που παρακολουθούν πρόγραμμα σπουδών για τη λήψη δεύτερου πτυχίου.

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Αρωγής Χρηστών του Ευδόξου (215-215-7850 ή http://eudoxus.gr/OnlineReport.aspx), Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00.

Πρόγραμμα μαθημάτων για το χειμερινό εξάμηνο 2016-17

Δείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων για το χειμερινό εξάμηνο 2016-17.

Ιατρείο για φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-17 οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο ιατρείο παθολογίας (ΠΑΓΝΗ) που κάνει ο κ. Διαμαντής Κοφτερίδης, Επίκουρος Καθηγητής Γενικής Παθολογίας. Το ιατρείο γίνεται την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα, ξεκινώντας στις 3 Οκτωβρίου 2016. Το τηλέφωνο για τα ραντεβού είναι 2810-542107/8 (απαραίτητη η αναφορά του ΑΜΚΑ).

Ανακοίνωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια για την εκλογή του καθηγητή του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και πρώην Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών και Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κου Μιχαήλ Ταρουδάκη, ως Προέδρου του Διεθνούς Συμβουλίου Ακουστικής. Δείτε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

Προκήρξη κενής θέσης Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Στατιστική-Πιθανότητες»

Η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης στη συνεδρίασή της 5ης/09-06-2016 αποφάσισε την προκήρυξη (ανοικτή προκήρυξη) για την πλήρωση μιας (1) κενής θέσης Kαθηγητή στη βαθμίδα Αναπληρωτή Καθηγητή ή του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Στατιστική-Πιθανότητες».

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υποψηφιότητας μαζί με όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΑΠΕΛΛΑ» (https://apella.minedu.gov.gr) μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών από την ημερομηνία του εγγράφου της ανακοίνωσης της δημοσίευσης της προκήρυξης αυτής στον ημερήσιο Τύπο.

Δείτε την αναλυτική προκήρυξη.

Ημερομηνίες ακαδημαϊκού έτους 2016-17

Δείτε τις ημερομηνίες για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, οι οποίες προτάθηκαν από την Κοσμητεία της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών (συνεδρίαση της 19/5/2015).

Νέα ιστοσελίδα τμήματος

Η ιστοσελίδα του τμήματος άλλαξε. Μέχρις ότου ολοκληρωθεί η μετάβαση στην καινούργια ιστοσελίδα, παρακαλείστε να συμβουλεύεστε την παλαιά σελίδα ανακοινώσεων και τις ιστοσελίδες http://fourier.math.uoc.gr/~mathweb/, http://www-old2.tem.uoc.gr και http://www.math.uoc.gr:1080.